Sıralama Yükselten 8 SEO Stratejisi
İçindekiler
SEO yada diğer bir ifadeyle Arama Motoru Optimizasyonu şirketinizin uzun vadeli başarısı için çok etkili kompleks teknik ve stratejiler içerir. Bütün bunlar ilerleyen dönemlerde sürekli bir yükseliş ivmesi ile satışlarınıza yansıyacaktır. Çoğu firma SEO ‘nun ciddi etkisini ve önemini işte tam bu dönemde anlamaya başlar. Zira etkiyi bizzat gözlememeye başlamıştır. Çok fazla harcama yapmadan kendi bünyenizde yaptığınız çalışmalarla iyi sonuçlar almak istiyorsanız Sıralama Yükselten 8 SEO Stratejisi tam size göre. İnceleyelim;
Sıralama Yükselten 8 SEO Stratejisi
1 - ) Sayfalarda Description ve Meta Tag Eksiksiz Olsun
SEO sürecinde her zaman description ve meta tag ler çok önemli rol oynar. Google buna başlık etiketlerini de dahil etmiştir. Bu kriterlerin tüm içeriklerinizde otomatik olarak eklendiğine emin olun. Hatta her içerik ekleme sırasında özellikle kontrol edin. Her sayfada aynı meta tag ve description olması oldukça ciddi bir hata olacaktır. Zira bu yinelenen içerik olarak tanımlanıp web sitenizin sıralama kaybetmesine sebep olur. Diğer taraftan, içerik başlığı etiketleri dikkat çekici ve okumayı adeta teşvik edici olmalıdır.
2 - ) Web Sitesi Hızınızı Artırın
Web sitenizin performansı söz konusu olduğunda bunu sağlamak için sayfa yükleme hızını artırmak çok önemlidir. Unutmayın sitenizin 2 - 3 saniye veya daha kısa sürede yüklenip kullanıcının karşısına çıkması için her zaman hızlı yüklenen bir web sitenizin olması çok iyidir. Hız performansı sıralamalara etki eden oldukça önemli bir kriter.
3 - Latent Semantic Indexing – Gizli Anlamsal İndexleme
Eğer Google botları ve kullanıcılar tarafından kolaylıkla bulunabilecek, listelemelerde her zaman üst seviyeleri zorlayan bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız, LSI yani Latent Semantic IndexingTürkçe ifadesiyle Gizli Anlamsal İndexleme özelliğini mutlaka kullanmalısınız. Latend Semantic İndexing:kısaca kullanıcının aramada kullandığı kelimeler ve bunlarla ilgili benzeri kelime varyasyonları arasındaki anlamsal ilişkiyi tespit edip kullanıcıya sunduğu çok önemli ve etkili bir yöntemdir.
Oldukça etkili olan bu yöntemi bir örnekle detaylandıralım; Örneğin kullanıcı karpuzun faydaları kelimesi ile arama yaparsa henüz arama kutusuna yazarken kelimenin diğer varyasyonlarıda çıkmaya başlar. Bu kelimeler bizzat diğer kullanıcıların yaptığı arama kelimeleridir.
Yine aynı şekilde arama kutusuna yazılan kelime arama sonuçlarının en altında aynı kelime varyasyonları ile sıralanır. İşte sitenizi yükseltmek ve daha çok ziyaretçi elde etmek için kullanmanız gereken harika bir uygulama. Konu içeriklerinizi oluştururken bu kelimelerden faydalanmanız sıralamalarda yükselişe geçmek için uygulayabileceğiniz çok akılcı bir taktik olacaktır.
4 - ) YouTube SEO'ya Odaklanın
Google ‘dan sonra adeta ikinci arama motoru konumda olan Youtube 'da her ay çok sayıda arama yapılır. Youtube ‘u mutlaka planlarınıza dahil etmelisiniz. Youtube ‘da basit bir kanal oluşturup slayt gösterisi şeklinde videolar ekleyerek bile web sitelerinizin başta goolge olmak üzere arama motoru sıralamalarını artırabilirsiniz.
Dikkat ettiyseniz Google arama sonuçlarının hemen ardından, Youtube sonuçları sıralanır. Hatta zaman zaman en üstte youtube videoları vardır. Kullanıcı Google'da herhangi bir konuyu aradığında, çoğunlukla arama sonuçlarının ilk sayfasında konu ile alakalı bir Youtube videosu görünür. Dolayısı ile youtube web sitenizi yükseltmek için kullanmanız gereken önemli kaldıraçlardan biridir.
5 - ) Uzun ve Okuyucu Odaklı Yazın
Kısa kısa acele ile yazılmış algısı uyandıran içerik oluşturmaktan mutlaka kaçının. Minimum 2000 kelime uzunluğunda blog yazıları yada makaleler oluşturmak genel anlamda ideal olandır. Daha uzun, altbaşlıklarla detaylı olarak açıklanmış içerikler, kısa yazılara göre çok daha fazla dikkat çeker. Dahası bu tür içeriklerin viral olarak paylaşılma potansiyeli çok daha yüksektir. Kısaca daha uzun ve ele aldığı konuyu alt başlıklar yardımı ile detaylı açıklayan yazılar, daha yüksek arama motoru sıralaması alma eğilimi gösterir.
Unutmayın ihtiyaca yönelik iyi ürünlerin satışını yapmak yeterli değildir. Web sitenizde bir blog bölümü olmalı ev burada çok iyi seviyede yazılmış içerikler bulunmalı. Her bir içerikte kullandığınız anahtar kelimeler, kullanıcı odaklı ifadeler sitenize aynı zamanda bir derinlik ve farklı bir kalite katacaktır. Tabi siteniz bu kalite sayesinde sıralama yükselecektir.
6 - ) Anchor Text Stratejisi Oluşturun
Anchor Text backlink alımı sırasında bağlantı verilen metni ifade eder. Biliyorsunuz bağlantı metinleri, tıklanabilir özellikteki köprülü metinlerdir. Ancak burada çok önemli bir strateji hatası yapılır genelde. Web site sahibi herhangi bir kaynaktan backlink işlemini başlatır. Birkaç satır yazı yazar ancak tıklanabilir bağlantı metni olarak site URL si ekler. Tamam sonuçta backlink alımı gerçekleştirilmiştir. Ancak URL ile bağlantılar göndermek yerine, tercih ettiğiniz ve yükselmeyi hedeflediğiniz anahtar kelimelerin bulunduğu bir URL gönderebilir bu kelimeye link ekleyebilirsiniz.
Zira anchor text web sitesinin arama motorlarındaki sıralamasını ciddi anlamda belirleyebilir ve genellikle arama motorlarının algoritmaları tarafından yüksek oranda öncelik tanınır. Web sitenizin veya blogunuzun sıralamasını yükseltmek istemeniz durumunda uygun bir anahtar kelime üzerine bağlantı vermeniz çok daha iyi olacaktır.
7 - ) Sitenizi İş Dünyası Dizin Sitelerine Ekleyin
Web sitenizi, iş dünyasına hitap eden dizinlere kaydedebilirsiniz. Ancak bu sitelerin kaliteli olmasına dikkat edin. Yapı itibariyle karışık bir ana sayfası olan ziyaret oranı ve DA – PA değerleri düşük siteler değil, ülke çapında bilinen ve ziyaret edilen iş dünyası forumları kullanım için idealdir. Bazıları ücretli üyelikle üye alsa bile içlerinde ücretsiz olarak üye kabul eden onlarca site var.
8 - Aşırı Anahtar Kelime Kullanmayın
Web sitenizin içeriğinde anahtar kelimelere yer vermek önemlidir. Ancak, anahtar kelimelerinizi aşırı kullanmak, sitenizin google tarafından ciddi anlamda cezalandırılmasına sebep olabilir. Örneğin bir içerikte 15 – 20 tane anahtar kelime kullanmak gibi. İdeal olan 3 – 5 arası anahtar kelime eklemek olmalıdır.
Daha Fazla Başarı İçin SEO Eğitimi
SEO uzmanlarının ne iş yaptığı hakkında daha detaylı bilgi için Seo Uzmanı Ne İş Yapar? adlı yazımızı okuyabilir ve daha fazla ve sürdürülebilir profesyonel başarılar elde etmek istiyoranız SEO 'da kendinizi geliştirmek amacındasınızdır. Böylece kendi web sitenizin SEO sürecini bizzat yönetip gerek satış ve kârlığınızı artırmak gerekse web sitenizin prestijini yükseltmek en büyük idealiniz. Bu ideale ulaşmak için kurumumuz tarafından sunulan Sertifikalı SEO Eğitimi programını incelemelisiniz.
Kategoriler
Son Yazılar
En Çok İşe Yarayan Sertifikalar
21 Ağustos 2023
11 Maddede Etkili Sunum Teknikleri
14 Ağustos 2023
Risk Analizi Nedir?
13 Ağustos 2023