İstanbul’daki Özel Üniversiteler
Eğitim Yazıları

İstanbul’daki Özel Üniversiteler

İstanbul’daki özel üniversiteler 2022 yılı itibarıyla 44 adettir. Her ne kadar İstanbul'daki devlet üniversiteleri öğrenciler tarafından öncelikli tercih olsa da son 10 yılda İstanbul özel üniversiteleri eğitim kalitesi olarak oldukça ilerlemiş ve öğrencilerin ilk tercih ettiği eğitim kurumları arasına girmeyi başarmıştır.

İstanbul’daki Özel Üniversiteler Hangileridir?

İstanbul’daki özel üniversiteler şunlardır:

  1. İstanbul Rumeli Üniversitesi
  2. İstanbul Aydın Üniversitesi
  3. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi
  4. Altınbaş Üniversitesi
  5. Bahçeşehir Üniversitesi
  6. Beykent Üniversitesi
  7. Beykoz Üniversitesi
  8. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi
  9. Biruni Üniversitesi
  10. Demiroğlu Bilim Üniversitesi
  11. Doğuş Üniversitesi
  12. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
  13. İstanbul Gedik Üniversitesi
  14. Haliç Üniversitesi
  15. Işık Üniversitesi
  16. İbn Haldun Üniversitesi
  17. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi
  18. İstanbul Arel Üniversitesi
  19. İstanbul Atlas Üniversitesi
  20. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi
  21. İstanbul Bilgi Üniversitesi
  22. İstanbul Galata Üniversitesi
  23. İstanbul Gelişim Üniversitesi
  24. İstanbul Esenyurt Üniversitesi
  25. Fenerbahçe Üniversitesi
  26. İstanbul Kültür Üniversitesi
  27. İstanbul Kent Üniversitesi
  28. İstanbul Medipol Üniversitesi
  29. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  30. İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
  31. İstanbul Ticaret Üniversitesi
  32. İstinye Üniversitesi
  33. Kadir Has Üniversitesi
  34. Koç Üniversitesi
  35. Maltepe Üniversitesi
  36. Nişantaşı Üniversitesi
  37. MEF Üniversitesi
  38. İstanbul Okan Üniversitesi
  39. Özyeğin Üniversitesi
  40. Piri Reis Üniversitesi
  41. Sabancı Üniversitesi
  42. Üsküdar Üniversitesi
  43. Yeditepe Üniversitesi
  44. Yeni Yüzyıl Üniversitesi

1. İstanbul Rumeli Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler rumeli

Balcı Vakfı tarafından 2015 yılında kurulan İstanbul Rumeli Üniversitesi, İstanbul’daki özel üniversiteler arasında yer alır.

3 fakülte, 1 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüyü bünyesinde barındıran İstanbul Rumeli Üniversitesinin ana kampüsü Silivri'de yer almaktadır.

Aynı zamanda İstanbul Rumeli Üniversitesi 2022 yılı itibarıyla Boğaziçi Enstitüsü ile online eğitim alanında ortak çalışmalar sürdürmeye başlamıştır.

2. İstanbul Aydın Üniversitesi

İstanbul aydın üniversitesi

İstanbul Aydın Üniversitesi; Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer alan bir eğitim kurumudur.

Bahçelievler Yerleşkesi, Bahçelievler Yerleşkesi,  Florya Yerleşkesi, Beşiktaş Yerleşkesi, Kadıköy Yerleşkesi, Bakırköy Yerleşkesi, Tepekent Yerleşkesi, Büyükçekmece 1 ve Büyükçekmece 2 Yerleşkesi olmak üzere toplamda 9 kampüse sahiptir.

İstanbul Aydın Üniversitesi uzun bir süre boyunca Boğaziçi Enstitüsü ile online eğitim alanında ortak çalışmalar gerçekleştirmiştir.

3. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi

acıbadem mehmet ali aydınlar üniversitesi

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, 2007 yılında kurulmuş olan İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer alan bir eğitim kurumudur.

İlk yıllarında sağlık bilimleri alanında eğitim veren üniversite, sağlık dışı alanlarda da zamanla eğitim vermeye başlamıştır. 5 fakülte, 2 enstitü, 2 meslek yüksekokulu ve 6 araştırma merkezini bünyesinde bulunduran Acıbadem Üniversitesinin Ataşehir ve Halkalı'da kampüsleri bulunmaktadır.

4. Altınbaş Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler altınbaş

2008 yılında öğretim faaliyetlerine başlayan Altınbaş Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

İlk öğrencilerini 2011 yılında alan Altınbaş Üniversitesi, kurulduğu ilk tarihte Kemerburgaz Üniversitesi ismine sahipti daha sonrasında üniversitenin adı değişmiş ve bugünkü adını almıştır. Mahmutbey, Esentepe ve Bakırköy'de kampüsleri bulunan Üniversite, Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir.

5. Bahçeşehir Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler bahçeşehir üniversitesi

1998 yılında Bahçeşehir-Uğur Eğitim Vakfı tarafından kurulan Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesinin bünyesinde 9 fakülte, 4 enstitü, 2 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu yer almaktadır. Beşiktaş, Mecidiyeköy, Şişli, Galata ve Göztepe'de kampüsleri bulunan Bahçeşehir Üniversitesinin 1350 akademik personeli, 503 idari personeli bulunurken kayıtlı 25.500 öğrencisi bulunmaktadır.

6. Beykent Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler beykent

1997 yılında kurulan Beykent Üniversitesi, İstanbul'daki ilk özel üniversiteler arasında yer alır.

Dört ayrı kampüsü bulunan Beykent Üniversitesi, Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir. Ayazağa, Beykent, Taksim ve Beylikdüzü yerleşkelerinde öğretim faaliyetlerini sürdüren kurumun 30.000'i aşkın kayıtlı öğrencisi, 50.000'i aşkın da mezunu bulunur.

7. Beykoz Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler beykoz

2016 yılında 3 üniversite ile beraber Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulunun devamı olarak kurulan Beykoz Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

Ana kampüsü Beykoz'da bulunan eğitim kurumu, Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir.

8. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi

bezmialem vakıf

2010 yılında öğretim faaliyetlerine başlayan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim veren kurumun ana kampüsü Fatih ilçesinde bulunmaktadır. Sağlık bilimleri alanında eğitim veren üniversite, toplamda dört adet enstitüyü de bünyesinde barındırmaktadır.

9. Biruni Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler biruni

2014 yılında Dünya Eğitim Vakfı tarafından kurulan Biruni Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

Toplamda 6 fakültesi, 1 meslek yüksekokulu ve 3 adet enstitüsü bulunan üniversitenin ana kampüsü Zeytinburnu'nda yer almaktadır.

10. Demiroğlu Bilim Üniversitesi

demiroğlu bilim üniversitesi

2006 yılında İstanbul Bilim Üniversitesi adıyla kurulan Demiroğlu Bilim Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer alır.

2 fakülte, 2 enstitü ve 7 tane de araştırma merkezi bulunan üniversitenin 2500 kayıtlı öğrencisi bulunmaktadır.

Esentepe, Gayrettepe ve Mecidiyeköy'de kampüsleri bulunan Demiroğlu Bilim Üniversitesi sağlık bilimleri alanında en çok tercih edilen üniversitelerin başında gelmektedir.

11. Doğuş Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler doğuş

Doğuş Eğitim Vakfı tarafından 1995 yılında kurulan Doğuş Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

5 fakültede 31 lisans programı; meslek yüksekokulunda 18 ön lisans programı, 2 enstitüde 17 yüksek lisans ve 7 doktora programı bulunan kurumun Acıbadem ve Hasanpaşa'da kampüsleri bulunmaktadır.

İstanbul'un en iyi 3. vakıf üniversite olan gösterilen Doğuş Üniversitesi; Türkçe, İngilizce, Almanca ve Çince dillerinde eğitim vermektedir.

12. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

fsm üniversitesi

Fatih Sultan Mehmet Han, Sinan Ağa Bin Abdurrahman, Nurbanu Valide Sultan, Hatice Sultan ve Hacı Abdülaziz Ağa Mazbut Vakıfları tarafından 2010 yılında kurulan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

6700 kayıtlı öğrencisi ve 700 akademik personeli bulunan kurumda 7 fakülte, 2 enstitü, 2 yüksekokul ve 2 adet de araştırma merkezi bulunmaktadır.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin; Yenikapı Mevlevîhânesi, Fatih, Üsküdar, Çamlıca ve Beyoğlu'nda kampüsleri bulunur.

13. İstanbul Gedik Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler gedik

2010 yılında Gedik Eğitim Vakfı tarafından kurulan Gedik Üniversitesi, iş dünyasına kalifiye personel yetiştirmek amacıyla öğrencilerine eğitim vermektedir.

300'ü aşkın öğretim üyesi, 350'ye yakın akademik personeli, 7500'e yakın öğrencisi bulunan üniversite, bugüne kadar yaklaşık 5000 mezun vermiştir.

İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde 6 fakülte, 3 enstitü ve 3 yüksekokul bulundurmaktadır.

14. Haliç Üniversitesi

haliç üniversitesi

1998 yılında Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından kurulan Haliç Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

7 fakülte, 1 konservatuvar, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 1 enstitüyü bünyesinde bulunduran kurumunun toplamda 4 adet kampüsü bulunmaktadır.

15. Işık Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler ışık

Feyziye Mektepleri Vakfı tarafından 1996 yılında kurulun Işık Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

5 fakülte, 2 yüksekokul ve 2 enstitüyü bünyesin barındıran okulun Şile ve Maslak'ta da iki adet kampüsü bulunmaktadır. Bugüne kadar 10.000'i aşkın mezun veren Işık Üniversitesi, Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir.

16. İbn Haldun Üniversitesi

ibni haldun üniversitesi

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından 2015 yılında kurulan İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasındadır.

6 fakülte, 2 yüksekokul ve 1 adet enstitüye ev sahipliği yapan kurum, Arapça, İngilizce ve Türkçe dillerinde öğrencilerine eğitim vermektedir.

17. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi

istanbul 29 mayıs üniversitesi

2010 yılında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi toplamda 5 fakülteye sahiptir.

Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde eğitim veren kurum toplamda 16 farklı bölüm ile öğrencilerine hizmet vermektedir.

18. İstanbul Arel Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler arel

Kemal Gözükara eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2007 yılında kurulan İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

İngilizce dilinde eğitim veren kurum bünyesinde 6 fakülte, 3 yüksekokul ve 3 enstitü bulundurmaktadır.

19. Atlas Üniversitesi

istanbul atlas üniversitesi

2018 senesinde Türk Balkan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan Atlas Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

Atlas Üniversitesi; 5 fakülte, 1 yüksekokul ve 1 enstitüyü bünyesinde barındırmaktadır. Sağlık bilimleri alanına ağırlık veren üniversite, Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir.

20. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi

ayvansaray üniversitesi

Plato Meslek Yüksekokulu ismiyle 2009 yılında kurulan kurum, 2016 yılında bugünkü ismini almıştır.

3 fakülte, 2 yüksekokul ve 1 enstitüyü bünyesinde barındıran Ayvansaray Üniversitesi, Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir.

21. İstanbul Bilgi Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler bilgi üniversitesi

1996 yılında kurulan Bilgi Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

7 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulunu bünyesinde barındıran kurum, Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir.

150'yi aşkın eğitim programı ile öğretim faaliyetlerini sürdüren Bilgi Üniversitesinin, 30.000'i aşkın kayıtlı öğrencisi, 50.000'i aşkın ise mezun öğrencisi bulunmaktadır.

22. İstanbul Galata Üniversitesi

galata üniversitesi

Bulut Eğitim Vakfı tarafından 2020 yılında faaliyete geçirilen Galata Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

3 fakülte, 1 yüksekokul ve 1 enstitüyü bünyesinde barındıran kurum; Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir.

23. İstanbul Gelişim Üniversitesi

gelişim üniversitesi

Gelişim Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2010 yılında kurulan İstanbul Gelişim Üniversitesi, 6 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulunu bünyesinde ağırlamaktadır.

Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim veren üniversitenin 76 lisans, 58 ön lisans gündüz programı, 34 ön lisans gece programı 32 tezli, 30 tezsiz lisansüstü programı ve 6 doktora programı bulunmaktadır.

24. İstanbul Esenyurt Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler esenyurt

2013 yılında eğitim faaliyetlerine başlayan Esenyurt Üniversitesi, İstanbul’daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

Türkçe dilinde eğitim veren kurumun 4 fakültesi, 3 enstitüsü, 2 yüksekokulu ve 2 meslek yüksekokulu bulunmaktadır.

25. Fenerbahçe Üniversitesi

fenerbahçe üniversitesi

Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan Fenerbahçe Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

1500'e yakın kayıtlı öğrencisi bulunan üniversitede 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 7 araştırma merkezi bulunmaktadır.

26. İstanbul Kültür Üniversitesi

istanbul kültür üniversitesi

İstanbul Kültür Üniversitesi 1997 yılında kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

20.000'e yakın kayıtlı öğrencisi bulunan üniversite Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir. Şirinevler, Ataköy ve İncirli'de kampüsleri bulunan Kültür Üniversitesi; 8 fakülte, 2 yüksekokul ve 12 araştırma merkezini bünyesinde bulundurmaktadır.

27. İstanbul Kent Üniversitesi

istanbul kent üniversitesi

İstanbul Kent Üniversitesi, Engelsiz Eğitim Vakfı tarafından 2016 yılında kurulmuştur.

4 fakülte ve 2 yüksekokulu bünyesinde barındıran üniversite, Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir.

28. İstanbul Medipol Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler medipol

Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından 2009 senesinde kurulan Medipol Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

12 fakülte, 4 enstitü ve 3 yüksekokulu bünyesinde barındıran Medipol Üniversitesi, sağlık bilimleri alanında Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasındadır.

37.000'e yakın kayıtlı öğrencisi bulunan üniversitenin bünyesinde 1200 akademik personel ve 500 idari personel yer almaktadır.

29. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi

sabahattin zaim

İlim Yayma Vakfı tarafından 2010 yılında kurulan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, kayıtlı 12.000 öğrencisi ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

9 fakülte, 1 yüksekokul ve 1 enstitüyü bünyesinde bulunduran kurum Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir.

30. İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi

sağlık ve teknoloji üniversitesi

Bilgiç Vakfı tarafından 2020 yılında kurulan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, ilk yılında %100 doluluk oranı ile öğretim faaliyetlerine başlamış bir vakıf üniversitedir.

4 fakülte ve 1 yüksekokulu bünyesinde ağırlayan kurum; Türkçe dilinde eğitim vermektedir.

31. İstanbul Ticaret Üniversitesi

istanbul ticaret üniversitesi

İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001 yılında kurulan İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında en çok tercih edilen üniversitelerden biridir.

Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim veren kurumun 9000'i aşkın kayıtlı öğrencisi bulunmaktadır. 6 fakülte ve 4 enstitüye sahip olan üniversite, 300'e yakın kadrolu eğitim görevlisine sahiptir.

32. İstinye Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler istinye

21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında faaliyete geçirilen İstinye Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

3 kampüse sahip üniversite, bünyesinde 9 fakülte, 3 enstitü ve 2 yüksekokula yer vermektedir. 12.000'e yakın kayıtlı öğrencisi bulunan kurumun, 1200 de akademik personeli bulunmaktadır.

33. Kadir Has Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler kadir has

Kadir Has tarafından 1997 yılında kurulan Kadir Has Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasına en çok talep gören üniversitelerin başında gelmektedir.

6 fakülte ve 3 yüksekokula sahip olan Kadir Has Üniversitesi; Bahçelievler, Cibali ve Selimpaşa olmak üzere 3 kampüse sahip.

34. Koç Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler koç üniversitesi

Vehbi Koç Vakfı tarafından 1993 yılında kurulan Koç Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında en popüler olan eğitim kurumudur.

450 öğretim üyesi ve yaklaşık 7000 kayıtlı öğrencisi olan kurumun ana kampüsü de Sarıyer'de bulunmaktadır. 17955 mezun öğrencisi olan Koç Üniversitesi, Türkiye’de öğretim üyesi başına en fazla makale yayımlama oranı sahip üniversitelerin başında gelmektedir.

35. Maltepe Üniversitesi

maltepe üniversitesi

1997 yılında kurulan Maltepe Üniversitesi İstanbul'daki vakıf üniversiteleri arasında yer almaktadır.

9 fakülte, 1 konservatuvar, 1 lisansüstü eğitim enstitüsü, 3 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulu bünyesinde bulunduran Maltepe Üniversitesi, Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir.

36. Nişantaşı Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler nişantaşı

Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2021 yılında kurulan Nişantaşı Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

46 lisans bölümü, 45 ön lisans bölümü ve 21 yüksek lisans bölümü bulunan üniversitenin, kayıtlı 20.000'e yakın öğrencisi bulunmaktadır. 3 fakülte, 4 yüksekokul ve 1 enstitüyü bünyesinde barındıran kurumun ana kampüsü Maslak 1453'te bulunmaktadır.

37. MEF Üniversitesi

mef üniversitesi

2012 yılında İbrahim Arıkan Eğitim ve Bilim Araştırmaları Destekleme Vakfı tarafından kurulan MEF Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

5 fakülte ve 2 enstitüyü bünyesinde barındıran kurumun Maslak ve Sarıyer'de kampüsleri bulunmaktadır.

38. İstanbul Okan Üniversitesi

istanbul okan üniversitesi

İstanbul Okan Üniversitesi 1999 senesinde kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

10 fakülte, 1 enstitü, 2 meslek yüksekokulu ve 1 konservatuvarı bünyesinde barındıran Okan Üniversitesinin kayıtlı 16.173 öğrencisi bulunmaktadır.

Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından faaliyete geçirilen kurumun ana kampüsü Tuzla ilçesinde yer almaktadır.

39. Özyeğin Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler özyeğin

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından 2007 yılında kurulan Özyeğin Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

6 fakülte, 3 enstitü ve 2 yüksekokulu bünyesinde barındıran kurum Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim vermektedir. Özyeğin Üniversitesinin ana kampüsü Çekmeköy'de bulunmaktadır.

40. Pîrî Reis Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler piri reis

Pîrî Reis Üniversitesi ya da Pîrî Reis Denizcilik Üniversitesi 2008 yılında eğitim faaliyetlerine başlamış, İstanbul'daki vakıf üniversiteler arasında yer alır.

Ana kampüsü Tuzla'da bulunan kurumun 5 fakültesi, 1 enstitüsü ve 1 yüksekokulu bulunmaktadır. Denizcilik alanında eğitim veren Piri Reis Üniversitesinde herhangi bir bölüme girebilmek için "denizadamı olur sağlık belgesi" alınmalıdır.

41. Sabancı Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler sabancı

1994 yılında Hacı Ömer Sabancı Vakfı tarafından kurulan Sabancı Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında bulunmaktadır.

Türkiye'de liberal bilimler tarzı eğitim veren ilk yükseköğretim kurumu olan üniversitenin eğitim dili İngilizcedir.

418 akademik personeli, 375 idari personeli ve 5500'e yakın kayıtlı öğrencisi bulunan kurumun ana kampüsü Tuzla ilçesinde bulunmaktadır.

42. Üsküdar Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler üsküdar

İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı tarafından 2011 yılında kurulan Üsküdar Üniversitesi, İstanbul'daki özel üniversiteler arasında yer almaktadır.

Davranış sağlığı ve bilimleri alanın eğitimler veren kurumun ana kampüsü Üsküdar, Altunizade'de yer almaktadır. 5 fakülte, 1 sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu ve 5 enstitüyü bünyesinde barındıran üniversitesinin 22.000 kayıtlı öğrencisi bulunmaktadır.

43. Yeditepe Üniversitesi

İstanbul’daki özel üniversiteler yeditepe üniversitesi

İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK Vakfı) tarafından 1996 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi, İstanbul'daki vakıf üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Almanca, İngilizce, Fransızca ve Türkçe dillerinde eğitim veren kurumun 13 fakültesi, 5 enstitüsü ve 1 yüksekokulu bulunmaktadır. Ana kampüsü Ataşehir'de yer alan üniversite, 20.000'i aşkın kayıtlı öğrencisi ile İstanbul'daki en kalabalık özel üniversiteler arasında bulunmaktadır.

44. ​​Yeni Yüzyıl Üniversitesi

yeni yüzyıl üniversitesi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından 2009 yılında faaliyete geçirilmiştir.

Bünyesinde 10 fakülte, 2 yüksekokul ve 3 enstitüyü barındıran üniversitesin ana kampüsü Zeytinburnu'nda yer almaktadır.

Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat