Boğaziçi Üniversitesi Nerede?
Eğitim Yazıları

Boğaziçi Üniversitesi Nerede?

Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinde yer alan Bebek semtinde bulunmaktadır. Boğaziçi Üniversitesinin konumu Nispetiye Caddesi üzerindedir ve Aşiyan Mezarlığı, Aşiyan Müzesi ve Rumeli Hisarı’na oldukça yakındır.

Boğaziçi Üniversitesi nerede sorusu birçok kişi tarafından sorulur. Boğaziçi Üniversitesi dört adet kampüse sahiptir ve kampüsler genel olarak İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı olan Bebek semtinde yer alır. Güney Kampüs denize yakındır ve Bebek Sahili’nin yukarısında yer alır. Ancak Kuzey Kampüs daha yukarıda kaldığı için Etiler bölgesine yakındır ve sahilden daha uzakta bulunmaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi Kampüsleri Nerede?

Boğaziçi Üniversitesi kampüsleri nerede

Boğaziçi Üniversitesi kampüsleri İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinde bulunan Bebek semtinde bulunmaktadır. 

Boğaziçi Üniversitesinin ana kampüsleri diğer üniversitelerde olduğu gibi dağınık bir şekilde konumlanmamıştır. Kampüslere ulaşım, toplu taşıma ile oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. 

Ana kampüsler olarak adlandırılan Güney ve Kuzey Kampüs birbirine oldukça yakındır ve 10 dakika yürüme mesafesindedir. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü Üsküdar’da ve Kilyos-Sarıtepe Kampüsü ise İstanbul Sarıyer’de bulunmaktadır. 

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Nerede?

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü, İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinde bulunan Bebek semtindedir. 

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü oldukça merkezi bir konumda bulunmaktadır. Aşiyan Müzesi ve Aşiyan Mezarlığı’na oldukça yakındır. Güney Kampüs’e gitmek için M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuna binip M6 Levent - Boğaziçi Üniversitesi durağında inmek gerekmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü Nerede?

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü; İstanbul ilinde, Beşiktaş ilçesinin Bebek semtinde yer almaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü, Güney Kampüs’e oldukça yakındır ve Güney Kampüs’ün tam karşısında yer alır. Yürüyerek 10 dakika içerisinde Kuzey Kampüs’e gidilebilir. Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü’ne gitmek için Boğaziçi Üniversitesi Hisarüstü metro durağında inmek gerekir.

Boğaziçi Üniversitesine Nasıl Gidilir?

boğaziçi üniversitesine nasıl gidilir

Boğaziçi Üniversitesine metro ve otobüs ile kolayca ulaşılabilmektedir. Boğaziçi Üniversitesine gitmek için Yenikapı-Hacıosman metrosundan Levent - Rumeli Hisarüstü Metrosu'na aktarma yaparak Boğaziçi Üniversitesi durağında inmek gerekir. Ayrıca 43R, 125, 59RH, 59RK, 59RS, 59R ve 559C otobüslerine binerek de ulaşım sağlanabilir.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü’ne ise 14R, 15R numaralı otobüsler ile ya da Üsküdar'da bulunan Beşiktaş motor iskelelerinin karşısındaki Talimhane - Rasathane minibüslerine binerek ulaşım gidilebilir. Kilyos Sarıtepe Kampüsü’ne gitmek için ise 59 RK numaralı otobüse binebilirsiniz.

Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat