Nasıl Ön Büro Elemanı Olunur? Ön Büro Elemanı Ne İş Yapar?
Meslek Yazıları

Nasıl Ön Büro Elemanı Olunur? Ön Büro Elemanı Ne İş Yapar?


Güncellenme Tarihi20 Temmuz 2023
Yayımlanma Tarihi

Ön büro elemanı olarak görev yapmak isteyen kişiler için zorunlu tutulan bir eğitim bulunmamaktadır. Ancak Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü’nden mezun olmak veya Yönetici Asistanlığı ve Büro Yönetimi Eğitimi almak kişinin iş yaşamında avantaj elde etmesine yardımcı olacaktır.

Ön Büro Elemanı Nedir?

Ön büro elemanı, bir işletmenin veya kurumun müşteri hizmetleri ile yönetim işlemleri için önemli bir rol oynayan kişidir. Ön büro, işletmenin veya kurumun halka açık olan bölümü olmakla birlikte müşterilerle doğrudan etkileşim kurulan bir noktadır. Bu nedenle ön büro elemanları, müşterilere karşı profesyonel ve yardımsever bir tutum sergileyerek işletmenin olumlu bir imajını temsil ederler.

Ön büro elemanı, müşterilerde işletme ile ilgili ilk izlenimi oluşturması nedeniyle oldukça önemli bir görev üstlenmektedir. Bir ön büro elemanının etkili iletişim kurma becerilerine sahip olması gerekmektedir. Etkili iletişim becerileri ile ön büro elemanı, müşteri memnuniyetini sağlamak için çaba gösterir ve ziyaretçilerin işletme hakkında olumlu düşüncelerine sahip olmasını sağlar.

Ön Büro Elemanı Ne İş Yapar?

Ön büro elemanı, görevini sürdürdüğü işletmenin veya kurumun müşterileriyle doğrudan iletişim kurarak çeşitli sorumluluklar üstlenmektedir.

Ön büro elemanı; hastaneler, oteller ve ticari işletmeler gibi pek çok alanda çalışma şansına sahiptir. İşletmeyi ziyaret eden müşterileri veya ziyaretçileri karşılayan, yönlendiren ve onlarla etkili bir iletişim kuran ön büro elemanı; telefon trafiğini de yönetir ve rezervasyon işlemlerini düzenler. Ön büro elemanlarının güler yüzlü olmaları ve profesyonel bir tutum sergileyerek görev yapmaları ziyaretçilerle ya da müşterilerle kurdukları ilişkinin etkili olması açısından oldukça önemlidir.

 

 

Ön Büro Elemanı Olma Şartları Nelerdir?

Ön büro elemanı olma şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü’nden mezun olmak ya da Büro yönetimi alanında tecrübe kazanmak
  • En az lise mezunu olmak
  • Etkili iletişim becerilerine sahip olmak
  • Organizasyon yapma alanında başarılı olmak
  • Planlı ve titiz çalışmak
  • İş disiplinine sahip olmak
  • Sorumluluk sahibi olmak

Ön Büro Elemanı Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Ön büro elemanı olmak ön lisans programları arasında yer alan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü’nden mezun olmak ya da liseden mezun olarak bu alanda mesleki tecrübe kazanmak gerekmektedir.

Aynı zamanda katılım sağlanan Etkili İletişim Teknikleri Eğitimi veya İş Hayatında Etkili İletişim Kursu gibi sertifika programları, kişinin iş yaşamında avantajlı bir durum elde etmesine yardımcı olacaktır.

Ön Büro Elemanı Maaşları Ne Kadar?

Ön büro elemanının maaşı 14.500 TL ile 23.500 TL aralığındadır.

Ön büro elemanı maaş aralığı, kişinin görev yaptığı kuruma ve çalışma deneyimine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bir yıl deneyimli bir ön büro elemanı 14.500 TL kazanırken iki yıl deneyimli bir ön büro elemanı 16.500 TL üç yıl ve üzeri deneyimli ön büro elemanı ise 17.000 TL ile 23.500 TL arasında maaş alır.

Ön Büro Elemanı Emeklilik Şartları Nelerdir?

Özel sektörde ön büro elemanı olarak çalışanlar 8 Eylül 1999'dan sonra işe başladıkları takdirde sigortalılık süresi önemli olmaksızın 7000 gün prim ödeme şartını sağlamalıdır. Bu grupta yer alan erkekler 60, kadınlar 58 yaşına geldiğinde emekli olur. 1 Mayıs 2008 tarihi itibarıyla çalışmaya başlayanların ise 7200 gün prim ödemesi gerekir. Bu şartı sağlayan erkekler için emeklilik yaşı 60 yaşından 65’e kadar devam eder. Kadınlar ise prim süresi şartını sağladıklarında 58 yaşında emekli olur.

Yurt Dışında Ön Büro Elemanı Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında ön büro elemanı olmak için öncelikle yurt dışında da geçerliliği bulunan eğitim belgelerine sahip olmak gerekmektedir. Bu gerekliliği yerine getiren kişiler, yurt dışında çalışma izni almak için ilgili yere başvurmalıdır. Ayrıca çeşitli sertifika programlarına ve yabancı dil eğitimlerine katılım sağlanarak uluslararası geçerliliği de bulunan sertifikalara sahip olmak kişinin yurt dışında iş bulma sürecinde avantaj elde etmesine yardımcı olacaktır.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat