10.10'a Özel Sınırlı Süreliğine, Tüm Eğitimlerde 1 Alana 1 Hediye!
Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Nasıl Olunur? Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Ne İş Yapar?
Meslek Yazıları

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Nasıl Olunur? Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Ne İş Yapar?

Ağaç işleri endüstri mühendisi tasarım ve üretim aşamalarının planlamasını yapmak, üretimin zamanında yapılmasını sağlamak ve stok yönetimini kontrol etmek gibi görevleri yerine getirir. Ağaç işleri endüstri mühendisi olmak için üniversitede Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirmek gerekir.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Nedir?

Ağaç işleri endüstri mühendisi; ağaçtan üretilen ürünlerin tasarımı, kalite ve kontrol aşamalarının yürütülmesi gibi alanlarda çalışan mühendistir. Ağaç işleri endüstri mühendisi; mobilya ve ağaç ürünlerinin üretimi, tasarımı, kalite kontrolü gibi alanlarda görev alır.

Ağaç işleri endüstri mühendisi; ağaçlardan ürün üretimi yaparken gerekli tekniklere hakim olmalı, ağaç türleri hakkında bilgi sahibi olmalı ve hangi ağaçtan hangi ürünlerin, hangi tekniklerle yapılabileceğini bilmelidir. Sahip olduğu bilgileri kullanarak ağaç ve ahşap ürünlerin üretimi, işlenmesi ve yönetimi ile ilgilenir.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Ne İş Yapar?

Ağaç işleri endüstri mühendisi, ağaçtan yapılan her türlü ürünün tasarlanması, işlenmesi, üretilmesi ve kalitesinin kontrol edilmesinden sorumludur. Ağaç işleri endüstri mühendisi, ağaç kökenli ürünlerin üretiminin en az maliyetle ve kaliteli bir şekilde üretilmesini sağlar.

Ağaç işleri endüstri mühendisleri ürünün kaliteli olması için gerekli malzeme tedarik edilmesinden sorumludur, kullanılacak makinelerinin bakımının yapılmasında ve pazar araştırmasında da görev alır. Yeni ürün geliştirilirken ya da mevcut ürünün geliştirilmesi aşamasında pazar araştırması yapar. Böylece pazar taleplerine uygun ürünün üretilmesini sağlar.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Olma Şartları Nelerdir?

Ağaç işleri endüstri mühendisi olma şartları aşağıda sıralanmıştır.

  • Üniversitede 4 yıllık Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü okumak
  • Ağaç kökenli ürünlerin üretilmesiyle ilgili teknik bilgiye sahip olmak
  • Sayısal alana yatkın olmak
  • Tasarım becerisine sahip olmak
  • Analitik düşünebilmek
  • Dikkatli ve titiz olmak

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Ağaç işleri endüstri mühendisi olmak için üniversitede Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü okumak gerekir. Ayrıca kişi uluslararası firmalarda çalışacaksa İngilizce gibi yabancı dillere de hakim olmalıdır. Bunun için ek eğitim almak gerekebilir.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Olmak için Kaç Puan Gerekir?

Ağaç işleri endüstri mühendisi olmak için AYT’de sayısal puan türüne ait Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği taban puanları 228,25638 olarak belirlenmiştir.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Nerelerde Çalışabilir?

Ağaç işleri endüstri mühendisi orman ürünleri şirketlerinde, ahşap işleme tesislerinde, mobilya üreticilerinde, inşaat sektöründe ve ahşap ürünlerle ilgili diğer endüstrilerde çalışabilir.

Ağaç işleri endüstri mühendisi; ağaç ürünleri ile ilgili proje planlama, tasarım, üretim, pazar araştırması, maliyet analizi, kalite kontrol, ekipman yönetimi gibi birçok alanda görev alır.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Ağaç işleri endüstri mühendisi maaşları 35.000 TL ile 55.000 TL aralığındadır.

Ağaç işleri endüstri mühendisi maaş aralığı, kişinin mesleğinde ne kadar kıdemli olduğuna ve çalıştığı firmaya göre değişir. Örneğin mesleğe yeni başlamış bir ağaç işleri endüstri mühendisi ortalama 35.000 TL kazanırken zaman içerisinde maaşı 55.000 TL’ye kadar çıkabilir.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Emeklilik Şartları Nelerdir?

Özel sektörde ağaç işleri endüstri mühendisi olarak çalışan erkekler, 8 Eylül 1999'dan sonra işe başladılarsa sigortalılık süresi önemli olmaksızın 7000 gün prim ödediği takdirde 60 yaşında emekli olurlar. 1 Mayıs 2008 itibarıyla işe başlayan erkeklerin ise 7200 prim günü sayısını doldurması gerekir. Bu kişiler için emeklilik yaşı kademeli olarak artar ve 60 yaşından başlayıp 65'e kadar devam eder.

Özel sektörde ağaç işleri endüstri mühendisi olarak çalışan kadınlar, 8 Eylül 1999'dan sonra işe başladılarsa sigortalılık süresi önemli olmaksızın 7000 gün prim ödedikleri takdirde 58 yaşında emekli olmaktadır. 1 Mayıs 2008 itibarıyla işe başlayan kadınlar ise sigortalılık süresi önemli olmaksızın 7200 gün prim ödedikleri takdirde 58 yaşında emekli olmaya hak kazanır.

Kamuda ağaç işleri endüstri mühendisi olarak çalışan erkekler, 8 Eylül 1999 itibarıyla 25 yıl prim ödedikleri sürece yaş şartına takılmadan istedikleri zaman emekli olurlar. Bu koşulu sağlamayanlar ise gereken prim süresi ve yaşa göre emekli olur. 1 Mayıs 2008 itibarıyla işe başlayan erkekler ise 9000 prim gününü doldurdukları takdirde 60 yaşında emekli olmaya hak kazanır.

Kamuda ağaç işleri endüstri mühendisi olarak çalışan kadınlar, 8 Eylül 1999 itibarıyla 20 yıl prim ödedikleri sürece yaş şartına takılmadan istedikleri zaman emekli olurlar. Bu koşulu sağlamayanlar ise gereken prim süresi ve yaşa göre emekli olurlar. 1 Mayıs 2008 itibarıyla işe başlayan kadınlar ise 9000 günü doldurdukları takdirde 58 yaşında emekli olurlar.

Devlette Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Devlette ağaç işleri endüstri mühendisi olmak için üniversitede Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü okuduktan sonra kamu kurumlarının açtığı ilanlara başvurulmalıdır. Bu ilanlarda çoğunlukla adaylardan mülakat ya da sınavı geçmeleri beklenir. Bazı ilanlarda KPSS şartı da aranır.

Devlette çalışmak isteyen bir ağaç işleri endüstri mühendisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, yüz kızartıcı suç işlememesi ve askerlikten muaf olması ya da görevini tamamlaması gibi bir dizi kriteri sağlaması gerekir.

Yurt Dışında Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında ağaç işleri endüstri mühendisi olmak için Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra gidilecek ülkede geçerli bir diplomanın alınması gerekir. Ayrıca yurt dışına çıkmaya ve çalışmaya engel teşkil edecek bir duruma sahip olmamak da önemlidir. Tüm bunların dışında gidilecek ülkenin dili de bilinmelidir.

Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat