Operasyon Şefi Nasıl Olunur? Operasyon Şefi Ne İş Yapar?
Meslek Yazıları

Operasyon Şefi Nasıl Olunur? Operasyon Şefi Ne İş Yapar?

İşletme, Pazarlama veya ilgili mühendislik bölümlerinden mezun olan kişiler; alanlarında mesleki tecrübe edinerek operasyon şefi olarak görev yapabilir. Operasyon şefi; çalıştığı kurumun operasyon biriminin iş süreçlerini düzenler, farklı birimlerin koordineli çalışmasını ve üretim veya satış hedeflerine ulaşılmasını sağlar.

Operasyon Şefi Nedir?

Operasyon şefi, bir organizasyonda gerçekleşen süreçlerin yönetiminde ve uygulanmasında sorumluluk sahibi olan kişidir. Operasyon şefi, operasyonel süreçlerin planlı ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamakla görevlidir.

Operasyon şefi, çeşitli stratejilerin geliştirilmesi ve bu stratejilerin operasyonel süreçlerde uygulanmasını sağlayarak organizasyonun iş verimliliğini arttırmak için çaba gösterir. Operasyonel hedeflerin belirlenmesi konusunda da sorumluluk sahibi olan şefler, planlama ve raporlama alanlarında başarılı olmalıdır.

Operasyon Şefi Ne İş Yapar?

Operasyon şefi, grev yapmakta olduğu organizasyonun operasyonel süreçlerinin belirlenmesi ve yönetilmesiyle ilgilenir.

Şirketin hedeflerine uygun olarak stratejik planlamalar yapan operasyon şefi; operasyonel faaliyetleri planlar, iş süreçlerini analiz eder, gereken durumlarda iyileştirmeler yapar ve iş verimliliğinin artmasını sağlar. Aynı zamanda kaynakların en verimli biçimde kullanılması için kaynak planlaması yapar ve görevini müşteri odaklı bir bakış açısıyla sürdürür.

 

 

Operasyon Şefi Olma Şartları Nelerdir?

Operasyon şefi olma şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Operasyon şefi olma şartları aşağıda sıralanmıştır.
  • İlgili üniversite bölümlerinden mezun olmak
  • İş deneyimi kazanmış olmak
  • İlgili bilgisayar programlarını kullanabilmek
  • Liderlik becerilerini taşımak
  • Etkili iletişim kurma becerisine sahip olmak
  • Zaman planı yapabilmek
  • Disiplinli ve dikkatli çalışmak

Operasyon Şefi Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Operasyon şefi olmak için üniversitelerin ilgili lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. İşletme, İktisat ve Pazarlama gibi bölümler operasyon şefi olmak isteyen kişilerin eğitim alabileceği bölümler arasında yer alır.

Aynı zamanda eğitim sürecinde ya da sonrasında staj programlarına katılarak tecrübe kazanmak kişinin iş bulma sürecinde avantaj elde etmesine yardımcı olacak ve çalışmaya başladığı takdirde iş hayatına daha kolay adapte olmasını sağlayacaktır.

Operasyon Şefi Maaşları Ne Kadar?

Operasyon şefinin maaşı 38.000 TL ile 60.000 TL aralığındadır.

Operasyon şefi maaş aralığının belirlenmesinde çalışılan firma, kişinin meslekte geçirdiği süre ve alanında edindiği deneyim gibi faktörler etkilidir. Operasyon şefi mesleğin ilk yılında ortalama 38.000 TL maaş alır, iki yıl tecrübeli bir operasyon şefi ortalama 40.000 TL, üç yıl ve üzeri kadar tecrübeli bir operasyon şefi ise 42.000 TL-60.000 TL arasında maaş alır.

Operasyon Şefi Emeklilik Şartları Nelerdir?

Operasyon şefinin 8 Eylül 1999 tarihinden sonra çalışmaya başlaması durumunda emekli olmak için 7000 gün prim ödemesi gerekmektedir. Bu kişiler yaş kriterine de uymak zorundadır ancak sigortalılık süresinden muaftırlar. Bu gruptaki kadınlar 58, erkek çalışanlar ise 60 yaşına gelince emekli olabilir.

Operasyon şefi 1 Mayıs 2008 tarihinden sonra çalışmaya başlaması durumunda ise emekli olmak için 7200 gün prim ödemelidir. Bu kişiler de yaş koşuluna uymalıdır. Bu gruptaki kadınlar 58 yaşında emekli olabilirken erkekler 60-65 yaş aralığında emekli olmaktadır.

Devlette Operasyon Şefi Nasıl Olunur?

Devlette operasyon şefi olmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve kasten işlenen suçlar nedeniyle ceza almamış olmamak gerekmektedir. Daha sonra ise İktisat, İşletme veya Pazarlama gibi ilgili üniversite bölümlerinden mezun olarak Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girilmeli ve başarılı bir puan alınmalıdır.

Yurt Dışında Operasyon Şefi Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında operasyon şefi olmak için ilgili lisans bölümlerinden mezun olunmalı ve alınan diplomanın yurt dışında da geçerliliğinin bulunduğu belgelendirilmelidir. Bu şartları karşılayan kişiler, yurt dışında çalışma izni almak için ilgili kurumlara başvurmalıdır.

Yurt dışında operasyon şefi olmak için gereken bir diğer koşulsa iyi seviyede yabancı dil bilmektir. Bu alanda sorun yaşayan kişiler, yabancı dil eğitimlerine katılım sağlamalı ve sertifika sahibi olarak yabancı dil alanında yetkinlikleri olduğunu kanıtlamalıdır.

Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat