Banka Şube Müdürü Nasıl Olunur? Banka Şube Müdürü Ne İş Yapar?
Meslek Yazıları

Banka Şube Müdürü Nasıl Olunur? Banka Şube Müdürü Ne İş Yapar?

Banka şube müdürü olmak için üniversitede Ekonometri, Maliye, İşletme ya da Bankacılık bölümlerde eğitim almak gerekmektedir. Banka şube müdür; çalıştığı banka şubesindeki departmanların verimli çalışmasından, mali işlerin yönetiminden ve şubedeki tüm süreçlerin planlanmasından sorumludur.

Banka Şube Müdürü Nedir?

Banka şube müdürü, bir bankanın belirli bir şubesinin yönetiminden sorumlu olan kişiye verilen mesleki ünvandır. Bu görevi sürdüren kişiler, bankanın hedeflerini yerine getirmek ve müşteri memnuniyetini artırmak için şube operasyonlarını organize eder. Aynı zamanda bankanın stratejik hedeflerini uygulamak, şube çalışanlarını yönlendirmek ve performanslarını değerlendirmek de banka şube müdürünün görevidir. Banka şube müdürü, şubede görev yapan diğer personellerin eğitim ve gelişim süreçlerini de takip ederek bu alanda gereken iyileştirme çalışmalarını da yürütmektedir.

Ayrıca banka şube müdürü, bütçe ve gelir hedeflerini izleyerek şube performansını değerlendirmeli ve gerekli önlemleri almalıdır. Banka şube müdürü; müşteri şikayetlerini ele almalı, bu şikayetleri çözüme kavuşturmalı, müşteri talep ve ihtiyaçlarını anlayarak bankanın hizmetlerini geliştirmeye yönelik öneriler sunmalıdır. Banka yönetimiyle iletişim halinde olan ve şube performansını raporlayan bamka şube müdürü; müşteri memnuniyetini sağlamak, operasyonel verimliliği artırmak ve şube gelirlerini artırmak için önemli bir rol oynamaktadır.

Banka Şube Müdürü Ne İş Yapar?

Banka şube müdürü, bir bankanın belirli bir şubesini yönetmekle görevlidir.

Banka şube müdürü; görevini sürdürdüğü bankanın operasyonlarını planlar, düzenler, denetler ve ihtiyaç duyulması durumunda iyileştirme çalışmalarını yürütür. Banka şube müdürleri hem günlük hem de uzun vadeli banka hedeflerinin gerçekleşmesi ve bankanın işleyişinde bir aksaklık yaşanmaması açısından oldukça önemli bir rol üstlenir. Banka şube müdürü aynı zamanda ilgili şubenin performansını yakından takip ederek diğer çalışanlar ile iletişim halinde olur ve böylelikle tüm banka çalışanlarının arasında etkili bir iletişim kurulmasını sağlar.

 

 

Banka Şube Müdürü Olma Şartları Nelerdir?

Banka şube müdürü olma şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Bankacılık, Ekonometri, Maliye ve İşletme mezunu olmak
  • Bankacılık sektörü hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmak
  • Banka şube müdürü olmak için üst kademeden onay almak
  • Liderlik becerilerini taşımak
  • Sözlü ve yazılı iletişim yeteneğine sahip olmak
  • Planlı biri olmak
  • Titiz çalışmak

Banka Şube Müdürü Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Banka şube müdürü olmak için lisans programları arasında yer alan Maliye, İşletme, Bankacılık ya da Ekonometri gibi üniversite bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Eğitim sürecinde veya sonrasında staj yapmak ise kişinin mesleki deneyim kazanmasına yardımcı olacak ve iş yaşamına daha kolay adapte olmasını sağlayacaktır.

Aynı zamanda katılım sağlanan İş Hukuku Eğitimi gibi sertifika programları sayesinde banka şube müdürü olmak isteyen kişiler avantajlı bir durum elde edecektir:

Banka Şube Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Banka şube müdürünün maaşı 28.500 TL ile 75.000 TL aralığındadır.

Banka şube müdürü maaş aralığı, kişinin çalıştığı sektöre ve tecrübesine göre değişir. Göreve yeni başlayan bir banka şube müdürü 28.500 TL maaş alırken tecrübeli bir banka şube müdürü 75.000 TL’ye kadar maaş alabilmektedir.

Banka Şube Müdürü Emeklilik Şartları Nelerdir?

8 Eylül 1999'dan sonra özel sektörde banka şube müdürü olarak çalışmaya başlayan kişiler 7000 prim ödemelidir. Bu gruptaki kişiler için sigortalılık süresi önemli değildir ve erkekler 60, kadınlar 58 yaşında emekli olur. 1 Mayıs 2008 itibarıyla işe başlayanlar ise 7200 prim günü sayısını doldurmalıdır. Bu grupta yer alan erkekler 60-65 yaş aralığında emekli olma hakkı olurken kadınlar yine 58 yaşında emekli olmaktadır.

Kamuda banka şube müdürü pozisyonunda 1 Mayıs 2008 itibarıyla işe başlayanların ise 9000 prim gününü doldurması gerekir. Bu koşulu yerine getiren erkekler 60 yaşında, kadınlar ise 58 yaşında emekli olur. Kamuda 8 Eylül 1999 itibarıyla banka şube müdürü olarak çalışmaya başlayan erkekler 25 yıl prim ödedikleri sürece yaş koşuluna takılmadan diledikleri zaman emekli olurlar. Prim süresi kadınlarda ise 20 yıldır. Bu şarta uymayanlar gerekli prim süresi ve yaşa göre emekli olur.

Devlette Banka Şube Müdürü Nasıl Olunur?

Devlette banka şube müdürü olmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve kasten işlenen suçlar sebebiyle bir yıl veya üzeri ceza almamış olmak gerekmektedir. Bu şartları karşılayan kişiler, Ekonometri, Maliye, Bankacılık ya da İşletme gibi bölümlerden mezun olmalıdır. Daha sonra ise çalışılmak istenen devlet bankasına başvuru yapılmalı ve bu süreçte mesleki alanda yetkinlik sahibi olunduğu belgelendirilmelidir.

Yurt Dışında Banka Şube Müdürü Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında banka şube müdürü olmak için öncelikle ilgili bölümlerden mezun olmak ve bu mezuniyetlerin yurt dışında da geçerliliği bulunduğunu belgelendirmek gerekmektedir. Daha sonra yurt dışında çalışma izni almak için ilgili yerlere başvurulmalıdır. Katılım sağlanan staj programlarının veya kazanılan iş deneyimlerinin belgelendirilmesi ise kişinin yurt dışında bulma sürecini hızlandıracaktır.

Aynı zamanda katılım sağlanan çeşitli yabancı dil alanında düzenlenen sertifika programları sayesinde kişi, yabancı dil alanında yetkinliği bulunduğunu yurt dışında da kanıtlayabilir.

Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat