Uzay - Uydu Mühendisliği 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması
İçindekiler
Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü 2023 yılı taban puanları ve başarı sıralamaları ÖSYM ve YÖK tarafından açıklandı. Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü taban puanları, Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümünde eğitim almak için Alan Yeterlilik Testi’nden (AYT) alınması gereken en düşük puanı ifade eder. Uzay - Uydu Mühendisliği başarı sıralaması Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü eğitimi veren üniversiteye giren öğrencilerin başarı sıralamasıdır. Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü başarı sıralamaları ve taban puanları tablosundaki veriler, ÖSYM ve YÖK tarafından onaylanmıştır. Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü taban puanları, AYT’de sayısal puan türünden hesaplanır.
Üniversitelere Göre Uzay - Uydu Mühendisliği 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Dört yıllık Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü taban puanı ve başarı sıralamaları Türkiye'deki üniversitelere göre aşağıdaki tabloda bulunmaktadır. Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü örgün öğretim başarı sıralamaları ve taban puanları aşağıdaki tabloda Uzay - Uydu Mühendisliği eğitimi veren üniversitelere göre verilmektedir. Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanı 337,63603’tür. Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması 178073’tür.
Üniversite | Bölüm | Taban Puanı | Başarı Sırası | Puan Türü |
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Uzay ve Uydu Mühendisliği | 337,63603 | 178073 | SAY |
Uzay - Uydu Mühendisliği Mesleği Hangi Üniversitede Daha İyi Öğrenilir?
Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü ülkemizde sadece Necmettin Erbakan Üniversitesinde bulunur. Necmettin Erbakan Üniversitesi Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümünü açan tek üniversite olması bakımından bu alanda öne çıkmaktadır. Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü için Necmettin Erbakan Üniversitesi taban puanı 337,63603 ve başarı sıralaması 178073’tür.
Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümüne Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler Nedir?
Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümünü okumak için belli niteliklere sahip olmak gerekir. Örneğin bu bölüm için gerekli özellikler arasında sayısal alanda yetenekli olmak, doğru analiz yapabilmek ve uzaya ilgi duymak bulunur. Ayrıca bu bölümü okumak için Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü taban puanını geçmek, Uzay - Uydu Mühendisliği Bölümü için yeterli başarı sıralamasını edinmek şarttır.
Uzay - Uydu Mühendisliği Benzeri Diğer Bölümler Nelerdir?
Uzay - Uydu Mühendisliği benzeri diğer bölümler aşağıdadır:
Uzay - Uydu Mühendisliği benzeri bölümler yukarıdaki gibidir. Bu bölümlerden mezun olanlar uzay, uydu ve bilişim sektörlerinde çalışırlar. Örneğin mekatronik ve robotik alanda çalışan kurumlarda, haberleşme ve bilişim firmalarında istihdam edilirler. Ayrıca Matematik, Fizik, Termodinamik, Aerodinamik, Uzay Ortamı gibi dersler bu bölümlerde ortaktır.