WordPress için En İyi 7 Anti-Spam Eklentisi
İçindekiler
Mail kutunuzu her açtığınızda tanımadığınız kanallardan gelen yüzlerce gereksiz maille karşılaşıp bunları silmekle uğraşmak yada web sitenizin admin paneline giriş yaptığınızda yorum bölümü için gönderilmiş çok sayıda ilgisiz, istenmeyen mesaj görmek oldukça sıkıcı ve rahatsız edici bir durum kuşkusuz. Bu izinsiz gönderimler için artık yasal yaptırımlar devreye girmiş olsada görünen o ki daha uzun süre hayatın içinde yer alıyor olacaklar. Peki Spam Nedir?. Cevap : Çok sayıda kişiye aynı anda ve izinsiz gönderilen mesaj bombardımanına kısaca spam denir.
Mail yada web sitenizin admin panelinden bahsettik. Ancak spam sadece e-mail yada yorum olarak gönderilmez. Telefonlarınız, sosyal medya hesaplarınız hatta zaman zaman kişisel bilgisayarlarınızda spam tehdidi altında kalabilir. Herhangi bir şekilde bilgisayarınıza bulaştıran virüs vesilesi ile ekranınızda beliren reklam bannerları görebilirsiniz. Bilgisayarlara bulaşan ve oldukça rahatsız edici seviyelere gelen bu sorunları önümüzdeki günlerde burada ele alıyor olacağız. Şimdi esas itibariyle web sitelerinde karşılaşılan spam sorunlarına geri dönelim.
Ana amacımız özellikle Wordpres sitelerin yorum bölümlerini hedef alan spam gönderiler. Yorum bölümlerinden gönderilen bu mesajlar önlem alınmadığı takdirde sunucuyu zorlayıp sitenizin açılmasını engelleyecek seviyelere kadar gelebilir. Peki Wordpress Siteler İçin Spam Sorunu Nasıl Çözülür? Bu sorunun cevabı oldukça basit. Çözüm olarak hazırladığımız WordPress için En İyi 7 Anti-Spam Eklentisi başlıklı makale aynı zamanda başucu rehberiniz olarak İstenmeyen e-postalar ve spam yorumlara karşı her zaman faydalanabileceğiniz özellikte hazırlandı.
Wordpress Spam 'e Karşı Etkili Çözüm
Web sitelerini hedef alan spam saldırılarla başa çıkmak için mutlaka etkili ve kalıcı bir çözüm bulmak zorunlu bir davranıştır. Kullanıcılarınızın takip ettiği bir web sitesi sahibi olarak, web sitenizin ve kullanıcılarınızın güvenliğini sağlamak zorundasınız. Wordress altyapılı bir web siteniz varsa özel olarak kodlarla uğraşmak yerine bunun için yazılmış eklentileri kullanmak daha iyi akıllıca olacaktır. Söz konusu wordpress olduğunda anti-spam eklentisi olmayan site spam saldırısına her zaman daha yatkındır.
Unutmayın spam saldırısı yapan kişi yada kişiler eğer web sitenizin buna karşı savunmasızlığınızı fark ederse, bu durumda web sitenizin genel güvenliğininde zayıf olduğuna kanaat getirip hack girişiminde bulunabilir yada daha kötü niyetli saldırılarla ciddi olarak zarar görmenize vesile olabilir. Ciddi zarar nasıl olur?. Eğer siteniz ele geçirilirse aynı zamanda kişisel bilgisayarınızında ele geçirilmesi çok kolay hale gelecektir. Bundan sonrasını tahmin etmek zor değil. Dolayısı ile köklü kalıcı, kaliteli çözüm her zaman akıllıca olandır.
Biz bu makalede global kullanıcı derecelendirmelerine göre en iyi performans gösteren Wordpress İçin En İyi Anti-Spam Eklentileri ‘nin bir listesini ve spam'a karşı en iyi korumayı yapmanızı sağlamak için tavsiyelerimizi yazdık. Şimdi bunları birlikte inceleyelim;
WordPress için En İyi 7 Anti-Spam Eklentisi
» Akismet
» Anti-Spam Bee
» Spam Master
» reCaptcha by BestWebSoft
» WordPress Zero Spam
» CleanTalk
» Stop Spammers
1 - Akismet
Akismet, dünya çapında en yaygın olarak kullanılan antispam eklentisi. Kullanıcı tabanı ve popülerlik açısından, diğer eklentiler arasında daha başarılı ve bağımsız bir konum oluşturmuştur. Dahası bu eklentinin en harika kısmı, WordPress ile bütünleşik olmasıdır. Dolayısı ile ekstra bir kurulum sıkıntısı çekmenize gerek kalmaz. Ancak, bu eklentiyi etkinleştirmek için bir API anahtarı kullanmanız gerekiyor. Akismet hepsi bir arada çok kapsamlı bir eklenti olarak ücretsiz ve ücretli sürümler olarak geliyor. Yorumlardan, geri izlemelere ve iletişim formu mesajlarına kadar geniş kapsamlı bir spam önleme çözümü sunar.
2 - Anti-Spam Bee
Anti-Spam Bee, dikkate alınması gereken oldukça başarılı bir anti-spam WordPress eklentisi. Web siteniz için gönderilen spam yorumlar haricinde herhangi bir etki bırakıp bırakmadığını görek için veri tabanınıda zleyebilirsiniz. Ayrıca, ücretsiz sürümü hem kişisel hem de ticari kullanım için uygun. Bunun da ötesinde, spam gönderilerin günlük ve aylık istatistiklerini detaylı olarak izleyip ve spam veritabanına periyodik olarak gerekli işlemleri yapabileceksiniz.
3 - Spam Master
Bu eklenti için kullanılan ilginç bir slogan var. Şöyle; “Spam sorununuz mu var? Çözüm Spam Master 'da yatıyor”. Yapılan testler sonucu ciddi anlamda iyi performans gösterdiği gözlemlendi. Yani sloganlarına büyük çapta uygunluk gösteriyorlar. Spam Master Wordpress anti spam eklentisi üst düzey bir performans sergiliyor. Tüm IP 'leriniz, e-postalarınız, web site yorum alanları, domainleriniz ve bağlantılı tüm alanlar için başarılı bir şekilde güvenlik işlevlerini uygulayacak derecede kapsamlı bir eklenti.
Spam Master web sitenizi spam kullanıcılara, onların oluşturmaya çalıştıkları sahte kayıtlara ve yorumlara karşı korumanın yanı sıra, bu eklenti modüler seçeneği özelliği ile de bilinir. Bu özel özellik, yalnızca web sitenizi korumak ve spam içermeyen iletileri tutmak için gereken tüm öğeleri tam kapasiteli olarak yüklemenizi sağlar.
4 - reCaptcha by BestWebSoft
ReCaptcha ile web sitenizi profesyonel olarak takip edebilirsiniz. Sitenize gereksiz kaynaklardan istemediğiniz yorumların gelmesi ve admin panelinize deneme yanılma metodu ile giriş yapılması gibi girişimleri önlemek için başarılı ve ideal bir anti-spam eklentisi. Eklentinin tükçe dil desteğide mevcuttur.
Wordpress sitenizi üye kaydı, oturum açma, yorumlar ve unutulan şifre sayfalarında yapılacak sahte giriş denemeleri ve bot işlemleri için ciddi anlamda koruma sağlar. Eklenti gelişmiş bir güvenlik özelliği sağlamak için eklenti kullanıcının yapmak istediği eylemi gerçekleştirmeden önce bir ReCaptcha kontrolü yapmasını ister. Sitenizdeki kullanıcı robot olmadığını kanıtlamak durumundadır. Dolayısı ile bir bot saldırısı en başta engellenmiş olacaktır.
5 - CleanTalk
CleanTalk, çok filtreli bir WordPress Anti-Spam eklentisi. Zengin özelliklere sahip seçenekleri nedeniyle, incelemelerimiz sonucu en iyi ücretsiz anti-spam WordPress eklentileri ‘nden biri olarak listemizdeki yerini almış oldu. Her türlü spam saldırılarına karşı koruyucu kalkanı sunar. Kapsamlı bir gelişmiş koruma özelliği yelpazesiyle, spam yorumlarından, spam bot kayıtlarına, form kayıtlarından, e-postalara ve hatta WooCommerce spam girişimlerine kadar son derece geniş bir yelpazede korunmanızı sağlar. Premium bir eklenti olmasına rağmen, size 14 günlük ücretsiz deneme sunar. Yani para ödemeden önce kalitesini test edebilirsiniz.
6 - WordPress Zero Spam
WordPress Zero Spam, web sitenizdeki spam saldırıları başarıyla ortadan kaldırabilen harika bir WordPress anti-spam eklentisi. Bu eklentinin en çok vurgulanan özelliği, kişiselleştirilmiş yapılandırma ayarları. Otomatik IP engelleme, yorum, kayıt desteği, özel mesajlar ve daha pek çok özellik gibi seçenekleri tercihinize göre etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Ve güzel bir haber daha. WordPress Zero Spam tamamen ücretsiz.
7 - Stop Spammers
Stop Spammers web sitenizin yorum özelliği vasıtası ile gelen spam 'leri önlemek ve şüpheli giriş davranışlarını başarıyla kontrol etmek için etkili bir eklenti. Ayrıca, e-posta spam koruması gibi çeşitli gelişmiş özelliklerden yararlanmanıza, istenmeyen posta kaydını engellemenize, istenmeyen postaları en baştan engellemenize ve spam gönderen kötü niyetli kullanıcıları kısıtlamanızada imkân tanır. Ayrıca, deneyiminizi daha iyi hale getirmek için tanılama testleri çalıştırma, etkinliği görüntüleme ve daha fazlasını yapma seçenekleri sunar. Esnek ve daha gelişmiş özelleştirilmiş ayar özelliği, bu eklentiyi En İyi Ücretsiz Wordpress Anti-Spam Eklentileri listemize dahil etmemizi sağlayan bir başka neden.
Spam 'den Korunmak İçin Etkili Çözüm Önerileri
Günümüz itibariyle spam saldırıları tam olarak durduracak ve köklü olarak engelleyecek bir yapı ve sistem henüz yok. Böyle bir çözümde mevcut değil. Birileri hack ve spam gibi illegal çalışmalara bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Ancak onlara karşı zafer kazananlar olarak daha güçlüyüz. Spama karşı güçlü çözümler uygulayabiliriz. Bunun için bazı önerilerimiz var.
» Domain Gizliliğini Sağlayın: Spam, kötü amaçlı yazılım ve istenmeyen kötü niyetli istekleri önlemek için domain gizliliği seçeneğini uygulamak her zaman çok başarılı sonuçlar verir. Göz önünde olmazsanız saldırı alma riskinizde düşecektir.
» İletişim Formunda reCAPTCHA Kullanın: reCAPTCHA özelliği sitenize yönlenen spam saldırılarını önlemek için oldukça etkili bir araçtır. Güvenliği daha sağlam hale getirmek için reCAPTCHA 'yı etkinleştirebilir, güvenlik soruları ayarlayabilir, yorumlar için bağlantılara izin vermeyebilirsiniz.
» İP Adresi Engelleme: Web sitenize daha önce spam işlem yaptığını belirlediğiniz belirli İP adreslerini engelleyebilirsiniz. Hatta bazı ülke yada bölgelerden trafik istemiyorsanız ülke veya bölge için İP kısıtlama özelliği kullanabilirsiniz.
» Yorumlardaki spam bağlantılara tıklamayın: Spam iletiler gönderen kişiler dikkatinizi gerçek kaynaktan uzaklaştırmak ve amaçlarını saklamak için geri bağlantılar biçimindeki ilgi çekici metinler ve çekici fırsatlar ile sizi aldatmaya çalışabilir. Web sitenizi bilgi hırsızlığına, kötü amaçlı yazılımlara ve hack girişimlerine karşı korumak için bu bağlantılara göz atmayı bırakın.
» Gerek web siteniz ve eğer bağımsızsa mail sunucunuz için mutlaka SSL sertifikası kullanın.
» Hacklenme olasılığını her zaman ihtimal dahilinde tutarak mail sunucunuz için firewall hizmeti alın.
» Sunucunuzda spam filtreleme işlemi için SpamAssassin kullanmayı tercih edin.
» Kaynağı tanımadığınız şüpheli hiçbir maili açmayın. Açtınızsa kesinlikle cevaplamadan silin ve bilgisayarınızda virüs taraması yapın.
» Tanımadığınız kaynaktan gelen mail içerisindeki link, pdf dosya yada resim ne tür dosya olursa olsun tıklamayın.
» Bilgisayarınızda güvenlik duvarı ve lisanslı kaliteli bir antivirüs programı kullanın.
» Tanıdığınız kaynaklarda olsa .exe uzantılı dosyaları açmadan önce gönderen taraftan mutlaka onaylatın. Aksi halde bir tıklama ile virüs çalışmasını tetikleyebilirsiniz.
» E posta adresinizi her platformda açık açık paylaşmayın.
Kategoriler
Son Yazılar
En Çok İşe Yarayan Sertifikalar
21 Ağustos 2023
11 Maddede Etkili Sunum Teknikleri
14 Ağustos 2023
Risk Analizi Nedir?
13 Ağustos 2023