En İyi WordPress Eklentileri Nelerdir?
İçerik Yazarlığı Yazıları

En İyi WordPress Eklentileri Nelerdir?


Güncellenme Tarihi30 Ocak 2023
Yayımlanma Tarihi

En iyi WordPress eklentileri, blog yazarlarının ve web sitesi sahiplerinin bilmesi gereken bir alandır. WordPress tabanlı herhangi bir internet sitesinde çalışan kişiler, en iyi WordPress eklentilerini kullanarak sitelerini daha iyi bir konuma taşımaktadır.

WordPress tabanlı siteler, kolay şekilde site kurma imkanı sağlamasına rağmen bazı konularda eksik kalabilmektedir. Bu eksikliklerin giderilmesi için WordPress eklentileri kullanılmaktadır. İşte sizin için seçtiğimiz en iyi WordPress eklentileri listesi…

En iyi WordPress eklentileri şunlardır:

  1. Akismet
  2. Wordfence Security
  3. Ninja Forms
  4. Slider Revolution
  5. Jetpack
  6. Yoast SEO 
  7. Smush
  8. Elementor
  9. WooCommerce
  10. W3 Total Cache
  11. Fanciest
  12. Google XML Sitemaps
  13. MailChimp
  14. Onesignal
  15. Wp Mega Menü
  16. Broken Link Checker
  17. UpdraftPlus

1. Akismet

Akismet en iyi wordpress eklentileri

En iyi WordPress eklentileri arasında ilk sırada Akismet yer alıyor. Akismet, WordPress tabanlı her web sitesinde standart olarak bulunan, spam yorumları engellemekle görevli bir eklentidir. Akismet ücretsiz sürüme sahip olduğu için sıklıkla tercih edilir. Akismet, blog yazılarına gelen yorumların server'a yük yapmadan yayımlanmasını sağlar.

Blog yazılarına gelen yorumları manuel olarak incelemek ve yayımlamak uzun vakit alır. Bu noktada Akismet eklentisi devreye girer. Akismet, özellikle sık yorum alan web sitelerinde kullanılmalıdır.

2. Wordfence Security

Wordfence Security en iyi wordpress eklentileri

En iyi WordPress eklentileri arasında ikinci sırada Wordfence Security bulunmakta. Wordfence Security, WordPress tabanlı blog sitelerinin güvenilir ve hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayan bir eklentidir. Wordfence Security ile ziyaretçilerin IP'leri bloke edilebilir ve IP logları saklanabilir.

Wordfence Security; web sitesini virüslerden korumak, zararlı IP’leri engelleyerek sitenin güvenliğini sağlamak, güvenlik açıklarını belirlemek ve üyelerin siteye yaptığı hatalı girişleri tespit edip üyeleri engellemek gibi görevleri yerine getirir.

 

 

3. Ninja Forms

Ninja Forms en iyi wordpress eklentileri

Ninja Forms, Wordpress iletişim formu denildiğinde akla ilk gelen eklenti olduğu için önemli. Ninja Forms, WordPress tabanlı web sitesine iletişim formu eklemek için kullanılan ücretsiz bir eklentidir. Ancak Ninja Forms'un bazı özellikleri belli bir ücret dahilinde kullanıma sunulur.

Ninja Forms, istenmeyen e-postalar ile uğraşmamak için de kullanılabilir. Ninja Forms dışında WordPress iletişim formu eklentisi olarak Formidable Forms ve Contact Form7’ı da kullanabilirsiniz.

4. Slider Revolution

Slider Revolution en iyi wordpress eklentileri

En iyi WordPress eklentileri listesinin dördüncü maddesinde ise Slider Revolution yer alıyor. Slider Revolution, WordPress tabanlı web sitelerine slider (slayt) eklemek için kullanılan bir eklentidir. Slider Revolution, özellikle haber sitelerinde kullanılır. İçeriklerin kaydırmalı bir tasarımla yayımlanmasına imkan verdiği için site tasarımının güçlenmesini sağlar.

WordPress tabanlı web sitelerinin daha iyi bir tasarıma sahip olması, ziyaretçilerin ilgisini çekmesi ve onları içeriklerle etkileşime davet etmesi açısından Slider Revolution eklentisi önemli bir yere sahiptir. Slider Revolution eklentisi hem SEO hem de mobil uyumludur. Slider Revolution ile sitenizin slider bölümüne görsel ya da video eklemeniz mümkündür.

Slider Revolution eklentisini, sliderların geçiş süresi ve geçişte kullanılan animasyon bakımından özelleştirebilirsiniz. Böylece sitenizin daha özgün bir tasarıma sahip olmasını sağlamış olursunuz.

5. Jetpack

jetpack

Jetpack, birçok alanda kullanılabilen bir araç olduğu için en iyi Wordpress eklentileri listemizde yer alıyor. Jetpack, WordPress tabanlı internet sitelerinde sitenin güvenliğini sağlamak, siteyi analiz etmek ve ziyaretçi etkileşimlerine ilişkin istatistikleri çıkarmak gibi görevleri yerine getiren bir eklentidir.

Jetpack, birçok özelliğe sahip olan bir eklenti olduğu için dikkat çeker. Ayrıca ücretsiz olarak kullanılabilir. Ancak Jetpack’in ücretli sürümü de vardır. Jetpack’in ücretli sürümü, özellikle güvenlik ile ilgili sunduğu ek hizmetler nedeniyle tercih edilir.

6. Yoast SEO 

yoast seo

En iyi WordPress eklentilerinden biri de Yoast SEO’dur. Yoast SEO, en sık kullanılan WordPress eklentileri arasında da gösterilir. Yoast SEO, doğrudan arama motoru optimizasyonuna (SEO) yönelik faaliyet gösteren bir eklentidir. Ücretli ve ücretsiz olarak kullanılabilir. Ücretli sürümü daha fazla özelliğe sahiptir.

Yoast SEO, içeriğin arama motorlarında iyi sıralamalar elde etmesi için bazı yönlendirmeler sunar. Bunu bir lamba sembolü ve yazılı metinlerle ifade eder. Yoast SEO eklentisindeki lamba, SEO’su başarılı bir yazıda yeşil, orta seviyede olan bir yazıda turuncu ve kötü olan bir yazıda ise kırmızı yanar. Ayrıca yazının alt kısmında hangi kısımların geliştirilmesi gerektiği ile ilgili yönergeler bulunur. Blog yazarları, bu yönergeleri takip ederek içeriğin SEO’sunu geliştirir. 

Yoast SEO eklentisi, sadece arama motorları için değil okuyucular için de çalışır. Örneğin yazının okunabilirliğine de puan verir. Okunabilirliği iyi olan yazılar için lamba yeşil, orta seviyede olanlar için turuncu, kötü olanlar için ise kırmızı yanmaktadır. Bu işaretlere bakılarak yazının okunabilirliği geliştirilir.

 

 

7. Smush

Smush en iyi wordpress eklentileri

En iyi WordPress eklentileri arasında Smush da yer almakta. Smush, WordPress tabanlı web sitelerine görsellerin sıkıştırılıp hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlayan bir eklentidir. Smush, görselleri sıkıştırırken çözünürlüğünü korur ancak boyutunu küçültür. Smush, görsellerin boyutunu düşürdüğü için ziyaretçilerin sitenizi daha hızlı bir şekilde açmasını sağlar. Dolayısıyla Smush ile yapılan görsel optimizasyonu, içeriğin SEO uyumlu olmasına da yardımcı olur.

8. Elementor

elementor

Elementor, WordPress tabanlı web sitelerinde kod yazmaya gerek kalmadan sayfaları düzenlemeyi sağlayan bir eklentidir. Elementor, “sürükle bırak” yöntemiyle çalışır.

Elementor ile sayfanıza video, yazı, görsel, Google Haritalar gibi birçok içerik ekleyebilirsiniz. Elementor, ücretsiz olarak kullanılan bir WordPress eklentisidir.

9. WooCommerce

Woocommerce en iyi WordPress eklentileri

WooCommerce, WordPress tabanlı internet sitelerinin e-ticaret sitesine dönüştürülmesinde kullanılan bir eklentidir. İnternet üzerinden ürün satmak isteyen kişiler, WooCommerce eklentisini kolaylıkla kullanabilir. WooCommerce’ın kurulumu kolay olduğu için e-ticaret sektörüne girmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir.

WooCommerce, farklı ödeme yöntemlerine izin veren bir WordPress eklentisidir. Farklı ürün seçenekleri, ürün girişi, sepet, ürün fiyatı gibi bir e-ticaret sitesinde olan her şey WooCommerce ile WordPress tabanlı web sitesine eklenebilir.

WooCommerce'ın kötü yanı, büyük ölçekte hizmet vermek isteyen e-ticaret firmalarına uygun olmamasıdır. Çünkü hem kullanımı karışıktır hem de diğer web sitelerine göre sahip olduğu özellikler yetersiz kalabilir. Bu yüzden WooCommerce, daha çok düşük ya da orta ölçekte iş yapan e-ticaret sitelerine uygundur.

10. W3 Total Cache

w3 total cache

W3 Total Cache ise site hızıyla ilgili bir Wordpress eklentisidir ve en iyi WordPress eklentileri arasında gösterilir. W3 Total Cache, WordPress tabanlı internet sitelerinin hızlı çalışmasını sağlayan bir eklentidir. W3 Total Cache sitenin hızlanmasını sağladığı için mobil üzerinden yapılan aramalarda sitenin daha üst sıralara çıkmasını sağlar. Başka deyişle W3 Total Cache, site hızını arttırdığı için site SEO'sunun gelişmesine de yardımcı olur.

11. Fanciest

Fanciest

Fanciest, WordPress tabanlı internet sitelerinde blog yazarlarının biyografisinin görünmesini sağlayan bir eklentidir. Fanciest, en çok kullanılan WordPress eklentileri arasında da bulunur.

Fanciest, her yazının altında o içeriği hazırlayan kişiye ait bir yazar kutusunun görünmesini sağlar. Yazar kutusunun rengi isteğe göre değiştirilebilir. Yazar kutusunda içeriği hazırlayan kişinin biyografisi yer alır. Bu sayede okuyucu, içeriği hazırlayan kişi hakkında da bilgi sahibi olabilir.

 

 

12. Google XML Sitemaps

google xml sitemaps en iyi WordPress eklentileri

En iyi WordPress eklentileri arasında Google XML Sitemaps de yer alır. Google XML Sitemaps, WordPress tabanlı internet sitelerinde kod yazmaya gerek kalmadan site haritası (sitemap) oluşturmaya yarayan bir eklentidir.

Google XML Sitemaps eklentisi, Bing ve Google ile uyumlu bir şekilde çalışır. Google XML Sitemaps, sitenizin robots.txt dosyasını oluşturmanızı da sağlar.

13. MailChimp

Mailchimp en iyi wordpress eklentileri

MailChimp ise siteye abone olan kişilere toplu mail göndermeyi sağlayan bir eklentidir. MailChimp aracılığıyla sitedeki yeni gelişmelerden haberdar olması için okuyucuya bir mail bülteni gönderilir. Böylece sitenin trafiği arttırılmış olur. MailChimp eklentisi ile aylık 1000’in üzerinde mail göndermek mümkündür.

14. Onesignal

onesignal en iyi WordPress eklentileri

Site trafiğini arttırmak için kullanılan en iyi Wordpress eklentilerinden biri de Onesignal’dır. Onesignal, okuyuculara anlık bildirim göndermeyi sağlayan bir WordPress eklentisidir. Ücretsiz olarak kullanılan Onesignal eklentisi, en çok kullanılan WordPress eklentileri arasında da gösterilir.

Onesignal ile anlık haberler, yeni gelişmeler ve kaçırılmaması gereken fırsatlar hakkında okuyuculara bildirim gönderebilirsiniz. Bu bildirimler, hem sitenin trafiğinin artmasını hem de içeriğinizin aldığı tık sayısının yükselmesini sağlayacaktır.

15. Wp Mega Menü

wp mega menü

Wp Mega Menü, en iyi WordPress eklentileri listesinde yer verdiğimiz bir diğer eklenti. Wp Mega Menü, blog yazarlarının sayfalarına menü eklemesini sağlayan bir eklentidir. Bu menülerin rengi özelleştirilebilir ve menüye görsel eklenebilir. Wp Mega Menü’de yazarla ilgili bilgilere ve tarih bilgisine yer verebilirsiniz.

Wp Mega Menü, bütün WordPress temalarına ve mobil kullanıma uyumludur. Wp Mega Menü, SEO dostu bir eklentidir.

broken link checker en iyi wordpress eklentileri

En iyi WordPress eklentileri arasında bulunan Broken Link Checker ise sitenin SEO’sunun güçlenmesi için kullanılmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere Broken Link Checker, web sitesindeki kırık linkleri bulmayı sağlayan bir WordPress eklentisidir. Broken Link Checker ile 404 hatası veren linkler raporlanır. Bu linkler düzeltilmediği takdirde siteniz arama motorlarından ceza alabilir.

Broken Link Checker, hazırladığı raporu sadece WordPress yönetici panelinden değil e-posta adresiniz üzerinden de size iletmektedir. Böylece kırık linkler hakkında anlık haberdar olma fırsatına sahip olursunuz ve hızlıca aksiyon alabilirsiniz.

Broken Link Checker kırık linkleri tespit etmekle kalmaz, arama motorlarının bu linkleri takip etmesini de engeller. Bu sayede sitenizin ceza alması engellenmiş olur.

17. UpdraftPlus

updraftplus en iyi WordPress eklentileri

En iyi WordPress eklentilerinden bir diğeri ise UpdraftPlus’tır. UpdraftPlus, veri tabanlarını yedekleme imkanı sunan bir WordPress eklentisidir. UpdraftPlus, en çok kullanılan WordPress eklentileri arasında da gösterilir. UpdraftPlus, veri tabanınızın zarar görmesi durumunda işe yarayan bir Wordpress eklentisidir.

UpdraftPlus ile yapılan yedekleme işlemi sayesinde veri kaybının önüne geçilir. Dolayısıyla WordPress tabanlı site yöneticilerinin UpdraftPlus eklentisini mutlaka kurması gerekir. UpdraftPlus eklentisi ücretsiz olarak kurulan bir WordPress eklentisidir.

UpdraftPlus eklentisinde yedeklemeyi, Dropbox ya da Google Drive ile FTP dizini üzerine yapabilirsiniz. Veri tabanı yedekleme işlemini manuel olarak veya otomatik zamanlama seçeneği ile gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

WordPress Eklentisi Nedir?

WordPress eklentisi, WordPress tabanlı web (internet) sitelerinde site hızını arttırma, güvenlik, SEO ve tasarım gibi farklı amaçlarla kullanılan araçlardır. WordPress eklentisi, sitenin geliştirilmesi gereken alanları için WordPress’in sunduğu özellikler ve araçlar yetersiz kaldığı zaman kullanılmaktadır.

Örneğin WordPress tabanlı bir web sitesinin ana sayfasında manşet bölümü olmasını ve birkaç içeriğin manşet kısmında kendiliğinden slayt halinde geçmesini isteyen biri, Slider Revolution eklentisini kullanmalıdır. Normalde WordPress’te böyle bir seçenek yoktur ancak Slider Revolution eklentisi ile bu özellik eklenebilir.

WordPress eklentisi, farklı amaçlarla kullanılabilir. Bunlardan bazıları ücretli iken bazıları ücretsizdir. Bazı WordPress eklentileri ise hem ücretli hem ücretsiz sürüme sahiptir. Ücretli sürümler daha fazla özelliğe sahiptir fakat genelde ücretsiz sürümler de iş görmektedir.

WordPress Eklenti Yükleme ve Kurulumu Nasıl Yapılır?

WordPress eklenti yükleme ve kurulumu şu şekilde yapılır:

  • WordPress yönetici paneline giriş yapılır. 
  • Ardından soldaki menüde yer alan “eklentiler” sekmesinden “yeni ekle” butonuna basılır.
  • Sayfanın üstündeki “eklenti yükle” seçeneğine tıklanır.
  • Açılan pencerede “dosya seç” butonuna tıklanır.
  • Önceden zip formatında indirilen eklenti dosyası yüklenir.
  • WordPress eklenti yükleme ve kurulumu otomatik olarak da yapılabilir.
  • Otomatik kurulum için öncelikle yönetici panelindeki “eklentiler” sekmesinden “yeni ekle” seçeneğine tıklanır.
  • Açılan sayfanın sağ üstünde yer alan arama çubuğuna ilgili eklentinin adı yazılır.
  • Eklenti bulunduktan sonra “hemen yükle” butonuna basılarak WordPress eklenti yükleme ve kurulumu tamamlanır.
Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat