Üniversite Eğitimi Yoğunluğu
İçindekiler
Ülkemizde üniversite eğitimi genel olarak yoğun ve yorucu geçiyor. Bu da üniversite öğrencilerinin kendilerini yetiştirebilmek ve geliştirebilmek için vakit ayıramamalarına sebep oluyor.
Ülkemizde Eğitim
Ülkemizde mesleki eğitime üniversite eğitimi ile adım atarız. Bu sebeple öğrenciler 4 yılda, hazırlık ile 5 yılda mesleki eğitim alıyorlar. İlkokuldan liseye kaç yıl standart bir eğitim alıp sadece son 4 yılda aldığımız bu yoğun eğitim ile meslek hayatına atılıyoruz. Bu da bu 4 yılın çok yoğun geçmesine sebep oluyor. Bu 4 yılın çok yoğun geçmesi ile birlikte kişi kendini geliştiremediği için aynı zamanda mesleki açıdan da yeterli olmamış oluyor. Bu yoğun eğitim uygulamaya yönelik bir eğitim olmadığı için öğrenci zorlanıyor. Oysa bu eğitim biraz daha pratiğe yönelik bir eğitim olsa en azından bu yoğun eğitimin içerisinde mesleki açıdan yeterlilik kazanabilir.
Öğrenciler lisenin son yılında bir sınava girerek derecelerine veya hayallerine göre üniversite ve bölüm tercihi yaparlar. Bunun sonucunda hayal ettikleri bölümün akademik eğitimini almaya başlarlar. Ama bu akademik eğitim 4 yıl sürüp bir ömür hayatın boyunca yapacağınız mesleği öğretecek. Örnek verecek olursak standart bir hukuk fakültesi 4 yıldır. 4 yıl boyunca çok yoğun bir akademik eğitim alırlar. Bu 4 yılın sonunda hukuk fakültesinden mezun ve artık bir avukat savcı adayıdırlar. Hukuk fakültesi bildiğiniz üzere eğitimi eşit ağırlık olan bir bölümdür. Bir de yoğunluğu işin içine katınca gerçekten zorlu ve yorucu bir eğitim hayatı olmuş oluyor.
Bu sebeple öğrenciler mesleki eğitimlerine lise zamanlarında başlasalar mesleki yeterlilik açısından daha iyi olacaktır. Eğitimin yoğunluğunun olumsuzluklarına bakacak olursak; bu kadar yoğun bir eğitim hayatı öğrenciyi oldukça zorladığı için öğrenci meslek hayatına atılmadan mesleğinden soğuyacaktır. Oysaki bu eğitim biraz daha seyreltilmiş olsa öğrenci bıkmadan rahat bir şekilde eğitim hayatını sürdürebilir. Başka bir soruna bakacak olursak üniversitede sosyal hayatta önemlidir ama öğrenci bu yoğunluk sebebi ile sosyal hayatına yeterince vakit ayıramamaktadır. Okul dışı sosyal faaliyetlere yeterli vakit bulamamaktadır. Bu sebeple üniversite eğitiminin hafifletilmesi gerekmektedir.
Kategoriler
Son Yazılar
En Çok İşe Yarayan Sertifikalar
21 Ağustos 2023
11 Maddede Etkili Sunum Teknikleri
14 Ağustos 2023
Risk Analizi Nedir?
13 Ağustos 2023