Sitenizin Dönüşüm Oranı Nasıl Artırılır
Dijital Pazarlama Yazıları

Sitenizin Dönüşüm Oranı Nasıl Artırılır

İnternette iş yapıyorsunuz. Web siteniz yüksek bir ziyaretçi trafiği elde ediyor. Bu çok güzel.  Ancak alışveriş yapan müşteri, iyi bir ciro, potansiyel müşteri kazanımı, satış kârı gibi dikkate değer bir sonuç yoksa kısaca sitenizdeki ziyaretçiden dönüşüm elde edemiyorsanız ciddi bir sorun var demektir. Bir Girişimcilik örneği gösterdiğiniz. Tebrikler. Siteniz ziyaretçi çekiyor ancak müşteri yok satış yapamıyorsunuz. Peki çözüm ne?

Özellikle e ticaret sitesi sahipleri genel olarak bu durumda sorunun ne olduğunu nasıl çözüleceğini bilmiyor.  Dolayısı ile kısır bir çözümsüzlük içinde bocalayıp duruyor. Bu yazıyı okuyarsanız büyük ihtimalle sizin de bu tür bir sorununuz var. O halde  sitenizin dönüşüm oranı nasıl artırılır, nasıl potansiyel müşteri kazanılır ve daha çok satış yapılır, bunun için neler yapılmalı birlikte inceleyelim;

 

Dönüşüm Oranını Artıracak Öneriler

 

1 - ) Yönlendirme Sürecini Basite İndirim

Sitenize uyguladığınız yönlendirme sürecini potansiyel müşterilerinizi detaylarda boğmadan  basite indirgerseniz sitenizi ziyaret edenler birkaç kısa adımda sitenizde hedeflediğiniz noktaya ulaşabileceklerdir.  Ziyaretçi şuradaki reklama (  yada tanıtım yazısındaki bağlantıya  ) tıklayıp siteye gelecek, sonrasında ürünleri inceleyek ve satın alım süreci başlayacak. Hepsi bu. Bu kadar basit ve kolay bir sistem oluşturmalısınız.

Ziyaretçilerinizin ilgilenmediği sayfalara yönlendirme yaparsanız hem gereksiz masraf yapmış hemde büyük ihtimalle acelesi olan kullanıcılarınızı ihtiyacı olmayan bir içerikle meşgul etmiş olacaksınız. Dolayısı ile saniyeler içinde çıkıp giden bir potansiyel müşteri kaybınız daha olacak. Oysa örneğin herhangi bir makalenize dahi yönlendirme yapıyorsanız mutlaka makalenin en az ikinci paragrafında potansiyel müşterinizin ilgilendiği ürünlere dikkatini çekecek bir ürün bandı yada benzeri bir uygulama ile yönlendirme yapmanız, bunu makalenin her iki paragrafında bir yapmanız yerinde bir davranış olacaktır.

 

2 - ) İçeriklerinizi İnfografiklerle Destekleyin

Site içeriklerinde bol bol resim kullanın. Yada özellikle her alt başlıkta konuyu anlatan infografikler oluşturun.  Araştırmalar görsel imgelerin, sık kullanılan metin alt yapılı içeriklerden çok daha güçlü etki bıraktığını net olarak gösteriyor. Bu gerçeği farkeden web siteleri süratle artan bir yükseliş ivmesi yakaladı ve marka haline geldiler.  

Tabiki içeriklerinizde metin olsun ancak resim ve infografik ağırlığının daha fazla olması sitenizi aynı zamanda arama motorları gözünde de değeri artan bir konuma taşıyacaktır. Neden?. Çünkü kullanıcı sitenizde normalde 1 dakika vakit geçiriyorsa bu süre 2 hatta 3 – 5 dakikalara kadar çıkabilecektir.

Peki bunu E Ticaret sitenizde nasıl uygulayacak ve satışı yakalayacaksınız. Şöyle; Web sitenize gelen potansiyel müşterilerinize ürünlerinizi yada sunduğunuz hizmetlerinizi infografiklerle göstereceksiniz.  Bu ciddi anlamda önem taşımakta. Böylece ziyaretçinizi sıkmadan sitenizde dolaştırabilirsiniz. Dahası ustaca hazırlanan infografikleri ürüne yönlendirirsiniz. Böylece sitede daha fazla dolaşan, bunu sıkılmadan yapan ve detaylara inip alışveriş gerçekleştiren bir müşteri kazanmış olacaksınız.

 

3)  Müşteri Yorumları Gözönünde Olsun

Sitenizdeki ürün yada hizmetler için yapılan yorumlar, ürünlere dair garanti ve özellik açıklamaları, inceleme videoları yada infografikleri kesinlikle kolay ulaşılacak bir menüde yada daha iyisi her sayfada göz önünde olsun. Neden? Zira  bu tür materyaller potansiyel müşteriler için bir karar verme yardımcısı ve tetikleyici mekanizma gibidir.  Örneğin sitenizde dolaşan bir ziyaretçi daha önce sizden ürün alıp ürünler ilgili olumlu ve ilgi çekici bir yorum yapmışsa, bu yorumu okuyan potansiyel müşteriniz büyük ihtimalle sitenizden ilgili ürünü satın almak isteyecektir.

Bununla bağlantılı olarak sitenizde ürüne dair garanti belgesi ve kapsamı, ürünün detaylı incelemeleri ve tüm özellikleride detaylı olarak açıklanmışsa bunlarda tamamlayıcı bilgi olarak potansiyel  müşterinizin zihninde işlemi net olarak bitirecektir. Kısaca bu kaliteli ve kapsamlı detaylar sonucu potansiyel müşteriniz ziyaretini satın almayla noktalayacaktır.

Sunduğunuz kaliteli hizmetler, bu hizmetler sonrası sağladığınız iyi bir teknik destek süreci, müşteri memnuniyetine önem veren politikanız, sitenizde sunduğunuz ürün ve hizmetlere dair garanti belgeleri, ürün özellikleri, müşteri yorumları gibi kıstaslar gerek sitenizin sürekli yükselişe geçmesi ve gerekse ziyaretçilerinizin kısa sürede kazandığınız müşteriler olmasına vesile olacaktır.

 

4)  Harekete Geçirecek Mesajlar Uygulayın

Web sitenize giren ve sitenizde bir süre dolaşan potansiyel müşterilerinize yapmaları gereken işlemle ilgili mesaj sunun. Bunu ziyaretçi siteye girdiğinde 3 – 5 saniye gibi bir zamanda açılacak çok dikkat çekici bir açılır pencere ile mutlaka yapın.  

Örnek olarak;

Sitemize kaydolun kampanyalardan faydalanın

Bizden teklif almadan çıkmayın!

Ücretsiz E Kitap için mesaj gönderin

Ürünü Hemen Satın Al 

gibi yönlendirici ifadeler o anki harekete geçirici etki için çok önemli. Zira genelde herhangi bir web sitede dolaşan insanlar kısa süre sonra ne yaptığını, siteye ne için geldiğini dahi unutabiliyor. Yada yapması gereken işlemi sonrak zamanlara erteleyerek siteden çıkmak isteyebiliyor. İşte tam bu aşamadan birkaç saniye önce sitede açılan bir popup  pencere çok önemli.

Bu tür harekete geçirici mesajlar CTA olarak tanımlanır.  Genelde ziyaretçiler bu tür bir mesaj yada  yönlendirme görmedikleri durumlarda süratle ilgili siteyi terk ederler. İşte bu durum o web sitesi için olabilecek en tehlikeli davranışlardan biridir. Zira ziyaretçi kısa sürede siteden çıkmış bu işlem sonucunda  web sitesindeki hemen çıkma oranı artmaya başlamıştır.

Bu durumda Google sitenizin değersiz olduğunu algılayacaktır. Çünkü siteye giren genel çoğunluktaki ziyaretçi birkaç saniye içinde hemen terk etmektedir. Google için bu tür ziyaretçi davranışları etkileyen geribildirimlerdir. Google sitenizin  değersiz olduğuna kanaat getirdiğinde sıralamanızı düşürür. Sonuçta organik aramalarda artık siteniz listelenmez.  Buna engel olmak ve sitenizin değer kazanmasını sağlamak için mutlaka CTA kullanmalısınız.

 

5) Müşteriyi Detaylarda Boğmayın

Sitenizdeki bir ürün için açıklama yazıyorsunuz, yada e posta göndereceksiniz bülten oluşturuyorsunuz. Bir bakmışsınız adeta destan gibi 1500 – 2000 kelimelik bir içerik. Hangi insan bu kadar uzun yazıyı okur?. Belki 10.000 kişi içinde bir kişi. Yada o bile okumaz. Zira bu bir hata. Sakın potansiyel müşterilerinizi uzun içeriklerle detaylarda boğmayın. Zira o kadar uzun içeriği kimse okumaz. Bu test edilip gerçekliği net olarak gözlemlenmiş bir olgu.

Ürün yada hizmetlerinize  dair bilgileri oldukça kısa, sade ve öz, anlaşılır bir şekilde sunun. Bunu şu açıdan düşünün. Örneğin Fiziki ofisinize yada mağazanıza gelen müşterinizi karşıladığınızda saatlerce konuşacak bir tavır içine girseniz ne olur. Tabiki müşteri büyük ihtimalle bir bahane sunup alışveriş yapmadan çıkacaktır. Gereksiz detaycılık her açıdan son derece zararlıdır.

 

6) Web Siteniz Sade Olsun Hızlı Açılsın

Siteniz aşırı renklendirmelerden, göz yoran hareketli çalışmalardan kesinlikle uzak ve mutlaka her sayfası ile mobil uyumlu olsun. Aynı zamanda gerek masaüstü gerekse mobil olarak açılış hızı çok iyi performans gösterecek şekilde olduğuna özellikle dikkat edin. Zira yavaş açılan, mobil uyumlu olmayan, sürekli her tarafında yanar döner, patlayan hareketli nesnelerin olduğu web sitelerini google ‘da potansiyel müşterilerinizde sevmez.

Basit ve kullanıcı dostu karmaşadan uzak, temiz kodlanmış tasarımlar kullanın.  Böylece siteniz daha hızlı açılacak ve gerek masaüstü gerek mobil görünümde herhangi bir sorun çıkarmayacaktır.  Böylece pazarlama ve reklam sonrası belirlediğiniz hedeflerinize daha kolay ulaşır ve sitenizin dönüşüm oranını artırma konusunda başarı sağlarsınız.

Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat