10.10'a Özel Sınırlı Süreliğine, Tüm Eğitimlerde 1 Alana 1 Hediye!
Sertifikaların Kişisel Gelişime Katkısı Nedir?
Kişisel Gelişim Yazıları

Sertifikaların Kişisel Gelişime Katkısı Nedir?

Uzaktan eğitim sistemi ve online kişisel gelişim kursları son yıllarda hayatımıza giren eğitim sistemleridir. Paydaları ve avantajları hemen anlaşılan bu eğitim sistemi çokça rağbet gördü. Özellikle pandemi sürecinde yerleşik eğitime ara verilmesi, kendini ve yeteneklerini geliştirmek isteyen kişilerin uzaktan eğitime ve online kişisel gelişim kurslarına yönelmesine vesile oldu. Şimdi, kişisel gelişim nedir? ve sertifikaların kişisel gelişime katkısı nedir? hep birlikte inceleyelim. Bireyin belirlediği hedeflerini gerçekleştirmesi ve netleştirmesi, farklı bir bakış açısına yönelmesi, kararsızlıklarını aşması, zihnini motive etmesi, bir şeyler öğrenme ve başarma isteğinin kendisinde oluşması için aldığı eğitimlerin kişide yol açtığı gelişime kişisel gelişim denir. Buradan hareketle kişisel gelişimin bireye katkı sağlayan birçok etmenin varlığından söz edebiliriz. Şimdi, bunu biraz açalım.

Kişisel gelişimin temel amacı bireyi çok yönlü olarak geliştirmeyi amaçlamasıdır. Bunun nedeni bireyi aktif kılmanın en önemli yolunun sahip olduğu bilgi hazinesini aktif olarak kullanabilmesi için eğitim alması gerektiğinin bilinmesidir. Bireyin bilgi hazinesini aktif olarak kullanmasının yarattığı katkı, sertifika sahibi olmanın verdiği özgüven ile doğru orantılıdır. Bunun öncesinde bireyin kendini bilmesi, yeteneklerini keşfetmesi, bu yetenekleri doğru kullanırsa kaydedeceği aşamaları ölçmüş olması gerekir. Birey, farklı öğrenme tekniklerini kendinde uygulayıp gerçekleştirerek bunu yapar. Bunun sonucunda çevresinde etkin olmaya başlayan birey, etkinliği ölçüsünde mutluluk ve özgüven hisseder.

Kendini tanıyan, yapabildiklerinin, yapabileceklerinin farkında olan birey bazı olayları iç dünyasında çözme aşamasına gelişmiştir. Bu durum bireyi gelecekte olumlu yönden etkileyecek olan unsurlardan biridir. İşte tam bu nokta, sertifikaların kişisel gelişimdeki olumlu payı oluyor. Alacağınız herhangi bir eğitimden sonra edineceğiniz kişisel gelişim ufkunuzu açacak birtakım yenilikleri getirirken, uzaktan eğitimle sisteminin avantajlarından yararlanarak alacağınız sertifika da size özgüven kazandıracaktır.

 

Nasıl Sertifika Alabilirim?

Uzaktan eğitim ve online kurslar pandemi öncesinde de rağbet gören eğitim sistemleriydi. Pandemi sürecinde yerleşik eğitime ara verilmesiyle varlığını söz ettirmeye başladı. Bu eğitim sistemiyle yeni yeni tanışan bireylerin aklında nasıl sertifika alabilirim sorusu belirdi. Şİmdi bu soruyu yanıtlamaya başlayalım.

Sertifika alabileceğiniz uzaktan eğitim veren okulların ve kursların online platformları mevcuttur. Sizin için en uygun ve güvenilir olan platformdan dilediğiniz eğitimi alabilirsiniz. Bunun için uygulamanız gereken adımlar şu şekildedir.

Öncelikle kendinizi geliştirmek istediğiniz o özel alanı ya da alanları belirleyiniz. Belirlediğiniz alan ya da alanlarda eğitim veren online eğitim platformunu güven esasına göre seçiniz. Bu noktada size bir tavsiye vermeme izin veriniz. Tecrübeli akademik kadrosuyla, yurtiçi ve yurtdışı bağlantılarıyla, eğitimde yerel ve uluslararası standartları birleştiren Boğaziçi Enstitüsüne dahil olmanızı tavsiye ederiz. Boğaziçi Enstitüsünün online eğitim platformuna bu yazı üzerinde vereceğimiz linkten ulaşabilir, daha detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Daha önceden belirlediğiniz eğitimlerin yanında, verilen başka eğitimler de göreceksiniz. Bu noktada ilginiz çeken başka eğitimleri de alabilirsiniz. Boğaziçi Enstitüsü, çeşitlilik bakımından zengin bir eğitim portföyüne sahiptir. Önceden belirlediğiniz ya da inceleme sonrasında almanızda payfa gördüğünüz eğitimleri belirledikten sonra hizmetten yararlanmak için sisteme üyelik oluşturmanız gerekecektir.

Eğitim satın alma işlemleri gerçekleştikten sonra sahip olduğunuz eğitimlere platform üzerinden erişebileceksiniz. Böylece zaman ve mekân fark etmeksizin ders içeriklerine ulaşabileceksiniz. Online eğitim sistemi ve sertifika programları size büyük maddi tasarruf sağlamanıza vesile olacaktır. Uzaktan eğitim sistemi diğer taraftan zaman yönetimini kendinizin düzenlemesini sağlamaktadır. Bunun en büyük avantajı yoğun çalışma temposu içinde eğitime ayıracağınız zamanı belirleme imkanı tanımasıdır. Zaman yönetimi yaparak başarıyla bitirdiğiniz kursun ve sınavın ardından sertifikanızı alabileceksiniz.

 

Başvuru Sonları Uzaktan Eğitim Aşamaları

  • Eğitim alacağınız uzaktan eğitim platformuna giriş yapınız ve ardından profilim butonuna tıklayınız. 
  • Profilinizin olduğu sayfaya geldiğinizde satın almış olduğunuz eğitimden 'eğitimi gör' butonuna tıklayınız. 
  • Eğitim sayfasının olduğu içerik detaylarının altından videolu derslere ve notlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 
  • Eğitim sayfasında içeriğin altında bulunan 'Sınava gir ve sertifika talep formunu gönder' butonuna tıklayınız.
  • Yapacağınız bu işlemler sonrasında üniversite onayının ardından sertifikanız tarafınıza ulaştırılacaktır.

 

Sertifikalar Neden Önemlidir?

Bireylerin aklına takılan bir diğer soru sertifika neden önemlidir? sorusudur. Sertifikalar genel itibariyle kişilerin uzmanlaşmak istedikleri alanı gösteren ya da o alana dair yapılan yatırımı dışa vuran en önemli ve nitelikli belgedir. Güncel yaşantımızda birçok kişi mezun olduğu bölümü teorik olarak bilmekte ve staj bilgileriyle çalışma hayatına dahil olmaktadır. Oysaki çalışma hayatına teorik bilgilerle başlamak oldukça güç durumlara sebep olmaktadır. Durum böyle olunca uzaktan eğitim programlarının ve bu programların verdiği sertifikaların önemi gün geçtikçe artmaktadır. Öyle ise sertifikaların önemini açıklayalım. Öncelikle, sertifika programlarına dahil olacak olan bireylerin kesinlikle çalışacağı alanla ilgili önceden hazırlık yapması gerekmektedir. Dolayısıyla en iyi yöntem de sertifika programları dahilinde çeşitli eğitimleri almaktır. Böylelikle bireyler kendi alanlarında uzmanlaşmakta ve iş hayatında kendilerini oldukça üst sıralara taşıyabilmektedir. Kendinizi geliştirmek istediğiniz alanlarda edindiğiniz eğitim ve bu eğitimin sonunda aldığınız sertifikalar, bilgi seviyenizin tescili olacaktır.

Bireyin Kişilik Gelişimini Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Kişilik; insanların tutumlarının, bilgilerinin, yeteneklerinin ve çevreye uyum biçiminin özelliklerini içeren bir kavramdır. Kişinin belleği, düşünce yapısı, sesi ve konuşma tarzı, olaylar karşısında gösterdiği tepki hızı, insanlara ve doğaya karşı olan tutumu gibi özellikler bireyin kişilik özelliklerini yansıtan unsurlardır.

Kişilik kavramı geniş kapsamlı bir yargı olması nedeniyle kişiliğin, birçok tanımı yapılmıştır. Dolayısıyla psikologların da ifade ettiği üzere herhangi bir kişilik tanımı yoktur. Bugüne kadar yapılmış olan tanımlamalarda kişilik, bireyi başkalarından ayrı tutan bedensel, zihinsel ve ruhsal özelliklerin bir bütünü olarak nitelendirilmiştir.

Bireyin kişilik gelişimini etkileyen faktörler elbette bunlarla sınırlı değildir. Bireyi olduğu aile, içinde yaşadığı çevre, toplumsal yargılar, ülke ve dünya siyaseti bireyin kişilik gelişimini etkileyen faktörler arasındadır. Bu faktörlerle baş etmek zaman zaman bireyi zorlamaktadır. Bu zorluklar, iş stresi, günlük telaşlar bireylerin kişisel gelişimini olumsuz etkiler. Bireyler, bu olumsuz faktörlerle başa çıkmak ve işinde kendini geliştirmek için ek kaynaklara ihtiyaç duyar. Bu ek kaynaklar çoğu zaman özel eğitim ve kurslardır. Ancak zaman, mekan ve maddi kaygılar bu yerleşik kurslara ve özel eğitimlere katılımı güçleştirmektedir. Uzaktan eğitim sistemi ve online eğitim veren platformlar bu noktada önemli bir hizmeti yerine getirmektedir. Kısaca ifade etmek gerekirse internetiniz varsa fırsatınız da vardır.

Bu noktadan hareketle, Boğaziçi Enstitüsü önemli bir hizmeti mümkün kılıyor. İçinde barındırdığı çok sayıda bölüm ve eğitim programıyla dünyanın en büyük online eğitim ağı olma yolunda hızla ilerliyor. Boğaziçi Enstitüsünün binlerce öğrencisi bu yenilikçi anlayışla geleceğe hazırlanıyor, geleceği hazırlıyor.

Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat