Kurumsal Blogun Faydaları ve 6 Önemli Etkisi
İçindekiler
Kurumsal internet siteniz için bir blog bölümü oluşturmak neden bu kadar gerekli ve önemli hiç düşündünüz mü? Günümüz insanı dolayısı ile yeni çağın potansiyel müşterisi, iş dünyası kitaplarında anlatılan geleneksel müşterilerden tamamen farklıdır. Önce bunu net olarak bilmeniz gerekiyor. Zira günümüz müşterisi satın almadan önce ürün yada hizmetin tüm detaylarını öğrenmek, bizzat test edip demo çalıştırmak yakından tanımak istiyor. Bu bilgiyi net olarak elde edemediği takdirde söz konusu ürün ve hizmeti asla satın almayacaktır.
Peki söz konusu bu bilgiye nasıl ulaşıyorlar? Tabiki arama motorları aracılığıyla. İşte bu aşamada eğer varsa şirket web sitenizin blogu devreye girecek ve potansiyel yeni nesil müşterilerinize ihtiyaç duyduğu bilgiyi sunacaktır. Peki sitenizin blog bölümü yoksa ne olacak?. Cevap çok net. İnternette görünür olmayacaksınız. Dolayısı ile web sitenize başka kanallardan örneğin sosyal medya paylaşımlarınız vasıtası ile gelen ziyaretçilerinizde ürünleriniz yada sektörünüz hakkında bilgi sunan içerikleriniz olmadığı için sitenizden süratle ayrılacaklardır.
Dolayısı ile kurumsal web sitelerinde blog oluşturma ve burada periyodik olarak kaliteli içerikler yayınlamak gibi zorunlu bir gerekliliğe öncelik veren pazarlamacıların pozitif yatırım getirisi alma olasılığı çok daha fazladır. Bunun en büyük nedeni, blogların SEO açısından çok önemli olmasıdır. Unutmayın blogunuzdaki her bir içerik web sitenizi bir sonraki seviyeye taşıyan kaldıraç görevi yürütecektir.
Şimdi sanırız yavaş yavaş kurumsal bir blog ‘un web sitenize kattığı değerin farkına varmaya başladınız. Peki o halde tamamlayıcı ve ciddi anlamda pekiştirici olması açısından konuyu detaylandıralım Kurumsal Blogun Faydaları ve 6 Önemli Etkisi daha net anlaşılıyor olsun.
Kurumsal Blogun Faydaları ve 6 Önemli Etkisi
Kurumsal bloğun faydaları ve 6 önemli etkisi aşağıda açıklanmıştır.
1 - Blogunuz Sizi Hedef Kitlenize Bağlar
Yukarıda belirttiğimiz gibi potansiyel okuyucu yada müşterileriniz, mal ve hizmet satın alırken kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olan sektörel bilgileri arıyor. Dahası bunu yoğun olarak araştırıyor. Blogunuz, zihinlerdeki soruları yada olası endişeleri cevaplıyor ve iyi bir başvuru kaynağı olarak görev yapıyorsa hedef kitlenizle aranızda bir bağ oluşacaktır. Bunu sağlayan ise web sitenizin blog bölümüdür.
Ayrıca sadece satın alma süreci için değil sektörel bir bilgi edinmek içinde sitenizle etkileşime girebilir. Bir içeriğinizi okuyup diğerine geçiş yapabilir, beğendiği bir yazıyı sosyal medya platformlarında paylaşabilirler. Bu aksiyonlar sitenize daha fazla ziyaretçi daha doğrusu potansiyel müşteri çekerken arama motorları nezdindeki itibarınızda yukarı doğru artış gösterir.
2 - Web Sitenizin Hemen Çıkma Oranı Düşer
Günümüzün modern şirket sahipleri aslında ciddi bir tehlike ile karşı karşıya. Nedir bu tehlike? Kullanıcıların web sitelerine olan kısa ilgi süreleri. Zira web sitesine giren ziyaretçi ortalama 15 - 20 saniye gibi bir zaman dilimi içinde siteyi terk ediyor. Neden?. Çünkü kullanıcının dikkatini çekecek bir farklılık yok sitede. Ürünler derseniz bir çok sitede aynı ürünler zaten var.
Sizin sitenize girip fiyatlara bakıyor ve saniyeler içinde çıkıyor. Bu belki size zor gelecek ancak kurumsal bir blog oluşturmak onları daha uzun süre sitenizde tutmanın en etkili yoludur. Dahası eğer blogunuzda ilgi çekici ve detaylı içerikler varsa ziyaretçilerinizin geri gelmeye devam etmeside mümkün olacak nihayet satışta gerçekleşebilecektir.
3 - Web Sitenizi Güncel Tutar
Her sektörün kendisine özel haberleri, trendleri ve güncellemeleri vardır. Teknolojiyi yakından takip eden bir işletme sahibiyseniz muhtemelen bu trendlere ayak uyduruyorsunuz. Peki bunu neden blogunuzda kanıtlamıyorsunuz? Zira yeni ve alakalı içerik yayınlamak, potansiyel müşterilerinize güncel gelişmeleri takip eden, bilgili bir şirket olduğunuzu gösterecektir.
Ancak sadece yeni içerik yayınlamaya odaklanmayın. Zaten yayınlanmış içeriklerinizide düzenleyip güncelleyin. Örneğin, önceki yılın trendleri hakkında bir içerik yayınladığınızı varsayalım. Bu içeriği ekleyeceğiniz yeni madde ve içeriklerle günümüze uyarlayabilirsiniz. Bu davranış hem kullanıcıların ilgisini çekecek hemde arama motorları açısından sitenizin değerini artıracaktır.
4 - Sitenizin SEO Sürecini Olumlu Etkiler
Bir web sitesinde geri dönüşümleri artırmanın en kolay yolu blog içeriği oluşturmak ve SEO ‘dur. Bu yöntemler basit ancak çok yönlüdür. Ancak basit olduğunu belirtmemiz sadece metod açısından. Uygulama açısından SEO bir biri ile iç içe geçmiş birçok kompleks ve yoğun çalışmayı gerektirir. İçerikle SEO ‘yu bir arada kaliteli bir seviyede yürütürseniz blogunuzu birçok hedefi gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz. Bıunun içinde muhakkak SEO uyumlu içerik eğitimi almanız gerekmektedir. Online Dijital İçerik Yazarlığı eğitimi tercih edebilir veya örgün eğitim alabilirsiniz.
Örneğin, belirli bir sayfadaki ziyaretçi trafiğini artırmaya çalıştığınızı varsayalım. Bunun için SEO taktiklerini kullanabilirsiniz. Ayrıca, açılış sayfanızı diğer içeriklere profesyonel bir link inşaası ile bağlayabilirsiniz. Bu yöntem Google botlarının içeriklerinizi tararken açılış sayfanızı tanıyabileceği için genel SEO sonuçlarınızı artırmaya ciddi anlamda yardımcı olacaktır.
5 - Anahtar Kelimelerinizde Çıkmanıza Destek Olur
SEO başarısı elde etmek için temel stratejilerden biride arama motorlarında belirli anahtar kelimeleri hedeflemektir. Bunlar sektöre özgü anahtar kelimeler, rakiplerinizin sıraladığı anahtar kelimeler ve genel olarak sadece yüksek arama trafiğine ve düşük zorluğa sahip anahtar kelimeler olabilir.
Peki şirket web sitenizin sadece sizin istediğiniz anahtar kelimelerde sıralamaya girmesini sıralamalarda sürekli yükselmesini istermisiniz? Tabiki. O halde blogunuzu bu anahtar kelimeler için optimize edebilirsiniz. Bu anahtar kelimeleri başarılı bir şekilde optimize etmek, arama sonuçlarında daha üst sıralarda görünmenize yardımcı olacaktır. Bunun nedeni, Google'ın blog içeriklerini kolayca tarayabilmesidir, ana anahtar kelimenizi hedeflerken aynı zamanda web sitenizi ikincil anahtar kelimeler içinde sıralar. Ancak buraya dikkat edin. Bunu web sitenizdeki blog vasıtası ile yapıyorsunuz.
6 - Sektörünüzde Otoriter Statüsü Kazanabilirsiniz
SEO'nun en zor yönlerinden biri etkileyici bir fikir önderi yada otorite statüsü kazanmaktır. Bu, diğer web sitelerinin web sitenize geri bağlantılar vermesini (backlink) gerektirir. Ancak eğer şirketinizin bir blogu yoksa başarılı bir backlink stratejisi geliştirmek çok zor olacaktır. Zira otoriter bir site eğer blogunuz yoksa sizin sitenize hangi sayfanız için bağlantı verecek?
Kaliteli geri bağlantılar okuyucularına blogunuzun güvenebilecekleri bir otorite kaynağı olduğunu söyler. Ayrıca Google backlink kaynaklarını tarar, size yönlenen kaliteli bir bağlantıyı algılar, test eder ve kalite seviyesine göre blogunuzu arama motoru sonuçlarında daha üst sıralara çıkarır.
Etkileyici bir fikir önderi statüsü kazanmak zor ancak imkansız değildir. Bunu sağlamak için yüksek kalitede içerik yayınlamaya devam etmelisiniz. Eş zamanlı olarak oluşturacağınız üst düzey bir backlink ( geri bağlantı ) stratejisi bu amaca ulaşmak için ciddi anlamda mesafe kat etmenizi sağlayacak. Bu çalışmayı profesyonel seviyede yapmak için kaliteli bir kurumdan SEO Eğitimi alabilir yada profesyonel bir SEO Uzmanı ile çalışabilirsiniz.
Kurumsal Blog Etkili Bir Pazarlama Aracıdır
Yukarıdaki 6 ana noktadan sonra kurumsal blog oluşturmanın ne kadar önemli olduğunu tam anlamıyla netleştirmiş olduk. Bu maddeler kendi içlerinde alt başlıklara ayrılabilir ancak temel olarak sadece ana başlıklara yer vermek konunun önemini kavramak açısından yeterli oluyor. Blog oluşturmanın, sürekli olarak düzenli ve kaliteli içerikler yayınlamanın göz ardı edilemez önemi açıkça ortada. Kaliteli bir kurumsal blog web sitenizde ziyaretçi artışını, marka bilinirliğini ve müşteri portföyünüzü artırarak daha yüksek satışlar yapmanızı sağlayacak çok etkili bir dijital pazarlama unsurudur. Bu unsuru asla göz ardı etmeyin.
Kategoriler
Son Yazılar
En Çok İşe Yarayan Sertifikalar
21 Ağustos 2023
11 Maddede Etkili Sunum Teknikleri
14 Ağustos 2023
Risk Analizi Nedir?
13 Ağustos 2023