Eğitimdeki Politikalar Birleştirici Mi?
Eğitim Yazıları

Eğitimdeki Politikalar Birleştirici Mi?

Yayımlanma Tarihi

Çocuklara verilen eğitim ilk anne ve babadan başlar. Sonra bu eğitim okula taşınır. Gel görelim ki bizim sıkıntımız aslında en başından başlıyor. Yani çocuğuna karşı ilgisiz bir babadan ve yetersiz anneden, aile eğitimi tam alamamış bir çocuk okula yeni başladığı zaman büyük zorluklar çekmektedir. Kısaca çok zayıfı olan bir öğrenci, bir üst sınıfa geçemiyorsa iyi bir aile eğitimi alamamış çocuk birinci sınıfa başlaması da çok tuhaf bir durumdur. Buda ülkemizin öğrencilere değil de ebeveynlere verilen eğitim eksikliğini öne çıkarıyor. Eğitimdeki politikalar yeni ve doğru olacak şekilde düzenleyip, bu eksiklikleri ortadan kaldırabilir aynı zamanda mutlu ve kariyer sahibi bir nesil yetiştirebiliriz.

Eğitim. Boğaziçi Enstitüsü.

Ülkemizde eğitimin daha iyi yerlere çıkarılmasını istiyorsak ilk öncelik temelde ki sorunlara bakmamızı gerektiriyor. Bu konuda yapılacak en iyi hamle ise temel eğitim politikalarını, içinde bulunduğumuz zaman dilimini göz önünde bulundurarak güncelleyip, genişletmektir. Eğitimdeki politikalar kapsamında sadece yeni okul hayatına başlayan minik öğrencileri değil, ebeveynleri de kapsayan ve çocukla aileyi birleştiren yeni köklü politikalar ortaya çıkarmaktır.

Kişisel Gelişim. Boğaziçi Enstitüsü.

Okulda Eğitim-Örgün Eğitim

Hayatının çoğunu okulda geçirmiş bir öğrenci, belli bir zaman sonra kendi hayatını içten içe sorgulamaya başlıyor. Çok fazla sorguladığında da ömrünün yarısını okullarda sadece teorik bilgiler kazandığını, hayatın asıl gerçeklerinden ve kişisel kazanımlarından uzak kaldığını görünce de depresif duruma düşebiliyor. Eğitimdeki politikalar sorunlara göre atılmıyor. Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda diğer Bakanlıklarla birlikte çalışma yürüterek geniş ve köklü eğitim politikalarına yer vermesi gerekiyor. Parça parça yapılan bir politika değişikliği sadece bir sorunun başka soruna dönüşmesini sağlıyor. Konu eğitimse ve yanlış politikalar uygulanıyorsa bunun tek çözümü köklü olarak eğitim sisteminin değişikliğidir. Yani köklü bir değişimin olması halinde eğitim politikalarının birleştiriciliğini konuşabiliriz.

Genel Kültür. Boğaziçi Enstitüsü.

  • Okul Sonrası Eğitim

Okulunu büyük zorluklarda bitirmiş bir öğrenci, asıl hayatın şimdi başladığını ve sadece okulda öğrendiği teorik bilgilerin gerçek hayata yetemeyeceğini anlayacaktır. Ülkemizde en büyük eğitim sorunlarından bir tanesine örnek diyebiliriz. Bu konuda bazı politikalar uygulansa da şimdiye kadar istenilen sonuç sağlanamadı. Eğer ki kalıcı çözüm isteniyorsa bu köklü eğitim Yani temelden değiştirilmemiş bir eğitimin de eğitim politikasının birleştirici olmasını beklemek de akılla ve mantıkla örtüşmüyor.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat