Eğitimdeki Farkın Tabletlerle Kapatılması
Eğitim Yazıları

Eğitimdeki Farkın Tabletlerle Kapatılması

Yayımlanma Tarihi

Ülkemizde eğitim sistemi tam olarak yerine oturmadığı gibi diğer gelişmiş ülkeler ile arada dağlar kadar fark meydana geldi. Neredeyse her yıl değişen sistem, öğrencilerin hatta öğretmenlerin bile kafalarını karıştırdı. Eğitim sisteminin farklarını kapatabilmek için birkaç projeye imza atıldı. Bunlardan biride Fatih Projesidir. Projeye göre; teknolojiye verilen önem artacak, eğitim sistemi teknoloji ile tanışacaktı. Eğitimdeki farkın tabletlerle kapatılması için her öğrenciye ve öğretmene tablet verilecek, her dersliğe akıllı tahtalar konulacak, kablolu veya kablosuz internet bağlantısı bütün okullara yapılacak ve bireysel öğrenim içerikleri sunulmaya başlanacaktı. 2014 yıl içerisinde tamamlanacağı belirtilen proje günümüzde 'a bile ulaşamadı.

Dünyada Eğitimdeki Farkın Tabletlerle Kapatılması

Ülkemizdeki bu proje hala başarı ile sonuçlanmış olmasa da tabletler eğitim alanında büyük bir rol oynuyor. En başta Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya gibi gelişmiş ülkeler olmak üzere, tabletler dünyada eğitim alanının bir parçası haline geldi. Portekiz, öğrencilere verdiği tablet ya da diz üstü bilgisayarlar sayesinde, eğitim alanında en önemli ve en başarılı bir projeye imza attı. Her öğrenciyi teknoloji ile buluşturan bu proje hem devlet hem de özel sektörlerin sağlamış olduğu imkanlarla dünyaya örnek oldu ve eğitimdeki farkın tabletlerle kapatılması sağlandı.

Uzaktan Eğitim. Boğaziçi Enstitüsü.

Eğitimde Tablet Kullanımının Önemi

Eğitim sisteminde dijital dönüşüm, pek çok faydayı beraberinde getiriyor. Tabletlerdeki bilgilere her zaman ulaşılmasının yanı sıra, öğrencilerin derslere olan ilgisinin arttığı görülmektedir. Ayrıca, dijital ekranlı cihazlar soyut kavramları anlatmak adına çok daha iyi çözümler sunabiliyor. Bulunmayan ya da ulaşımı zor olan kitaplar, tabletler ile internet üzerinden kolaylıkla bulunabiliyor. Özellikle çok küçük yaşlardaki öğrenciler kitap ve defter taşıma zahmetinden kurtuluyor. Böylece aşırı güç sarf etmedikleri için okula gidip gelme istekleri artıyor.

Eğitim sisteminde, tablete geçen ülkelerde yapılan araştırmalara göre, tablet kullanan öğrencilerin derslerde daha aktif olduğu ve bu sayede başarı oranlarının arttığı görülmüştür.

Eğitim. Boğaziçi Enstitüsü.

Tabletler yalnızca öğrenciler değil, öğretmenlere de çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Öğretmenler, uygulama üzerinden öğrencilerin tabletlerini ders esnasında dahi takip edebilir, ev ödevlerini iletebilir, toplayabilir, sınav tarihlerini ve duyuruları paylaşabilir, veliler ile iletişime geçebilir, öğrenciler ile birebir olarak ilgilenebilir, ilerleme durumlarını tek bir ekrandan kolaylıkla takip edebilir. Kısaca eğitim sistemindeki fark, büyük ölçüde tabletler ile kapatılabilir. Fakat “kapat” demek yeterli olmuyor. Bunun için çaba göstermek gerekiyor.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat