E-Posta Listesi Oluşturmada En Etkili 7 Yöntem
Dijital Pazarlama Yazıları

E-Posta Listesi Oluşturmada En Etkili 7 Yöntem

Yayımlanma Tarihi

Bir blog yazarı veya küçük bir işletme olabilirsiniz. Temel hedefleriniz arasında ilk sıralarda işinize yarayabilecek bir e-posta listesi oluşturmak yer alacaktır. Aslında e posta abonelerine sahip olmak pek kolay bir işlem değildir.  Zira zaman gerektirir. Dahası güçlü pazarlama tekniklerinede ihtiyacınız olacaktır. Size bu süreci kolaylaştırmak için E Posta Listesi Oluşturmada En Etkili 7 Yöntem ‘i konu alan bir makale hazırladık. Bu yöntemleri deneyerek zamanı daha iyi değerlendirebilir ve bu e-posta listenizi kolayca oluşturabilirsiniz.

E-Posta Listesi Oluşturmada En Etkili 7 Yöntem

1 - Hedeflenmiş Abone Formu Kullanma

Sitenize veya blog adresinize gömülü bir abonelik formu yerleştirmeniz durumunda e-posta listenizi hiç olmadığı kadar hızlı bir biçimde oluşturabilirsiniz. Aktif olarak bu şekilde bir abonelik formu kullanıyorsanız ilk yapmanız gereken en kısa sürede onu iyileştirmeye çalışarak hedef kitleye uygun hale getirmektir. Örneğin aniden ekranda beliren bir abonelik formu kullanarak ziyaretçilerin dikkatini çekebilirsiniz.

Bunun işe yaraması için temel kural ise sitenizde yer alan içeriklerin ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek kadar kaliteli olması. İlgi çeken, üst düzey kalitede ve gerçekten fayda sunar tarzda içerikler oluşturuyorsanız okuyucularınız sonraki zamanlarda sitenize ekleyeceğiniz makaleden haberdar olmak isteyecektir.

2 - Sosyal Takipçilere Ulaşma

Pazarlama alanında başarılı olun veya olmayın mutlaka güçlü bir sosyal medya varlığına sahip olmalı ve sosyal medyada potansiyel müşterilerinizle etkileşim kurmalısınız. Örneğin bir e-ticaret siteniz varsa potansiyel müşterilerinize özel fırsatlar sunarak marka bilinirliği oluşturabilirsiniz. Ancak en önemli kriteriniz Facebook ve Twitter kanallarını kullanarak e-posta listenizin genişlemesini sağlamak olmalı.

Sosyal medyada sizi takip eden kişileri e-posta abonesi olmaya teşvik ederek listenizi her geçen gün daha güçlü hale dönüştürebilirsiniz.  Tabiki bunun yolu yine inovatif farkındalıktan yani ciddi anlamda güncel ve kaliteli bilgi sunmaktan geçiyor. Bu tür içeriklerle birlikte çekilişler gerçekleştirebilir veya sosyal medya kanallarının sunduğu özelliklerden yararlanabilirsiniz.

3 - Abonelerek Özel İçerikler Sunma

Web sitenize bir e bülten formu eklediniz ancak ziyaretçilerin e-posta adreslerini almak kolay değildir. Bunu yapabilmek için markanızın çok değerli olması gerekir. Eğer yolun başındaysanız bu değeri oluşturmaya çalışmalı veya bu seferlik kısa bir yolu takip ederek e-posta aboneliği gerçekleştirenlere ücretsiz bir şeyler sunmalısınız.  

Örneğin, e-kitaplar, kaliteli araştırma belgeleri veya video serileri sunmanız halinde potansiyel ziyaretçilerinizi e-posta abonesine dönüştürmeyi başarabilirsiniz. Uzun süredir kullanmış olduğunuz bu şekilde bir yöntem varsa periyodik olarak sunduğunuz ücretsiz ögeleri güncellemeyi düşünmelisiniz.

4 - Aboneleri Paylaşıma Teşvik Etme

Teknoloji ne kadar yukarı seviyelere çıkarsa çıksın pazarlama çalışmalarının en etkilisi bir bilginin kulaktan kulağa aktarılmasıdır. Bu etkileşim mesajlaşmalarla, sosyal medyada yapılan viral paylaşımlarla günümüze çoktan uyum sağladı. Bu uyuma ayak uydurabilmek ve başarı yakalamak için mevcut e-posta abonelerinize gönderdiğiniz e-postaları aldıklarında onlarında arkadaşlarıyla paylaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu zor olacaktır ancak yapılabilir.  

İnsanlar markalar yerine arkadaşlarına daha fazla güvenecekleri için onlardan gelen e-postaya abone olmak isteyebilirler. Bu tür bir yöntemin işe yaramasını istiyorsanız yolladığınız e-postaların kolayca paylaşılmasını ve e-posta içerisinden abone olunmasını sağlamalısınız. Benzer şekilde bu yöntemden hareketle e-posta alıcılarını sosyal medya kanallarınıza çekerek orada uyguladığınız pazarlama çalışmalarına dahil olmalarını sağlayabilirsiniz.

5 - Faaliyet Halindeyken E-Posta Adresi Toplama

Bir kişinin ne zaman e-posta abonesi olacağını bilemezsiniz. E-posta listeniz zaman içerisinde büyüyecektir. Bu nedenle diğer pazarlama çalışmalarını uygulamaya koyarken e-posta aboneliğini düşünmeyi ihmal etmemelisiniz. Örneğin bir tür eğitim serisi oluşturacaksanız başlangıçta e-posta aboneliğini tanıtabilir ve katılımcıları teşvik edebilirsiniz. Bir bilgi grafiği oluşturup onun dağıtılmasını sağlıyorsanız e-posta aboneliğini teşvik edici mesajlara yer vermelisiniz. E-posta toplama konusunda agresif davranmadığınız sürece listenin büyümesine imkan yoktur.

Bir e-posta listesi oluşturmak ciddi anlamda zaman alıcıdır. Zaman alıcı olduğu kadar hangi yöntemin işe yaradığını bulmak da zordur. Abone sahibi olmayı herkes ister ama bu abonelere sahip olmak için en doğru yolları keşfetmek sorumluluk gerektirir. Hedef kitlelere erişim potansiyelinizi yükseltmeden e-posta abonesi gerçekleştirmeniz pek kolay olmayacaktır.

Ziyaretçileri abone olmaya teşvik ederken onlara ikna edici mesajlar iletmeniz gerektiğini unutmamalısınız. E-posta listesi oluşturmak agresif ama ziyaretçiyi rahatsız etmeyecek stratejiler uygulamanızı zorunlu kılar. Bu stratejileri oluştururken ve uygularken her zaman kullanıcı deneyimini ön planda tutmalısınız.

 6 - Daha İkna Edici Teklifler Oluşturmak

Potansiyel e posta abonelerinize mutlaka yenilikçi ve ikna edici tekliflerle yaklaşmanız gerekiyor. Elbette, buton renklerini değiştirebilir ve dönüşüm oranınızdaki küçük detayları iyileştirebilirsiniz. Ancak kullanıcının form kutucuklarına ismini ve mail adresini seve seve yazma aksiyonunu tetikleyici bir teklifiniz yoksa diğer düzenlemeler çok fazla anlam ifade etmeyecektir.

Hepimiz e posta adreslerimizi çok dikkatli ve titiz bir şekilde koruyoruz. Neden? Zira maillerimiz her gün adeta mesaj bombardımanı yaşıyor. Yüzlerce spam maili okumadan sildik. Dolayısı ile artık spam mail almak istemiyoruz. Potansiyel kitlenizde aynı düşüncelerde. Bu yüzden hedeflediğiniz potansiyel müşterinizin gerçekten ne istediğini anlayın ve ona göre strateji belirleyin.

7 - QR Kodları Kullanmak

Bazen, işe en çok yarayan pazarlama stratejilerinin sırrı hiç aklınızdan geçmeyen kanallardan çıkıyor. E-posta abonelikleri söz konusu olduğunda, sır dijital dünyanın dışına çıkmak olabilir. Hızlı Yanıt yada QR kodları, insanları online olmadıklarında bile bir e-posta listesine kaydolmaya teşvik etmenin basit bir yoludur. QR kod adı verilen bu basit desenli yapılar kare barkodlar gibidir.

Daha önce kullanmadıysanız, bunlardan birini telefonunuzla taramayı deneyin. Otomatik olarak bir web sayfası açacaktır. Tıpkı Whatsapp Web uygulamasında olduğu gibi. Whatsapp ‘ı bilgisayarınızda kullanmak istediğinizde whatsapp sayfasından QR kodu telefonunuzla taradığınızda anında whatsapp web açılıyor.  Bir QR kodunu en iyi şekilde kullanmak için, bunları bir ürün, çıkartma veya tabela gibi fiziksel dünyada herhangi bir noktaya yerleştirin. Kodun yanınada teklif maddelerinizi ekleyin. Herhangi birisi kodu taradığında, onu e posta kayıt formunuzun mobil uyumlu sürümüne yönlendirin. QR Metodu göz ardı edilen ancak doğru iş modeli oluşturulduğunda harikalar meydana getirecek ve e-posta listenizin reklamını daha etkili yapacak çok başarılı bir yöntemdir.

Sonuç

E-posta listenizle etkili geri dönüşümler oluşturmak istiyorsanız o halde harika bir e posta listesi oluşturmak için çaba göstermeniz gerekiyor. Bunu yapmak için yukarıdaki 7 maddeyi mutlaka uygulayın. Bütün bunlara ek olarak daha yenilikçi ve farklındalık oluşturan metodlar keşfedebilirsiniz tabiki.  Araştırmaktan vazgeçmeyin.

E-posta adresiniz karşılığında bizden ne almak istersiniz?  Popüler bir yazılımın ücretsiz kullanım hakkı, Çok kaliteli 200 backlink kaynağından oluşan bir liste yada başka?. Sizin için önemli olan nedir?. Bunları potansiyel kullanıcılarınıza sormaktan çekinmeyin. Alacağınız geri dönüşüm tahmininizin ötesinde olacaktır.  Unutmayın binlerce aboneyi bünyesinde barındıran bir e-posta listesi için birkaç etkili temel teknik uygulayarak oldukça başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat