Basgitar Nedir?
Günümüzün sevilen müzik aletlerinden biri basgitardır. Peki basgitar nedir? Peki ya basgitar ve gitar arasındaki fark nedir? Elbette bunları öğrenmek isteriz. Hepimiz müziği severiz öyle değil mi? Sadece dinlemekle de kalmayız. Bazen müzik icra etmek de isteriz. Bir müzik aleti öğrenmenin hayalini kurarız. Çoğu zaman yaşımızın geçtiğini bile düşünürüz. Oysa bu tamamen bir önyargıdır. Eğitimin her yaşta alınabildiğini unutmamak gerekir. Pek çoğumuz gitar çalmak konusunda heves sahibi oluruz. Gitarın sesi bizi mest eder. Bunun yanı sıra çeşitli gitarların olduğunu da biliriz. Ancak bu gitarların ne olduğunu ve farklarını bilmiyor olabiliriz. Gitar denilince hepimizin aklında bir gitar canlanır. Zihnimizde canlanan bu resim çoğunlukla klasik gitardır. Gitarın akustik, elektro ve bas şeklinde çeşitleri vardır. Size bu yazımızda basgitarın ne olduğunu anlatmaya çalışacağım. Hevesimizi pratiğe dökmek istediğimizde ise aklımıza şu soru gelir: “basgitar eğitimi nerden alınır?” Hatta bir kursa gitmeden bunu yapabilir miyiz diye düşünürüz. Akabinde “online basgitar eğitimi” olup olmadığını araştırmak isteriz. Bütün bu soruların cevabını öğrenmek istemez misiniz? O halde cevaplara beraber bakalım.
Basgitar telli bir müzik aletidir. 1950li yıllarla birlikte hayatımıza girmiştir. İlk basgitar üreticisi Fender’dir. “Fender Precision Bass” adıyla ilk model piyasaya sürülmüştür. O tarihten bu yana pek çok müzik türünde kullanılmaya başlanmıştır. En çok duyduğumuz müzik türü Rock müziktir. Sadece bu kadar da değil üstelik. basgitarın kullanıldığı müzik türlerine bakalım mı?
- Metal Müzik
- Caz Müziği
- Blues Müzik Türü
- Funk Müzik
- Punk Müzik
- R&B Müzik
Basgitar kalın ses veren bir enstrümandır. Çünkü daha kalın bir tele sahiptir. Ayrıca diğer çalgılara göre daha ağırdır. Her ne kadar dört telli olarak bilinse bile on iki tele sahip basgitarlar da vardır. Perdeli veya perdesiz olabilir. basgitarın akustik ve elektrik olarak iki türü bulunur. basgitar partisyonlarında fa anahtarı kullanılır. Genellikle pena ile çalınır. Ancak elle kullanımı da mümkündür. basgitar amfileri frekansı düşük sesleri bile iyi çıkarabilme özelliğine sahiptir. Çalışma prensibi ise çok basit. Önce aletten çıkan ses elektrik sinyaline dönüştürülür. Ardından amfi elektrik sinyalini sese çevirir. Tabii bu elektro basgitarın çalışma şeklidir. Akustik basgitar ise gövdesindeki oyuk alan sayesinde güçlü bir ses çıkarır. İşte bu kadar! basgitarın ne olduğunu öğrendik.
İçindekiler
Basgitar ve Gitar Arasındaki Fark Nedir?
Dinlediğiniz müzikleri bir düşünün. Eminim çoğunda basgitar veya gitar sesi duyduğunuzu düşünüyorsunuz. Aralarındaki ses farkını fark edebilirsiniz. Ancak bu iki müzik aleti arasındaki diğer farkların ne olduğunu biliyor muyuz? Gelin, öğrenelim.
Öncelikle çoğu müzik aletinin bir türev enstrümanı bulunmakta olduğunu bilelim. İlk aklımıza gelen müzik aletlerinin neredeyse hepsinin bas bir türevi var. basgitarın neyin bası olduğunu artık biliyoruz, öyle değil mi? Tabii ki gitarın! Esasen “bas” sesin sinyale dönüşümünü ifade eder. Oysa klasik gitarda böyle bir durum yoktur. Tüm gitar çeşitlerinin atası klasik gitardır. Gitar altı telli bir çalgıdır. Ses için bir amfiye ihtiyacınız yoktur. Gitarın ortasındaki boşluk yani ses eşiği sesin çıkmasını sağlar. Klasik gitarda sağ el harmoni oluşturma görevindedir. Çoğunlukla parmak kullanılır. Günümüzde klasik gitar klasik müzik türleri için kullanılır. Gördüğümüz gibi gitar ve basgitarın çalma şekilleri farklıdır. Ayrıca şekilleri de farklıdır. Klasik gitar daha büyük görünür. Ancak basgitar daha ağır yapıdadır. Öte yandan kullanıldıkları müzik türleri de farklıdır. Zaten seslerinin farklı olduğunu söylemiştik, öyle değil mi? Bu bilgileri de öğrendiğimize göre geriye ne kalıyor? basgitar eğitimi tabii ki!
Basgitar Eğitimi Nereden Alınır?
İlgi duyduğunuz müzik aletinin kursunu almak istemez misiniz? Örneğin basgitar kursu. Elinize bir basgitar alıp kendi kendinize zorlanmak yerine basgitar kursu size daha faydalı olacaktır. Çünkü basgitar eğitimi sadece nota bilgisi demek değildir. Harmoniler, pozisyonlar, akor bilgisi…Pek çok teknik çalışma basgitar kursunun içeriğini oluşturur. Doğru bir basgitar eğitimi için basgitar kursu gereklidir.
Bir basgitara sahipseniz bunun eğitimini almak istemeniz gayet doğal. Bunun için yapmanız gereken şey eğitimin verildiği yerleri bulmak. Bu eğitim kurumları fiziksel varlığa sahip kurslar da olabilir. Ancak evinizden veya çalışma alanınızdan da basgitar öğrenebilirsiniz. Hem de sadece interneti kullanarak! Üst düzey bir yeteneğiniz olmadığını düşünebilirsiniz. Hatta bilginiz olmadığı için endişeli de olabilirsiniz. Ancak basgitar kursu için bu tür gereksinimlere ihtiyacınız yok. Sadece istekli olmanız yeterli. Basgitar eğitimi yüz yüze eğitim veren müzik kurslarından ve online müzik kurslarından alınabilir. Peki size basgitar Kursu için fiziksel bir kurs aramak zorunda olmadığınızı söylesem? Online basgitar kursu elbette mümkün.
Online Basgitar Eğitimi
Müzik, ruhumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır. Bunu hepimiz kabul ediyoruz. Müzik aletleri ise müziğin üretimini sağlar. Şimdiye kadar basgitarın ne olduğunu öğrendik. Hatta basgitar Eğitimi ve basgitar Kursu hakkında da fikir sahibi olduk. Sıra Online basgitar Eğitimini öğrenmekte. Üstelik bu eğitim sonrası basgitar eğitimi sertifikasına da erişebiliyorsunuz. Bütün bunları nereden mi yapıyoruz? Cevabımız: Boğaziçi Enstitüsü.
Günümüzde bilgiyi internetten edinebiliyoruz. Bununla da kalmıyoruz. Kendimizi her seferinde öne taşıyacak adımlar atmak istiyoruz. Kişisel gelişimimize önem veriyoruz. Becerilerimizi geliştirirken doğru eğitimi bulmak her şeyden önemli. Bu sebeple pek çok araştırmaya girişiyoruz. Aklımızda pek çok soru barınıyor. Hangi platform güvenli? Hangisi verimli dersler sunuyor? Eğitim kadrosu nasıl? Sertifika edinebilir miyim? Hele ki konumuz online eğitim ise! Doğru bir enstitü seçimi doğru ilerleyecek bir eğitimin ilk basamağı. Sizin için bir tavsiyem var. Sorularınızın tüm cevaplarını barından Boğaziçi Enstitüsü tabii ki. Boğaziçi Enstitüsü sayesinde keyifli ve zengin bir Online basgitar eğitimi alabilirsiniz. Eğitiminizi başarıyla tamamladığınızda basgitar eğitimi sertifikası sizin olabilir.
Online Basgitar Eğitimi Sonucunda Alacağınız Sertifikalar
- Boğaziçi Enstitüsü, Basgitar Eğitimi Bitirme Sertifikası
- Üniversite onaylı Basgitar Eğitimi Bitirme belgesi
- Uluslararası akredite olan İngilizce Basgitar Eğitimi Bitirme belgesi
Yukarıdaki sertifika kişisel gelişiminiz için çaba gösterdiğinizin en büyük örneği olacaktır. Çalmak istediğiniz müzik aletinin ne olduğunu öğrenmekle kalmayın. O müzik aletini çalmaya da başlayın. Bunun en verimli yolu o müzik enstrümanının eğitimini almak değil midir? Üstelik bu eğitimi istediğiniz ortamdan istediğiniz zaman alabilirsiniz. İster bilgisayarınızı isterseniz mobil cihazınızı kullanabilirsiniz. Dahası derslere geri dönüp pratik yapabilirsiniz. Kısa süre içerisinde hızlı ve profesyonel bir eğitim almayı kim istemez ki! Bütün bu eğitime ulaşabilmek ve sertifika sahibi olabilmek için yapmanı gereken Boğaziçi Enstitüsü online eğitim platformunu ziyaret etmek. Burada basgitar Eğitimi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sadece bu eğitimle yetinmeyip, başka eğitimlere de göz atabilirsiniz. Özellikle benzer eğitimlerin ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Sizler için benzer eğitimlerin bulunduğu bir liste paylaşacağım. Fikir edinmek istediğiniz eğitimin üzerine tıklayarak eğitim sayfasına gidebilirsiniz.