Senaryo Yazarlığı Eğitimi
Bu eğitim ile etkili bir senaryo yazmanın inceliklerini keşfedeceksiniz. Eğitim bitiminde alacağınız sertifika ile öz geçmişinizi daha nitelikli hale getireceksiniz.
Türkçe & İngilizce
Esnek Tasarım
Türkçe
Senaryo Yazarlığı Eğitimi, senaryo yazarı olmak isteyen kişiler için hazırlanmış bir online eğitim programıdır. Bu eğitim ile katılımcılar senaryo ile ilgili temel kavramları ve senaryo yazımına dair teknikleri öğrenmektedir. Böylece kişi, iyi bir senaryonun nasıl yazıldığına dair bilgi sahibi olmaktadır. Senaryo Yazarlığı Kursu, kişinin meslek sahibi olmasını sağlamaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda katılımcılar sertifika almaktadır. Eğitim programı sonunda verilen sertifika, kişinin bu alandaki bilgisini kanıtlamasını sağlamakta ve iş bulmasını kolaylaştırmaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
- Senaryo ile ilgili temel kavramları,
- Sinopsis, tretman ve logline yazımını,
- Senaryo yazarken dikkat edilmesi gerekenleri,
- Örnek senaryo incelemesini.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi Nedir?
Senaryo Yazarlığı Eğitimi, senaryo yazmak isteyen kişiler için hazırlanan bir online eğitim programıdır. Senaryo Yazarlığı Sertifika Programı ile kişiler, senaryo yazımına dair teknikleri öğrenerek senaryo yazarı olabilirler. Üstelik eğitim sonunda verilen sertifika ile kişi bu alandaki bilgisini de kanıtlama fırsatı bulmaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi’ne Kimler Katılabilir?
Senaryo Yazarlığı Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
- Senaryo yazarı olmak isteyenler,
- Yazdığı senaryoyu geliştirmek isteyen kişiler,
- Film yazarı olmak isteyenler,
- Senaryo ile ilgili temel kavramları öğrenmek isteyenler,
- İyi bir senaryo yazmayı öğrenmek isteyenler,
- Senaryo yazarlığına ilgi duyan herkes.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?
Senaryo Yazarlığı Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
- Eğitime katılmak için bilgisayar ya da telefon gibi bir teknolojik araca sahip olmak gerekmektedir.
- Kişi, ilgili teknolojik aletlerin nasıl kullanıldığını bilmelidir.
- Derslere katılmak için kişinin bulunduğu yerde aktif bir internet bağlantısı bulunmalıdır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilmektedir?
Senaryo Yazarlığı Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim yöntemi ile düzenlenmiştir. Eğitime ait dersler, senaristlik ve yazarlık alanında deneyimli bir eğitmen eşliğinde online ortamda sürdürülür. Dersler, önceden çekilen videolardan oluşmaktadır. Senaryo Yazarlığı Kursu ders videolarını izlemek için eğitime kaydolmak gerekmektedir. Eğitime kaydolmayan kişiler videoları izleyemez.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi Ders Konu Başlıkları Nelerdir?
Senaryo Yazarlığı Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
- Senaryo Nedir?
- Öykü Hakkında Temel Bilgiler
- Senaryonun Yapı Taşları
- Senaryonun Yapı Taşları - Örnek
- Senaryoda Dramatik Yapı: Çatışma
- Klasik (Geleneksel) Anlatı
- Serim (Giriş) Bölümü
- Düğüm (Gelişme) Bölümü
- Çözüm (Sonuç) Bölümü
- Çağdaş (Modern) Anlatı
- Senaryoda Dramatik Yapı: Konu ve Karakter
- Senaryoda Dramatik Yapı: Tema (Önerme)
- Logline Nedir?
- Etkili Bir Logline Nasıl Yazılır?
- Logline'ın Ögeleri
- Sinopsis Nedir?
- Sinopsis Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Sinopsisin Ögeleri
- Örnek Sinopsis Yazımı
- Sinopsis İnceleme
- Tretman Nedir?
- Tretman Nasıl Yazılır?
- Ayrımlama Senaryosu ve Amerikan Senaryo Formatı
- Pasif Yazım - Pasif Bilgilendirme
- Aktif Yazım - Aktif Bilgilendirme
- Word Dosyasında Senaryo Oluşturma
- Senaryo Kapak Sayfası Yazımı
- Senaristin 4 Sırrı
- Serbest Öykü Tekniği
- Serbest Öykü Tekniği - Örnek
- Öykü Yazma - Ödev
- Yeşil Yol Filmi Senaryo İncelemesi
Senaryo Yazarlığı Eğitimi’nde Ders Kaynakları Nelerdir?
Senaryo Yazarlığı Eğitimi’nde ders kaynakları, yazarlık ve senaristlik alanında tecrübeli bir eğitmen ile önceden stüdyoda çekilip yayıma hazırlanan videolardır. Bu ders videoları yayımlanmaya hazırlandıktan sonra İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün paneline yüklenmektedir. Eğitime kayıt olan kişiler videoları öğrenci paneli aracılığıyla izleyebilmektedir. Böylece öğrencinin eğitime katıldığı mekan ve zaman önemli olmaksızın daha esnek bir eğitim süreci geçirmesi sağlanmış olur.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi Sonunda Hangi Sertifikalar Alınır?
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
- Üniversite onaylı eğitim sertifikası
- Uluslararası geçerli eğitim sertifikası
- Enstitü onaylı eğitim sertifikası
Senaryo Yazarlığı Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda sertifika almak için kişinin sınava girmesi gerekir. Sınavdan yeterli puanı alan kişiler sertifika almaya hak kazanır.
Kurs kapsamındaki dersler ve sınav süreci bittikten sonra verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir. Üniversite onaylı sertifika, e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 10 iş günü içinde gelişmektedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa göre değişebilmektedir.
Boğaziçi Enstitüsünde Senaryo Yazarlığı Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?
Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.
Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi Sonunda Uygulanan Sertifika Sınavı Nedir?
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, katılımcıların eğitim boyunca öğrendiklerini ölçme yöntemidir.
Kurs sonunda kişilerin sertifika sahibi olabilmek için mutlaka sertifika sınavına girmesi gerekmektedir. Senaryo Yazarlığı Sertifika Programı sonunda yapılan sertifika sınavı, çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Sınavın zorluk seviyesi sorular arasında eşit bir şekilde dağıtılmıştır. Eğitim sonunda yapılan sertifika sınavında başarılı olan kişiler sertifika almaya hak kazanmaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi Sonunda Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda sertifika sınavı online (çevrim içi) ortamda yapılmaktadır. Sınav, belli bir süre dahilinde gerçekleştirilmektedir. Kişi, istediği zaman sınava katılabilir. Dersler bittikten hemen sonra sınava katılma zorunluluğu yoktur.
Senaryo Yazarlığı Sertifika Programı sonunda yapılan sertifika sınavı soruları çoktan seçmelidir. Sınav, eğitimi ilgiyle takip eden kişiler için zor olmamaktadır. Nitekim sertifika sınavı soruları öğrencilerin bilgi düzeyini ölçmek amacıyla hazırlanmaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi Sonunda Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi senaryo yazarlığı alanında belli bir bilgi birikimine sahip olduğunu kanıtlamaktadır. Eğitim sonunda alınan sertifika, kişinin senarist olarak iş bulmasını da sağlamaktadır.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen Senaryo Yazarlığı Kursu bittikten sonra verilen sertifikalardan biri uluslararası alanda geçerli olmaktadır. Bu sayede kişi senaristlik alanındaki bilgi birikimini yurt dışındaki ülkelerde de kanıtlama fırsatı bulmaktadır.
Kurs İçeriği
Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.
Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.
Kurum
Biruni Üniversitesi
(Toplam 16 Değerlendirme)
Yorumlar
Başvuruda Bulunun
bir adım daha yaklaşın. Geleceğinizi şekillendirmek için eşsiz fırsatları kaçırmayın!