Telemarketing - Telefonda Satış Eğitimi

Bu eğitime katılarak telefon üzerinden müşterilerle kurduğunuz iletişimi nasıl etkili hale getirebileceğinizi öğrenecek, telemarketing'in püf noktalarını keşfedeceksiniz.

499.99₺ 990.00₺
Sertifika

Türkçe & İngilizce

Cihaz Desteği

Esnek Tasarım

Eğitim Dili

Türkçe

Üniversite Onaylı

e-Devlet'te Sorgulanabilir

Telemarketing ile ilgili verilen eğitimlerden, seminerlerden, yazılan kitapların içeriklerinden memnun musunuz? Size güncel ve kullanılabilir bilgiler veriyorlar mı? Ya da size verilen bilgileri çalışma hayatınızda uygulayıp başarıya ulaştınız mı? Hayır mı? O halde sizi Telemarketing: Telefonda Satış Eğitimimize bekliyoruz. Eğitimin sonunda yukarıda sorduğumuz soruların tümüne ve daha fazlasına “evet” diyeceksiniz. Çünkü eğitimimiz alanında uzman bir eğitmen tarafından tasarlandı. Telemarketing ile ilgili en güncel ve kullanılabilir bilgileri eğitimin içeriğinde verdi. Başarı çok yakınınızda. Kaçırmamak için bizimle iletişime geçin!

Bu eğitimle;

  • Telemarketing ile ilgili öğrenmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz.
  • En yeni bilgileri ve analizlerin sahibi olacaksınız.
  • Telemarketing alanında uzman olacaksınız.
  • Başarılarınız, gözleri üzerinize çevirecek.
  • Arayarak zaman kaybetmeyin. Online eğitim platformumuzda eğitimi bulun, akıllı bar sizi yönlendirecektir.

TELEMARKETING (TELE - PAZARLAMA) NEDİR?

Satış; bir bütün halinde değerlendirilen ve ürün/mal ya da hizmetin tüketicisine ulaştırılmasında ana kaynak olarak kullanılan en geçerli yöntem.

Firma, kurum ya da şirketlerin uzun vadeli programlarının da temelini oluşturan satış; günümüzde gelişen teknolojilerin de etkisiyle her geçen gün yeni boyut ve teknik ile karşımıza çıkıyor.

Geçmişte, yalnızca ülkelerin iç pazarlarına yönelik yürütülen satış faaliyetleri, reklamcılığın etkisiyle uluslararası bir arenaya taşınmış, hemen ardından da global pazarda satış yapan firmaların her ülke için farklı bir satış - pazarlama stratejisi geliştirmesiyle birlikte bugün birden fazla boyut kazanmıştır.

Satış; işletmelerin ulusal ve yerel pazarda artan rekabet gücü ile mücadele etmesini yönlendiren en önemli etmendir. Her işletme, ürün ya da hizmetinin tüketicisine doğru ve eksiksiz ulaştırılması noktasında birden fazla satış yöntemine başvurur.

Doğrudan satış başlığı altında değerlendirilen satış yöntemlerinden birisi de Telemarketing yani telefon ile satıştır. İlk olarak 1980‟lerde ABD’nin Teksas Eyaleti’nde faaliyetlerini sürdüren telekomünikasyon şirketi AT&T tarafından kullanılan ‘telepazarlama’ terimi, uzun mesafeli satış işlemleri için tercih ediliyordu. Telepazarlama - Telemarketing de böyle dünya literatürüne girdi ve ‘Çağrı Alan’ ve ‘Çağrı Yapan’ olarak iki ayrı kategoride değerlendirildi. Birinde satışçı müşteriye ulaşırken, diğerinde ise müşteri firmaya ulaşıyordu.

Bu doğrultuda işletmeler ilk olarak Call Center yani ‘Çağrı Merkez’lerini devreye sokarak müşteri ile birebir bağlantı kurdu. Hemen ardından da ürünlerin pazarlanması için Telemarketing devreye girdi. En yakın çevreden başlamak üzere, ürün ya da hizmetin hedef kitlesi içerisinde yer alan her birey işletmeler tarafından tanıtıcı görüşmeler ile satış ağına dahil edilmeye çalışıldı.

Kişisel satış olarak da değerlendiren Telemarketing, tutundurma faaliyetleri içerisinde de önemli yer tutar. İşletmenin mevcut ürün gamının tamamının müşteriye iletilmesi ve bu ürünlerle birlikte yeni müşterilerin bulunması, aracılara ürün dağıtımı, veri tabanı güncellemeleri, anketler ve araştırmalar gibi farklı alanlarda da destek sağlar.

Telemarketing’in ABD pazarında milyarlarca dolara ulaşmasının ardından dünya genelinde yayılması da kısa sürmedi. Önce Avrupa’da başlayan hareketlilik hemen ardından global pazarda ürünlerini pazarlayan ve rakip araştırmalarını dünya genelinde sürdüren tüm firmaların satış yöntemleri arasında hızlıca kendisine yer buldu.

Bu noktada tüketiciye yeni bir satın alma alışkanlığı kazandırmak elbette kolay olmadı. 1980 - 83 yılları arasında yaşanan ekonomik dalgalanmalar bu kabulun en önemli ayağını oluşturdu. Bütün bunlarla birlikte güçlü bir iletişim kurmayı başaran, teknik ve bireysel donanımları üst düzey olan bireyler ile bu süreci yöneten, doğru ürünleri ihtiyaç duyulduğu anda pazarlayan, ürünün pazarlanmasının ardından müşterinin beklentilerini değerlendirerek geri dönüşleri bu bakış açısından analiz eden firmalar kazananlar arasında yerini aldı.

İşletme maliyetlerini azaltan, satış rakamlarına ivme kazandıran, kısa sürede satışa yönelik çalışmaları destekleyen, işletmelerin doğru hedef kitleye hitap etmelerini kolaylaştıran Telemarketing, işletmelerin geri dönüşleri de kısa sürede değerlendirmesi ve muhtemel risklere karşı önlem almalarını da mümkün kıldı.

Dijital yaşamın günlük hayat ile iç içe geçtiği günümüzde, tüketicilerin satın alma alışkanlıkları da geçmişe oranla büyük farklılıklar gösteriyor. Bu fark hem satın alma hem de satın alma işleminin ardından işletme ile müşteri arasında kurulan bağın da değişmesine yol açtı.

Bugün, bazı Telemarketing aramaları ‘soğuk arama’ olarak nitelendirilebilirken; burada işletmelerin hem tüketici ile hem de Telemarketing temsilcileri ile yürüttükleri çalışmalarda; ulaşılamayan kişi sayısı, cevap verilmeyen telefon sayısı, olumlu yanıt alınan arama sayısı, olumsuz yanıt alınan aramaların gerekçeleri ve bütün bunlarla birlikte yapılan analizlerin ardından yeni bir standart belinlenmesi önemli rol oynar.

Türkiye’de finans, sigorta, telekomünikasyon, turizm, otomotiv, uydu ya da internet yayıncıları, perakende, gıda sektörlerinde yoğun olarak kullanılan Telemarketing; son verilen rakamlara göre yüzde 21 büyüme kaydederek 7,5 milyar TL'ye kadar ulaşmıştır.

TELEFONLA ETKİLİ SATIŞ TEKNİKLERİ (TELEMARKETING) EĞİTİMİ NEDİR?

Tüm dünyada etkili satış yöntemleri arasında değerlendirilen Telemarketing, kısa görüşmelerde bile maksimum verim almayı hedefler. Bu doğrultuda satış yapan elemanlar işletmeler içerinde kilit rollerden birini üstlenir. Bir Telemarketing çalışanının niteliği, yeterlilikleri, görüşme tarzı, iletişimi ses tonundan başlamak üzere oldukça önemli ve dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.

Bütün bu yetkinliklerin sürekliliğini sağlamak amacıyla satış yöneticileri sürekli olarak hem kurum içi hem de kurum dışı eğitimler ile çalışanlarının motivasyonlarını yüksek tutmakla da yükümlüdür. Şirketlerin cirosuna doğrudan yansıyan bu satışların artırılması, hedef kitlete ürünlerin doğru tanıtılması ve ürünü ya da hizmetten faydalanan müşterilerin kısa vadede olumlu geri dönüşlerinin alınmasında etkili olan eğitimler, başlangıç seviyesinden ileri düzeye kadar her kademede verilir.

‘Dış arama’ olarak da adlandırılan Telemarketing, satış yapılmak istenilen hedef kitlenin; demografik, ekonomik ve psiko-grafik yapısına göre şekillenebileceği gibi, satışı gerçekleştirecek olan personelin; ruh hali/genel eğitim düzeyi/iş eğitiminin seviyesi, kullanılan teknolojik sistemler, fiziki çalışma şartları, hazırlanan konuşma metinlerinin içeriği/tanıtma niteliği (scripts), satış elemanının ücretlendirme yöntemi vb. faktörlere bağlı olarak da değişkenlik gösterir.

Günümüzde, bütün bu etmenlerle birlikte, satılmak istenilen ürün ya da hizmetin son kullanıcıya ulaştırılmasını güvenle sağlamak ve gerekli noktalarda müdahalelerde bulunmak üzere ‘çağrı kayıt’ sistemleri de devreye girmiştir. Geri dönüşlerde karşılaşılan olumsuz durumlarda, yapılan görüşmelerde alınan kayıtlar geçmişe dönük olarak tarandığında, problemlerin çözümü de oldukça kolaylaşır.

Geçmişte daha çok kurum içi eğitimler tercih edilmiş olsa da günümüzde online eğitim müfredat programlarına da dahil edilen Telemarketing, Türkiye’de de en fazla tercih edilen alanlarda birisidir. Hemen her yaş grubunundan bu alana ilgi duyan bireylerin kısa sürede alabileceği Telefonla Etkili Satış Teknikleri (Telemarketing) Eğitimi, Boğaziçi Enstitüsü farkıyla şimdi bir tık uzağınızda!

TELEFONLA ETKİLİ SATIŞ TEKNİKLERİ (TELEMARKETING) EĞİTİMİ NELERİ KAPSAR?

• İlk olarak telefonla ile ilk görüşmeye odaklanan Telemarketing Eğitimi; müşteride yaratılan imaj, ön hazırlık, görüşmenin kontrolünü sağlayabilme, doğru ve açıklayıcı bir anlatım, geri besleme ve son izlenimin önemine odaklanır.

• Satış temsilcisinde bulunması gereken niteliklere yönelik ikinci adımda ise Telemarketing aramalarında ses kullanımı, duraklamaların müşteri üzerindeki etkisi, ses tonunu ayarlama, vurgu ve tonlamanın kullanımına dair detayları barındırır.

• Müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik gerçekleştirilen bu aramaların en doğru sonuçları işletmelere sunması için Telemarketing Eğitimi’nin üçüncü aşamasında, bu ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla sorulabilecek sorular, soruların etkin biçimde bilgiye dönüştürülmesi ve yanıtlanmasıyla birlikte müşterinin ürün ya da hizmet hakkında eksiksiz bilgi almasına yönelik faaliyetler temsilcilere aktarılır.

• Bir görüşme sırasında müşterinin ürün ya da hizmete ikna edilmesi Telemarketing satışının da eğitiminin de en kritik aşamasını oluşturur. Doğru mesajların verilmesi ve müşterinin işletme ile kuracağı bağın etkili biçimde satışa dönüştürülmesine odaklanılan bu aşamada, satış mesajının aşamaları ve bu aşamalarda temsilcilerin aldıkları yanıtlara yönelik pratik çözümleri irdelenir.

• Dördüncü aşamada, müşteriden gelebilecek itirazlar değerlendirilirken, müşterinin ürün ya da hizmeti kabul etmesi sağlanmaya çalışılır. Burada, işletmenin sunduğu olanakların en doğru ve etkili biçimde aktarılması önemli rol oynar. Bu aşamada müşterinin ürün ya da hizmeti kabul etmesi halinde, satış kapatılır.

• Fakat olumsuz bir geri dönüş alındığında, temsilcinin olumlu tavrını koruması ve reddedilmenin ardından işletmenin imajına yönelik tavrı da önemlidir. Eğitimin son aşamasında ise olumsuz bir satış sürecinde temsilcilerin tutumlarına dair kritik ipuçları yer alır.

Telemarketing - Telefonda Satış Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?

Telemarketing- Telefonda Satış Eğitimi bitiminde sınav düzenlenmediği için kişinin sertifika almak için eğitim videolarını izlemesi yeterlidir. Videoları izleme sürecini bitiren kişiler üç farklı sertifika almaya hak kazanır.

Boğaziçi Enstitüsü onaylı ve uluslararası geçerliliği olan sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir.
Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 10 iş günü içinde gelişmektedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa göre değişkenlik gösterebilir.

Boğaziçi Enstitüsünde Telemarketing- Telefonda Satış Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?

Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Telemarketing- Telefonda Satış Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.

Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.

Kurs İçeriği

Ünite 1- Satış Eğitimi Derse Giriş
Ünite 2- Satış Eğitimi - Sorular
Ünite 3- Satış Eğitimi - Nezaket
Ünite 4- Satış Eğitimi - Hizmetin 6 Kuralı
Ünite 5- Satış Eğitimi - Satış Kapama
Ünite 6- Satış Eğitimi - Satış Kapama 2. Bölüm
Ünite 7- Satış Eğitimi - İtirazlar
Ünite 8- Satış Eğitimi - İtirazlar 2. Bölüm
Boenstitü'de tüm eğitimler ücretsiz değil fakat ücretsiz olarak alabileceğiniz onlarca eğitim bulunuyor. Online eğitimler sayfamızdan tüm eğitimlerimize erişim sağlayabilirsiniz.
Bilişim, sağlık, psikoloji, hukuk gibi çok sayıda kategoriden eğitim alabilirsiniz. Bu eğitimlere ulaşmak için online eğitimler sayfasına girmeniz yeterli olacaktır.
Boenstitü'deki eğitimler canlı ders ya da video içerik şeklinde sizlere sunuluyor. Eğitim içeriklerine bakarak eğitimin nasıl verildiğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Sertifikanızın e-Devlet sistemine yansıma süresi, sertifikayı oluşturmanızın ardından ortalama 10 iş günüdür. e-Devlet sertifika sorgulama içeriğimizden sorgulama detaylarını öğrenebilirsiniz.
Evet, tüm eğitimlerimizin sonunda sertifika ücreti almaktayız. Sertifikanızı fiziksel olarak talep etmeniz durumunda 799 TL, dijital olarak talep etmeniz durumunda ise 499 TL ödemeniz gerekmektedir. Uluslararası geçerli, üniversite ve enstitü onaylı olmak üzere üç sertifika için sizden sadece tek bir sertifika ücreti talep ediyoruz.
Sertifikaların basılıp kargoya verilme süresi, talep tarihinden sonra (resmi tatiller hariç) en fazla 3 gündür. Sertifikanız kargoya teslim edildikten sonra kargonun çalışma gününe bağlı olarak 5 iş günü içinde adresinize teslim edilir.
Hayır, sertifika gönderimi için herhangi bir ücret ödemesi bulunmuyor. Tüm sertifikalarda kargo ücretsiz.
Eğitimlerimizin sonunda çoğunlukla üniversite onaylı sertifika vermekteyiz ancak bazı eğitimlerimizde öğrencilere MEB onaylı sertifika verilmektedir. Detaylı bilgiye eğitimin açıklama metninden ulaşabilirsiniz.
Eğitimler sonunda aldığınız sertifikalar, eğitim aldığınız konu ve alan hakkında uzmanlığınızı kanıtlayan belgelerdir. Sertifikanızı iş görüşmelerinde referans olarak gösterebilir, devlet kurumlarında kullanabilir; aldığınız sertifika sayesinde mesleki yetkinliğinizi belgeleyebilir ve uluslararası geçerli sertifika ile yurt dışında da mesleğinizi yapabilirsiniz.
Türkiye'de yaşamayan kişiler de dilediği eğitimi alabilir. Eğitimlerimiz, dünyanın her yerinden erişime açıktır.
Boğaziçi Enstitüsünün tüm eğitimlerinde sertifika alıyorsunuz. Sertifika alma gibi bir zorunluluk bulunmuyor ancak eğitimi başarı ile bitirdiğinizi gösteren tek belge alacağınız sertifikalar, bu nedenle sertifika talep etmenizi öneriyoruz.
Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra “sertifika talep et” butonuna basarak sertifikanızı talep edebilirsiniz. Sertifikanızın size ulaşması için mutlaka girdiğiniz adresin güncel olması gerekmektedir.
Türk vatandaşı olmayan kişiler sertifika alabilmektedir. Ancak bu kişilerin TC kimlik numaraları bulunmadığından aldıkları sertifikalar e-Devlet'e işlenmez. Türk vatandaşlığı bulunmayan kişiler kendi vatandaşlık numaralarını yazarak sertifikalarını talep edebilirler.
Sertifika sorgulaması yapmak için sertifika sorgulama sayfasına gidin. Bu sayfada öğrenci numarası veya T.C. kimlik numarası ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Online eğitimlerin hiçbirinde başlama süresi bulunmaz, dilediğiniz zaman eğitimlere başlayabilirsiniz.

Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.

Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra sertifikanızı dilediğiniz zaman talep edebilirsiniz.
Tüm eğitimlere ömür boyu erişim hakkınız bulunmaktadır. Eğitimi bitirip bitirmemeniz önemli değildir, dilediğiniz zaman eğitime tekrar başlayabilirsiniz.
Sertifikalarınızı tüm dijital platformlarda kullanabilir ve sertifika eklemesi yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise sertifika eklemesi yapacağınız platforma girip dijital sertifikanızı, öğrenci numaranızı ya da sertifikanın URL alanını kopyalayıp gerekli alana eklemek.
Boğaziçi Enstitüsü birçok üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirir ancak hiçbir üniversiteye bağlı değildir, bağımsız bir eğitim kurumudur.
Bu kursu öğrenciler nasıl değerlendirdi?
4.44

(Toplam 16 Değerlendirme)

63%
19%
19%
0%
0%

Yorumlar

Kurumunuz için Başvurun!
Personellerinizin becerilerini yükseltin, niteliklerini arttırın.
İşletmenizi kısa sürede hedeflediğiniz noktaya taşıyın.
Eğitimleri incele - Teklif Al
499.99₺990.00₺
Sepete Ekle
Sepete Git
Kursa Devam Et
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat