Danışma Görevlisi & Çağrı Merkezi Kursu

Bu eğitim ile çağrı merkezi elemanı veya danışma görevlisi olarak çalışmanın inceliklerini keşfedeceksiniz. Mesleki bilgi birikiminizi arttıracak ve edindiğiniz bilgileri sertifika ile taçlandırarak iş başvurularında öne çıkabileceksiniz.

549.99₺ 890.00₺
Sertifika

Türkçe & İngilizce

Cihaz Desteği

Esnek Tasarım

Eğitim Dili

Türkçe

Çağrı merkezi personeli mi olmak istersiniz yoksa çağrının merkezi bir danışma görevlisi mi? Günümüzde hemen hemen her kurumun bünyesinde çağrı merkezi ve çağrı merkezi çalışanı olan Danışma Görevlileri bulunur. Kimilerince kolay gibi görünen bu mesleğin kendince zorlukları vardır. Bütün gün gelen çağrıları aynı tonda yanıtlamak, zorlu müşterilerle baş edebilmek, doğru iletişimi kurabilmek… Zorlukları anlatmakla bitmez. Bu zorluklarla baş etmenin bir yolu var. Boğaziçi Enstitüsü Danışma Görevlisi & Çağrı Merkez Kursu. En yeni bilgiler, en güncel uygulamalar eğitimimizde. Bu eğitimle çağrı merkezi personeli olmayacaksınız. Diğerlerinden ayrılacak, çağrının merkezi bizzat siz olacaksınız. Fırsatı kaçırmayın!

Bu eğitimle;

  • Çağrı merkezi çalışma sistemini öğreneceksiniz.
  • Danışma personelinde olması gereken niteliklere sahip olacaksınız.
  • Müşteri tiplerini tanıyacaksınız.
  • Sorunlarla nasıl baş edeceğinizi anlayacaksınız.
  • Çağrının bizzat merkezi olmak için eğitime başlayınız.

Danışma Görevlisi Nedir?

Bir kurum ya da kuruluşta sizi karşılayan ilk kişi Danışma Görevlisi’dir. Kurumun tüm misafirlerini karşılayan danışma görevlileri aynı zamanda kurum içerisindeki zamanın organize edilmesinde de önemli rol üstlenirler. Aynı zamanda önemli evrak işlerinin takibini üstlenen danışma görevlileri, büro ekipmanlarının kontrolünden de sorumludur. 

Bütünsel olarak bakıldığında Danışma Görevlisi; bir şirket ya da kurumun ‘toplam kalite’sini gösteren en önemli görevlidir. Kuruma gelen her birey, ilk olarak danışma görevlisinin yönlendirmelerini izleyerek kurum içerisine giriş yapar ve ziyaretinin sonunda yine aynı kişiyle temasta bulunur. 

DANIŞMA GÖREVLİSİ NERELERDE ÇALIŞABİLİR?

Türkiye’de güvenlik elemanı olarak da görev alabilen ve özel kurumlardan alınan sertifikalar ile iş hayatına atılan danışma görevlileri birbirinden farklı birçok kurumda görev alabilir. 

- Küçük ve büyük ölçekli işletmeler,

- Özel hastaneler, poliklinikler ve rehabilitasyon merkezleri,

- Aile Sağlığı merkezleri,

- Resmi kurum ve kuruluşlar,

- Alışveriş Merkezleri,

- Otel ve pansiyonlar,

- İş merkezleri,

- Kültür Merkezleri,

- Özel siteler,

vb. birçok kurum ve kuruluş Danışma Görevlileri için istihdam oluşturur.

Günümüzde Danışma Görevlileri ile birlikte artan çevrimiçi alışveriş alışkanlıkları nedeniyle Çağrı Merkezi elemanları da hizmet sektörünün temel taşlarından birini oluşturmakta. 

ÇAĞRI MERKEZİ ELEMANI NE İŞ YAPAR?

Hizmet verdiği kurum ve kuruluşa ulaşmak isteyen tüm tüketicilerin dilek, şikâyet ve önerilerini iletmek üzere kurulan Çağrı Merkezleri’nde (Call Center) görevli kişilerin birimlerine hâkimiyeti büyük önem arz etmekte. 

 Telefonları doğrudan yanıtlayan ve hizmet almak üzere Çağrı Merkezi’ne ulaşanları ilgili birimlere yönlendiren Çağrı Merkezi elemanları, gerektiğinde faks ve elektronik postalara da yanıt verir. 

Tüm dünyada ‘çözüm’ amaçlı kurulan bu birimden yardım almak isteyen kişilere ilgili yönlendirmeleri en kısa sürede yapması beklenen Çağrı Merkezi elemanlarının kurumun diline ve hizmet sunduğu alanda kullandığı argümanları eksiksiz kullanması bu nedenle önemlidir. 

ÇAĞRI MERKEZİ ELEMANLARI NERELERDE GÖREV ALABİLİR?

  • Tüm kurum ve kuruluşlarda bulunan Çağrı Merkezleri (Call Center),
  • Küçük ve orta ölçekli işletmeler,
  • Resmi kurum ve kuruluşlar,
  • Eğitim kurumları,
  • Medya kurum ve kuruluşları,
  • Ajanslar,
  • Büyük ölçekli işletmelerin müşteri hizmetleri birimi,
  • Organizasyon firmaları,
  • Satış & Danışmanlık firmaları,
  • Turizm sektörü,

Çağrı Merkezi elemanları istihdam edilir. 

DANIŞMA GÖREVLİSİ; ÇAĞRI MERKEZİ KURSU

Hem Danışma Görevlisi hem de Çağrı Merkezi departmanlarında görev almak ve kariyer hedefini bu alana yönlendirmek isteyenlerin ortak bir noktası bulunur. 

Her iki birimde de görev alan kişiler, hizmet sundukları kurumu temsil eden ilk çalışanlardır. Hizmet almak isteyen kişilerle birebir temas halinde bulunan Danışma Görevlisi ve Çağrı Merkezi elemanlarının eğitiminde odak nokta ‘iletişim’dir. 

Danışma Görevlisi; Çağrı Merkezi Kursu size telefonla ve birebir etkili iletişim kurma, beden dili kullanımı ve beden dili okuma, grup içi iletişim, bilgisayar ve bilgisayara temel donanımlarını kullanabilme, resmi yazışma diline ve kurum içi yazışma diline hâkimiyet, ikna, çevrimiçi hizmetlerde hız ve araştırma teknikleri, kitle iletişim problemlerinde çözüm üretme, müşteri taleplerini doğru yönlendirebilme, süreç takibi, dosyalama, iş takibi, reklam ve tanıtım hizmetlerinde iletişim kurma gibi temel tekniklerin yanı sıra kurum içi eğitimle de hizmet sunacağınız birimin gereksinimlerine ilişkin özel eğitim verilir. 

Danışma Görevlisi & Çağrı Merkezi Kursumuz 50 saatlik bir eğitimdir.

KİMLER DANIŞMA GÖREVLİSİ; ÇAĞRI MERKEZİ KURSU’NA KATILABİLİR?

Temel okuma – yazma becerilerine sahip olmakla birlikte, kariyer hedefini bu doğrultuda oluşturmak isteyen herkes Danışma Görevlisi; Çağrı Merkezi Kursu eğitimi alabilir. 

Eğitimin sonunda alacağını sertifika ile dilediğini kurum ve kuruluşlara iş başvurusu yapabilir ve kısa sürede siz de iş hayatına atılabilirsiniz. 

Danışma Görevlisi & Çağrı Merkezi Kursu Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?

Danışma Görevlisi & Çağrı Merkezi Kursu sonunda sertifika almak için eğitim videolarını izlemek yeterlidir çünkü eğitim bitiminde sınav yapılmamaktadır.

Dersler bittikten sonra Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifikanız ve uluslararası geçerli sertifikanız adresinize fiziki olarak gönderilecektir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir.

Üniversite onaylı sertifikanızı ise e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sertifikanızın e-Devlet sisteminde görülme süresi, sertifikanın oluşturulmasından sonraki 10 iş günü içindedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa bağlı değişkenlik gösterebilmektedir.

Boğaziçi Enstitüsünde Danışma Görevlisi & Çağrı Merkezi Kursu Sertifika Ücreti Ne Kadar?

Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Danışma Görevlisi & Çağrı Merkezi Kursu sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.
Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.

Kurs İçeriği

Ünite 1-) Çağrı Merkezi Kavramı
Ünite 2-)Çağrı Tipine Göre Çağrı Merkezleri
Ünite 3-) Verimlilik artışı ve kalite süreçleri
Ünite 4-) ÇAĞRI MERKEZİNİN ÖNEMİ
Ünite 5-) ÇAĞRI MERKEZİNİN BİLEŞENLERİ
Ünite 5.1) İnsan Kaynağı ve Teknoloji
Ünite 6-) Çağrı Merkezi Doğuşu
Ünite 7-) SUNULAN HİZMETLER
Ünite 8-) Çağrı Merkezi Terimleri
Ünite 9-)Türkiye Çağrı Merkezi Sektörü
Ünite 10-) GÜNCEL GELİŞMELER VE TRENDLER
Ünite 11-) Çağrı Merkezinde Planlama
Ünite 12-)Çağrı Merkezinde Performans Yönetimi
Boğaziçi Enstitüsündeki tüm eğitimler ücretsiz değil fakat ücretsiz olarak alabileceğiniz onlarca eğitim bulunuyor. Online eğitimler sayfamızdan tüm eğitimlerimize erişim sağlayabilirsiniz.
Bilişim, sağlık, psikoloji, hukuk gibi çok sayıda kategoriden eğitim alabilirsiniz. Bu eğitimlere ulaşmak için online eğitimler sayfasına girmeniz yeterli olacaktır.
Boğaziçi Enstitüsündeki eğitimler canlı ders ya da video içerik şeklinde sizlere sunuluyor. Eğitim içeriklerine bakarak eğitimin nasıl verildiğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Sertifikanızın e-Devlet sistemine yansıma süresi, sertifikayı oluşturmanızın ardından ortalama 10 iş günüdür. e-Devlet sertifika sorgulama içeriğimizden sorgulama detaylarını öğrenebilirsiniz.
Evet, tüm eğitimlerimizin sonunda sertifika ücreti almaktayız. Sertifikanızı fiziksel olarak talep etmeniz durumunda 499 TL, dijital olarak talep etmeniz durumunda ise 299 TL ödemeniz gerekmektedir. Uluslararası geçerli, üniversite ve enstitü onaylı olmak üzere üç sertifika için sizden sadece tek bir sertifika ücreti talep ediyoruz.
Sertifikaların basılıp kargoya verilme süresi, talep tarihinden sonra (resmi tatiller hariç) en fazla 3 gündür. Sertifikanız kargoya teslim edildikten sonra kargonun çalışma gününe bağlı olarak 5 iş günü içinde adresinize teslim edilir.
Hayır, sertifika gönderimi için herhangi bir ücret ödemesi bulunmuyor. Tüm sertifikalarda kargo ücretsiz.
Eğitimlerimizin sonunda çoğunlukla üniversite onaylı sertifika vermekteyiz ancak bazı eğitimlerimizde öğrencilere MEB onaylı sertifika verilmektedir. Detaylı bilgiye eğitimin açıklama metninden ulaşabilirsiniz.
Eğitimler sonunda aldığınız sertifikalar, eğitim aldığınız konu ve alan hakkında uzmanlığınızı kanıtlayan belgelerdir. Sertifikanızı iş görüşmelerinde referans olarak gösterebilir, devlet kurumlarında kullanabilir; aldığınız sertifika sayesinde mesleki yetkinliğinizi belgeleyebilir ve uluslararası geçerli sertifika ile yurt dışında da mesleğinizi yapabilirsiniz.
Türkiye'de yaşamayan kişiler de dilediği eğitimi alabilir. Eğitimlerimiz, dünyanın her yerinden erişime açıktır.
Boğaziçi Enstitüsünün tüm eğitimlerinde sertifika alıyorsunuz. Sertifika alma gibi bir zorunluluk bulunmuyor ancak eğitimi başarı ile bitirdiğinizi gösteren tek belge alacağınız sertifikalar, bu nedenle sertifika talep etmenizi öneriyoruz.
Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra “sertifika talep et” butonuna basarak sertifikanızı talep edebilirsiniz. Sertifikanızın size ulaşması için mutlaka girdiğiniz adresin güncel olması gerekmektedir.
Türk vatandaşı olmayan kişiler sertifika alabilmektedir. Ancak bu kişilerin TC kimlik numaraları bulunmadığından aldıkları sertifikalar e-Devlet'e işlenmez. Türk vatandaşlığı bulunmayan kişiler kendi vatandaşlık numaralarını yazarak sertifikalarını talep edebilirler.
Sertifika sorgulaması yapmak için sertifika sorgulama sayfasına gidin. Bu sayfada öğrenci numarası veya T.C. kimlik numarası ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Online eğitimlerin hiçbirinde başlama süresi bulunmaz, dilediğiniz zaman eğitimlere başlayabilirsiniz.

Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.

Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra sertifikanızı dilediğiniz zaman talep edebilirsiniz.
Tüm eğitimlere ömür boyu erişim hakkınız bulunmaktadır. Eğitimi bitirip bitirmemeniz önemli değildir, dilediğiniz zaman eğitime tekrar başlayabilirsiniz.
Sertifikalarınızı tüm dijital platformlarda kullanabilir ve sertifika eklemesi yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise sertifika eklemesi yapacağınız platforma girip dijital sertifikanızı, öğrenci numaranızı ya da sertifikanın URL alanını kopyalayıp gerekli alana eklemek.
Boğaziçi Enstitüsü birçok üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirir ancak hiçbir üniversiteye bağlı değildir, bağımsız bir eğitim kurumudur.
Bu kursu öğrenciler nasıl değerlendirdi?
4.65

(Toplam 17 Değerlendirme)

65%
35%
0%
0%
0%

Yorumlar

Kurumunuz İçin
Başvuruda Bulunun
Kariyerinizi güçlendirin! Profesyonel Sertifika ve derece ile hedeflerinize
bir adım daha yaklaşın. Geleceğinizi şekillendirmek için eşsiz fırsatları kaçırmayın!
Eğitimleri incele - Teklif Al
549.99₺890.00₺
Sepete Ekle
Sepete Git
Kursa Devam Et
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat