Temel Programlama Eğitimi
Bu eğitim ile programlamanın temel ilkelerini öğrenecek, çeşitli egzersizler ile basit uygulamalar ve projeler geliştirebileceksiniz.
Türkçe & İngilizce
Esnek Tasarım
Türkçe
e-Devlet'te Sorgulanabilir
Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi algoritmaları, programlama dillerine genel bakışı ve akış şemalarını temel seviyede öğreten sertifikalı bir eğitim programıdır.
Programlama, çağımızın vazgeçilmezi olan bilgisayar ve internetin temel yapılarını oluşturur. Kullandığınız tüm web siteleri, uygulamalar ve cep telefon sistemleri, kodlamalar sayesinde oluşur. Programlamanın temelleri ile uygulama yazabilmeyi ve web uygulamalarını geliştirmeyi öğrenebilirsiniz. Uygulama yazmayı ya da web sitesi tasarlamayı bilmek, bilişim dünyasında sizi öne çıkaracak iki özellik. Şimdi Temel Programlama Eğitimi'ne kaydolun ve öz geçmişinize güçlü bir sertifika ekleyin.
Temel Programlama Eğitimi ile öğrenecekleriniz:
- Temel seviyede programlama dillerini,
- Akış şemalarını, değişkenleri, veri türlerini ve operatörlerini,
- Karar yapılarını,
- Arttırma-azaltma operatörlerini,
- For döngüsünü,
- While – do while döngülerini,
- Uygulamalı örnekler ile program tasarımını.
Programlama Nedir?
Programlama, bilgisayar programlarının yazılması ve test edilmesi gibi aşamaları kapsayan bir süreçtir. Belirli bir hedefi gerçekleştirebilme amacıyla yazılan algoritmaların işlenmesi programlama sayesinde gerçekleştirilir.
Programlama sürecinde, problem doğru belirlenmeli ve çözüm odaklı çalışmalar doğru bir biçimde yapılmalıdır. Bu çalışmalar yapılırken kendi içerisinde kurallar barındıran çeşitli programlama dilleri kullanılmaktadır.
Programlamanın Temelleri Nedir?
Programlamanın temelleri; bilgisayarların çalışması için oluşturulan komutlardan, kelimelerden ve matematiksel işlemlerden oluşan programlama sistemlerinin ana konularıdır. Programlamanın temelleri kapsamında programlamanın tanımı, makine dili, yazılım türleri, döngü ve fonksiyonlar gibi konular ele alınır.
Programlamanın temelleri deyince akla ilk gelen konu programlama dilleridir. Python, PHP, JavaScript gibi programlama dilleri, bunlardan en yaygın olanıdır. Bu programlama dilleri ile kodlama yapılır ve isteğe uygun şekilde bilgisayar programları ve yazılımları üretilebilir. Programlama yaparken bu dillerin yanı sıra fonksiyonlar, döngüler gibi konuların da bilinmesi gerekir.
Temel Programlama Eğitimi Nedir?
Temel Programlama Eğitimi, temel seviyede programlama dillerini öğrenmeye yardımcı olan ve bu alanda bilinmesi gerekenleri sunan bir online eğitim programıdır. Bu eğitim programı, programlamanın ne anlama geldiğini ve bu alanda kullanılan çeşitli kavramların ne amaçla kullanıldığını öğrenmeye yardımcı olmaktadır.
Temel Programlama Eğitimi sayesinde kişi, programlama dilleri hakkında öğrenilmesi gereken bilgileri öğrenme şansı elde eder. Aynı zamanda eğitim sonunda alınan sertifika sayesinde katılımcı, iş yaşamında avantaj elde eder.
Programlamanın Temelleri Eğitimi Kaç Saat Sürer?
Programlamanın Temelleri Eğitimi Boğaziçi Enstitüsünde 6,5 saat sürmektedir. Katılımcılar ders videolarını istedikleri yerde duraklatıp başa sarabilirler. Böylece daha esnek bir eğitim süreci geçirilir.
Programlamanın Temelleri Eğitimi'nin online eğitim sistemine göre düzenlenmesi, katılımcılar için avantajlı bir durumdur. Katılımcılar, Programlamanın Temelleri Eğitimi kapsamında yer alan ders videolarını zaman ve mekan sınırlaması olmadan takip etme olanağına sahiptir.
Temel Programlama Eğitimi Ders ve Konu Başlıkları Nelerdir?
Temel Programlama Eğitimi ders ve konu başlıkları şunlardır:
- Temel Kavramlar Algoritma Nedir? Algoritma Özellikleri Nelerdir?
- Programlama Dillerine Genel Bakış (C, C++, C#, Java, HTML&CSS, Python)
- Akış Şemaları (Flow Chart), Değişkenler, Veri Türleri, Operatörler
- Karar Yapıları (If-Else, İç İçe If-Else) – (Uygulamalı Örnekler)
- Arttırma-Azaltma Operatörleri, Döngüler Giriş
- For Döngüsü (Uygulamalı Örnekler)
- While – Do While Döngüleri (Uygulamalı Örnekler)
- Hesap Makinesi Uygulaması ve Kullanıcı Adı Şifre Sorgusu Yapabilen Program Tasarımı
Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi Nasıl Gerçekleştirilir?
Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi online eğitim şeklinde gerçekleştirilir. Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi ders içerikleri, ders konu başlıklarının anlatıldığı ve dijital ortama aktarıldığı video içeriklerden oluşur. Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi derslerinin dijital ortamda video içerik şeklinde gerçekleştirilmesi öğrencilerin istedikleri zaman ders içeriklerine ulaşma imkanı verir.
Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi’ne Kimler Katılabilir?
Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
- Yazılıma merak duyanlar,
- Bilgisayar ve programlama alanında kendini geliştirmek isteyenler,
- Yöneticiler,
- Öz geçmişini güçlendirmek isteyenler,
- İnsan kaynakları uzmanları,
- Araştırma ve geliştirme departmanlarında çalışanlar,
- Mühendisler,
- Üniversite öğrencileri,
- Öğretmenler,
- Programlama alanında çalışmak isteyenler,
- Bilgisayar yazılımlarını profesyonel şekilde öğrenmek isteyenler,
- Yazılım dillerini öğrenmek isteyen kişiler,
- Girişimciler.
- Temel programlama öğrenmek isteyen herkes
Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi Sonunda Sertifika Verilir mi?
Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi sonunda İstanbul Boğaziçi Enstitüsü tarafından eğitime katılan kişilere sertifika verilir.
Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi derslerinde başarılı olan öğrenciler sertifika almaya hak kazanmaktadır. Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi sonunda alınan sertifikalar öğrencilerin, programlama alanında yetkin duruma geldiğini gösterir. Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi’ni bitiren katılımcılar, alacakları sertifikalar sayesinde bilişim sektöründe istihdama katılabilirler.
Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi Sonunda Hangi Sertifikalar Verilir?
Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan katılımcılara üç farklı sertifika verilir, Programlamanın Temelleri Temel Programlama Eğitimi sonunda verilen üç farklı sertifika ise şunlardır:
- Enstitü onaylı sertifika.
- Uluslararası geçerli sertifika.
- Üniversite onaylı sertifika.
Temel Programlama Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?
Temel Programlama Eğitimi sonunda sertifika almak için kişinin sertifika sınavına girmesi gerekir. Sınavdan yeterli puan alan kişiler, sertifika alma hakkı elde eder.
Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifikanız ve uluslararası geçerli sertifikanız adresinize fiziki olarak gönderilecektir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir.
Üniversite onaylı sertifikanızı ise e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sertifikanızın e-Devlet sisteminde görülme süresi, sertifikanın oluşturulmasından sonraki 10 iş günü içindedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa göre değişebilmektedir.
Boğaziçi Enstitüsünde Temel Programlama Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?
Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Temel Programlama Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.
Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.
Kurs İçeriği
Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.
Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.
Kurum
Biruni Üniversitesi
(Toplam 13 Değerlendirme)
Yorumlar
İşletmenizi kısa sürede hedeflediğiniz noktaya taşıyın.