PowerPoint Eğitimi
Bu eğitime katılarak PowerPoint programı ile etkileyici sunum hazırlamayı öğrenecek, bu programın başka alanlarda nasıl kullanıldığını keşfedeceksiniz. Alacağınız sertifika ile öz geçmişinizi güçlendirme fırsatı yakalayacaksınız.
Türkçe & İngilizce
Esnek Tasarım
Türkçe
PowerPoint Eğitimi, Microsoft PowerPoint programını kullanmayı öğrenmek isteyen kişiler için kapsamlı şekilde oluşturulmuş bir online eğitim programıdır.
PowerPoint Eğitimi, sunum yapmada ve slayt hazırlamada sıklıkla kullanılan Microsoft (MS) PowerPoint programının nasıl kullanıldığını öğrenmeyi sağlar. Eğitim bitiminde alınan sertifika, katılımcıların bu programı kullanmayı bildiğini kanıtlamasını sağlar.
PowerPoint Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
- Microsoft PowerPoint programının arayüzünü,
- MS PowerPoint programındaki sekmelerin ne işe yaradığını,
- MS PowerPoint programını kullanarak slayt hazırlamayı,
- PowerPoint programını kullanarak kitap tasarlamayı,
- Microsoft PowerPoint ile yapılan örnek uygulamaları.
PowerPoint Eğitimi Nedir?
PowerPoint Eğitimi, Microsoft Office programlarından biri olan PowerPoint’i kapsamlı şekilde kullanmayı öğreten bir online kurstur.
Microsoft PowerPoint Eğitimi’nin amacı, katılımcılara bu programı kullanarak göze hitap eden sunumlar ve slaytlar hazırlamayı öğretmektir. Bu kursa katılan kişiler, animasyonlardan yararlanarak daha profesyonel düzeyde sunum hazırlayabilir.
MS PowerPoint programı, özellikle iş dünyasında ve akademik dünyada oldukça önemlidir. Özellikle beyaz yakalı çalışanların sıklıkla sunum hazırladığı göz önünde bulundurulduğunda bu kişilerin PowerPoint Eğitimi almasının ne kadar önemli olduğu anlaşılacaktır.
PowerPoint Eğitimi’ne Kimler Kaydolabilir?
PowerPoint Eğitimi’ne dinleyicileri etkileyecek slaytlar hazırlamak isteyen herkes kaydolabilir. Özellikle işi ya da aldığı eğitim gereği sunum yapması gereken kişiler, merak uyandıran slaytlar tasarlamak için PowerPoint Eğitimi’ne katılabilir.
Akademisyenlerden öğrencilere, muhasebecilerden takım liderlerine kadar herkes online PowerPoint dersleri alabilir. Bu derslere katılmak için kişinin programı önceden biliyor olması ya da kullanmış olması gerekmemektedir. Çünkü kurs, kişinin PowerPoint’i en baştan başlayıp öğrenmesini sağlar.
PowerPoint Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?
PowerPoint Eğitimi’ne katılmak için kişinin mutlaka bir teknolojik cihazının (tablet, akıllı telefon veya bilgisayar) olması gereklidir. Bunun haricinde dersler online ortamda yapıldığı için mutlaka aktif bir internet bağlantısına ihtiyaç duyulmaktadır.
Tüm bu teknik detayların dışında kişinin eğitime ilgi duyması da hazırbulunuşluğu açısından önemlidir. Çünkü böylece öğrenci, dersleri daha dikkatli bir şekilde dinleyecek ve kurstan daha yüksek verim alacaktır.
PowerPoint Eğitimi’nde Hangi Dersler ve Konular İşlenir?
PowerPoint Eğitimi’nde işlenen dersler ve konular aşağıda sunulmaktadır.
- PowerPoint Giriş
- Giriş Sekmesi
- Smart Art
- Ekle Sekmesi Tablolar
- Ekle Sekmesi Resim
- Ekle Sekmesi Çizimler
- Ekle Sekmesi Bağlantılar
- Ekle Sekmesi Metin Simgeler
- Medya
- Geçişler
- Animasyonlar
- Slayt Gösteri Kayıt Sekmesi
- Gözden Geçir Görünüm Dosya Sekmesi
- Soru Cevap Uygulaması
- Eğlenceli Hikaye Kitabı Yapımı
PowerPoint Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?
PowerPoint Eğitimi; Boğaziçi Enstitüsünün internet sitesi üzerinden, online eğitim yöntemine göre düzenlenmektedir. Dersler, alanında yetkin bir eğitmen tarafından çekilen videolar aracılığıyla gerçekleştirilir. Eğitim online ortamda yapıldığı için katılımcının aktif bir internet bağlantısından yararlanarak derslere girmesi gerekmektedir.
PowerPoint Eğitimi’nin online eğitim modeli ile gerçekleştirilmesi, öğrencinin istediği vakit ve o an bulunduğu mekan fark etmeden derslere katılmasını sağlar. Bu sayede katılımcılar, kendi günlük programlarına uygun bir şekilde derslere katılabilmektedir.
PowerPoint Eğitimi Sonunda Hangi Sertifikalar Alınır?
PowerPoint Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
- e-Devlet’ten sorgulanabilen üniversite onaylı eğitim sertifikası
- Uluslararası geçerli eğitim sertifikası
- Enstitü onaylı eğitim sertifikası
PowerPoint Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?
PowerPoint Eğitimi sonunda sertifika almak için mutlaka sertifika sınavına girmek ve sınavdan geçer not almak gerekir. Sertifika sınavında minimum %70 düzeyinde başarılı olan kişiler, sertifika almaya hak kazanır.
Boğaziçi Enstitüsü onaylı ve uluslararası geçerliliği olan sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 10 iş günü içinde gelişmektedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
Boğaziçi Enstitüsünde PowerPoint Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?
Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız PowerPoint Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.
Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.
PowerPoint Eğitimi Sonunda Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
PowerPoint Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi, Microsoft PowerPoint programına dair kapsamlı bilgi sahibi olduğunu ve bu programı kullanabildiğini ispatlama imkanı yakalar. PowerPoint Eğitimi Sertifikası alan kişiler, belgelerini öz geçmişlerine ekleyerek iş başvurularında rakiplerinden önde olmayı başarırlar.
Nitekim birçok iş yerinde çalışanların sunum becerisine dikkat edilir. Özellikle pazarlama, reklamcılık ve satış gibi iletişime dayalı mesleklerde bu kriter önemlidir. Sunum becerisini geliştirmenin yollarından biri, dinleyicilerin ilgisini çekecek slaytlar hazırlamaktır. En iyi tasarıma sahip slaytları hazırlamak için ise PowerPoint derslerine katılmak gerekir. Kurs sonunda alınan sertifika, iyi bir sunum yaptığını kanıtlamasına yardımcı olur.
PowerPoint Eğitimi bitiminde verilen sertifikalardan bir tanesi uluslararası seviyede de geçerlidir. Böylece kişi, ilgili programa ilişkin edindiği bilgi ve becerileri yurt dışında yaptığı iş görüşmelerinde de kanıtlama imkanı bulur.
PowerPoint Eğitimi Sonunda Uygulanan Sertifika Sınavı Nedir?
PowerPoint Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, öğrencilerin kurs süresince aktarılan kazanımlara ne ölçüde sahip olduğunu belirlemede kullanılan bir yöntemdir.
PowerPoint Eğitimi sonunda sınav yapılmasının nedeni, öğrencinin bilgi düzeyini ölçmektir. Dolayısıyla kurs bitiminde sertifika almak isteyen kişilerin sertifika sınavına girmesi şarttır. Sınava giren kişiler en az %70 düzeyinde başarılı olduğu takdirde sertifika alma hakkı kazanır.
PowerPoint Eğitimi Sonunda Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?
PowerPoint Eğitimi sonunda sertifika sınavı, online ortamda ve Boğaziçi Enstitüsü öğrenci paneli üzerinden yapılır. Başka deyişle sınav, öğrencinin dersleri takip ettiği panel üzerinden gerçekleştirilir.
Sertifika sınavında yalnızca kursta anlatılan konulardan soru hazırlanmıştır ve soruların zorluk derecesi orta düzeydedir. Sorular kendi arasında kolaydan zora doğru olacak biçimde, eşit olarak hazırlanmıştır. Dolayısıyla dersleri düzenli bir şekilde takip eden öğrenciler, sınavda da kolaylıkla başarıya ulaşacak ve sertifika alma hakkı kazanacaktır.
PowerPoint Nedir?
PowerPoint, Microsoft Office programları arasında bulunan ve slayt, rapor, grafik, tablo hazırlamayı sağlayan bir yazılımdır. Microsoft PowerPoint programı çoğunlukla sunum hazırlamada kullanılır ve bu programda metinden çok görsellik ağır basar.
PowerPoint programında bulunan sekmeler/menüler şunlardır:
- Dosya
- Giriş
- Ekle
- Tasarım
- Geçişler
- Animasyonlar
- Slayt gösterisi
- Gözden geçir
- Görünüm
Yukarıda adı geçen sekmelerin her birinin ayrı bir görevi vardır, bu görevlerin neler olduğunu öğrenmek için Microsoft PowerPoint Kursu’na katılabilirsiniz.
PowerPoint Ne İşe Yarar?
PowerPoint programı sunum hazırlama, grafik ve tablo oluşturma gibi işlemleri elektronik ortamda halletmeyi sağlar. Microsoft PowerPoint; metin, resim, grafik, tablo, çizim ve diğer medya öğelerini içeren görsel sunumlar oluşturmaya olanak tanır.
Microsoft PowerPoint programı, en çok slayt hazırlamada kullanılır. Bu program sayesinde animasyonlu ve etkileşimli slaytlar hazırlamak mümkündür. Özellikle beyaz yakalı işçilerin aylık sunum toplantılarında, hazırladıkları raporları yöneticilerine sunacakları sırada bir sunuma ihtiyacı olur. Benzer şekilde öğrencilerin ödevlerini sunarken bir slayt hazırlaması gerekir. Tüm bu işlemler, PowerPoint programı üzerinden profesyonel bir şekilde yapılabilir.
PowerPoint Özellikleri Nelerdir?
PowerPoint programının özellikleri aşağıdaki gibidir.
- Slayt hazırlamayı sağlar.
- PowerPoint’te sunuma metin, görsel, grafik, şekil, tablo vb. eklenebilir.
- Slaytlar arasına geçiş efektleri koyulabilir.
- Ses efekti ve animasyon ekleme imkanı verir.
- Projektöre bağlanarak slayt daha geniş ekranda sunulabilir.
- Sunum sayfalarına üç boyutlu görseller ekleme olanağı verir.
- Makroların oluşturulması ve çalıştırılması noktasında işe yarar.
- Farklı yazı fontlarını ve başlık stillerini kullanmayı sağlar.
- ".PPT" veya ".PPTX" formatında kaydedildiğinde sonradan tekrar düzenlenebilir.
- “.PPS” veya “.PPSX” formatında kaydedildiğinde sonradan tekrar düzenlenemez.
Kurs İçeriği
Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.
Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.
Kurum
Biruni Üniversitesi
(Toplam 7 Değerlendirme)
Yorumlar
Başvuruda Bulunun
bir adım daha yaklaşın. Geleceğinizi şekillendirmek için eşsiz fırsatları kaçırmayın!