Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi
Bu eğitim programı ile tasarruf yapmanın ve tutumlu olmanın inceliklerini öğreneceksiniz.
Türkçe & İngilizce
Esnek Tasarım
Türkçe
“Bugün zengin olacaksınız!” desek bize inanır mıydınız? Muhtemelen inanmazsınız. Ama sizin için hazırladığımız Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi’ni izlemiş olsaydınız, şu an yeni alacağınız arabayı ya da evi düşünüyor olabilirdiniz. Zengin olmanın sırrını keşfetmek istiyorsanız Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi’ne katılın ya da katılmayın siz bilirsiniz.
Bu eğitim ile şunları öğreneceksiniz:
- Para biriktirmenin önemi hakkında detaylı bilgi,
- İradeli davranarak ve tasarruf yaparak birikime katkı sunmak,
- Para biriktirmek için kullanılabilecek teknikler ve tüyolar,
- Harcamaları planlı yapmanın önemi ve katkısı,
- Kolay para biriktirme yöntemleri ve teknikleri,
- Birikim yapmak adına hedeflerin nasıl seçileceğine dair ayrıntılı bilgi.
Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi
Bazı insanlar para kazandıkları halde, parayı elde tutmayı ve biriktirmeyi başaramazlar. Para biriktirememe durumunun birçok sebebi olabilir. Fakat genel sebep, kişinin parasını ihtiyaç dışı tüketime aktarıyor olmasıdır. İhtiyaç dışı tüketim, bireylerin ihtiyacı bulunmayan ve uzun vadede onlara katkı sağlamayacak olan, anlık heves ile satın alınan objeler ve hizmetlerdir. Kişinin böyle bir eğilimi varsa ve artık para biriktirmek istiyorsa, para biriktirme yöntemlerini öğrenerek bu konudaki kafa karışıklığını giderebilir.
Para Biriktirmek Neden Önemlidir?
Para biriktirmek ve insanların geleceği için birikmiş bir parasının bulunduğunu biliyor olmaları öncelikle kişiler açısından psikososyal bir rahatlık hali içerir. Kişi, gelecek için olan maddi kaygılarını dindirecek bir hamleyi para biriktirerek yapmış olur.
Parayı bilinçli şekilde tüketen ve para biriktirmenin yöntemlerini bilen kişi ileride kendine olduğu kadar eğer aile kurmak istiyorsa aile bireylerine ve özellikle çocuklarına da bir yatırım yapmış olur. Biriktirilen para eğitim harcamaları için ayrılabilir.
Para biriktirmek uzun vadede bilinçli bir tüketici niteliği kazanmayı beraberinde getirir. Para biriktiren insanlar genel olarak hangi ürün için ne kadar harcama yapabileceğini önceden planlar ve bu planlar doğrultusunda hareket eder. İhtiyaç dışı tüketime oldukça az yönelirler.
Tasarruf ve Birikim Nedir?
Tasarruf, parayı ya da tüketilecek bir şeyi idareli kullanma durumuna denir. Birikim ise kazanılan miktardan ayrılan ve kullanılmadan tutulan birim anlamına gelir. Tasarruf yapmak ve birikim yapmak para biriktirmek ile doğrudan ilişkilidir. Tasarrufun içeriği olan iradeli kullanma durumunu bireyler kendilerine ilke edinirler ise ihtiyaç dışı harcamalardan uzak durarak para biriktirmek için en önemli adımı atmış olurlar. Para biriktirme yolunda iradeli davranan birey uzun vadede büyüklüğü ve miktarı fark etmeksizin bir birikim sahibi olur. Süreci istikrarlı şekilde yürütebilir ve tasarruflu davranmaya devam edebilir ise para biriktirmek ve birikim sahibi olmak konusunda başarılı bir tavır sergileyecektir. Para biriktirmek ve uzun vadede bir birikim sahibi olmak aslında tasarruf yapabilmeyi ve idareli davranış gösterebilme becerisini önceler.
Para Biriktirebilmenin Kolay Yolları Nelerdir?
Para biriktirebilmenin kolay yolları şunlardır:
- Para biriktirme yoluna adım atarken önce biriktirdiğiniz paralar ile yapmak istediğiniz planları belirleyin. Bu sayede hayallerinize doğru adım atarken daha hevesli ve istikrar sahibi olacaksınız. Birikimi ne yönde harcayacağınız hakkında hedef belirlemek kolay gözükse de bazen karşımıza küçük problemler çıkarabilir. Hedef belirlerken para biriktirme alışkanlığı edinene kadar hedefleri çok büyük ve uzun vadeli tutmamaya özen göstermek gerekir. Eğer hedefiniz çok uzun süreli birikim yapmanız sonucunda gerçekleşecek ise bu durum can sıkıcı olup birikim yapma yolundaki hevesinizi kırabilir. Bu sebeple hedef belirlemedeki önemli nokta, başlangıçta küçük hedeflere yönelmektir.
- Para biriktirmede en motive edici şeylerden biri de hayal kumbarası oluşturmaktır. Hayal kumbarası birikim başlangıcı için seçtiğiniz küçük hedef üzerine dizayn edilmiş bir kutu olabilir. Her gün ya da belirlediğiniz zamanlarda, hedefinizi görerek, ona ulaşmak adına kumbaraya para atmak sizleri psikolojik açıdan da iyi hissettirecek ve para biriktirmeye dair hevesinizi tazeleyecektir.
- Aylık harcamaları planlayabilirsiniz. Aylık harcamaları planlamak ve belirlemek aslında o ay yapacağınız birikim tutarı hakkında size bilgi verir. Bu sayede o ay kazancınızın ne kadarını ihtiyaçlarınıza, ne kadarını birikiminize yatıracağınız hakkında bir öngörü sahibi olursunuz. Harcamalarınızı da ihtiyaç dışına çıkmadan bu sayede para biriktirmeye alışarak yapabilirsiniz.
- Diğer bir yöntem ise yatırım hesabı açmaktır. Yatırım hesabı açmak, günlük kullandığınız hesabın dışında biriktireceğiniz parayı tutmanıza yardımcı olur. Günlük kullanım için var olan hesabınızdan ihtiyaç dışı harcama yapma riskiniz yüksek iken, birikim için ayırdığınız para başka bir hesapta durursa paraya dokunmama ihtimaliniz daha olasıdır. Ayrıca açtığınız yatırım hesabı özellikle vadeli hesap ya da mevduat hesabı olur ise bankalar sayesinde birikim yaptığınız miktara katkıda sağlamış olursunuz.
- Harcamalarınızı küçük notlar şeklinde kayıtta tutabilirsiniz. Harcamalarınızı kayıt altında tutmak aslında hangi hizmete ya da objeye ne kadar harcama yaptığınızı gözler önüne sermektedir. Kendiniz, bireysel harcamalarınızı not alarak, gereksiz olduğunu düşüneceğiniz harcamaları net bir şekilde görme imkanı yakalarsınız. Buna göre de aylık ya da haftalık planınızı yenileyebilirsiniz.
Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi Nedir?
Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi, para biriktirme yöntemleri ve araçları hakkında detaylı bilgi sunan, para biriktirmenin günlük yaşantıyla ve tasarrufla nasıl bir ilişkisi olduğunu anlatan videolu ders içerikleridir.
Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimine günlük yaşantısında birikim yapmak isteyen, parayı nasıl daha iradeli harcayacağı konusunda kafa karışıklığı yaşayan, birikim yapma araçları konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyen ve kişisel gelişimine katkı sağlamak isteyen herkesin katılım sağlayacağı bir eğitimdir.
Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi, uzman eğiticiler eşliğinde çekilen videolu ders içerikleri şeklinde katılımcılara sunulmaktadır. Eğitime dahil olan herkes, günün istediği saatinde istediği cihazdan videolu içeriklere erişebilir. Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitiminde, konu kapsamına yeterli ve gerekli ilgiyi gösteren katılımcılara, eğitimi tamamladıklarında ilgili eğitimin başarı sertifikası hazırlanmaktadır.
Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi ile Neler Öğreneceksiniz?
Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
- Tasarruf ve birikim kavramlarının kapsamı nedir?
- Para biriktirmek ve iradeli davranmak nasıl sağlanabilir?
- Kolay şekilde birikim yapmaya nasıl başlanır?
- Para biriktirmek için kullanılabilecek araçlar ve teknikler nelerdir?
Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?
Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi sonunda sertifika almak için eğitim videosunu izlemek gerekir. Bu kritere uyum sağlayan kişiler sertifika almaya hak kazanır.
Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifikanız ve uluslararası geçerli sertifikanız adresinize fiziki olarak gönderilecektir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir.
Üniversite onaylı sertifikanızı ise e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sertifikanızın e-Devlet sisteminde görülme süresi, sertifikanın oluşturulmasından sonraki 10 iş günü içindedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa göre farklılık gösterebilmektedir.
Boğaziçi Enstitüsünde Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?
Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Para Biriktirmenin Metodolojisi Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.
Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.
Kurs İçeriği
Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.
Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.
Kurum
Biruni Üniversitesi
(Toplam 3 Değerlendirme)
Yorumlar
Başvuruda Bulunun
bir adım daha yaklaşın. Geleceğinizi şekillendirmek için eşsiz fırsatları kaçırmayın!