Online Osmanlıca Eğitimi
Bu eğitimi alarak Osmanlıcayı uzmanından kapsamlı bir şekilde öğrenebilir, eski belgeleri ve arşiv metinlerini okuyabilirsiniz.
Türkçe & İngilizce
Esnek Tasarım
Türkçe
e-Devlet'te Sorgulanabilir
Online Osmanlıca Eğitimi; eski belgeleri, arşiv metinlerini vb. okumak için Osmanlı Türkçesini öğrenmek isteyen kişilere yönelik düzenlenen bir online kurs programıdır.
Osmanlıca Kursu sonunda katılımcılar bir sınava tabi tutulmaktadır ve sınavı geçen kişilere sertifika verilmektedir. Online ortamda düzenlenen kurs sonunda kişi, Osmanlı Türkçesi hakkında detaylı bilgi sahibi olduğunu kanıtlamasını sağlayan bir sertifika kazanır. Bu sertifika; özellikle tarih, edebiyat üzerine araştırma yapan veya bu alanda çalışan kişilerin öz geçmişini güçlendirmektedir.
Online Osmanlıca Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
- Osmanlı Türkçesinin nasıl bir dil olduğunu,
- Alfabeyi, harekeleri ve harflerin okunuşunu,
- Osmanlıcada ekleri ve kipleri,
- Osmanlıca sayıların yazılışını ve okunuşunu,
- Arapça, Türkçe ve Farsça kelimelerin yapısını,
- Osmanlı Türkçesi ile ilgili temel düzeydeki bilgileri.
Online Osmanlıca Eğitimi Nedir?
Online Osmanlıca Eğitimi, Osmanlı Türkçesi alanında bilgi sahibi olmak ve bu dili öğrenmek isteyen kişiler için hazırlanan bir online eğitimdir.
Osmanlıca Kursu kapsamında online dersler alan kişiler, bu dili kapsamlı bir şekilde öğrenir ve eğitim bitiminde aldığı sertifikalar ile bilgisini kanıtlayabilir. Böylece kişi, öz geçmişini güçlendirmiş olur ve tarih, edebiyat gibi alanlarda kurduğu kariyerini geliştirebilir. Ayrıca bu alanlarda yapılan iş başvurularında da daha avantajlı olur.
Osmanlıca Kursu’na Kimler Katılabilir?
Osmanlıca Kursu’na Osmanlı Türkçesi’ni öğrenmek isteyen herkes katılabilir. Eğitime katılmak için kişinin önceden bu dile aşina olması gerekmez ancak Arapça bilen kişiler Osmanlıca öğrenmekte daha az zorluk çeker.
Osmanlıca Kursu’na Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih gibi bölümlerin öğrencileri ile mezunları, arşiv belgelerini ve tarihi eserleri daha iyi anlamak isteyen kişiler kaydolabilir. Ayrıca tarih, edebiyat gibi alanlarda çalışan kişiler, öz geçmişlerini güçlendirmek için de Osmanlıca Eğitimi’ne kaydolup online derslere katılabilir.
Online Osmanlıca Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?
Online Osmanlıca Eğitimi’ne katılmak ilk olarak kursa kaydolmak gerekir. Kayıt aşamasından sonra online derslere katılmak için kişinin aktif internet bağlantısı ile ilgili bir teknolojik cihaza (bilgisayar, tablet, akıllı telefon vb.) ihtiyacı olacaktır.
Dersler online ortamda düzenlendiği için kişinin yukarıdaki şartları sağlaması gerekmektedir. Eğitim online olduğu için öğrenci, Osmanlı Türkçesi derslerini yalnızca öğrenci panelinden seyredebilmektedir; dersleri indirip izlemek mümkün değildir. Dolayısıyla öğrencinin aktif bir internet bağlantısına sahip olması şarttır.
Online Osmanlıca Eğitimi Ders Konu Başlıkları Nelerdir?
Online Osmanlıca Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
- Osmanlı Türkçesi Nedir?
- Osmanlı Türkçesi Alfabesi
- Harflerin Başta, Ortada ve Sonda Yazılışları
- Kendinden Sonra Gelenle Birleşen Harfler
- Harekeler
- Hareke Örnekleri
- Osmanlıca Rakamlar ve Sayılar
- Sayı ve Tarih Düzeni
- Türkçe Kelimelerin Okunuşu
- Okutucu Harfler
- Türkçe Sözcük ve Hece Yapıları
- Kalınlık-İncelik Uyumu
- Düzlük-Yuvarlaklık Uyumu
- Kef Harfinin Okunuşları
- Osmanlıca Türkçesinde Ek ve Kiplerin Yazımı
- Osmanlı Türkçesinde Edatların Yazımı
- Ünlemler
- Çokluk ve Soru Eki
- İsim Yapım Ekleri
- Fiil Yapım Ekleri
- Zarf Fiil ve Sıfat Fiil Ekleri
- Bildirme Ekleri
- Hal Ekleri
- Vasıta Ekleri
- Çoğul İyelik Ekleri
- Zaman Ekleri
- i-mek Fiili
- Osmanlıcada Zamirler
- Osmanlıcada Zarflar
- Sayıların Yazımı
- Türkçede Yazımı ve Okunuşu Farklı Olan Sözcükler
- Arapça ve Farsça Kelimelerde Ünlüler ve Yazılışları
- Türkçede Ses Karşılığı Bulunmayan Harfler
- Arapça ve Farsça Kelimelerin Tanınması
- Arapça Vezin
- Arapça Masdarlar
- İsm-i Fail ve İsm-i Mef’ûl
Osmanlıca Kursu Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?
Osmanlıca Kursu dersleri, Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim sistemine uygun bir şekilde düzenlenmiştir. Kurs kapsamında dersler, önceden çekilen videolar şeklinde sunulmaktadır ve bu dilde yetkin bir eğitmen eşliğinde online ortamda sürdürülmektedir.
Kursun online eğitim yöntemine göre düzenlenmesi, eğitime katılacak öğrencilerin zaman ve mekan farkı olmadan derslere katılmasını sağlamaktadır. Bu sayede çalışanlar da öğrenciler de kendi günlük programına göre derslere katılabilir.
Osmanlıca Kursu Sonunda Hangi Sertifikalar Alınır?
Osmanlıca Kursu sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
- e-Devlet sisteminden sorgulanabilen üniversite onaylı eğitim sertifikası
- Enstitü onaylı eğitim sertifikası
- Uluslararası düzeyde geçerli eğitim sertifikası
Online Osmanlıca Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?
Online Osmanlıca Eğitimi sonunda sertifika almak için online derslere düzenli olarak katılıp daha sonra sertifika sınavına girmek gerekir. Sertifika sınavında %70’in üzerinde başarı sergileyen kişiler Osmanlıca Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanır.
Osmanlıca Kursu sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı ve uluslararası geçerliliği olan sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 10 iş günü içinde gelişmektedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa göre değişebilmektedir.
Boğaziçi Enstitüsünde Online Osmanlıca Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?
Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Online Osmanlıca Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.
Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.
Online Osmanlıca Eğitimi Sonunda Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
Online Osmanlıca Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi, bu dili öğrendiğini ve bildiğini kanıtlama imkanı bulur. Ayrıca sertifika, iş başvurularında da kullanılabilmektedir. Örneğin Osmanlıca Sertifikası olan kişiler; kültürel araştırma ekiplerinde, müzelerde ve turizm firmalarında yaptığı iş başvurularında daha avantajlı olur.
Üstelik Osmanlıca Kursu sonunda alınan sertifikalardan biri uluslararası alanda da geçerlidir. Böylece kişi, öğrendiği bilgileri yurt dışında da kanıtlama imkanı yakalar ve yurt dışında yaptığı iş başvurularında da rakiplerinden önde olur.
Osmanlıca Kursu Sonunda Uygulanan Sertifika Sınavı Nedir?
Osmanlıca Kursu sonunda uygulanan sertifika sınavı, katılımcıların kurs süresince öğrendiklerini ölçmek amacıyla kullanılan bir metottur.
Sınav, Online Osmanlıca Eğitimi dersleri sona erdikten sonra yapılır. Online olarak düzenlenen Osmanlı Türkçesi Kursu sonunda sertifika sahibi olmak isteyen kişilerin bu sınava girmesi şarttır. Sınavdan yeterli puanı alan kişilere sertifika verilmektedir.
Online Osmanlıca Eğitimi Sonunda Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?
Online Osmanlıca Eğitimi sonunda sertifika sınavı, Boğaziçi Enstitüsü internet adresi üzerinden online yani çevrim içi olarak yapılır. Online Osmanlıca derslerini izleyen kişiler, sınava girip başarılı oldukları takdirde sertifika alabilir.
Osmanlıca Kursu sonunda öğrencilere uygulanan sertifika sınavı, Osmanlıca derslerini dikkatle izleyen öğrenciler açısından zor olmamaktadır. Nitekim sorular çoktan seçmeli olup yalnızca eğitimde bulunan konulara göre hazırlanmıştır. Sınavın zorluk seviyesi de sorular arasında eşit olacak biçimde paylaştırılmıştır.
Osmanlıca Nasıl Öğrenilir?
Osmanlıca öğrenmek için bu alanda düzenlenen fiziksel ya da online kurslara katılım sağlanabilir, bu alanda yazılmış kitaplardan da çalışılabilir. Üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü okuyan kişiler de bu dili öğrenmiş olur.
Osmanlıca öğrenmek isteyen kişilerin öncelikle alfabeyi ve harfleri öğrenmeye başlaması, daha sonra tamlama ve mastar kalıpları, çoğul isimler gibi üst düzey konuları öğrenmeye geçmesi gerekir. Osmanlı Türkçesini öğrenmek için kişinin öğrendiklerini düzenli olarak tekrar etmesi, not tutarak çalışması ve bol pratik yapması gerekir.
Osmanlıca öğrenmek için en iyi yöntem ise online derslere katılmaktır. Çünkü online eğitim sisteminde öğrenci dersleri dilediği kadar dinleyebilir ve anlamadığı yeri istediği kadar başa sarıp izleyebilir. Ayrıca öğrenci, bulunduğu mekan ve zaman fark etmeden derslere katılabildiği için Osmanlı Türkçesi en iyi online eğitim alarak öğrenilir.
Osmanlıca Öğrenmek Zor mu?
Evet, Osmanlıca öğrenmek zordur. Çünkü Osmanlıca; Arapça, Farsça ve Türkçe karışımı bir dildir.
Osmanlıcanın yani Osmanlı Türkçesinin yazılışı Arap ve Fars harfleriyle yapıldığı için bu dili öğrenmeye alfabeden başlanır. Ayrıca bu dilde tamlamalar, mastar kalıpları ve çoğul isimler gibi detaylı konular vardır. Tüm bunları kolay bir şekilde öğrenmek için eğitim alıp derslere düzenli olarak katılmak gerekir.
Osmanlıca Öğrenmek Ne İşe Yarar?
Osmanlıca öğrenmek şu işe yarar:
- Arşiv metinlerini okuyup anlamayı sağlar.
- Eski edebi eserleri birinci kaynaktan okuma imkanı verir.
- Osmanlı dönemini daha iyi anlamaya katkı sunar.
- Tarih ve edebiyat bilgisinin artmasına yardımcı olur.
- Genel kültür düzeyini geliştirir.
- Günümüzde kullanılan eski kelimeleri daha iyi anlamayı sağlar.
- Birçok eski kelimeyi etimolojik olarak analiz etme fırsatı sunar.
Kurs İçeriği
Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.
Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.
Kurum
Biruni Üniversitesi
(Toplam 18 Değerlendirme)
Yorumlar
İşletmenizi kısa sürede hedeflediğiniz noktaya taşıyın.