Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi
Bu eğitimde masal ve hikaye anlatıcısı olmanın püf noktalarını keşfedecek ve bu alanda meslek sahibi olacaksınız. Alacağınız sertifikayı öz geçmişinize ekleyerek kariyerinizi güçlendirebileceksiniz.
Türkçe & İngilizce
Esnek Tasarım
Türkçe
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi, çocukların ilgisini çekecek şekilde masal veya hikaye anlatmanın tekniklerini içeren bir online eğitim programıdır. Bu eğitim ile katılımcılar, masal ve hikaye anlatıcısı olmak için önemli bir adım atmış olurlar. Son dönemin en popüler meslekleri arasında bulunan masal ve hikaye anlatıcılığı mesleğini icra etmek için mutlaka Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Uzaktan Eğitim Kursu'na katılmak gerekmektedir.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda katılımcılara sertifika verilmektedir. Eğitim sonunda alınan sertifika, kişinin bu alandaki yetkinliğini belgelemesini sağlamaktadır.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
- Masalın tanımını,
- Masal çeşitlerini,
- Anlatıcının dikkat etmesi gerekenleri,
- Anlatımda kullanılan oyunları,
- Anlatım sonrasında uygulanan etkinlikleri.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi Nedir?
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi, masal ve hikaye anlatıcılığı mesleğini icra etmek isteyen kişilerin katıldığı bir online eğitimdir. Alınan eğitim ile kişi, masalın tanımı ve çeşitleri gibi temel bilgilerin yanı sıra masal ve hikaye anlatıcılığında uygulanan teknikleri ve etkinlikleri de öğrenmektedir.
Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Uzaktan Eğitim Kursu sonunda kişi sertifika almakta ve bu mesleği yapabildiğini kanıtlama şansı yakalamaktadır.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’ne Kimler Katılabilir?
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
- Masal ve hikaye anlatıcısı olmak isteyen kişiler,
- Anne-babalar,
- Okul öncesi öğretmenleri,
- Sınıf öğretmenleri,
- Çocuk bakıcıları,
- Oyun ablaları/abileri,
- Masal ve hikaye anlatıcılığına ilgi duyan herkes.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
- Eğitime katılmak için kişinin akıllı telefon ya da bilgisayar gibi bir teknolojik cihaza sahip olması gerekir.
- Katılımcı, ilgili teknolojik aletleri nasıl kullanması gerektiğine hakim olmalıdır.
- Dersler online olarak düzenlendiği için aktif bir internet bağlantısına sahip olunmalıdır.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilmektedir?
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Kursu, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online ortamda, uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilir. Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Sertifika Programı dersleri, masal ve hikaye anlatıcılığı alanında uzmanlaşmış bir eğitmen eşliğinde çekilen videolardan oluşur. Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi kapsamında sunulan ders videolarına yalnızca kursa kaydolan öğrenciler erişim sağlamakta olup öğrenciler videoları süresiz bir şekilde izleyebilmektedir.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi Ders Konu Başlıkları Nelerdir?
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
- Masal Nedir?
- Masalın Şekil ve İçerik Özellikleri
- Masal Çeşitleri Nelerdir?
- Masal Anlatıcılığı Nedir?
- Hayal Kaslarını Çalıştırma
- Anlatıcı Olarak Ben Neler Yapmalıyım?
- Masal Anlatımı
- Masal Özetleme
- Hikaye Şemasının Oluşturulması
- Alıştırmalar
- Masal Mekanı Nasıl Olmalıdır?
- Yaratıcı Drama Yöntemleri ile Masal İncelemeleri
- Tekerlemelerden Örnekler
- Masalı İnteraktif Hale Getirme
- Masala Giriş Oyunları
- Masal Anlatımı Sonrası Etkinlikler
- Kitap Tanıtımı
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’nde Ders Kaynakları Nelerdir?
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’nde ders kaynakları, masal ve hikaye anlatıcılığı alanında uzman bir eğitmen ile bir stüdyo ortamında önceden çekilen videolardır. Kurs uzaktan eğitim ile düzenlendiği için ders videoları çekildikten sonra İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün internet sitesine yüklenmektedir. Öğrenciler, Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi ders videolarını izlemek için önce eğitime kaydolmalıdır.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi Sonunda Hangi Sertifikalar Alınır?
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
- Uluslararası geçerli eğitim sertifikası
- Üniversite onaylı eğitim sertifikası
- Enstitü onaylı eğitim sertifikası
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda sınav yapılmadığı için sertifika almak isteyen kişilerin eğitimde yer alan ders videolarını izlemesi yeterli olacaktır.
Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Uzaktan Eğitim Kursu sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası alanda geçerli sertifika, kişinin belirttiği adrese kargo yoluyla teslim edilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir. Eğitime katılan kişiler, üniversite onaylı sertifikalarını e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi ile görüntülemektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise hazırlanmasını takip eden 10 iş günü içinde gelişmektedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa bağlı değişebilir.
Boğaziçi Enstitüsünde Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?
Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.
Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi Sonunda Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi, masal ve hikaye anlatıcılığı alanındaki bilgilerini belgelemektedir. Eğitim sonunda sertifika alan kişiler, masal ve hikaye anlatıcısı olarak çalışabilir.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Sertifika Programı sonunda katılımcılara verilen sertifika, yurt dışında da geçerlidir. Dolayısıyla kendine yurt dışında bir kariyer çizmek isteyen kişiler, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünden alacakları Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi Sertifikası ile yetkinliklerini kanıtlamaktadır.
Kurs İçeriği
Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.
Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.
Kurum
Biruni Üniversitesi
(Toplam 15 Değerlendirme)
Yorumlar
Bu eğitimle birlikte satın alınan eğitimler
Başvuruda Bulunun
bir adım daha yaklaşın. Geleceğinizi şekillendirmek için eşsiz fırsatları kaçırmayın!