Kariyer Planlama Eğitimi

Bu eğitim, kariyer hedeflerinizi belirlemenizi ve iş arama, özgeçmiş hazırlama gibi becerilerle bu hedeflere ulaşmanızı sağlar.

Ücretsiz
Sertifika

Türkçe & İngilizce

Cihaz Desteği

Esnek Tasarım

Eğitim Dili

Türkçe

Üniversite Onaylı

e-Devlet'te Sorgulanabilir

Kariyer Planlama Eğitimi Nedir?

Kariyer Planlama Eğitimi, kişinin kariyer hedeflerini belirleme ve bu hedeflere ulaşmaları için rehberlik edecek bir eğitimdir. Bu eğitim ile bireyler, kariyer yolculuklarında hedeflerine ulaşmak için hangi aşamalardan geçmeleri gerektiğini keşfederler. Kariyer Planlama Kursu, kişinin kariyer konusunda yaşadığı kararsızlık durumlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve geleceğe adım atmaları için onlara fırsatlar yaratır.

Kariyer Planlama Eğitimi ile Neler Öğreneceksiniz?

Kariyer Planlama Eğitimi, eğitimi tamamlayan kişilerin kariyer yolculuğunu profesyonelce planlaması ve yönetmesi için rehber niteliğindedir. Kişilerin sadece sıfırdan kariyer planlaması yapması için değil, aynı zamanda kariyerlerinde ilerleme kaydetmeleri ve hedeflerine ulaşmaları için de onlara rehberlik eder ve destek olur. Eğitim ile kişiler, kariyerlerinde başarılı olabilmek için gerekli olan bilgi ve becerileri edinirler.

Tamamen ücretsiz olan Kariyer Planlama Eğitimi’nin yoğun ve kapsamlı bir ders içeriği vardır.

Kariyer Planlama Eğitimi İçeriği:

  1. Kendini Tanıma ve Değerlendirme
  2. Kariyer Planlaması ve Strateji Geliştirme
  3. İş Piyasası ve Meslek Araştırması
  4. Eğitim ve Gelişim
  5. İş Arama ve Başvuru Süreci
  6. Kariyer Yönetimi ve Gelişimi
  7. Profesyonel Becerilerin Geliştirilmesi

Kariyer Planlama Eğitimi Amacı Nedir?

Kariyer Planlama Eğitimi’nin amacı, katılımcılara kariyer planlama ve yönetme konularında profesyonel bir rehber olmaktır. Katılımcılar, bu eğitim sonrası kariyer ve kariyer planlama kavramlarını tanır ve iş hayatlarını şekillendirirken destek almış olurlar. Eğitim, kişisel ve mesleki gelişimi destekler, kişilerin kendilerini tanımalarına ve iş hayatlarını şekillendirmelerine yardımcı olur.

Eğitimin diğer bir amacı ise, kişilerin iş hayatlarında sürdürülebilir bir başarı elde etmelerini sağlamaktır. Eğitim sonrası kişiler, iş hayatlarında daha mutlu ve başarılı olmaya başlarlar.

Kariyer Planlama Eğitimi’ne Katılma Koşulları Nelerdir?

Kariyer Planlama Eğitimi’ne katılmak için herhangi bir koşul bulunmamaktadır. İsteyen herkes bu programa ücretsiz şekilde katılabilir.

Kariyer Planlama Eğitimi Kimler İçin Uygundur?

Kariyer Planlama Eğitimi, yaş, cinsiyet, eğitim durumu gibi herhangi bir kısıtlama olmaksızın herkesin katılımına açıktır. Kariyerinde kararsız olan, kariyer değişikliği yapmak isteyen, iş arayan, işini değiştirmek isteyen, yeni sektörleri keşfetmek isteyen herkes bu eğitime katılabilir.

Kariyer Planlama Eğitimi ile Neler Öğreneceksiniz?

Kariyer Planlama Eğitimi’ne katılan kişiler, kariyerlerini şekillendirmede önemli rol alan faktörleri tanır ve buna göre kariyer planlaması yapmaya başlar. Eğitim ile kişiler kendilerini keşfeder, ilgi alanlarını ve değerlerini tanırlar. Kısa ve uzun vadede kariyer planı yapmayı öğrenirler.

Eğitim sonrası kişiler, mülakat tekniklerini, mülakat hazırlık aşamalarını ve doğru özgeçmiş hazırlama konularını öğrenirler. Kusursuz CV hazırlayıp kendilerine en uygun işe girmek için hangi yolları izlemeleri gerektiğini de öğrenirler.

Kariyer Planlama Eğitimi Ders İçeriği ve Konu Başlıkları

Kariyer Planlama Eğitimi, katılımcıların iş hayatlarını hedefleri doğrultusunda şekillendirmeyi öğrenmelerini sağlar. Eğitim boyunca kariyer planlamasının nasıl yapıldığını, CV’nin nasıl hazırlandığını, mülakatlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenirsiniz. Eğitim, kapsamlı şekilde hazırlanmış olup, 7 ana başlık içermektedir.

Kariyer Planlamasına Giriş ve Temel Kavramlar:

  • Koçluğun tanımı ve önemi
  • Kariyer Tanımı
  • Kariyer Planlamasının Tanımı
  • İş Hayatında Koçluk Kavramı

Kendini Tanıma ve Değerlendirme:

  • Kişisel Yetenekleri Tanıma
  • İlgi Alanları ve Değerleri Keşfetme
  • SWOT Analizi
  • Güçlü ve Zayıf Yönleri Analiz Etme
  • Kariyer Hedeflerini Belirleme

Kariyer Planlaması ve Strateji Geliştirme:

  • Kısa ve Uzun Vadelerde Kariyer Hedeflerinin Belirlenmesi
  • Hedeflere Ulaşmak için Planlar Yapma
  • Kariyer Gelişimi için Planlar Yapma

İş Piyasası ve Meslek Araştırması:

  • Farklı Meslekler ve Sektörleri Tanıma
  • Meslek Seçimi ve Kariyer Değişikliği

Eğitim ve Gelişim:

  • Kariyer Odaklı Eğitim İhtiyaçları
  • Mesleki Sertifikalar, Kurslar ve Diğer Eğitim Fırsatlarını Tanıma
  • Sürekli Öğrenme Kavramı
  • Kişisel Gelişimin Önemi

İş Arama ve Başvuru Süreci:

  • Etkili Özgeçmiş (CV) Hazırlama
  • Ön Yazı Yazma
  • Mülakatlara Hazırlanma
  • Ağ Kurma (Networking) ve Profesyonel İlişkilerin Önemi

Kariyer Yönetimi ve Gelişimi:

  • Hedeflerin Güncellenmesi
  • Kariyer Değişiklikleri ve Geçiş Yönetimi
  • Yeniden Kariyer Planlama
  • İş-Yaşam Dengesi Sağlama

Kariyer Planlama Eğitimi Videoları Nedir?

Kariyer Planlama Eğitimi, Boenstitü’de ücretsiz olarak videolu kayıtlar halinde sunulur. Eğitimi oluşturan videoların tamamı izlendikten ve verilen görevler yerine getirildikten sonra kişiler, kariyerleri için yatırım yapmaya başlayacaklardır.

Ücretsiz Kariyer Planlama Eğitimi’ne Katılım

Eğitim, kariyerlerini şekillendirmek isteyen herkes için uygundur. Eğitim sonrası hak kazanacağınız sertifika sınavını başarıyla tamamladıktan sonra CV’nize ekleyerek işe girişlerde rakiplerinizden önde olabilirsiniz.

Kariyer Planlama Eğitimi Sonunda Sertifika Verilir mi?

Eğitimi başarı ile tamamlayan kişiler, sertifikalarını alabilirler. Bu sertifika, işverenlere kariyer odaklı düşündüğünüzü kanıtlar ve rakiplerinizden öne geçmenizi sağlar.

Kariyer Planlama Eğitimi için Sertifika Sınavı Nedir?

Sertifikaya sahip olabilmek için eğitimi tamamlamak ve sınava katılmak gereklidir. Sınav sonrası sertifika ücretini ödeyerek Kariyer Planlama Eğitimi Sertifikasını alabilirsiniz.

Kariyer Planlama Eğitimi için En İyi Kitaplar Nedir?

Eğitimlerinizi kitaplar, makaleler, podcastler ile desteklemek önemlidir. İşte önerilen bazı kitaplar:

  • What Color Is Your Parachute? - İş arama ve kariyer değişiklikleri konusunda kapsamlı bilgiler sunar.
  • Designing Your Life: How to Build a Well-Lived, Joyful Life - Yaşamınızı tasarlama ve organize etme üzerine rehberlik eder.
  • The Pathfinder: How to Choose or Change Your Career for a Lifetime of Satisfaction and Success - Kapsamlı kişilik ve yetenek testleri ile kariyerinizi şekillendirme konusunda rehberlik sunar.
  • Lean In: Women, Work, and the Will to Lead - Özellikle kadınlar için liderlik ve kariyer gelişimi hakkında ilham verici hikayeler sunar.
  • So Good They Can't Ignore You: Why Skills Trump Passion in the Quest for Work You Love - Kariyer planlaması konusunda tutku ve ilham hakkında yeni bilgiler sunar.

Kurs İçeriği

Ünite 1 - Kariyer Planlama Nedir?
Ünite 2 - Kişilik Testleri ve Envanterleri
Ünite 3 - Kariyer Planlamasında Hedef Belirleme
Ünite 4 - Kariyer Planlamasında Araştırma ve Bilgi Toplama
Ünite 5 - Etkili CV Hazırlama
Ünite 6 - Mülakat Teknikleri
Ünite 7 - Yapay Zeka ile CV Hazırlama
Ünite 8 - Kariyer Yönetimi ve İlerleme
Boğaziçi Enstitüsündeki tüm eğitimler ücretsiz değil fakat ücretsiz olarak alabileceğiniz onlarca eğitim bulunuyor. Online eğitimler sayfamızdan tüm eğitimlerimize erişim sağlayabilirsiniz.
Bilişim, sağlık, psikoloji, hukuk gibi çok sayıda kategoriden eğitim alabilirsiniz. Bu eğitimlere ulaşmak için online eğitimler sayfasına girmeniz yeterli olacaktır.
Boğaziçi Enstitüsündeki eğitimler canlı ders ya da video içerik şeklinde sizlere sunuluyor. Eğitim içeriklerine bakarak eğitimin nasıl verildiğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Sertifikanızın e-Devlet sistemine yansıma süresi, sertifikayı oluşturmanızın ardından ortalama 10 iş günüdür. e-Devlet sertifika sorgulama içeriğimizden sorgulama detaylarını öğrenebilirsiniz.
Evet, tüm eğitimlerimizin sonunda sertifika ücreti almaktayız. Sertifikanızı fiziksel olarak talep etmeniz durumunda 499 TL, dijital olarak talep etmeniz durumunda ise 299 TL ödemeniz gerekmektedir. Uluslararası geçerli, üniversite ve enstitü onaylı olmak üzere üç sertifika için sizden sadece tek bir sertifika ücreti talep ediyoruz.
Sertifikaların basılıp kargoya verilme süresi, talep tarihinden sonra (resmi tatiller hariç) en fazla 3 gündür. Sertifikanız kargoya teslim edildikten sonra kargonun çalışma gününe bağlı olarak 5 iş günü içinde adresinize teslim edilir.
Hayır, sertifika gönderimi için herhangi bir ücret ödemesi bulunmuyor. Tüm sertifikalarda kargo ücretsiz.
Eğitimlerimizin sonunda çoğunlukla üniversite onaylı sertifika vermekteyiz ancak bazı eğitimlerimizde öğrencilere MEB onaylı sertifika verilmektedir. Detaylı bilgiye eğitimin açıklama metninden ulaşabilirsiniz.
Eğitimler sonunda aldığınız sertifikalar, eğitim aldığınız konu ve alan hakkında uzmanlığınızı kanıtlayan belgelerdir. Sertifikanızı iş görüşmelerinde referans olarak gösterebilir, devlet kurumlarında kullanabilir; aldığınız sertifika sayesinde mesleki yetkinliğinizi belgeleyebilir ve uluslararası geçerli sertifika ile yurt dışında da mesleğinizi yapabilirsiniz.
Türkiye'de yaşamayan kişiler de dilediği eğitimi alabilir. Eğitimlerimiz, dünyanın her yerinden erişime açıktır.
Boğaziçi Enstitüsünün tüm eğitimlerinde sertifika alıyorsunuz. Sertifika alma gibi bir zorunluluk bulunmuyor ancak eğitimi başarı ile bitirdiğinizi gösteren tek belge alacağınız sertifikalar, bu nedenle sertifika talep etmenizi öneriyoruz.
Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra “sertifika talep et” butonuna basarak sertifikanızı talep edebilirsiniz. Sertifikanızın size ulaşması için mutlaka girdiğiniz adresin güncel olması gerekmektedir.
Türk vatandaşı olmayan kişiler sertifika alabilmektedir. Ancak bu kişilerin TC kimlik numaraları bulunmadığından aldıkları sertifikalar e-Devlet'e işlenmez. Türk vatandaşlığı bulunmayan kişiler kendi vatandaşlık numaralarını yazarak sertifikalarını talep edebilirler.
Sertifika sorgulaması yapmak için sertifika sorgulama sayfasına gidin. Bu sayfada öğrenci numarası veya T.C. kimlik numarası ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Online eğitimlerin hiçbirinde başlama süresi bulunmaz, dilediğiniz zaman eğitimlere başlayabilirsiniz.

Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.

Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra sertifikanızı dilediğiniz zaman talep edebilirsiniz.
Tüm eğitimlere ömür boyu erişim hakkınız bulunmaktadır. Eğitimi bitirip bitirmemeniz önemli değildir, dilediğiniz zaman eğitime tekrar başlayabilirsiniz.
Sertifikalarınızı tüm dijital platformlarda kullanabilir ve sertifika eklemesi yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise sertifika eklemesi yapacağınız platforma girip dijital sertifikanızı, öğrenci numaranızı ya da sertifikanın URL alanını kopyalayıp gerekli alana eklemek.
Boğaziçi Enstitüsü birçok üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirir ancak hiçbir üniversiteye bağlı değildir, bağımsız bir eğitim kurumudur.
Bu kursu öğrenciler nasıl değerlendirdi?
4.80

(Toplam 5 Değerlendirme)

80%
20%
0%
0%
0%

Yorumlar

Kurumunuz için Başvurun!
Personellerinizin becerilerini yükseltin, niteliklerini arttırın.
İşletmenizi kısa sürede hedeflediğiniz noktaya taşıyın.
Eğitimleri incele - Teklif Al
ÜcretsizBu Eğitime Ücretsiz Kaydolabilirsiniz.
Sepete Ekle
Sepete Git
Kursa Devam Et
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat