Temel Seviye Java Eğitimi

Bu eğitimi alarak mobil uygulama, büyük veri uygulamaları, kurumsal yazılım gibi birçok alanda kullanılan Java programlama dilinin temellerini öğrenebilir, ilgili alanlarda yazılım geliştirmeleri yapabilirsiniz.

Ücretsiz
Sertifika

Türkçe & İngilizce

Cihaz Desteği

Esnek Tasarım

Eğitim Dili

Türkçe

Temel Seviye Java Eğitimi, sıfırdan Java programlama dilini öğrenmek isteyen kişiler için bu alanda yetkin bir eğitmen eşliğinde hazırlanan bir online eğitimdir.

Java Eğitimi temel seviye dersleri, programlama bilgisi olmayan kişilere yönelik hazırlanmıştır ve hiç bilgisi olmayan kişilerin Java dilini kullanarak proje geliştirmesini sağlar. Bu eğitim sonunda kişi, Java programlama dilini kullanarak işe yarar projeler geliştirebilir.

Temel Seviye Java Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:

  • Java kurulumu,
  • Java’nın kısa tarihçesi,
  • Eclipse (derleyici) kurulumunu,
  • Operatörleri, döngüleri ve karar yapılarını,
  • Switch case yapısını,
  • Dizileri ve fonksiyonları,
  • Java programlama dilini kullanarak temel düzeyde proje geliştirmeyi.

Temel Seviye Java Eğitimi Nedir?

Temel Seviye Java Eğitimi, Java programlama dilini hiç bilmeyen kişilerin sıfırdan başlayarak öğrenmesini sağlayan bir online eğitim programıdır. Bu eğitim ile kişi Java’yı temelden orta seviyeye kadar öğrenme fırsatı bulur.

Temel Seviye Java Eğitimi’ne katılan kişilere Java programlama dilinin yapısı, işleyişi ve nasıl kullanıldığı anlatılmaktadır. Gerek Java’nın kurulumu, ne işe yaradığı gibi en temel konular gerekse diziler, operatörler, karar yapıları gibi orta düzey konular derslerde işlenmektedir.

Temel Seviye Java Eğitimi’ne Kimler Kaydolabilir?

Temel Seviye Java Eğitimi’ne programlama bilmeyen ve sıfırdan Java öğrenmek isteyen herkes katılabilir. Bilişim alanında kendini geliştirmek isteyen, bu alanda sertifika alarak CV’sini güçlendirmeyi hedefleyen kişiler bu eğitim programına kaydolabilir.

Java programlama dili daha çok web ve mobil uygulama geliştirmek isteyen, kurumsal yazılım ya da büyük veri alanında hizmet verecek kişilerin bilmesi gereken bir dildir. Dolayısıyla bu alanlarda çalışacak kişilerin de Temel Seviye Java Eğitimi’ne kaydolması önemlidir.

Temel Seviye Java Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?

Temel Seviye Java Eğitimi’ne katılmak için kişinin bulunduğu ortamda internet bağlantısı olmalı ve bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon gibi bir cihaza sahip olunmalıdır.

Dersler online olarak düzenlendiği için internetin kesilmeden çalışması önemli bir kriterdir. Ders videolarını indirmek mümkün olmadığı için katılımcıların derslere katılacağı ortamda internetin düzgün bir şekilde çalıştığından emin olması gerekmektedir.

Temel Seviye Java Eğitimi’nde Hangi Dersler ve Konular İşlenir?

Temel Seviye Java Eğitimi’nde işlenen dersler ve konular aşağıda sıralanmıştır.

  • Java Diline Giriş
  • Algoritma Nedir? Algoritmada Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
  • Akış Şeması Elemanları
  • Akış Diyagramları
  • İlk Program Örneği
  • Aritmetik Operatörler
  • İlişkisel Operatörler
  • İki Sayının Toplanması - Örnek Uygulama
  • Klavyeden Veri Girişi Alma
  • Scanner Sınıfı Metodları
  • Üçgenin Alanını Hesaplama - Örnek Uygulama
  • Vize Final Notunu Hesaplayan Program - Örnek Uygulama
  • KDV Tutar Hesaplayan Program - Örnek Uygulama
  • Karar Yapıları
  • Harf Notu Hesaplayan Program - Örnek Uygulama
  • Java ile Plaka Örneği
  • Java ile Kullanıcı Adı Şifre Kontrolü Sorgulayan Program - Örnek Uygulama
  • Java ile Switch Case Yapısı
  • Arttırma Azaltma Operatörleri
  • Döngüler
  • Çoklu Uygulamalı Örnekler
  • Java ile Diziler
  • Tek Boyutlu Diziler
  • Çift Boyutlu Diziler
  • Java ile Matematiksel Fonksiyonlar
  • String Kütüphane Fonksiyonları
  • Genel Tekrar ve Örnek Soru Çözümleri

Temel Seviye Java Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Temel Seviye Java Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim metoduna uygun bir şekilde yürütülmektedir. Bu eğitimde, önceden eğitmen tarafından çekilen videolar kullanılmaktadır. Videolar editör tarafından kontrol edilip yayıma hazır hale getirildikten sonra İstanbul Boğaziçi Enstitüsü öğrenci paneline eklenmektedir. Eğitim videolarını yalnızca programa kaydolan kişiler izleme fırsatı elde etmektedir.

Eğitimin online ortamda düzenlenmesi, programa kaydolan öğrencilerin derslere mekan ve zaman kısıtlamasına takılmadan katılmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu metot, öğrencilere dilediği kadar konu tekrarı yapma ve anlamadığı yeri başa sarıp tekrar izleme fırsatı sunmaktadır. Bu sayede dersler daha kolay bir şekilde anlaşılmakta ve öğrenme süreci kolaylaşmaktadır.

Temel Seviye Java Eğitimi Sonunda Hangi Sertifikalar Alınır?

Temel Seviye Java Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:

  1. e-Devlet üzerinden sorgulanabilen üniversite onaylı eğitim sertifikası
  2. Uluslararası geçerli eğitim sertifikası
  3. Enstitü onaylı eğitim sertifikası

Temel Seviye Java Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?

Temel Seviye Java Eğitimi sonunda sertifika almak isteyen katılımcıların bir sınava girmesi gerekir. Sınav, eğitimi düzenleyen eğitmen tarafından hazırlanmakta ve Boğaziçi Enstitüsü öğrenci paneli üzerinden online olarak yapılmaktadır. Sertifika sınavında yeterli başarıyı gösterebilen katılımcılar, sertifika almaya hak kazanır.

Boğaziçi Enstitüsü onaylı ve uluslararası geçerliliği olan sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 10 iş günü içinde gelişmektedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa göre değişkenlik göstermektedir.

Boğaziçi Enstitüsünde Temel Seviye Java Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?

Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Temel Seviye Java Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.

Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.

Temel Seviye Java Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar?

Temel Seviye Java Eğitimi Sertifikası, kişinin Java programlama dilini temel düzeyde kullanarak program geliştirebildiğini ve Java kodlarını çalıştırabildiğini belgelemesini sağlar. Yazılım alanında çalışmak ve bu alanda öz geçmişini donanımlı hale getirmek isteyen kişiler, aldıkları sertifika ile iş başvurularında avantajlı hale gelebilirler.

Eğitim sonunda alınan uluslararası geçerli sertifika ise kişinin yazılım alanında yurt dışında yaptığı iş başvurularında avantajlı olmasını sağlar. Ayrıca bu belge, uluslararası yazılım firmalarında çalışmanın önünü açmaktadır.

Temel Seviye Java Eğitimi Sonunda Uygulanan Sertifika Sınavı Nedir?

Temel Seviye Java Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, eğitimi alan kişilerin kurs boyunca anlatılan bilgileri ne düzeyde öğrendiğini belirlemede kullanılan bir metottur.

Eğitim bitiminde sertifika almak isteyen kişilerin dersleri bitirdikten sonra sınava girmesi zorunludur. Aksi halde sertifika almak mümkün değildir. Sınavı geçen kişilere belgeleri teslim edilmektedir.

Temel Seviye Java Eğitimi Sonunda Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?

Temel Seviye Java Eğitimi sonunda sertifika sınavı, Boğaziçi Enstitüsü öğrenci paneli üzerinden yapılır. Online ortamda düzenlenen sınavda çoktan seçmeli sorular sorulmakta ve öğrencilerin belirlenen süre içerisinde soruları yanıtlaması gerekmektedir.

Soruların zorluk düzeyi orta derecede olup eğitimde anlatılmayan hiçbir konu sınavda sorulmamaktadır. Dolayısıyla Temel Seviye Java Eğitimi derslerini dikkatli bir şekilde izleyen kişilerin sınavı geçip sertifika alması oldukça kolay bir şekilde gelişmektedir.

Kurs İçeriği

Ünite Temel Seviye Java Eğitimi Dokümanları
Ünite 1. Java Diline Giriş - Algoritma Nedir, Özellikleri Nelerdir?
Ünite 2. Akış Şeması Elemanları
Ünite 3. Aritmetik ve İlişkisel Operatörler
Ünite 4. Klavyeden Veri Girişi Alma
Ünite 5. Scanner Sınıf Metodları
Ünite 6. Vize-Final Notunu Hesaplayan Program - Örnek Uygulama
Ünite 7. Karar Yapıları
Ünite 8. Java ile Plaka Örneği
Ünite 9. Java ile Kullanıcı Adı Şifre Kontrolü Sorgulayan Program Örn
Ünite 10. Java ile Switch Case Yapısı
Ünite 11. Arttırma-Azaltma Operatörleri ve Döngüler
Ünite 12. Java ile Diziler
Ünite 13. Java ile Matematiksel Fonksiyonlar
Ünite 14. Genel Tekrar ve Örnek Soru Çözümü
Sınav Temel Seviye Java Eğitimi Final Sınavı
Boğaziçi Enstitüsündeki tüm eğitimler ücretsiz değil fakat ücretsiz olarak alabileceğiniz onlarca eğitim bulunuyor. Online eğitimler sayfamızdan tüm eğitimlerimize erişim sağlayabilirsiniz.
Bilişim, sağlık, psikoloji, hukuk gibi çok sayıda kategoriden eğitim alabilirsiniz. Bu eğitimlere ulaşmak için online eğitimler sayfasına girmeniz yeterli olacaktır.
Boğaziçi Enstitüsündeki eğitimler canlı ders ya da video içerik şeklinde sizlere sunuluyor. Eğitim içeriklerine bakarak eğitimin nasıl verildiğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Sertifikanızın e-Devlet sistemine yansıma süresi, sertifikayı oluşturmanızın ardından ortalama 10 iş günüdür. e-Devlet sertifika sorgulama içeriğimizden sorgulama detaylarını öğrenebilirsiniz.
Evet, tüm eğitimlerimizin sonunda sertifika ücreti almaktayız. Sertifikanızı fiziksel olarak talep etmeniz durumunda 499 TL, dijital olarak talep etmeniz durumunda ise 299 TL ödemeniz gerekmektedir. Uluslararası geçerli, üniversite ve enstitü onaylı olmak üzere üç sertifika için sizden sadece tek bir sertifika ücreti talep ediyoruz.
Sertifikaların basılıp kargoya verilme süresi, talep tarihinden sonra (resmi tatiller hariç) en fazla 3 gündür. Sertifikanız kargoya teslim edildikten sonra kargonun çalışma gününe bağlı olarak 5 iş günü içinde adresinize teslim edilir.
Hayır, sertifika gönderimi için herhangi bir ücret ödemesi bulunmuyor. Tüm sertifikalarda kargo ücretsiz.
Eğitimlerimizin sonunda çoğunlukla üniversite onaylı sertifika vermekteyiz ancak bazı eğitimlerimizde öğrencilere MEB onaylı sertifika verilmektedir. Detaylı bilgiye eğitimin açıklama metninden ulaşabilirsiniz.
Eğitimler sonunda aldığınız sertifikalar, eğitim aldığınız konu ve alan hakkında uzmanlığınızı kanıtlayan belgelerdir. Sertifikanızı iş görüşmelerinde referans olarak gösterebilir, devlet kurumlarında kullanabilir; aldığınız sertifika sayesinde mesleki yetkinliğinizi belgeleyebilir ve uluslararası geçerli sertifika ile yurt dışında da mesleğinizi yapabilirsiniz.
Türkiye'de yaşamayan kişiler de dilediği eğitimi alabilir. Eğitimlerimiz, dünyanın her yerinden erişime açıktır.
Boğaziçi Enstitüsünün tüm eğitimlerinde sertifika alıyorsunuz. Sertifika alma gibi bir zorunluluk bulunmuyor ancak eğitimi başarı ile bitirdiğinizi gösteren tek belge alacağınız sertifikalar, bu nedenle sertifika talep etmenizi öneriyoruz.
Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra “sertifika talep et” butonuna basarak sertifikanızı talep edebilirsiniz. Sertifikanızın size ulaşması için mutlaka girdiğiniz adresin güncel olması gerekmektedir.
Türk vatandaşı olmayan kişiler sertifika alabilmektedir. Ancak bu kişilerin TC kimlik numaraları bulunmadığından aldıkları sertifikalar e-Devlet'e işlenmez. Türk vatandaşlığı bulunmayan kişiler kendi vatandaşlık numaralarını yazarak sertifikalarını talep edebilirler.
Sertifika sorgulaması yapmak için sertifika sorgulama sayfasına gidin. Bu sayfada öğrenci numarası veya T.C. kimlik numarası ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Online eğitimlerin hiçbirinde başlama süresi bulunmaz, dilediğiniz zaman eğitimlere başlayabilirsiniz.

Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.

Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra sertifikanızı dilediğiniz zaman talep edebilirsiniz.
Tüm eğitimlere ömür boyu erişim hakkınız bulunmaktadır. Eğitimi bitirip bitirmemeniz önemli değildir, dilediğiniz zaman eğitime tekrar başlayabilirsiniz.
Sertifikalarınızı tüm dijital platformlarda kullanabilir ve sertifika eklemesi yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise sertifika eklemesi yapacağınız platforma girip dijital sertifikanızı, öğrenci numaranızı ya da sertifikanın URL alanını kopyalayıp gerekli alana eklemek.
Boğaziçi Enstitüsü birçok üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirir ancak hiçbir üniversiteye bağlı değildir, bağımsız bir eğitim kurumudur.
Bu kursu öğrenciler nasıl değerlendirdi?
4.67

(Toplam 6 Değerlendirme)

67%
33%
0%
0%
0%

Yorumlar

Bu eğitimle birlikte satın alınan eğitimler

Kurumsal Python Eğitimi
Temelden İleri Düzeye Java Kursu
Kurumunuz İçin
Başvuruda Bulunun
Kariyerinizi güçlendirin! Profesyonel Sertifika ve derece ile hedeflerinize
bir adım daha yaklaşın. Geleceğinizi şekillendirmek için eşsiz fırsatları kaçırmayın!
Eğitimleri incele - Teklif Al
ÜcretsizBu Eğitime Ücretsiz Kaydolabilirsiniz.
Sepete Ekle
Sepete Git
Kursa Devam Et
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat