Gitar Eğitimi

Bu eğitime katılarak gitar çalmayı öğrenecek, iyi bir müzisyen olma yolunda ilerleyeceksiniz. Eğitim sonunda sertifika alarak yetkinliğinizi güvenle belgeleyebileceksiniz.

1,229.99₺ 1,539.99₺
Sertifika

Türkçe & İngilizce

Cihaz Desteği

Esnek Tasarım

Eğitim Dili

Türkçe

Gitar! Tınısı ne büyüleyici bir enstrüman değil mi? Elinizdeyken sahip olduğunuz çekiciliği düşündünüz mü? Bakışların üzerinizde ve ellerinizde gezdiğini hayal edebiliyor musunuz? Bunları hayal ediyor ya da ben bir ortama bakar kaçarım diyorsunuzdur. Belki bana Akdeniz Akşamları yeter diyenlerdensinizdir. Belki de parmaklarınız tellerin üzerinde dans etsin istiyorsunuzdur. Eğer son şıkkı seçiyorsanız işte o zaman sizi Gitar Eğitimimize bekleriz. Boğaziçi Enstitüsü farkıyla verilecek Gitar Eğitimi; iyi eğitmenler, enstitü ortamı ve canlı performans imkânları ile en eğlenceli ve en kapsamlı eğitim programını içeriyor. Gelin, Akdeniz Akşamlarından başka parçalar çalalım.

Bu eğitimle;

  • En iyi çalma tekniklerini öğrenecek, size uygun olan çalma tekniğini keşfedeceksiniz.
  • Yeteneklerinizi geliştirecek, bunu yaparken çok eğleneceksiniz.
  • Ritim duygunuz ve kulağınız gelişecek.
  • Çok iyi bir gitarist olacak, para kazanacaksınız.
  • Fırsatı kaçırmamak sizin elinizde. Şimdi, imleci hareket ettirip eğitim sayfamızı açınız ve eğitimimize katılınız!

Gitar Eğitimi Nasıl Yapılıyor?

Müzik sektöründe, çeşitli enstrümanlar kullanılmaktadır. Gitar oldukça yaygın kullanılan ve en iyi müzik aletlerinden birisi olarak bilinmektedir. Kendi kendine müzik yapmak ya da çeşitli gruplara katılarak, gitar çalmak isteyenler, eğitim almak istemektedir. Boğaziçi Enstitüsü örgün eğitim seçenekleri sunarak, isteyenlerin, en iyi gitar çalma eğitimlerini almalarını sağlamaktadır. Eğitimler ve eğitim içerikleri, gitar türlerine ve özel olarak belirlenmektedir. Gitar eğitimlerinin, profesyonel eğitmenlerden alınması, kişisel gelişimin ve becerilerin daha iyi geliştirilmesini sağlayacaktır.

Gitar Nedir?

Gitar, gövde ve sap kısmı bulunan üzerindeki tellere dokunarak, istenilen sesin çıkartılmasını sağlayan, farklı amaçlara göre farklı biçimleri bulunan müzik aleti olarak tanımlanabilmektedir. Gitar, telli çalgılar arasında yer almaktadır. Boğaziçi Enstitüsü eğitimlerinden faydalanmak isteyenler elektrogitar kursları için başvuru yapıyorlar. Günümüzde 10 çeşit gitar türü kullanılmaktadır.

  • Klasik gitar,
  • Akustik gitar,
  • Elektrogitar,
  • Perdesiz gitar,
  • Basgitar,
  • Lap steel gitar,
  • 7 telli gitar,
  • 12 telli gitar,
  • Weissenborn gitar,
  • Jazz gitar,

Boğaziçi Enstitüsü online eğitim platformunu ziyaret ettiğinizde, örgün ya da online olarak alabileceğiniz kurs çeşitlerini görebiliyorsunuz. İletişim seçeneklerini kullanarak, irtibat kurduğunuzda, hangi gitar türü için eğitim alabileceğinizi, eğitim şartlarını ve içeriklerini öğrenebiliyorsunuz.

Gitar Fiyatları

Dünya genelinde yapılan farklı müzik türlerinde en çok kullanılan enstrüman gitardır. Gitar çeşitlerinin çok olması ve kullanım seviyelerine göre farklı fiyat seçenekleri bulunuyor. Gitar fiyatları, marka, başlangıç seviyesi ve profesyonel modellere göre belirlenmektedir. Tüm gitar çeşitleri için başlangıç ve profesyonel model çeşitleri bulunmaktadır. Fiyat farklılıkları, modele göre belirlenirken, yapılında kullanılan ağaç özelliklerine göre de belirleniyor. Boğaziçi Enstitüsü eğitimlerine katılmak isteyenler, başlangıç seviyesi için uygun fiyatlı gitar türlerini tercih edebilirler. Gitar çalmayı iyice öğrenenler, profesyonel müzik yapmaya başlayacakları zaman, profesyonel modelleri tercih edebilirler.

Gitar Nasıl Çalınır?

Gitar çalmayı öğrenmek isteyenler, tercih ettikleri gitar türüne göre eğitim alabiliyor. Akustik gitar çalmayı öğrenmek isteyenler, hangi sesleri çıkartabileceklerini bilmeli ve öncesinde nota eğitimleri almalıdır. Boğaziçi Enstitüsü, uzman eğitmenleri ile sıfırdan gitar çalmayı öğreterek, kişilerin amacına ulaşmasını sağlıyor. Yeni başlayanlar gitar çalmaya şöyle başlayabiliyor.

  • Gitarın parçalarını öğreniyor,
  • Gitarın doğru tutulması,
  • Gitarın akort edilmesi,
  • Perdelere basma denemeleri,
  • Pena tutuşu,
  • Parmakların yerleşiminin öğrenilmesi,
  • Tellere rahat ve gevşek hareketlerle vurma,

Daha sonra uzman eğitmenlerin gösterdiği şekilde, notaların yeri öğrenilir ve hangi telin hangi sesi çıkardığı deneme yöntemi ile öğrenilir. Uzmanlardan, çalma tekniklerini öğrenenler, kendi kendilerine yapacakları egzersizlerle kendilerini geliştirebilirler. Boğaziçi Enstitüsü, gitar çalma eğitim içeriklerini, yeni başlangıç seviyesine göre hazırlamaktadır. Online eğitimlerde, herkes kendi seviyesine göre ders içeriklerini tekrar ederek, gitar çalmayı öğrenebilecektir.

Gitar Çalma Teknikleri Nedir?

Boğaziçi Enstitüsügitar kursu programlarında, doğru çalma tekniklerinin tümü gösteriliyor. Gitar türlerine göre çalma teknikleri değişmektedir. Gitar çeşitlerinde kullanılan çalma teknikleri şunlardır.

  • Vibrato tekniği,
  • Alternate picking tekniği,
  • Legato tekniği,
  • Slide tekniği,
  • Bend tekniği,
  • Hammer on ve pull of tekniği,
  • Doğal armonikler,
  • Slap tekniği,
  • Sweep picking tekniği,
  • Tapping tekniği,
  • Ekonomi picking,
  • Tremolo picking tekniği,

Enstitü tüm katılımcıların en iyi şekilde öğrenebilmesi için tüm teknik çeşitlerini, kişilerin öğrenme hızına ve becerisine göre sunmaktadır. Eğitim içeriklerinde, tüm gitar çeşitleri için kullanılabilecek olan teknikler hakkında detaylı bilgiler verilmektedir. Eğitim içeriklerinde, gitar çalma teknikleri için kullanılan kısaltmalar ve anlamları tek tek gösteriliyor. Günlük çalışmalarda, kullanıcılar, kısaltmalarla karşılaştıklarında hangi tekniği kullanacaklarını anlayabiliyor.

Gitar Eğitimi Nedir?

Boğaziçi Enstitüsü, gitar eğitimi programlarını, kişinin hedef ve beklentilerine göre hazırlar ve seviyeye göre eğitimlerin verilmesini sağlar. Gitar, üzerinde bulunan tellerde oluşan titreşimin, gitar gövdesi üzerindeki boşlukta oluşturduğu Rönesans ve ses şiddeti ile akustik bir ses üreten enstrümandır. 

Gitar çalmayı öğrenmek için profesyonel kişilerden tekniklerine uygun olarak alınan eğitimler, gitar eğitimleri olarak adlandırılır. Boğaziçi Enstitüsü, gitar eğitimlerinde örgün ve online eğitim seçenekleri sunuyor. Tüm eğitimler, kişinin oturuşu ve tutuş tekniklerinin öğretilmesi ile başlamaktadır. İlk derslerde, tüm notalar sırayla çıkartılmaya ve parmakların tellere baskıya alışması sağlanır. Daha sonra basit eserlerle çalma denemeleri yapılır ve zamanla ileri seviyelere ulaşmaya çalışılır.

Gitar Eğitimi Ne İşe Yarar?

Kişiler, mesleki alanlarda ilerleyebilmek ve kariyer gelişimi sağlayabilmek için yaptıkları işlerle ilgili eğitimler alırlar. Gitar eğitimi de kişinin çeşitli müzik gruplarında yer almasını, profesyonel müzik yapmasını sağlayacaktır. Boğaziçi Enstitüsü, gitar eğitimleri sonrasında vermiş olduğu sertifikalar ile kişilerin, eğitmenlik yapmalarını da sağlamaktadır. Gitar kurslarına katılarak, ileri seviyeye gelen ve sertifika alanlar, usta öğretici yeterliliğine sahip olabilecektir. Gitar eğitiminin sağlayacağı fayda, kişinin müzik sektöründe, kaliteli çalışmalar yapmasını sağlayacaktır. Bu mesleki gelişimi sağlayacak ve beraberinde profesyonelleşmeyi getirecektir.

Online Gitar Eğitimi

Enstitü online gitar eğitimi platformunu ziyaret ettiğinizde, online gitar eğitimlerini alabilmek için neler yapmanız gerektiğini öğrenebileceksiniz. Boğaziçi Enstitüsü, online eğitim seçenekleri sayesinde, Türkiye'nin her yerinde bulunan kişiler, gitar çalma eğitimleri alabilecektir. Online eğitimlerde, eğitim içerikleri, profesyonel gitar çalmayı öğretebilecek çalışmalardan oluşturulmuştur. 

Online eğitim kaydını yapanlar, kullanıcı adı ve şifrelerini aldıktan sonra, istedikleri zaman erişim yaparak, dersleri online takip edebilecektir. Online eğitimler, kullanıcılar, aynı ders içeriğini defalarca tekrar yaparak, en iyi şekilde öğrenebilecektir. Boğaziçi Enstitüsü online eğitimleri ile mekan ve zaman esnekliği oluşturmaktadır. Kişiler, kendi evlerinde ya da iş yerlerinde internet erişim yaparak, online dersleri günün her saatinde takip edebilecektir. Online eğitimler sayesinde kendisini geliştirdiğini düşünen ve yeterlilik sınavına hazır hissedenler, sertifika sınavına katılabilecektir.

Online Gitar Eğitimi Sonrası Alınacak Sertifikalar Nelerdir?

Gitar sertifikası alabilmek için çeşitli kurumlardan hizmet alınabilmektedir. Boğaziçi Enstitüsü online eğitim içerikleri ile vermiş olduğu gitar derslerini tamamlayanlara sertifikalar veriyor. Örgün ya da online olarak verilen eğitimler sonunda verilen sertifika üç çeşittir ve tüm sertifikalar onaylı ve ıslak imzalı olarak verilmektedir. Boğaziçi Enstitüsü online gitar eğitimlerine katılanların alabileceği sertifikalar şunlardır.

  • Boğaziçi Enstitüsü, Gitar Eğitimi Sertifikası,
  • Üniversite Onaylı Gitar Eğitimi Sertifikası,
  • Uluslararası Akredite olan İngilizce Gitar Eğitimi Sertifikası,

Eğitimler tamamlandıktan ve yeterlilik sınavında başarılı olduktan sonra kullanıcılara sertifikaları 7 iş günü içerisinde ulaştırılıyor. Sertifika teslimleri, eğitim kaydı oluşturulurken belirtilen adrese kargo ile yapılıyor. Boğaziçi Enstitüsü tarafından verilen sertifikalar, Türkiye ve dünyanın her yerinde geçerliliğe sahiptir.

Online Gitar Eğitimi Hakkında

Boğaziçi Enstitüsü online gitar eğitimleri hakkında her türlü bilgi paylaşımını web sitesi üzerinden yapmaktadır. Online gitar eğitim içeriklerinin neler olduğunu herkes rahatlıkla görebiliyor. Online gitar eğitimlerine 8 yaşın üzerinde bulunan ve gitar çalmak isteyen herkes katılabiliyor. Eğitimler, yeni başlayanlar için başlangıç seviyesinden başlatılmaktadır. 

Önceden gitar çalmayı bilenler ise bulundukları seviyeye göre eğitimlere başlayabiliyor ve seviyelerini ilerletebiliyor. Online gitar eğitimleri, birebir ders şeklinde verilerek, kişinin seviyesine göre uygun tekniklerin gösterilmesini sağlamaktadır. Enstitü online gitar eğitimlerinde verilen dersler, klasik gitar dersleri, elektro gitar dersleri gibi tüm gitar türlerine göre belirlenmiştir. Eğitim içerikleri ise doğru çalma tekniklerinin öğrenilmesini sağlayan derslerden oluşmaktadır.

Gitar Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?

Gitar Eğitimi sonunda sertifika sınavına katılıp sınavda başarılı olan kişilere sertifika verilmektedir. Dolayısıyla kişinin yeterliliğini kanıtlayıp sertifika alması için eğitimi dikkatli bir şekilde takip etmesi gerekir.

Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifikanız ve uluslararası geçerli sertifikanız adresinize fiziki olarak gönderilecektir. Üniversite onaylı sertifikanızı ise e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sertifikanızın e-Devlet sisteminde görülme süresi, sertifikanın oluşturulmasından sonraki 10 iş günü içindedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa göre değişebilmektedir.

Boğaziçi Enstitüsünde Gitar Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?

Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Gitar Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.

Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.

Kurs İçeriği

Boğaziçi Enstitüsündeki tüm eğitimler ücretsiz değil fakat ücretsiz olarak alabileceğiniz onlarca eğitim bulunuyor. Online eğitimler sayfamızdan tüm eğitimlerimize erişim sağlayabilirsiniz.
Bilişim, sağlık, psikoloji, hukuk gibi çok sayıda kategoriden eğitim alabilirsiniz. Bu eğitimlere ulaşmak için online eğitimler sayfasına girmeniz yeterli olacaktır.
Boğaziçi Enstitüsündeki eğitimler canlı ders ya da video içerik şeklinde sizlere sunuluyor. Eğitim içeriklerine bakarak eğitimin nasıl verildiğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Sertifikanızın e-Devlet sistemine yansıma süresi, sertifikayı oluşturmanızın ardından ortalama 10 iş günüdür. e-Devlet sertifika sorgulama içeriğimizden sorgulama detaylarını öğrenebilirsiniz.
Evet, tüm eğitimlerimizin sonunda sertifika ücreti almaktayız. Sertifikanızı fiziksel olarak talep etmeniz durumunda 499 TL, dijital olarak talep etmeniz durumunda ise 299 TL ödemeniz gerekmektedir. Uluslararası geçerli, üniversite ve enstitü onaylı olmak üzere üç sertifika için sizden sadece tek bir sertifika ücreti talep ediyoruz.
Sertifikaların basılıp kargoya verilme süresi, talep tarihinden sonra (resmi tatiller hariç) en fazla 3 gündür. Sertifikanız kargoya teslim edildikten sonra kargonun çalışma gününe bağlı olarak 5 iş günü içinde adresinize teslim edilir.
Hayır, sertifika gönderimi için herhangi bir ücret ödemesi bulunmuyor. Tüm sertifikalarda kargo ücretsiz.
Eğitimlerimizin sonunda çoğunlukla üniversite onaylı sertifika vermekteyiz ancak bazı eğitimlerimizde öğrencilere MEB onaylı sertifika verilmektedir. Detaylı bilgiye eğitimin açıklama metninden ulaşabilirsiniz.
Eğitimler sonunda aldığınız sertifikalar, eğitim aldığınız konu ve alan hakkında uzmanlığınızı kanıtlayan belgelerdir. Sertifikanızı iş görüşmelerinde referans olarak gösterebilir, devlet kurumlarında kullanabilir; aldığınız sertifika sayesinde mesleki yetkinliğinizi belgeleyebilir ve uluslararası geçerli sertifika ile yurt dışında da mesleğinizi yapabilirsiniz.
Türkiye'de yaşamayan kişiler de dilediği eğitimi alabilir. Eğitimlerimiz, dünyanın her yerinden erişime açıktır.
Boğaziçi Enstitüsünün tüm eğitimlerinde sertifika alıyorsunuz. Sertifika alma gibi bir zorunluluk bulunmuyor ancak eğitimi başarı ile bitirdiğinizi gösteren tek belge alacağınız sertifikalar, bu nedenle sertifika talep etmenizi öneriyoruz.
Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra “sertifika talep et” butonuna basarak sertifikanızı talep edebilirsiniz. Sertifikanızın size ulaşması için mutlaka girdiğiniz adresin güncel olması gerekmektedir.
Türk vatandaşı olmayan kişiler sertifika alabilmektedir. Ancak bu kişilerin TC kimlik numaraları bulunmadığından aldıkları sertifikalar e-Devlet'e işlenmez. Türk vatandaşlığı bulunmayan kişiler kendi vatandaşlık numaralarını yazarak sertifikalarını talep edebilirler.
Sertifika sorgulaması yapmak için sertifika sorgulama sayfasına gidin. Bu sayfada öğrenci numarası veya T.C. kimlik numarası ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Online eğitimlerin hiçbirinde başlama süresi bulunmaz, dilediğiniz zaman eğitimlere başlayabilirsiniz.

Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.

Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra sertifikanızı dilediğiniz zaman talep edebilirsiniz.
Tüm eğitimlere ömür boyu erişim hakkınız bulunmaktadır. Eğitimi bitirip bitirmemeniz önemli değildir, dilediğiniz zaman eğitime tekrar başlayabilirsiniz.
Sertifikalarınızı tüm dijital platformlarda kullanabilir ve sertifika eklemesi yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise sertifika eklemesi yapacağınız platforma girip dijital sertifikanızı, öğrenci numaranızı ya da sertifikanın URL alanını kopyalayıp gerekli alana eklemek.
Boğaziçi Enstitüsü birçok üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirir ancak hiçbir üniversiteye bağlı değildir, bağımsız bir eğitim kurumudur.
Kurumunuz İçin
Başvuruda Bulunun
Kariyerinizi güçlendirin! Profesyonel Sertifika ve derece ile hedeflerinize
bir adım daha yaklaşın. Geleceğinizi şekillendirmek için eşsiz fırsatları kaçırmayın!
Eğitimleri incele - Teklif Al
1,229.99₺1,539.99₺
Sepete Ekle
Sepete Git
Kursa Devam Et
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat