Fotoğrafçılık Eğitimi

Bu eğitime kaydolarak fotoğrafçılığın inceliklerini öğreneceksiniz. Unutulmaz anları ölümsüzleştirmek için şimdi derslere başlayın.

549.99₺ 990.00₺
Sertifika

Türkçe & İngilizce

Cihaz Desteği

Esnek Tasarım

Eğitim Dili

Türkçe

Üniversite Onaylı

e-Devlet'te Sorgulanabilir

Fotoğrafçılık Eğitimi, fotoğrafçılığın inceliklerini öğrenmek isteyen kişiler için düzenlenen bir online eğitim programıdır. Fotoğrafçılık Kursu bitiminde katılımcılar iyi bir fotoğraf çekmek için kullanılan teknikleri, fotoğraf makinesinin ayarları gibi birçok bilgiyi öğrenmektedir. Böylece kişi, fotoğrafçılık mesleğini yapmak için önemli bir adım atmış olur.

Fotoğrafçılık Eğitimi sonunda kişi üç adet sertifika almaktadır. Bu sertifikalar, kişinin fotoğrafçılık alanında belli bir bilgiye sahip olduğunu kanıtlamasını sağlamakta ve bu alanda yaptığı iş başvurularında avantajlı konuma gelmesine yardımcı olmaktadır.

Fotoğrafçılık Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:

  • DSLR ve DSLR görünümlü fotoğraf makinelerini,
  • Aynasız dijital fotoğraf makinelerini,
  • Fotoğrafta ışık, beyaz ayarı gibi önemli kavramları,
  • Fotoğrafta kompozisyon yaratmayı,
  • Farklı çekim tekniklerini.

Fotoğrafçılık Eğitimi Nedir?

Fotoğrafçılık Eğitimi, fotoğrafçılık alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler için oluşturulan bir online eğitimdir. Fotoğrafçılık Kursu ile kişiler; temel fotoğrafçılık terimlerini, fotoğrafçılıkta kullanılan en önemli kavramları ve farklı çekim tekniklerini öğrenmektedir. Böylece kişi, iyi bir kompozisyon oluşturarak etkileyici fotoğraflar çekmektedir.

Fotoğrafçılık Kursu’nda Ne Öğretilir?

Fotoğrafçılık Eğitimi'nde fotoğrafçılıkta temel kavramlar, fotoğraf makinelerinin nasıl kullanıldığı, fotoğraf çekme teknikleri, kompozisyon yaratma vb. konular öğretilir.

Fotoğrafçılık Kursu'na katılan kişiler doğru açıyı ve ışığı yakalama, fotoğraf makinesini ortama uygun hale getirme gibi fotoğraf çekmeye dair en gerekli tüyoları öğrenir. 

Fotoğrafçılık Eğitimi’ne Kimler Katılabilir?

Fotoğrafçılık Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:

  • Fotoğrafçı olmak isteyen kişiler,
  • Fotoğraf editörü olmak isteyenler,
  • Fotoğraf sanatçısı olmak isteyen kişiler,
  • Fotoğraf makinesinin nasıl kullanıldığını öğrenmek isteyenler,
  • Farklı çekim teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler,
  • Fotoğrafçılık alanına ilgi duyan herkes.

Fotoğrafçılık Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?

Fotoğrafçılık Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:

  • Eğitime katılmak için bir telefon ya da bilgisayara sahip olunmalıdır.
  • İlgili teknolojik aletlerin nasıl kullanıldığı konusunda bilgi sahibi olunmalıdır.
  • Dersler online ortamda yapıldığından kişinin bulunduğu mekanda kesintisiz çalışan bir internet bağlantısı olmalıdır.

Fotoğrafçılık Kursu Dersleri Nasıl Gerçekleştirilmektedir?

Fotoğrafçılık Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim metodu ile düzenlenmektedir. Fotoğrafçılık Kursu dersleri, fotoğrafçılık alanında uzman bir eğitmen eşliğinde online olarak yapılır. Dersler, önceden çekilen videolardan oluşmakta olup videoları izlemek için eğitime kaydolmak gerekmektedir. Fotoğrafçılık Kursu’nda derslerin online ortamda yapılması, kişiye zamandan tasarruf ederek bulunduğu mekan fark etmeksizin eğitime katılma imkanı vermektedir.

Fotoğrafçılık Eğitimi Ders Konu Başlıkları Nelerdir?

Fotoğrafçılık Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:

  • DSLR ve DSLR Görünümlü Fotoğraf Makineleri 
  • Mirrorless Dijital Fotoğraf Makineleri 
  • White Balance 
  • Netleme Sistemi 
  • Alan Derinliği 
  • Alan Derinliği Uygulama 
  • Yardımcı Gereçler 
  • Fotoğrafta Işık 
  • Sabit Objeleri Fotoğraflama 
  • Fotoğrafta Etkili Kompozisyon 
  • Çekim Teknikleri

Fotoğrafçılık Eğitimi’nde Ders Kaynakları Nelerdir?

Fotoğrafçılık Eğitimi’nde ders kaynakları, fotoğrafçılık alanında uzman bir eğitmen eşliğinde bir stüdyo ortamında önceden çekilen videolardır. Bu ders videoları, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün sitesine yüklenmektedir. Eğitime kayıt olan kişiler, videoları izlemek için üyelik bilgilerini kullanarak öğrenci paneli üzerinden siteye giriş yapmalıdır. Böylece kişi eğitime katıldığı mekan ve zaman fark etmeksizin daha esnek bir eğitim süreci yaşamış olur.

Fotoğrafçılık Eğitimi Sonunda Hangi Sertifikalar Alınır?

Fotoğrafçılık Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:

  • Enstitü onaylı eğitim sertifikası
  • Uluslararası geçerli eğitim sertifikası
  • Üniversite onaylı eğitim sertifikası

Fotoğrafçılık Kursu Sertifikası Nasıl Alınır?

Fotoğrafçılık Eğitimi Sertifikası almak için öncelikle üniversite veya MEB onaylı Fotoğrafçılık Eğitimi veren bir kurumdan eğitim alınmalıdır. Eğitim süreci tamamlandıktan sonra varsa sınava girilir, ardından sınavı geçen kişiler Fotoğrafçılık Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanır. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen Fotoğrafçılık Kursu sonunda sınav yapılmamaktadır, dersleri tamamlayan kişiler direkt Fotoğrafçılık Eğitimi Sertifikası’na sahip olmaktadır.

Fotoğrafçılık Eğitimi sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 10 iş günü içinde gelişmektedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa bağlı bir şekilde değişkenlik göstermektedir.

Boğaziçi Enstitüsünde Fotoğrafçılık Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?

Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Fotoğrafçılık Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.

Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.

Fotoğrafçılık Kursu Sonunda Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?

Fotoğrafçılık Kursu sonunda alınan sertifika ile kişi fotoğrafçılık alanında bildiklerini kanıtlama imkanı bulmaktadır. Fotoğrafçı olarak çalışmak isteyen kişiler Fotoğrafçılık Eğitimi sonunda aldıkları sertifika sayesinde iş görüşmelerinde avantajlı hale gelmektedir. Fotoğrafçı olmak için deneyim ve ek eğitim almak gerekir ancak İstanbul Boğaziçi Enstitüsünden alınan Fotoğrafçılık Kursu Sertifikası da kişiye birçok açıdan avantaj sağlamaktadır.

İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen Fotoğrafçılık Kursu sonunda alınan sertifikalardan bir tanesi uluslararası düzeyde de geçerli olduğu için kişinin fotoğrafçılık alanındaki birikimini yurt dışında da kanıtlamasını sağlamaktadır.

Kurs İçeriği

Ünite Ders 1 DSLR ve DSLR Görünümlü Fotoğraf Makineleri
Ünite Ders 2 Mirrorless Dijital Fotoğraf Makineleri
Ünite Ders 3 White Balance
Ünite Ders 4 Netleme Sistemi
Ünite Ders 5 Alan Derinliği
Ünite Ders 6 Alan Derinliği Uygulama
Ünite Ders 7 Yardımcı Gereçler
Ünite Ders 8 Fotoğrafta Işık
Ünite Ders 9 Sabit Objeleri Fotoğraflama
Ünite Ders 10 Fotoğrafta Etkili Kompozisyon
Ünite Ders 11 Çekim Teknikleri
Boğaziçi Enstitüsündeki tüm eğitimler ücretsiz değil fakat ücretsiz olarak alabileceğiniz onlarca eğitim bulunuyor. Online eğitimler sayfamızdan tüm eğitimlerimize erişim sağlayabilirsiniz.
Bilişim, sağlık, psikoloji, hukuk gibi çok sayıda kategoriden eğitim alabilirsiniz. Bu eğitimlere ulaşmak için online eğitimler sayfasına girmeniz yeterli olacaktır.
Boğaziçi Enstitüsündeki eğitimler canlı ders ya da video içerik şeklinde sizlere sunuluyor. Eğitim içeriklerine bakarak eğitimin nasıl verildiğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Sertifikanızın e-Devlet sistemine yansıma süresi, sertifikayı oluşturmanızın ardından ortalama 10 iş günüdür. e-Devlet sertifika sorgulama içeriğimizden sorgulama detaylarını öğrenebilirsiniz.
Evet, tüm eğitimlerimizin sonunda sertifika ücreti almaktayız. Sertifikanızı fiziksel olarak talep etmeniz durumunda 499 TL, dijital olarak talep etmeniz durumunda ise 299 TL ödemeniz gerekmektedir. Uluslararası geçerli, üniversite ve enstitü onaylı olmak üzere üç sertifika için sizden sadece tek bir sertifika ücreti talep ediyoruz.
Sertifikaların basılıp kargoya verilme süresi, talep tarihinden sonra (resmi tatiller hariç) en fazla 3 gündür. Sertifikanız kargoya teslim edildikten sonra kargonun çalışma gününe bağlı olarak 5 iş günü içinde adresinize teslim edilir.
Hayır, sertifika gönderimi için herhangi bir ücret ödemesi bulunmuyor. Tüm sertifikalarda kargo ücretsiz.
Eğitimlerimizin sonunda çoğunlukla üniversite onaylı sertifika vermekteyiz ancak bazı eğitimlerimizde öğrencilere MEB onaylı sertifika verilmektedir. Detaylı bilgiye eğitimin açıklama metninden ulaşabilirsiniz.
Eğitimler sonunda aldığınız sertifikalar, eğitim aldığınız konu ve alan hakkında uzmanlığınızı kanıtlayan belgelerdir. Sertifikanızı iş görüşmelerinde referans olarak gösterebilir, devlet kurumlarında kullanabilir; aldığınız sertifika sayesinde mesleki yetkinliğinizi belgeleyebilir ve uluslararası geçerli sertifika ile yurt dışında da mesleğinizi yapabilirsiniz.
Türkiye'de yaşamayan kişiler de dilediği eğitimi alabilir. Eğitimlerimiz, dünyanın her yerinden erişime açıktır.
Boğaziçi Enstitüsünün tüm eğitimlerinde sertifika alıyorsunuz. Sertifika alma gibi bir zorunluluk bulunmuyor ancak eğitimi başarı ile bitirdiğinizi gösteren tek belge alacağınız sertifikalar, bu nedenle sertifika talep etmenizi öneriyoruz.
Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra “sertifika talep et” butonuna basarak sertifikanızı talep edebilirsiniz. Sertifikanızın size ulaşması için mutlaka girdiğiniz adresin güncel olması gerekmektedir.
Türk vatandaşı olmayan kişiler sertifika alabilmektedir. Ancak bu kişilerin TC kimlik numaraları bulunmadığından aldıkları sertifikalar e-Devlet'e işlenmez. Türk vatandaşlığı bulunmayan kişiler kendi vatandaşlık numaralarını yazarak sertifikalarını talep edebilirler.
Sertifika sorgulaması yapmak için sertifika sorgulama sayfasına gidin. Bu sayfada öğrenci numarası veya T.C. kimlik numarası ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Online eğitimlerin hiçbirinde başlama süresi bulunmaz, dilediğiniz zaman eğitimlere başlayabilirsiniz.

Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.

Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra sertifikanızı dilediğiniz zaman talep edebilirsiniz.
Tüm eğitimlere ömür boyu erişim hakkınız bulunmaktadır. Eğitimi bitirip bitirmemeniz önemli değildir, dilediğiniz zaman eğitime tekrar başlayabilirsiniz.
Sertifikalarınızı tüm dijital platformlarda kullanabilir ve sertifika eklemesi yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise sertifika eklemesi yapacağınız platforma girip dijital sertifikanızı, öğrenci numaranızı ya da sertifikanın URL alanını kopyalayıp gerekli alana eklemek.
Boğaziçi Enstitüsü birçok üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirir ancak hiçbir üniversiteye bağlı değildir, bağımsız bir eğitim kurumudur.
Bu kursu öğrenciler nasıl değerlendirdi?
4.31

(Toplam 13 Değerlendirme)

77%
8%
0%
0%
15%

Yorumlar

Kurumunuz için Başvurun!
Personellerinizin becerilerini yükseltin, niteliklerini arttırın.
İşletmenizi kısa sürede hedeflediğiniz noktaya taşıyın.
Eğitimleri incele - Teklif Al
549.99₺990.00₺
Sepete Ekle
Sepete Git
Kursa Devam Et
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat