Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi
Bu eğitime katılarak telif haklarını ve bu alanda açılan davaları öğrenecek, marka hukukuna hakim olacak ve sertifika kazanarak hukuk alanında kariyerinizi güçlendirebileceksiniz.
Türkçe & İngilizce
Mobil & Masaüstü
Türkçe
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi, bir eserin fikri ve sınai mülkiyet haklarını korumak için yapılması gerekenleri içeren bir online eğitimdir.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi dersleri, alanında yetkin bir avukat eşliğinde online ortamda düzenlenmektedir. Derslere katılan kişiler, fikri ve sınai mülkiyet hakları dışında marka başvurusu yapmayı ve marka hukukunu da öğrenmektedir.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
- Fikri ve sınai mülkiyet haklarının kapsamını ve nelerden oluştuğunu,
- Eser çeşitlerini ve eserden doğan hakları,
- Fikri ve sınai mülkiyet hakları kapsamındaki davaları,
- Bir markanın hangi unsurlardan oluştuğunu,
- Marka hukukunun kapsamını,
- Marka başvurusunun nasıl yapıldığını,
- Marka başvurusunun reddedilmesi durumunda yapılması gerekenleri,
- Marka hakkına tecavüz edilmesi durumunda yapılabilecekleri,
- Marka hakkının sona ermesi.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi Nedir?
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi; eserden doğan hakları, ilgili alanda davaların ve cezaların neler olduğunu ve marka hukukunu öğrenmeyi sağlayan bir online eğitim programıdır.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi ile kişiler; telif hakları, marka hakkı, eserden doğan haklar gibi fikri ve sınai mülkiyet hukuku ile marka hukuku kapsamına giren konuları öğrenmektedir. Bu sayede söz konusu alanda bilgi birikimlerini arttırarak hukuk alanındaki kariyerlerini güçlendirebilirler.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi’ne Kimler Kaydolabilir?
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi’ne hukuk alanında çalışmak isteyen veya çalışan kişiler kaydolabilir. Ayrıca fikri ve sınai mülkiyet hakları ile marka hukuku alanında bilgi edinmek isteyen kişiler de eğitime katılabilir.
Eğitime özellikle hukuk alanında çalışan/çalışmayı hedefleyen kişilerin katılması önerilmektedir. Marka hukuku, telif hakları, fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında yetkinlik elde etmek isteyen kişiler bu eğitim programına kaydolarak sertifika kazanabilir ve öz geçmişlerini geliştirebilirler.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi’ne katılmak için kişinin kesintisiz çalışan bir internet bağlantısına ve telefon, tablet, bilgisayar gibi bir cihaza sahip olması gerekir. Çünkü dersler, online ortamda düzenlenmektedir ve ders videoları indirilememektedir.
Bu gibi teknik şartlar haricinde eğitime katılmak için belirli bir bölümden mezun olma koşulu bulunmamaktadır. Ayrıca eğitime katılmak için hukuk alanında çalışmak da şart değildir, fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilgi duyan herkes kaydolabilir.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi’nde Hangi Dersler ve Konular İşlenir?
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi’nde işlenen dersler ve konular aşağıda sıralanmıştır.
- Fikri Mülkiyet Hakları Nelerdir?
- Telif Hakları Nelerdir?
- Eser Çeşitleri
- Eserden Doğan Haklar
- Hukuki İşlemler, Miras ve Koruma Süreleri
- Hukuk ve Ceza Davaları
- Sınai Mülkiyet Hakları
- Ortak Hükümler
- Markanın Unsurları
- Marka Olabilecek İşaretler
- Marka Türleri
- Uluslararası Marka Tescili
- Marka Başvurusu Nasıl Yapılır?
- Başvuru Şekli
- Marka Başvurusunda Şekli Eksiklik Olması Ne Anlama Gelir?
- Marka Başvurusunda Mutlak Ret Nedenleri
- Marka Başvurusunda Nispi Ret Nedenleri
- Marka Başvurusunun Yayımlanması
- YİDK Kararına İtiraz
- Tescilin Yenilenmesi
- Marka Hakkının Kapsamı
- Marka Hakkına Tecavüz
- Marka Hakkının Sona Ermesi
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi, Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim metoduna göre gerçekleştirilir. Dersler, önceden çekilmiş videolar aracılığıyla düzenlenir. Eğitim, alanında yetkin bir avukat tarafından anlatılan derslerden oluşmaktadır.
Eğitimin online ortamda düzenlenmesi, öğrencilerin mekan ve zaman sınırlılığı yaşamadan dersleri takip etmesi anlamına gelmektedir. Ders içerikleri, eğitime kaydolan kişilerin erişimine sınırsız bir şekilde açılmaktadır. Bu sayede daha verimli bir öğrenme süreci geçirilir.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi Sonunda Hangi Sertifikalar Alınır?
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
- e-Devlet üzerinden sorgulanabilen üniversite onaylı eğitim sertifikası
- Uluslararası geçerli eğitim sertifikası
- Enstitü onaylı eğitim sertifikası
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi sonunda sertifika almak için katılımcıların tüm ders videolarını izleyip tamamlaması gerekmektedir. Eğitim bitiminde sınav yapılmadığı için katılımcılar öğrenme süreci sona erdikten sonra belgelerini talep ederek sertifika sahibi olabilirler.
Eğitim sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir. Üniversite onaylı sertifika, e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 10 iş günü içinde gelişmektedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa göre değişebilmektedir.
Boğaziçi Enstitüsünde Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi Sonunda Sertifika Ücreti Var mı?
Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.
Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi Sonunda Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi sonunda alınan sertifika, kişinin fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında edindiği bilgi birikimini kanıtlamasını sağlar. Hukuk alanında çalışmakta olan ve kariyer hedefleyen kişiler, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Sertifikası alarak öz geçmişlerini daha donanımlı hale getirebilir.
Eğitim sonunda alınan sertifika, kişinin iş başvurularında avantajlı olmasına da katkıda bulunur. İş başvurularında kendini geliştiren adaylara öncelik tanınmaktadır. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Eğitimi Sertifikası alan kişiler, hukuk alanında kendini geliştirdiğini kanıtlayarak iş görüşmelerinde rakiplerine göre bir adım önde olur.
Kurs İçeriği
Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.
Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.
Kurum
Biruni Üniversitesi
(Toplam 2 Değerlendirme)
Yorumlar
Bu eğitimle birlikte satın alınan eğitimler
Başvuruda Bulunun
bir adım daha yaklaşın. Geleceğinizi şekillendirmek için eşsiz fırsatları kaçırmayın!