Çocuklar için Kodlama Eğitimi

Bu eğitimde çocuklara temel düzeyde kodlama bilgisi öğretilmektedir. Bilgisayara ilgisi olan çocukların kendini geliştirmesi için düzenlenen eğitime şimdi ücretsiz kaydolun.

Ücretsiz
Sertifika

Türkçe & İngilizce

Cihaz Desteği

Esnek Tasarım

Eğitim Dili

Türkçe

Üniversite Onaylı

e-Devlet'te Sorgulanabilir

Çocuklar için Kodlama Eğitimi, çocukların eğlenerek öğreneceği temel düzeyde kodlama bilgisinin, uzman eğitmenler tarafından aktarıldığı bir ders programıdır. Çocuklar için Kodlama Eğitimi, çocuklara kodlama alanında birçok farklı ve detaylı bilgi sunmaktadır.

Çocuğunuz bilgisayarla fazla mı vakit geçiriyor? Oynadığı oyunlardan sizin dahi anlamadığınız bilgisayar fonksiyonlarını çok çabuk mu kavrıyor? Peki ya, çocuğunuzu ilgi duyduğu bu alana nasıl yönlendireceğinizi biliyor musunuz? Çocuğunuzun bilişime ve programlamaya duyduğu ilgi, geleceğine bir katkı sağlasın diye Çocuklar için Kodlama Kursu'nu hazırladık. Kaydolmak için gelin eğitim detaylarına beraber bakalım!

Bu eğitim ile şunları öğreneceksiniz:

  • Kodlama alanında temel bilgileri,
  • Temel düzeyde kodlama için kurulum yapmayı,
  • Temel düzey kodlama terimlerini,
  • Temel düzeyde kodlama döngülerini,
  • Kodlama ile grafik açmayı,
  • Temel düzeyde kodlama ile matematiksel dört işlem komutu vermeyi,
  • Kodlama ile veri almayı,
  • Çocuklara uygun düzeyde kodlama dilini etkin kullanmayı.

Çocuklar için Kodlama Eğitimi Nedir?

Çocuklar için Kodlama Eğitimi, temel seviye programlama ve kodlamayı eğlenerek öğrenmelerini sağlayan bir ders programıdır. Çocuklar için Kodlama Kursu, çocukların seviyesine uygun şekilde ayarlandığı için onların dikkatini dağıtmadan etkin bir eğitim süreci geçirebilmelerine olanak sağlar.

Bu eğitim programı, eğitime katılan çocukların hem psikolojik hem de somut olarak gelişimlerini olumlu yönde etkilenmektedir.

Kodlama Nedir?

Kodlama; bilgisayar, telefon, tablet gibi teknolojik cihazların yazılımları için sisteme işlenmesi gereken komutlar bütününü ifade etmektedir. Kodlama sayesinde teknolojik cihazlar, birden fazla işlemi aynı anda gerçekleştirebilir hale gelmektedirler. Kodlama yapabilmek herkesin bir anda uygulayabileceği bir durum değildir. Kodlama yapmak için yazılım dillerinden kodlama tekniklerine kadar her şeyin detaylı öğrenilmesi gerekmektedir.

Kodlama yapmayı öğrenmek aynı zamanda birçok teknolojik donanım hakkında da bilgi sahibi olmak demektir. Dijital çağda önem derecesini katlayarak gelişen kodlama alanı, bireylerin hem eğlendikleri hem de öğrendikleri geniş yelpazeye sahip bir alandır.

Çocuklar için Kodlama Eğitimi Çocuk Gelişimine Katkı Sağlar mı?

Çocuklar için Kodlama Eğitimi, çocuk gelişiminde büyük rol oynamaktadır. Çocuklar için Kodlama Kursu, onların zihinsel gelişim süreçlerine oldukça katkı sağlamaktadır. Bu eğitim programı sayesinde çocuklar, önlerine çıkabilecek olan problemlere karşı daha pratik çözüm sunacak şekilde düşünmeyi öğrenmektedir. 

Çocuklar, Online Kodlama Eğitim Programı ile karmaşık sorulara daha az zihinsel güç harcayarak yanıt verme yeteneği kazanacaklardır. Çocuklar için Kodlama Eğitimi, zihinsel gelişim için sağladığı katkıların yanında psikoloji için de olumlu katkı sunar. Çocuklar, Uzaktan Kodlama Eğitimi’ne katılarak farklı olayların birbirleri ile bağlantısına daha bütüncül bir perspektiften bakma ve olayları daha mantıklı yorumlayabilme becerilerine sahip olurlar. 

Çocuklar için Kodlama Eğitimi’ne Kimler Katılabilir?

Çocuklar için Kodlama Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:

  • Bilgisayara ilgi duyan çocuklar,
  • Çocuğunu kodlama alanında ilgili olmasını isteyen ebeveynler,
  • Bilgisayar oyunları oynamaktan hoşlanan çocuklar,
  • Kodlama yapmayı en temelden öğrenmek isteyen kişiler,
  • Öğretmenler.

Çocuklar için Kodlama Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?

Çocuklar için Kodlama Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:

  • Katılımcı temel bilgisayar kullanım bilgisine sahip olmalıdır.
  • Katılımcı derslere erişebilmek için bir teknolojik cihaza sahip olmalıdır.
  • Katılımcı ders takip ve devamlılığını sağlamak için etkin bir internet ağına sahip olmalıdır.

Çocuklar için Kodlama Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilmektedir?

Çocuklar için Kodlama Eğitimi dersleri, İstanbul Boğaziçi Enstitüsü tarafından online eğitim şeklinde gerçekleştirilmektedir. Eğitim dersleri, kodlama alanında uzman eğitmenler eşliğinde uzaktan eğitim metoduyla yapılmaktadır. Çocuklar için Kodlama Kursu dersleri, eğitime katılmak isteyen her çocuğun yaşadığı şehirden direkt olarak online eğitim programına kaydolmasına fırsat vermektedir.

Çocuklar için Kodlama Eğitimi Ders Konu Başlıkları Nelerdir?

Çocuklar için Kodlama Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:

  • Small Basic Kurulum ve Merhaba Dünya
  • Small Basic Değişkenler
  • Small Basic Dört İşlem
  • Kullanıcıdan Veri Alma
  • Small Basic Saat ve Zaman Objesi
  • Yaş Bulma Uygulaması
  • Small Basic Koşullar
  • Koşullar Mini Uygulama
  • Matematik Objesi Tek mi Çift mi Uygulaması
  • Small Basic Döngüler - For Döngüleri
  • Small Basic Döngüler - While Döngüler
  • Grafik Açma Oluşturma
  • Grafik Penceresine Yazı Yazma
  • Grafik Penceresi Konumlandırma
  • Merhaba Kaplumbağa - Kaplumbağa Oluşturma
  • Kaplumbağa ile Kare Çizme
  • Mini Uygulama Kaplumbağa ile Kodlama
  • Small Basic Final Bölümü

Çocuklar için Kodlama Eğitimi Ders Kaynakları Nelerdir?

Çocuklar için Kodlama Eğitimi ders kaynakları, çocuklar için kodlama alanında uzman eğitmenler ile çekilen ve uzaktan eğitim yoluyla paylaşılan ders videolarıdır. Eğitimin uzaktan eğitim metoduyla yürütülmesi sayesinde katılımcılar, ders kaynakları olan ders video içeriklerine zaman ve mekan sınırlılığı yaşamadan erişim sağlayabilmektedir. Çocuklar için Kodlama Kursu online ders videoları, İstanbul Boğaziçi Enstitüsü web sitesinden oluşturduğunuz hesabınızda paylaşılmaktadır.

Çocuklar için Kodlama Kursu Sonunda Hangi Sertifikalar Alınır?

Çocuklar için Kodlama Kursu sonunda katılımcılar şu sertifikaları alabilmektedir:

  • Üniversite onaylı eğitim sertifikası.
  • Uluslararası geçerli eğitim sertifikası.
  • Enstitüsü onaylı eğitim sertifikası.

Çocuklar için Kodlama Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?

Çocuklar için Kodlama Eğitimi sonunda sertifika almak için sınavı katılmak gerekir. Online ortamda düzenlenen sınavda başarılı olan kişilere sertifika verilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir.

Çocuklar için Kodlama Kursu sonunda Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifikanız ve uluslararası geçerli sertifikanız adresinize fiziki olarak gönderilecektir. Üniversite onaylı sertifikanızı ise e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sertifikanızın e-Devlet sisteminde görülme süresi, sertifikanın oluşturulmasından sonraki 10 iş günü içindedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Boğaziçi Enstitüsünde Çocuklar için Kodlama Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?

Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Çocuklar için Kodlama Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.

Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.

Çocuklar için Kodlama Eğitimi Sonunda Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?

Çocuklar için Kodlama Kursu sonunda alınan sertifika katılımcıların, temel kodlama alanında yetkin kişiler olduklarını kanıtlar nitelikte olmaktadır. Çocuklar için Kodlama Eğitimi’ne katılan çocuklar, erken yaşta öğrendikleri bilgiler ile gelecekteki eğitim ve iş hayatlarına büyük bir katkı sağlamış olurlar. 

Bu eğitim programına dahil olarak erken yaşta bilgi birikimlerini arttıran çocuklar, kodlama ile ilgilenmek istedikleri takdirde bu alanda daha üst bilgileri içeren farklı eğitimler ile yollarına devam edebilirler. 

Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara verilen sertifika hem üniversite onaylı olması hem enstitü onaylı olması ve uluslararası geçerli olması sebebiyle çocukların gelecekteki öz geçmiş belgelerine şimdiden bir miras niteliği taşımaktadır.

Çocuklar için Kodlama Eğitimi Sonunda Uygulanan Sertifika Sınavı Nedir?

Çocuklar için Kodlama Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, Eğitime katılan kişilerin online eğitim programından kazandıkları bilgilerin ölçüldüğü bir testtir. Katılımcıların, eğitimi tamamladıktan sonra üniversite onaylı sertifika sahibi olmak için uygulanacak olan sertifika sınavında başarılı olmaları gerekmektedir. Çocuklar için Kodlama Kursu kapsamında uzaktan eğitim sürecini ilgi ve dikkat ile tamamlayan katılımcılar üniversite onaylı sertifika dahil olmak üzere belirtilen toplam üç sertifikayı almaya hak kazanırlar.

Çocuklar için Kodlama Eğitimi Sonunda Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?

Çocuklar için Kodlama Eğitimi sonunda sertifika sınavı İstanbul Boğaziçi Enstitüsü tarafından online olarak yapılmaktadır. Sertifika sınavı, Çocuklar için Kodlama alanında uzman eğitmenlerin hazırladığı soruların dijital platformda paylaşılması yolu ile yapılır. 

Çocuklar için Kodlama Kursu sonunda yapılan sertifika sınavı, uzaktan eğitim sürecini dikkatli ve düzenli takip eden katılımcılar için zorluk barındırmamaktadır. 

Eğitim programı sonunda sertifika sınavını başarıyla tamamlayan katılımcılar, kısa bir süre içerisinde üniversite onaylı sertifika ve diğer iki çeşit sertifika ile birlikte eğitim sürecini verimli bir şekilde geçirmiş olurlar.

Kurs İçeriği

Ünite Ders 1 - Small Basic Kurulum ve Merhaba Dünya
Ünite Ders 2 - Small Basic Değişkenler
Ünite Ders 3 - Small Basic Dört İşlem
Ünite Ders 4 - Kullanıcıdan Veri Alma
Ünite Ders 5 - Small Basic Saat ve Zaman Objesi
Ünite Ders 6 - Yaş Bulma Uygulaması
Ünite Ders 7 - Small Basic Koşullar
Ünite Ders 8 - Koşullar Mini Uygulama
Ünite Ders 9 - Matematik Objesi Tek mi Çift mi Uygulaması
Ünite Ders 10 - Small Basic Döngüler - For Döngüleri
Ünite Ders 11 - Small Basic Döngüler - While Döngüler
Ünite Ders 12 - Grafik Açma Oluşturma
Ünite Ders 13 - Grafik Penceresine Yazı Yazma
Ünite Ders 14 - Grafik Penceresini Konumlandırma
Ünite Ders 15 - Merhaba Kaplumbağa - Kaplumbağa Oluşturma
Ünite Ders 16 - Kaplumbağa ile Kare Çizme
Ünite Ders 17 - Mini Uygulama Kaplumbağa ile Kodlama
Ünite Ders 18 - Small Basic Final Bölümü
Sınav Çocuklar için Kodlama Eğitimi Final Sınavı
Boğaziçi Enstitüsündeki tüm eğitimler ücretsiz değil fakat ücretsiz olarak alabileceğiniz onlarca eğitim bulunuyor. Online eğitimler sayfamızdan tüm eğitimlerimize erişim sağlayabilirsiniz.
Bilişim, sağlık, psikoloji, hukuk gibi çok sayıda kategoriden eğitim alabilirsiniz. Bu eğitimlere ulaşmak için online eğitimler sayfasına girmeniz yeterli olacaktır.
Boğaziçi Enstitüsündeki eğitimler canlı ders ya da video içerik şeklinde sizlere sunuluyor. Eğitim içeriklerine bakarak eğitimin nasıl verildiğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Sertifikanızın e-Devlet sistemine yansıma süresi, sertifikayı oluşturmanızın ardından ortalama 10 iş günüdür. e-Devlet sertifika sorgulama içeriğimizden sorgulama detaylarını öğrenebilirsiniz.
Evet, tüm eğitimlerimizin sonunda sertifika ücreti almaktayız. Sertifikanızı fiziksel olarak talep etmeniz durumunda 499 TL, dijital olarak talep etmeniz durumunda ise 299 TL ödemeniz gerekmektedir. Uluslararası geçerli, üniversite ve enstitü onaylı olmak üzere üç sertifika için sizden sadece tek bir sertifika ücreti talep ediyoruz.
Sertifikaların basılıp kargoya verilme süresi, talep tarihinden sonra (resmi tatiller hariç) en fazla 3 gündür. Sertifikanız kargoya teslim edildikten sonra kargonun çalışma gününe bağlı olarak 5 iş günü içinde adresinize teslim edilir.
Hayır, sertifika gönderimi için herhangi bir ücret ödemesi bulunmuyor. Tüm sertifikalarda kargo ücretsiz.
Eğitimlerimizin sonunda çoğunlukla üniversite onaylı sertifika vermekteyiz ancak bazı eğitimlerimizde öğrencilere MEB onaylı sertifika verilmektedir. Detaylı bilgiye eğitimin açıklama metninden ulaşabilirsiniz.
Eğitimler sonunda aldığınız sertifikalar, eğitim aldığınız konu ve alan hakkında uzmanlığınızı kanıtlayan belgelerdir. Sertifikanızı iş görüşmelerinde referans olarak gösterebilir, devlet kurumlarında kullanabilir; aldığınız sertifika sayesinde mesleki yetkinliğinizi belgeleyebilir ve uluslararası geçerli sertifika ile yurt dışında da mesleğinizi yapabilirsiniz.
Türkiye'de yaşamayan kişiler de dilediği eğitimi alabilir. Eğitimlerimiz, dünyanın her yerinden erişime açıktır.
Boğaziçi Enstitüsünün tüm eğitimlerinde sertifika alıyorsunuz. Sertifika alma gibi bir zorunluluk bulunmuyor ancak eğitimi başarı ile bitirdiğinizi gösteren tek belge alacağınız sertifikalar, bu nedenle sertifika talep etmenizi öneriyoruz.
Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra “sertifika talep et” butonuna basarak sertifikanızı talep edebilirsiniz. Sertifikanızın size ulaşması için mutlaka girdiğiniz adresin güncel olması gerekmektedir.
Türk vatandaşı olmayan kişiler sertifika alabilmektedir. Ancak bu kişilerin TC kimlik numaraları bulunmadığından aldıkları sertifikalar e-Devlet'e işlenmez. Türk vatandaşlığı bulunmayan kişiler kendi vatandaşlık numaralarını yazarak sertifikalarını talep edebilirler.
Sertifika sorgulaması yapmak için sertifika sorgulama sayfasına gidin. Bu sayfada öğrenci numarası veya T.C. kimlik numarası ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Online eğitimlerin hiçbirinde başlama süresi bulunmaz, dilediğiniz zaman eğitimlere başlayabilirsiniz.

Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.

Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra sertifikanızı dilediğiniz zaman talep edebilirsiniz.
Tüm eğitimlere ömür boyu erişim hakkınız bulunmaktadır. Eğitimi bitirip bitirmemeniz önemli değildir, dilediğiniz zaman eğitime tekrar başlayabilirsiniz.
Sertifikalarınızı tüm dijital platformlarda kullanabilir ve sertifika eklemesi yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise sertifika eklemesi yapacağınız platforma girip dijital sertifikanızı, öğrenci numaranızı ya da sertifikanın URL alanını kopyalayıp gerekli alana eklemek.
Boğaziçi Enstitüsü birçok üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirir ancak hiçbir üniversiteye bağlı değildir, bağımsız bir eğitim kurumudur.
Bu kursu öğrenciler nasıl değerlendirdi?
4.82

(Toplam 11 Değerlendirme)

91%
0%
9%
0%
0%

Yorumlar

Kurumunuz için Başvurun!
Personellerinizin becerilerini yükseltin, niteliklerini arttırın.
İşletmenizi kısa sürede hedeflediğiniz noktaya taşıyın.
Eğitimleri incele - Teklif Al
ÜcretsizBu Eğitime Ücretsiz Kaydolabilirsiniz.
Sepete Ekle
Sepete Git
Kursa Devam Et
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat