AR-GE Projeleri Eğitimi
Bu eğitim ile AR-GE projelerinin kapsamını uzmanından öğrenecek, derslerin sonunda alacağınız sertifika ile öz geçmişinizi güçlendirebileceksiniz.
Türkçe & İngilizce
Esnek Tasarım
Türkçe
AR-GE Projeleri Eğitimi, AR-GE projelerinin nasıl işlediğini öğrenmek isteyen ve proje geliştirmeyi hedefleyen kişilere yönelik düzenlenmiş bir online eğitim programıdır.
AR-GE Projeleri Eğitimi ile katılımcılar AR-GE projelerinde sürecin nasıl işlediğini öğrenir ve proje yazarken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgi sahibi olur. Ayrıca Boğaziçi Enstitüsü tarafından eğitim sonunda verilen sertifika sayesinde kişi, AR-GE projeleri hakkında bilgi sahibi olduğunu iş başvurularında da kanıtlama fırsatı bulur.
AR-GE Projeleri Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
- AR-GE çalışmalarının kapsamını,
- AR-GE projelerinin neden yapıldığını,
- AR-GE projeleri yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini,
- TÜBİTAK’ın AR-GE projelerinde hangi kriterlere dikkat ettiğini,
- Popüler TÜBİTAK AR-GE projeleri konularını.
AR-GE Projeleri Eğitimi Nedir?
AR-GE Projeleri Eğitimi, AR-GE projesi yapmak isteyen kişilerin proje konusunu belirleme, projenin karşılaması gereken kriterleri yerine getirme, uygun bir şekilde mali rapor hazırlama gibi alanlarda bilgilenmesini sağlayan bir online eğitimdir.
AR-GE Projeleri Sertifika Programı, kişinin projeyi yönetirken dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olmasına da yardımcı olur. Böylece kişi, AR-GE projelerini yönetirken daha bilinçli bir şekilde hareket eder.
AR-GE Projeleri Eğitimi’ne Kimler Katılabilir?
AR-GE Projeleri Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
- AR-GE projelerinde çalışmak isteyen kişiler,
- AR-GE uzmanlığında kendini geliştirmek isteyenler,
- AR-GE projelerinin işleyiş sürecini öğrenmek isteyen kişiler,
- TÜBİTAK AR-GE projeleri hakkında bilgi almak isteyenler.
- AR-GE çalışmalarına ilişkin bilgilenmek isteyen herkes.
AR-GE Projeleri Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?
AR-GE Projeleri Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
- Eğitime katılmak için kişinin akıllı telefon veya bilgisayar gibi bir teknolojik aracının olması gerekmektedir.
- İlgili teknolojik aletlerin nasıl kullanıldığına dair bilgili olmak gerekir.
- Dersler online olduğu için aktif bir internet bağlantısına da sahip olunmalıdır.
AR-GE Projeleri Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilmektedir?
AR-GE Projeleri Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim modeline göre gerçekleştirilmektedir. Eğitim dersleri, AR-GE projeleri alanında yetkin bir akademisyen eşliğinde online ortamda sürdürülür. Dersler, önceden çekilen videolardan oluşmaktadır.
Eğitimin online olarak düzenlenmesi, öğrencinin zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde derslere katılmasını sağlar. Başka deyişle katılımcılar dersleri istedikleri zaman, istedikleri yerden takip edebilirler.
AR-GE Projeleri Eğitimi Ders Konu Başlıkları Nelerdir?
AR-GE Projeleri Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
- AR-GE Nedir?
- AR-GE’nin Temel Bileşenleri
- Teknolojik Hazırlık Seviyeleri (THS / TRL)
- İş/Pazar Hazırlık Seviyeleri (BRL)
- THS ve BRL Birlikteliği
- AR-GE Projelerinde Bulunması Gereken Nitelikler
- AR-GE Projeleri Denetimlerinde Sorulabilecek Sorular
- TÜBİTAK Öncelikli AR-GE ve Yenilik Konuları
- Projelerin Yenilikçi Yönü, Teknoloji Düzeyi ve AR-GE İçeriği
- Proje Planı ve Kuruluş Altyapısı
- Risk ve Finansman Yapısı
- Proje Bütçesi
- Projenin Ekonomik Yarara ve Ulusal Kazanıma Dönüşebilirliği
- AR-GE Projelerinin Mali Yönleri
- Mali Raporda Yer Alması Gereken Gider Formları
- Mali Rapor Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- AR-GE Projelerinde Maliyet Faturaları Nasıl Kesilmeli?
- Malzeme Alımlarının Belgelenmesi
- Malzeme Giderlerinin Gruplandırılması
- Öngörülen ve Gerçekleşen Maliyet Kalemlerinde Sapmalar Olunca Ne Yapılmalı?
- AR-GE Projelerinde Muhasebe Kayıtları Tutarken Dikkat Edilecekler
- Mali Raporun Denetlenmesi
AR-GE Projeleri Eğitimi’nde Ders Kaynakları Nelerdir?
AR-GE Projeleri Eğitimi’nde ders kaynakları, AR-GE projeleri alanında yetkin bir akademisyen ile profesyonel bir stüdyoda çekilen videolardır. Bu ders videoları, Boğaziçi Enstitüsünün paneline eklenmekte ve videolar yalnızca eğitime kaydolan kişilerin erişimine sunulmaktadır.
AR-GE Projeleri Sertifika Programı ders videolarını öğrenci bulunduğu mekan ya da zaman fark etmeksizin izleyebilir. Böylece daha esnek bir öğrenme süreci geçirilir ve öğrenci dersleri kendi hızında takip etmiş olur.
AR-GE Projeleri Eğitimi Sonunda Hangi Sertifikalar Alınır?
AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
- Uluslararası geçerli eğitim sertifikası
- Üniversite onaylı eğitim sertifikası
- Enstitü onaylı eğitim sertifikası
AR-GE Projeleri Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?
AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda sertifika almak için kişinin sınava girmesi gerekir. Sınavda başarılı olan kişiler sertifika alma hakkına sahip olmaktadır.
Kurs sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir. Üniversite onaylı sertifika e-Devlet üzerinden yapılan sorgulama ile görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 10 iş günü içinde gelişmektedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Boğaziçi Enstitüsünde AR-GE Projeleri Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?
Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.
Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.
AR-GE Projeleri Eğitimi Sonunda Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi, AR-GE projeleri hakkında bilgi sahibi olduğunu kanıtlama imkanı bulmaktadır. AR-GE Projeleri Eğitimi Sertifikası’nı öz geçmişine ekleyen kişiler, iş başvurularında bir adım önde olmaktadır. Özellikle AR-GE projeleri üzerine istihdam edilmek isteyenler için bu sertifika oldukça önemlidir.
Eğitim bittikten sonra katılımcılara verilen sertifikalardan biri uluslararası alanda geçerlidir. Bu sayede kişi, AR-GE projelerine dair sahip olduğu bilgiyi diğer ülkelerde de kanıtlayabilir.
AR-GE Projeleri Eğitimi Sonunda Uygulanan Sertifika Sınavı Nedir?
AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, kişinin eğitim boyunca anlatılan bilgileri ne ölçüde öğrendiğini ölçmek için kullanılan bir yöntemdir.
Sertifika sınavında başarılı olan kişiler sertifika almaktadır. Sınava girmeyen ya da sınavı geçemeyen kişiler, eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanamamaktadır.
AR-GE Projeleri Eğitimi Sonunda Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?
AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda sertifika sınavı, online yani çevrim içi ortamda düzenlenmektedir. Eğitim sonunda kişiler, çoktan seçmeli soruların bulunduğu sertifika sınavına girerler. Sınava girmek için Boğaziçi Enstitüsünün internet sitesi üzerinden üye girişi yapılmalıdır.
Kurs bittikten sonra yapılan sertifika sınavı, doğrudan eğitimde yer alan konulara yönelik hazırlanmıştır. AR-GE Projeleri Eğitimi sertifika sınavını geçmek için kişinin dersleri ilgiyle takip etmesi gerekmektedir.
Kurs İçeriği
Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.
Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.
Kurum
Biruni Üniversitesi
(Toplam 23 Değerlendirme)
Yorumlar
Bu eğitimle birlikte satın alınan eğitimler
Başvuruda Bulunun
bir adım daha yaklaşın. Geleceğinizi şekillendirmek için eşsiz fırsatları kaçırmayın!