Afet Farkındalık Eğitimi

Bu eğitimi alarak afet öncesi, sırası ve sonrasında yapmanız gerekenleri öğrenebilir ve afetlere karşı bilinç kazanabilirsiniz.

Ücretsiz
Sertifika

Türkçe & İngilizce

Cihaz Desteği

Esnek Tasarım

Eğitim Dili

Türkçe

Üniversite Onaylı

e-Devlet'te Sorgulanabilir

Afet Farkındalık Eğitimi, doğal afetlerin öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerin öğretildiği bir online eğitimdir. Bu eğitim kapsamında deprem, sel, heyelan, yangın, çığ gibi yaşamı tehdit eden olaylara karşı hangi önlemlerin alınması gerektiği öğrenilir ve kişi doğal afetlere karşı bilinçli olmaya başlar.

Türkiye’nin deprem bölgesinde yer alan bir ülke olması ve aktif fay hatları üzerinde bulunan bir coğrafi yapıya sahip olması nedeniyle Afet Farkındalık Eğitimi’ne katılmak büyük önem taşımaktadır. Bu eğitimi alan kişiler sadece deprem değil; sel, çığ, heyelan ve yangın gibi diğer yıkıcı sonuçlara neden olan afetlere ve acil durumlara karşı da neler yapılması gerektiğini öğrenmektedir.

Bu eğitim programı; afetlerin nedenlerini, risk faktörlerini ve afetlere karşı nasıl hazırlanması gerektiğini anlamamıza yardımcı olacaktır.

Afet durumunda doğru davranışlar sergilemek, can ve mal güvenliğini koruyabilmek için Afet Farkındalık Eğitimi'ne katılmak oldukça önemlidir.

Afet Farkındalık Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:

  • Afet kavramının tanımını,
  • Doğal afetlerle ilgili bilinmesi gereken temel kavramları,
  • Doğal afetlere karşı alınabilecek önlemleri,
  • Afet ve acil durum çantasının nasıl hazırlanması gerektiğini,
  • Afet sonrasında yapılması gerekenleri,
  • Gönüllü afet çalışmalarına katılımda dikkat edilmesi gerekenleri.

Afet Farkındalık Eğitimi Nedir?

Afet Farkındalık Eğitimi; deprem, sel, yangın, heyelan, çığ gibi doğal afet ve felaketlere karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla oluşturulan bir online eğitim programıdır.

Afet Farkındalık Eğitimi’ne katılan kişiler herhangi bir doğal afet ile karşılaştığında neler yapması gerektiğini öğrenmiş olur, bu sayede yaşadığı olaydan en az zarar görerek kurtulmayı başarır. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu eğitime katılarak doğal afete karşı bilinç kazanmak ve önlem almak kolaylaşır. Böylece afetin yaratacağı riskler ve tehlikeler minimum düzeye indirilmiş olur.

Afet Farkındalık Eğitimi’ne Kimler Kaydolabilir?

Afet Farkındalık Eğitimi’ne doğal afetlerle ve afetlere karşı alınabilecek önlemlerle ilgili bilgi edinmek isteyen herkes; yaşı, eğitim düzeyi, afetlerle ilgili bilgi düzeyi fark etmeksizin katılabilir.

Özellikle deprem bölgesinde yaşayanlar, yaşadığı bölgede sel, heyelan, çığ riski yüksek olan kişilerin katılması önemlidir. Doğal afetlerden önce, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler de eğitime katılabilir.

Afet Farkındalık Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?

Afet Farkındalık Eğitimi’ne katılmak için öncelikle eğitime kayıt yaptırmak gerekir. Ardından bilgisayar, akıllı telefon gibi bir teknolojik araca sahip olmak önem arz eder çünkü bu kurs, online eğitim sistemine göre düzenlenir. Eğitime kayıt yaptırmış olan kişiler, teknolojik cihazları nasıl kullanacaklarını bilmelidir. Derslerin online olarak yapılması nedeniyle aktif bir internet bağlantısına sahip olmak şarttır.

Afet Farkındalık Eğitimi’nde Hangi Dersler ve Konular İşlenir?

Afet Farkındalık Eğitimi’nde işlenen dersler ve konular aşağıda sunulmuştur.

  • Temel Bilgi ve Kavramlar
  • Afet Farkındalığımızın Oluşması 
  • Afetlere Nasıl Hazırlanmalıyız?
  • Hazırlıklarımız Neler Olmalı?
  • Afet ve Acil Durum Çantasının Hazırlanması 
  • Aile Afet ve Acil Durum Planı
  • Afet Sonrası ve Tahliye Esnasında Neler Yapılmalı?
  • Gönüllülük Sistemine Nasıl Katılırım?

Afet Farkındalık Eğitimi'nin Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Afet Farkındalık Eğitimi, Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim metodu kullanılarak gerçekleştirilir. Dolayısıyla bu kurs, ilgili alanda yetkin bir eğitmen tarafından anlatılan ders içeriklerinin önceden bir videoya kaydedilmesi ve bu videoların yayıma hazır hale getirilmesi sonucunda yürütülür.

Ders videoları hazırlandıktan sonra Boğaziçi Enstitüsünün öğrenci paneline eklenir. Eğitim yayımlandıktan sonra kursa kaydolan öğrenciler dersleri izleme fırsatına sahip olmaktadır.

Afet Farkındalık Eğitimi Sonunda Hangi Sertifikalar Alınır?

Afet Farkındalık Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:

  1. e-Devlet üzerinden sorgulanan üniversite onaylı eğitim sertifikası
  2. Enstitü onaylı eğitim sertifikası
  3. Uluslararası geçerli eğitim sertifikası

Afet Farkındalık Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?

Afet Farkındalık Eğitimi sonunda sertifika almak için kişinin ders videolarının hepsini izlemesi yeterli olacaktır. Afet Eğitimi kurs videolarını izleyen kişiler, sınava girmeden sertifika alma hakkı kazanmaktadır.

Boğaziçi Enstitüsü onaylı ve uluslararası geçerliliği olan sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir.
Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise hazırlanmasından sonraki 10 iş günü içinde gelişmektedir. Bu süre, dönemsel yoğunluğa göre değişebilmektedir.

Boğaziçi Enstitüsünde Afet Farkındalık Eğitimi Sertifika Ücreti Ne Kadar?

Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Afet Farkındalık Eğitimi sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.

Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.

Afet Farkındalık Eğitimi Sonunda Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?

Afet Farkındalık Eğitimi sonunda alınan sertifika, kişinin doğal afetlere karşı daha bilinçli olduğunu kanıtlamasını sağlar. Bu eğitimi alan kişiler, öz geçmişinin “eğitim ve sertifikalar” kısmını güçlendirmiş olur.

Afet Eğitimi Sertifikası, kişinin cankurtaranlık veya arama kurtarma gibi alanlarda yetkin olduğunu göstermez çünkü kurs içeriklerinde arama kurtarma çalışmalarının nasıl yapıldığına ilişkin bilgi verilmemektedir. Bu eğitimin amacı, bireyleri yalnızca bilinçlendirmek olduğu için kurs sonunda alınacak sertifika da kişinin yalnızca bu alandaki bilgilerini kanıtlamasını sağlamaktadır, kişinin doğrudan meslek sahibi olmasını sağlamaz.

Örneğin arama kurtarma çalışmalarında bulunmak istiyorsanız önce bu eğitimi alarak belli bir bilgi düzeyinde olduğunuzu kanıtlayabilir, ardından kurtarma çalışmalarıyla ilgili düzenlenen eğitimlere katılarak yetkinliğinizi güçlendirebilirsiniz. Aldığınız sertifikalarla bu alanda çalışma imkanınızı arttırabilirsiniz.

Kurs İçeriği

Ünite Afet Farkındalık Eğitimi Dokümanları
Ünite 1- Temel Bilgi ve Kavramlar
Ünite 2- Afet Farkındalığımızın Oluşması
Ünite 3- Afetlere Nasıl Hazırlanmalıyız?
Ünite 4- Hazırlıklarımız Neler Olmalı?
Ünite 5- Afet ve Acil Durum Çantasının Hazırlanması
Ünite 6- Aile Afet ve Acil Durum Planı
Ünite 7- Afet Sonrası ve Tahliye Esnasında Neler Yapılmalı?
Ünite 8- Gönüllülük Sistemine Nasıl Katılırım?
Boğaziçi Enstitüsündeki tüm eğitimler ücretsiz değil fakat ücretsiz olarak alabileceğiniz onlarca eğitim bulunuyor. Online eğitimler sayfamızdan tüm eğitimlerimize erişim sağlayabilirsiniz.
Bilişim, sağlık, psikoloji, hukuk gibi çok sayıda kategoriden eğitim alabilirsiniz. Bu eğitimlere ulaşmak için online eğitimler sayfasına girmeniz yeterli olacaktır.
Boğaziçi Enstitüsündeki eğitimler canlı ders ya da video içerik şeklinde sizlere sunuluyor. Eğitim içeriklerine bakarak eğitimin nasıl verildiğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Sertifikanızın e-Devlet sistemine yansıma süresi, sertifikayı oluşturmanızın ardından ortalama 10 iş günüdür. e-Devlet sertifika sorgulama içeriğimizden sorgulama detaylarını öğrenebilirsiniz.
Evet, tüm eğitimlerimizin sonunda sertifika ücreti almaktayız. Sertifikanızı fiziksel olarak talep etmeniz durumunda 499 TL, dijital olarak talep etmeniz durumunda ise 299 TL ödemeniz gerekmektedir. Uluslararası geçerli, üniversite ve enstitü onaylı olmak üzere üç sertifika için sizden sadece tek bir sertifika ücreti talep ediyoruz.
Sertifikaların basılıp kargoya verilme süresi, talep tarihinden sonra (resmi tatiller hariç) en fazla 3 gündür. Sertifikanız kargoya teslim edildikten sonra kargonun çalışma gününe bağlı olarak 5 iş günü içinde adresinize teslim edilir.
Hayır, sertifika gönderimi için herhangi bir ücret ödemesi bulunmuyor. Tüm sertifikalarda kargo ücretsiz.
Eğitimlerimizin sonunda çoğunlukla üniversite onaylı sertifika vermekteyiz ancak bazı eğitimlerimizde öğrencilere MEB onaylı sertifika verilmektedir. Detaylı bilgiye eğitimin açıklama metninden ulaşabilirsiniz.
Eğitimler sonunda aldığınız sertifikalar, eğitim aldığınız konu ve alan hakkında uzmanlığınızı kanıtlayan belgelerdir. Sertifikanızı iş görüşmelerinde referans olarak gösterebilir, devlet kurumlarında kullanabilir; aldığınız sertifika sayesinde mesleki yetkinliğinizi belgeleyebilir ve uluslararası geçerli sertifika ile yurt dışında da mesleğinizi yapabilirsiniz.
Türkiye'de yaşamayan kişiler de dilediği eğitimi alabilir. Eğitimlerimiz, dünyanın her yerinden erişime açıktır.
Boğaziçi Enstitüsünün tüm eğitimlerinde sertifika alıyorsunuz. Sertifika alma gibi bir zorunluluk bulunmuyor ancak eğitimi başarı ile bitirdiğinizi gösteren tek belge alacağınız sertifikalar, bu nedenle sertifika talep etmenizi öneriyoruz.
Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra “sertifika talep et” butonuna basarak sertifikanızı talep edebilirsiniz. Sertifikanızın size ulaşması için mutlaka girdiğiniz adresin güncel olması gerekmektedir.
Türk vatandaşı olmayan kişiler sertifika alabilmektedir. Ancak bu kişilerin TC kimlik numaraları bulunmadığından aldıkları sertifikalar e-Devlet'e işlenmez. Türk vatandaşlığı bulunmayan kişiler kendi vatandaşlık numaralarını yazarak sertifikalarını talep edebilirler.
Sertifika sorgulaması yapmak için sertifika sorgulama sayfasına gidin. Bu sayfada öğrenci numarası veya T.C. kimlik numarası ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Online eğitimlerin hiçbirinde başlama süresi bulunmaz, dilediğiniz zaman eğitimlere başlayabilirsiniz.

Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.

Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra sertifikanızı dilediğiniz zaman talep edebilirsiniz.
Tüm eğitimlere ömür boyu erişim hakkınız bulunmaktadır. Eğitimi bitirip bitirmemeniz önemli değildir, dilediğiniz zaman eğitime tekrar başlayabilirsiniz.
Sertifikalarınızı tüm dijital platformlarda kullanabilir ve sertifika eklemesi yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise sertifika eklemesi yapacağınız platforma girip dijital sertifikanızı, öğrenci numaranızı ya da sertifikanın URL alanını kopyalayıp gerekli alana eklemek.
Boğaziçi Enstitüsü birçok üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirir ancak hiçbir üniversiteye bağlı değildir, bağımsız bir eğitim kurumudur.
Bu kursu öğrenciler nasıl değerlendirdi?
4.86

(Toplam 22 Değerlendirme)

86%
14%
0%
0%
0%

Yorumlar

Kurumunuz için Başvurun!
Personellerinizin becerilerini yükseltin, niteliklerini arttırın.
İşletmenizi kısa sürede hedeflediğiniz noktaya taşıyın.
Eğitimleri incele - Teklif Al
ÜcretsizBu Eğitime Ücretsiz Kaydolabilirsiniz.
Sepete Ekle
Sepete Git
Kursa Devam Et
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat