Adli Bilişim Sertifika Programı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın uzman akademisyenlerinden alacağınız derslerle siber güvenlik ve bilişim suçları alanında yetkinlik elde edin.

4,000.00₺ 5,000.00₺
Sertifika

Türkçe & İngilizce

Cihaz Desteği

Esnek Tasarım

Eğitim Dili

Türkçe

Üniversite Onaylı

e-Devlet'te Sorgulanabilir

Adli Bilişim Sertifika Programı, bilişim suçlarına ve siber güvenlik alanında kapsamlı bilgi edinmek isteyen kişilere yönelik hazırlanan bir online eğitimdir. Bu eğitime katılan kişiler, aldıkları sertifikayı kullanarak çeşitli firmalarda adli bilişim uzmanı olarak çalışabilir.

Adli Bilişim Sertifika Programı ile şunları öğreneceksiniz:

  • Adli bilişimin tanımını ve önemini,
  • Adli bilişim alanıyla ilgili bilinmesi gereken kavramları,
  • Adli bilişim alanıyla ilgili hukuki bilgiyi,
  • Adli delil inceleme, şifre çözme, silinen verileri kurtarma gibi alanlarda temel bilgiyi.

Adli Bilişim Sertifika Programı Nedir?

Adli Bilişim Sertifika Programı; bilişim hukuku, siber güvenlik, siber suçlar gibi alanlarda kapsamlı bilgi edinmeyi sağlayan bir eğitimdir. Boğaziçi Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa iş birliği ile canlı ders formatında düzenlenen bu eğitim, katılımcıların adli bilişim uzmanı ünvanıyla iş bulmasına destek olmaktadır.

Adli Bilişim Sertifika Programı ile katılımcılar temel kavramların yanı sıra silinen verileri kurtarma, şifre çözümü, şifreleme, adli delil incelemesi gibi alanlarda da bilgi edinmektedir. Böylece adli bilişim uzmanlığı mesleğine ilgi duyan kişiler kendilerini geliştirir ve aldıkları sertifika ile iş başvurularında avantaj elde eder.

Adli Bilişim Sertifika Programı’na Kimler Kaydolabilir?

Adli Bilişim Sertifika Programı’na kaydolmak için belirli bir bölümden mezun olmak ya da belirli bir mesleği icra etmek gerekmemektedir. Bilişim suçlarına karşı önlem almak isteyen, siber güvenlik alanında bilinç kazanmak isteyen, bilişim dünyasına daha yakından bakmak isteyen herkes eğitime kaydolabilir.

Ancak bu eğitim, daha çok adli bilişim uzmanlığı alanında çalışmak isteyenlere yöneliktir. Özellikle yazılım ile ilgili bölümlerden mezun olan kişilerin bu eğitime katılarak kendini geliştirmesi önemlidir.

Adli Bilişim Sertifika Programı Katılımcı Sınırı Kaçtır?

Adli Bilişim Sertifika Programı katılımcı sayısı en az 5 kişi ile sınırlandırılmıştır.

Adli Bilişim Sertifika Programı’na Katılmak için Neler Gereklidir?

Adli Bilişim Sertifika Programı’na katılmak için internetin aktif olarak çalıştığı bir ortamda bulunmak gerekir çünkü dersler online ortamda, senkron olarak yani canlı eğitim şeklinde düzenlenmektedir. Dersler; bilgisayar, telefon veya tablet aracılığıyla takip edilebilir dolayısıyla kişinin bu cihazlardan birine sahip olması da gerekmektedir.

Adli Bilişim Sertifika Programı Süresi Ne Kadardır?

Adli Bilişim Sertifika Programı süresi 40 saat online ders, 20 saat offline ders olmak üzere toplamda 60 saat olarak belirlenmiştir.

Adli Bilişim Sertifika Programı’nda Hangi Dersler ve Konular İşlenir?

Adli Bilişim Sertifika Programı’nda işlenen dersler ve konular aşağıda sıralanmıştır.

Hafta

Gün-Saat

Ders Konusu

1. Hafta

Pazartesi-Salı

20.00-22.30

Bilişim ve adlî bilişim temel kavramları (donanım, yazılım, siber güvenlik, bilişim hukuku vb.)

2. Hafta

Pazartesi-Salı

20.00-22.30

Bilişim suçları ve zararlı yazılımlar (bilgisayar virüsleri, hackerlık kavramı, hacker çeşitleri, siber saldırılar, siber savaşlar vb.)

3. Hafta

Pazartesi-Salı

20.00-22.30

Etik ve hukuk (bilişim etiği, meslek etiği, bilişim hukuku vb.)

4. Hafta

Pazartesi-Salı

20.00-22.30

Kimlik doğrulama sistemleri (bilgi temelli kimliklendirme, aidiyet temelli kimliklendirme, biyometrik temelli kimliklendirme vb.)

5. Hafta

Pazartesi-Salı

20.00-22.30

Bilgi gizleme (şifreleme, steganografi vb.)

6. Hafta

Pazartesi-Salı

20.00-22.30

Kişisel veriler

7. Hafta

Pazartesi-Salı

20.00-22.30

Adlî bilimler ve adli bilişim (adlî bilişim aşamaları, olay yeri inceleme vb.)

8. Hafta

Pazartesi-Salı

20.00-22.30

Adlî bilimler ve adli bilişim (adlî bilişim aşamaları, olay yeri inceleme vb.)

Eğitim kapsamında offline videolar da bulunmaktadır. Aşağıda offline olarak sunulan videoların konu başlıklarını inceleyebilirsiniz.

  • Ülkemizde Bilişim Hukuku ile İlgili Kanunlar, Yönetmelikler vb.
  • Ülkemizdeki Bilişim Suçları Örnekleri
  • Dünyada Bilişim Hukuku ile ilgili Kanunlar, Yönetmelikler vb.
  • Dünyada Bilişim Suçları Örnekleri
  • Bilişim Hukuku ile İlgili Uluslararası Düzenlemeler
  • Ünlü Hackerlar ve Hikayeleri
  • Adlî Bilişim Yazılımları
  • Biyometrik Güvenlik Sistemlerinin Kullanım Alanları
  • Veri Kurtarma
  • Siber Güvenlik Kavramına Giriş
  • Örnek Sorular ve Çözümleri

Adli Bilişim Sertifika Programı Hangi Eğitmenler Tarafından Verilmektedir?

Adli Bilişim Sertifika Programı dersleri Prof. Dr. Rüya Şamlı tarafından düzenlenmektedir. Aynı zamanda programın koordinatörü de Prof. Dr. Rüya Şamlı’dır.

Adli Bilişim Sertifika Programı Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Adli Bilişim Sertifika Programı dersleri, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Boğaziçi Enstitüsü iş birliği ile canlı ders formatında, online olarak düzenlenmektedir. Uzaktan eğitim yöntemine göre düzenlenen dersler, Zoom platformu üzerinden işlenmektedir. Öğrencilere ders öncesinde Zoom toplantı linki iletilmektedir. Derslerin bir kısmı ise offline video şeklinde yürütülmektedir.

Eğitim, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın belirlediği adli bilişim alanında yetkin akademisyenler tarafından düzenlenmektedir. Bu sayede katılımcılar ilgili alanda doğru ve güncel bilgilere ulaşarak kendilerini geliştirme fırsatı bulurlar.

Eğitimde dersler pazartesi ve salı günleri 20.00-22.30 arasında yapılmaktadır.

Adli Bilişim Sertifika Programı Sonunda Hangi Sertifikalar Alınır?

Adli Bilişim Sertifika Programı sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:

  1. e-Devlet üzerinden sorgulanabilen üniversite onaylı eğitim sertifikası

Adli Bilişim Eğitimi Sonunda Sertifika Nasıl Alınır?

Adli Bilişim Sertifika Programı bitiminde tüm katılımcılara Adlî Bilişim Eğitimi Katılım Sertifikası verilmektedir. Ancak eğitim sonunda yapılan sertifika sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 alan kişilere Adlî Bilişim Uzmanı Sertifikası verilmektedir.

Adli Bilişim Eğitimi Sonunda Sertifika Ücreti Var mı?

Adli Bilişim Sertifika Programı sonunda alacağınız üniversite onaylı sertifika ve dijital olarak sunulan Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ücretsiz olarak verilmektedir.

Üniversite onaylı sertifika ile ilgili süreçler, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tarafından yürütülmekte olup sertifika e-Devlet sisteminde görüntülenebilmektedir. Katılımcıların Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifikayı fiziki olarak talep etmesi durumunda ek ücret ödemesi gerekmektedir. Fiziki sertifika, ücretsiz kargo ile katılımcıların belirttiği adrese teslim edilmektedir.

Adli Bilişim Eğitimi Sonunda Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?

Adli Bilişim Sertifika Programı sonunda alınan sertifika, kişinin adli bilişim alanında elde ettiği bilgi birikimini kanıtlamasını sağlar. Adli bilişim alanında çalışmak isteyen, bu meslekte uzmanlık konumuna gelmek isteyen kişiler, aldıkları sertifika ile amaçlarına ulaşırlar.

Yeni bir kariyer hedefleyen, adli bilişim alanında öz geçmişini geliştirmek isteyen herkes, eğitim bitiminde aldığı Adli Bilişim Sertifikası ile hedefini gerçekleştirmektedir.

Adli Bilişim Eğitimi Sonunda Uygulanan Sertifika Sınavı Nedir?

Adli Bilişim Sertifika Programı sonunda uygulanan sınav, öğrencilerin eğitimde anlatılan bilgileri ne derecede öğrendiğini ölçmede kullanılan bir metottur.

Sertifika sınavında başarılı olan kişiler, belge almaya hak kazanmakta ve adli bilişim uzmanı statüsünde çalışabilmektedir. Ancak sertifika sınavında istenen düzeyde başarıya ulaşamayan kişiler ise katılımcı sertifikası almaktadır.

Adli Bilişim Eğitimi Sonunda Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?

Adli Bilişim Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tarafından yürütülmektedir. Sınav, çoktan seçmeli sorulardan oluşmakta ve sadece eğitimde anlatılan konulara göre hazırlanmaktadır. Eğitimde anlatılmayan konular, sınava dahil edilmemektedir. Bu sayede eğitimi dikkatle takip eden katılımcılar sınavda kolaylıkla başarılı olmaktadır.

Sertifika sınavını geçmek için katılımcılara toplam 3 adet hak tanınmıştır. 3 denemede de sınavı geçemeyen katılımcılar, yalnızca katılımcı sertifikası almakta, uzmanlık sertifikası almaya hak kazanamamaktadır.

Kurs İçeriği

Boğaziçi Enstitüsündeki tüm eğitimler ücretsiz değil fakat ücretsiz olarak alabileceğiniz onlarca eğitim bulunuyor. Online eğitimler sayfamızdan tüm eğitimlerimize erişim sağlayabilirsiniz.
Bilişim, sağlık, psikoloji, hukuk gibi çok sayıda kategoriden eğitim alabilirsiniz. Bu eğitimlere ulaşmak için online eğitimler sayfasına girmeniz yeterli olacaktır.
Boğaziçi Enstitüsündeki eğitimler canlı ders ya da video içerik şeklinde sizlere sunuluyor. Eğitim içeriklerine bakarak eğitimin nasıl verildiğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

Eğitimini aldığınız sertifika, hangi üniversiteden onaylandıysa o üniversitenin adı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Sertifika sorgulamalarınızı bilgisayar üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Sorgulama detaylarına dair detaylı bilgiyi "e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama" içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Sertifikanızın e-Devlet sistemine yansıma süresi, sertifikayı oluşturmanızın ardından ortalama 10 iş günüdür. e-Devlet sertifika sorgulama içeriğimizden sorgulama detaylarını öğrenebilirsiniz.
Evet, tüm eğitimlerimizin sonunda sertifika ücreti almaktayız. Sertifikanızı fiziksel olarak talep etmeniz durumunda 499 TL, dijital olarak talep etmeniz durumunda ise 299 TL ödemeniz gerekmektedir. Uluslararası geçerli, üniversite ve enstitü onaylı olmak üzere üç sertifika için sizden sadece tek bir sertifika ücreti talep ediyoruz.
Sertifikaların basılıp kargoya verilme süresi, talep tarihinden sonra (resmi tatiller hariç) en fazla 3 gündür. Sertifikanız kargoya teslim edildikten sonra kargonun çalışma gününe bağlı olarak 5 iş günü içinde adresinize teslim edilir.
Hayır, sertifika gönderimi için herhangi bir ücret ödemesi bulunmuyor. Tüm sertifikalarda kargo ücretsiz.
Eğitimlerimizin sonunda çoğunlukla üniversite onaylı sertifika vermekteyiz ancak bazı eğitimlerimizde öğrencilere MEB onaylı sertifika verilmektedir. Detaylı bilgiye eğitimin açıklama metninden ulaşabilirsiniz.
Eğitimler sonunda aldığınız sertifikalar, eğitim aldığınız konu ve alan hakkında uzmanlığınızı kanıtlayan belgelerdir. Sertifikanızı iş görüşmelerinde referans olarak gösterebilir, devlet kurumlarında kullanabilir; aldığınız sertifika sayesinde mesleki yetkinliğinizi belgeleyebilir ve uluslararası geçerli sertifika ile yurt dışında da mesleğinizi yapabilirsiniz.
Türkiye'de yaşamayan kişiler de dilediği eğitimi alabilir. Eğitimlerimiz, dünyanın her yerinden erişime açıktır.
Boğaziçi Enstitüsünün tüm eğitimlerinde sertifika alıyorsunuz. Sertifika alma gibi bir zorunluluk bulunmuyor ancak eğitimi başarı ile bitirdiğinizi gösteren tek belge alacağınız sertifikalar, bu nedenle sertifika talep etmenizi öneriyoruz.
Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra “sertifika talep et” butonuna basarak sertifikanızı talep edebilirsiniz. Sertifikanızın size ulaşması için mutlaka girdiğiniz adresin güncel olması gerekmektedir.
Türk vatandaşı olmayan kişiler sertifika alabilmektedir. Ancak bu kişilerin TC kimlik numaraları bulunmadığından aldıkları sertifikalar e-Devlet'e işlenmez. Türk vatandaşlığı bulunmayan kişiler kendi vatandaşlık numaralarını yazarak sertifikalarını talep edebilirler.
Sertifika sorgulaması yapmak için sertifika sorgulama sayfasına gidin. Bu sayfada öğrenci numarası veya T.C. kimlik numarası ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Online eğitimlerin hiçbirinde başlama süresi bulunmaz, dilediğiniz zaman eğitimlere başlayabilirsiniz.

Sınavda başarısız olmanız durumunda 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır.

Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra sertifikanızı dilediğiniz zaman talep edebilirsiniz.
Tüm eğitimlere ömür boyu erişim hakkınız bulunmaktadır. Eğitimi bitirip bitirmemeniz önemli değildir, dilediğiniz zaman eğitime tekrar başlayabilirsiniz.
Sertifikalarınızı tüm dijital platformlarda kullanabilir ve sertifika eklemesi yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise sertifika eklemesi yapacağınız platforma girip dijital sertifikanızı, öğrenci numaranızı ya da sertifikanın URL alanını kopyalayıp gerekli alana eklemek.
Boğaziçi Enstitüsü birçok üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirir ancak hiçbir üniversiteye bağlı değildir, bağımsız bir eğitim kurumudur.
Bu kursu öğrenciler nasıl değerlendirdi?
0.00

(Toplam 0 Değerlendirme)

0%
0%
0%
0%
0%

Bu eğitimle birlikte satın alınan eğitimler

KVKK Eğitimi - Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
Adli Psikoloji Eğitimi
Üniversite Sertifikalı
4.43(7)
Temel Hukuk Eğitimi
Üniversite Sertifikalı
4.44(18)
Kurumunuz için Başvurun!
Personellerinizin becerilerini yükseltin, niteliklerini arttırın.
İşletmenizi kısa sürede hedeflediğiniz noktaya taşıyın.
Eğitimleri incele - Teklif Al
4,000.00₺5,000.00₺
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat