Saha Satış Elemanının Sorumlulukları Nelerdir?
İçindekiler
Saha Satış Elemanı, satış faaliyetlerinin doğru bir şekilde ilerlemesi ve müşteri tarafından elde edilecek satış, kâr ve müşteri memnuniyeti gibi etmenleri göz önünde bulundurması gereken kişidir. Saha Satış Elemanının yaptığı işler şöyledir;
- Kendisine belirtilen satış hedeflerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmek
- Çeşitli maliyet analizleri yapmak. Bu sayede geleceğe yönelik planlamalar yapabilir ve gerekli prosedürleri uygulayabilirsiniz.
- Müşteri memnuniyetini esas alarak gerekli davranışlarda bulunmak. Bu süreçte müşteri memnuniyeti oldukça önemlidir. Asıl amaç memnuniyet esaslı olduğu için bu durumu göz ardı etmemek gerekir.
- İhtiyaç anında gerekli çözüm stratejisini geliştirebilmek. Bu durum işe alım sürecini de etkileyen bir unsurdur. Firmanın kalite standartları dışına çıkmadan yenilikçi fikirlere zorlu sürecin içinden çıkabilecek stratejiyi geliştirebilmek oldukça önemlidir.
- Müşteriye cazip teklifler sunup satışı gerçekleştirmek. Müşteriyle iletişim içinde olduğunuz üslup ve yerinde kullanılan diksiyon sayesinde müşterinin ilgisini çekebilirsiniz. Böylelikle gerekli alım-satım işlemlerini de gerçekleştirmiş olursunuz.
- Müşterilerin taleplerini dinleyip gerekli doğrultuda yanıt vermek. Dinlenilen talepler sayesinde farklı çözüm yöntemleri geliştirebilir ve firmayla iletişime geçip yeni bir yol izleyebilirsiniz.
- Müşterilerle doğru bir iletişim içinde olmak
- Rakip firmaların alış-satış analizlerini yapıp gerekli önlemleri almak. Planlı ve disiplinli bir şekilde ilerlerseniz her açıdan rahat edeceksiniz. Gerekli önlemleri aldığınız takdirde rakip firmadan daima bir adım önde olacaksınız.
- Yapılan ihalelerde gerekli hazırlıkları önceden yapmak. Yapılacak olan şeyleri önceden planlarsanız iletişimde ve konuşulması gereken konunun akışında herhangi bir problem yaşamazsınız.
- Proje kapsamında kullanılacak olan malzemelerin bütçesini belirlemek. Belirlenmiş bütçe sayesinde firmada daha tutumlu olup yeni satış stratejilerinin bütçelerine de pay bırakmış olursunuz
Sahada Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?
- Çalıştığınız firmanın adını yansıtmak ve saygı duymak adına imaj gerçekten önemli bir unsurdur. Belli bir imaj çerçevesinde takınırsanız müşterilerin gelecekte sizi tanıması büyük bir olasılık haline gelir.
- Randevu, zaman kaybını önleyip kurumsallığı artıran bir etmendir. Böylelikle firmanın daha çok ses getirmesini sağlayabilirsiniz.
- Değişen dünya çizgisinde yumuşak geçişler yapabilme çok önemlidir. Bu sayede firmada fark yaratabilecek bir potansiyelde olduğunuzu gösterirsiniz.
- Randevu alacağınız esnada üzerinde konuşulması planlanan şeyleri müşteriye önceden iletmek aradaki iletişimi kuvvetlendirecektir.
İyi Bir Satış Elemanının Özellikleri Nasıl Olmalıdır?
- İyi bir satış elemanı olmak istiyorsanız diksiyon bu meslek için devreye giren ilk özellik oluyor. Düzgün bir diksiyona sahip olan satış elemanı gerek müşterilerle gerekse personel veya müdürlerle olan iletişim bağlarını güçlendirir. Bu sayede çevrede daha çok dikkat çekip saygı kazanırsınız.
- Bu özelliğin dışında bir diğer önemli özellik ise satış stratejisi belirleme becerisidir. Böylelikle firmanın kalitesi ve değerlerini daha üst safhalara taşırsınız. İşin en önemli parçası olan satış stratejisi sayesinde birçok konuda başarı sağlayabilirsiniz.
- Bu süreçte kendini iyi ifade edebilmek oldukça önemlidir. Bu sayede yapmak istediğiniz konuları gerekli kişilerle konuşurken iletişim kopukluğu yaşamazsınız.
- İyi bir satış elemanının başka bir özelliği ise öğrenmeye açık olabilmesidir. Çevredeki insanlara danışması, çeşitli fikirleri objektif bir biçimde değerlendirebilmesi, yeni fikirlere açık olup gerekli yerlerde bunu dile getirebilmesi bu sürecin önemli bir parçasıdır.
- Satış eğitimi sürekli bir eğitimdir. Bunun sebebi gelişen teknoloji sayesinde devamlı yenilikler gelmesidir. Bu sürece ayak uydurabilmek ve yenilikçi satış stratejileri geliştirebilmek çok önemlidir.
- Satış elemanı müşterisini dinledikten sonra açık ve kapalı olarak sorular sorup müşterisini ürünü almaya yönlendirmelidir. İşte burada ikna gücü kabiliyeti ve gerekli olan düzgün diksiyon devreye giriyor. Müşteriyle doğru iletişimi kurarak ürünü almaya teşvik edebilirsiniz.
Saha Satış Temsilcisi Kursu Nedir?
Saha Satış Temsilciliği günümüzde oldukça rağbet gören bir meslek haline geldi. Hâl böyle olunca Saha Satış Kurslarına birçok aday dahil oldu. Boğaziçi Enstitüsü bu noktada tecrübeli akademik kadrosuyla çeşitli eğitim kurslarını içinde barındıran bu programı da gözler önüne sunuyor. Sitemizde mevcut olan bu eğitimin detaylarını rahatlıkla inceleyebilirsiniz. Eğitim sonunda alacağınız sertifika sayesinde işe alım sürecini kolaylaştıran birçok bilgi birikimine ve referanslara sahip olacaksınız. Saha Satış Kursunda sizlere verilecek olan eğitimler şu şekildedir;
- Saha Satışı
- Saha Satışına Hazırlık
- Doğru Vücut Dili ve Davranış
- İhtiyaç Analizi
- Satış Kapama
- İtirazlar ile Başa Çıkma
- Müşteri Bulmak
- Müşteri Türleri
- Müşteri Takip
Saha Satış Kursu Ne İşe Yarar?
- Saha Satış Eğitimini başarıyla tamamladığınız takdirde gerekli olan sertifikayı alıp işe başlayabilirsiniz. Kalite standartları ve güvenilirlik açısından kendinize en uygun kurumu seçmeniz çok önemli. Verilen eğitimden alacağınız verimi maksimum düzeyde tutmak istiyorsanız Boğaziçi Enstitüsünün Saha Satış Eğitimine dahil olmanız yeterlidir.
- Saha Satış Kursu sayesinde alacağınız sertifika sizin işe alım sürecindeki en önemli referans olacaktır. Meslekte gerekli olan çeşitli özelliklere sahipseniz hemen bu programa başvurabilirsiniz.
- Saha Satış Kursunun size katacağı en büyük şey ise süreç içerisinde edineceğiniz bilgileri meslek hayatı boyunca uygulayabileceğiniz altın değerinde olan ipuçları olacaktır.
Saha Satış Eğitimi için Boğaziçi Enstitüsü online eğitim platformunu ziyaret edebilirsiniz. Saha Satış Eğitimi sayfasında işlem yapabilirsiniz. Enstitü öğrenci işleriyle iletişime geçebilir, gerekli bilgileri alabilirsiniz. İlginizi çekebilecek diğer eğitimlerin bir listesini paylaşıyoruz.
Kategoriler
Son Yazılar
En Çok İşe Yarayan Sertifikalar
21 Ağustos 2023
11 Maddede Etkili Sunum Teknikleri
14 Ağustos 2023
Risk Analizi Nedir?
13 Ağustos 2023