Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimi Nedir?
Genel Kültür Yazıları

Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimi Nedir?

Günümüzde yazılım, günlük eğlencemizden tutun, en karmaşık iş süreçlerine kadar hayatımızın her alanında vardır. Bu sebeple de kavramsal olarak yazılım, etkileri hissedilen bir olgudur. Şirketler, iş süreçlerinin yönetimi için etkin yazılım sistemlerine ihtiyaç duyar. Ve bu sistemleri, bilgi sistem departmanları vesilesiyle üretir. Ya da yazılım şirketlerinden tedarik eder. Her iki durumda da yazılımın üretilmesi, bir dizi mühendislik ve proje yönetimi yazılımı sürecini gerektiriyor. Hadi bu süreci metodoloji seçimi açısından ele alalım. Ne demek istiyorum? şöyle örnekleyeyim. Üretilecek yazılımın büyüklüğü olabilir. Ya da karmaşıklığı ve kullanım maksadı gibi. Bununla beraber karakteristik özellikleri, yazılımı üretecek organizasyon ve proje ekibinin yapısını da alabiliriz. Proje yönetimi yazılımı eğitiminde;

  • Şelale modeli ile çevik yöntemler arasındaki farkı kavrayacaksınız!
  • Proje yönetimi ve kontrolü basamaklarını öğreneceksiniz!
  • Müşteriler hakkında bilgi sahibi olacaksınız!
  • Organizasyon yapısı kavramını hayatınızla bağdaştıracaksınız!
  • Proje elemanlarını öğreneceksiniz!
  • Ürün, gereksinimleri analizini yapabileceksiniz!
  • Kaynaklar ve risk yönetimi hakkında yorum yapabileceksiniz!
  • İş hayatınızda başarılı olacaksınız!

 

Proje Yönetimi Yazılımı

Yazılım projeleri özelleşmiş projelerdir. Aynı zamanda proje yönetimi yazılımı, temel özellikleri taşırken, içeriği gereği özel yönetim teknikleri de gerektirir. Yazılım projelerini diğer projelerden ayıran onlarca önemli farklar var. Şöyle yapalım. Diğer mühendislik alanlarında meydana getirilen son ürünü baz alalım. Bu alanda ürünün fiziksel bir varlığı vardır. Fakat yazılım projelerinde ortaya çıkan ürün düşünsel süreçlerin bir tezahürüdür. Bu sebeple de soyuttur. Yeri gelmişken söyleyeyim. Bu soyutluk proje yönetim süreçlerinin izlenebilirliğini sekteye uğratır. Aynı zamanda müşterinin tam olarak ne istediğini anlatabilmesini zorlaştırır. Bu sebeple proje başlangıcında tanımlanması gereken zorunlulukların doğru tanımlanmasını olumsuz etkiler. Üstelik sadece bu da değil! Bununla birlikte projenin belirsizliğini de artırır. Genel proje yönetimine göre belirsizlikler daha fazladır. Dolayısıyla yazılım projelerinde sarf edilecek iş gücünü ve maliyeti hesaplamak daha zordur. Beraberinde başarısızlık ihtimali de daha fazladır. Diğer mühendislik alanlarında icra edilen projeler zaman ve mekâna göre çok farklılık göstermez. İşte tam da bunun için proje yönetimi yazılımı konusunda tecrübeler edinilir! Ve yeni projelerde bu tecrübelerden yararlanılır. Yazılım projelerinde ise iş biraz daha farklı boyutta. Nasıl mı? anlatayım. Bilgi teknolojilerinin hızlı gelişimi ve müşteri ihtiyacındaki değişimleri ele alalım. Bunlar, mevcut proje içerisinde dâhi değişikliğe sebep olabilir. Hatta önceki projelerde kazanılmış deneyimi neredeyse geçersiz kılar. Bu nedenlerden dolayı yazılım projelerinde başarı oranları düşüktür. Bu ne demek? Proje yönetimi yazılımı eğitimi sizi zirveye taşıyacak olan şeydir! Bu eğitim sayesinde farklılığınızı göstereceksiniz. Hem başarınız hem de teorik bilgilerinizle etrafınızdakileri şaşırtacaksınız. Şunu da belirteyim. Projelerin başarılı olup olmadığını belirleyen ölçütler vardır. Hatta bu ölçütler proje yönetimi üçgeni olarak da bilinir. Bunlar; zaman - kaynak - kapsam ögeleridir.

 

Proje Yönetimi Yazılımı Temel Basamakları

  • Planlama ve bütçelemenin doğru yapılabilmesi gerekir. Bunun için de bütün gereksinimler erkenden tanımlanır.
  • Gereksinimleri erkenden tanımlamak ve değişiklik olmayacak şekilde sabitlemek önceliklidir. Bu sebeple de kapsam aşımını önleyecek yöntemler kullanılır.
  • Bütün tasarım ve karar verme süreçleri belgelenmeli. Çünkü gelecekte referans oluşturulabilmesi gerekir.
  • Safhalar arası yoğun incelemeler yapılır. Bununla birlikte doğabilecek problemler erken tespit edilir.
  • Tüm sistemin kabiliyetlerinin değerlendirildiğinden emin olunabilmesi gerekir. Bunun için test işlemlerinden önce bütün kodlama işlemleri tamamlanır.
  • Sistem uygulamaya koyulmadan önce bütün gereksinimler karşılanmalı.

Bu Sayede;

  • Projenin başlangıcında gereksinimlerin açık, anlaşılır ve tam olarak tanımlanması sağlanır. Bu sayede de daha doğru zaman ve maliyet tahmini yapılır. Aynı zamanda projedeki belirsizlikleri de azaltır.
  • Çok kullanılan bir metotlar kullanıldığı için genelde teori de iyi bilinir.
  • Bir işe başlanmadan önce bir önceki safha tamamlandığı için proje ilerleyişinin takibi kolay yapılır. Ayrıca eş zamanlı ilerleyen safha olmaması kaynak takibini de kolaylaştırır.
  • Şelale modeli, disiplinli ve istikrarlı bir modeldir. Ayrıyeten proje elemanlarına projenin iyi bir şekilde yönetildiği ve her şeyin kontrol altında olduğu hissiyatını verir.
  • Fonksiyonel organizasyonlarda birden fazla projede görev alan kişiler olabilir. Proje yönetimi yazılımı, proje elemanlarının işlerinin üst üste binmesini engeller. Örneğin analiz çalışması tamamlandıktan sonra başka bir projede görev almaya devam eden bir eleman düşünün. Bu elemanın geri dönüşü gerekmez.
  • Hazırlanan detaylı ve kapsamlı dokümantasyon bir iletişim aracı olarak kullanılabilir.

 

Proje Yönetimi Yazılımının Yararları Nelerdir?

  1. Amaçlara ve hedeflere ne zaman ve nasıl ulaşılacağı önceden belirlenir.
  2. Süreç, zaman planlaması yapılmasını zorunlu kılar
  3. Maliyetler önceden belirlenir.
  4. Kaynaklar önceden belirlenir.
  5. Kullanılacak teknoloji belirlenir.
  6. Kontrol sisteminin kurulmasını sağlanır.
  7. Belirli bir iş bölümü yapılmasını sağlanır.
  8. Proje üyeleri çok yönlü gelişme gösterir.

 

Proje Yönetimi Yazılımı Sertifikası Nereden Alınır?

Proje yönetimi yazılımı hakkında birçok bilgi verdik. Sıra geldi çok daha fazlasını öğrenebileceğiniz bir yerden bahsetmeye! Biliyorsunuz. Bu alanda birçok farklı eğitim platformları eğitim veriyor. Bu noktada sizin için en iyi olan enstitüyü bulmalısınız. Ayrıca kendinize yapacağınız en büyük yatırımı doğru bir platformdan seçmelisiniz. Geleceğinizi inşa ederken ince eleyip sık dokumanız gerekiyor. Dolayısıyla da detaylı bir inceleme gerçekleştirmek zorundasınız. Ya da şöyle yapalım. Siz yorulmayın! Biz sizlere hem kalite standartları oldukça yüksek hem de verim alabileceğiniz bir platform önerelim. Bununla birlikte tecrübeli akademik kadroyla çalışan ve dersleri keyifli geçen bir yerden bahsedelim. Tecrübeli, kaliteli ve güvenli bir Enstitü arayışında olabilirsiniz. Çok normal. Peki, yukarıda saydığımız onca şeyi karşılayan bir Enstitü var mı? Tabii ki var! Boğaziçi Enstitüsü! Neden mi?  Çünkü Boğaziçi Enstitüsü size en iyi eğitimi verecek olan enstitüdür. Burada sizin geleceğiniz bizim önceliğimizdir. Bu sebeple de eğitmenlerimiz, katılımcıların geleceği için ne kadar önemli olduğunun farkındalar. Dolayısıyla da eğitimde alacağınız dersler oldukça verimli ve keyifli geçer. Derslerden aldığınız verimi iş hayatınızda da kullanabilme fırsatı edinirsiniz. Üstelik bu alana dair bilgili olduğunuzu aldığınız sertifikalarla belli edersiniz. Eğitimde öğrendiğiniz bilgileri yaşantınızla da bağdaştırma fırsatı edinirsiniz. Bu eğitim, sizin kişisel gelişiminizi zirveye taşıyacak! Bu sayede iş hayatınızda bir üst kademeye çıkabileceksiniz. Aynı zamanda aldığınız eğitimi CV’nizde belirterek rakiplerinizin önüne geçeceksiniz. Bununla beraber Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimine dair her şeyi öğrenebilirsiniz! Az önce de belirttim. Boğaziçi Enstitüsünün verdiği sertifikalar sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkarır. Neden mi? Çünkü Boğaziçi Enstitüsü uluslararası akredite olan İngilizce sertifika vermektedir.

Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimi sonunda alacağınız sertifikalar şunlardır;

  1. Boğaziçi Enstitüsü Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimi bitirme sertifikası
  2. Üniversite onaylı Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimi belgesi
  3. Uluslararası akredite olan İngilizce Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimi belgesi alacaksınız.

Bu aşamada aldığınız sertifikaların kişisel gelişiminizdeki yeri paha biçilemez. Bu eğitimi edinmek istiyor olabilirsiniz. Bunun için de Boğaziçi Enstitüsü online eğitim platformunu ziyaret edebilirsiniz. Bununla birlikte Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimi hakkında inceleme yapabilirsiniz. Bu eğitimin yanında gelişiminizi zirveye taşıyacak olan diğer eğitimlerin listesini de sizler için aşağıda paylaşacağım. Dilerseniz yazıların üzerine tıklayarak istediğiniz eğitimin sayfasına ulaşabilirsiniz.

Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat