Girişimcilerin 2021 Yılında Yapması Gereken 5 Çalışma
Girişimcilik Yazıları

Girişimcilerin 2021 Yılında Yapması Gereken 5 Çalışma

Yayımlanma Tarihi

2020 yılının bitmesine çok az bir zaman kaldı.  Koskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Ancak tabiki geçmişte takılıp kalmak durumunda değiliz. Her zaman anı yaşayıp sürekli olarak önümüze bakacağız. Her konuda başarılı olmanın şartlarından biride bu. Zira önümüzde süratle yükselen teknolojinin tam ortasında yepyeni bir yıl 2021 yılı bizi bekliyor.

Dünya tüm unsurları ile yepyeni bir yapıya bürünürken buna kayıtsız kalmak mümkün değil. Kaldı ki insanlığa faydalı tüm yeniliklere mutlaka ve süratle uyum sağlamak gerekiyor. Yeniliklerin dışında kalırsanız büyümek şöyle dursun gerilemenin başlaması kaçınılmazdır. Dolayısı ile bir girişimci olarak dünyanın içinde bulunduğu durumuda göz önünde bulundurup yaklaşmakta olan 2021 yılına olabilecek en iyi şekilde hazırlanmak gerekiyor. Başarılı olmak için bu şart. Girişimciler ve teknolojinin gerisinde kalmak istemeyenler için 2021 yılında yapılması gerekenleri Girişimcilerin 2021 Yılında Yapması Gereken 5 Çalışma başlığı altında inceledik.

 

Girişimcilerin 2021 Yılında Yapması Gereken 5 Çalışma

 

1 – Online Görüşmeler için Kaliteli Bir Arka Plana Yatırım Yapmak

Büyük ihtimalle özellikle covid 19 pandemisi döneminde sizde en az birkaç defa uzaktan görüntülü arama teknolojisini kullandınız. Örneğin Zoom gibi. Zoom geçen yıl itibariyl insanların birçok alanda kullandıkları çok sayıda görüntülü arama hizmetinden sadece biri. Ancak covid19 pandemisi sonrası dünyada artık daha çok kişi Zoom kullanıyor. Muhtemelen, yakın gelecekte daha fazla online görüşme yapacaksınız. Bunun için kullanacağınız aracın Zoom yada bir başkası olması önemli değil. Önemli olan karşı tarafın ekranında nasıl göründüğünüz ve net tür bir izlenim bıraktığınız. Dolayısı ile işinizi ve markanızı yükseltmek daha prestijli görünmek için kreatif görünümlü güzel bir arka plana yatırım yapmak akıllıca olacaktır. Zira gerek videolarınızda gerek online görüşmelerinizde kullandığınız ortam ve ekrandaki arka plan insanlar üzerinde son derecede ciddi etkiye sahip.

 

2 – Rutin Görevler İçin Sanal Asistanlar Kiralama

Günümüz teknolojisi ile baktığınızda sanal asistan işe almanın, girişiminiz için yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri olduğunu rahatlıkla vurgulamak mümkün.  Sanal asistanlar oldukça uygun ücretle görevlerine başlayabilir ve belkide düzenlemenizin haftalar süreceği birçok görevi bir günde yerine getirebilirler.  Kuşkusuz bu sizin için çok ciddi bir verimlilik demek. Tam zamanlı bir girişimciyseniz büyük ihtimal covid19 pandemisi sebebiyle evden uzaktan çalışıyorsunuz. Yada evden çalışmaya başlayacaksınız ve işinizi olabildiğince hızlı kurmak için evdeki zamanınızı daha verimli kullanmak istiyorsunuz. O halde sanal asistan kiralamayı araştırabilirsiniz.

Bir girişimci olarak evden çalışacağınız dönemde yapmanız gereken çok fazla rutin göreviniz olacak. Örneğin sosyal medya reklam çalışmalarınız, web seminerleriniz ve online satışlarınız, diğer sosyal medya faaliyetleriniz gibi.  Bütün bunları her gün eksiksiz olarak yönetmek durumundasınız. Ancak bir sanal asistan kiraladığınızı yada sanal asistanlardan oluşan bir ekip kurduğunuzu düşünün.  Bu size her gün fazladan en az 4 – 5 saat kazandıracak bir iş verimliliği ortaya çıkaracaktır. Böylece gelir elde etmek, işinizi büyütmek için planlamalar ve aksiyonlar oluşturmak gibi yalnızca sizin yapabileceğiniz işler için mümkün olan maksimum zamana sahip olabilirsiniz.

Sanal asistanlar yüksek maliyetli değildir. Aynı zamanda esnek ve hızlıdırlar. Sizi yorup, enerjinizi tüketen ve vaktinizi alan görevleri sizin yerinize yürütürler. Bu yazımızdan sonra bir sanal asistan kiralama planlaması yapmaya başladıysanız, 2021'in ilk aşamalarında artık zaman alıcı ve sizi fazlası ile meşgul eden rutin işleri devretmek için oldukça uygun bir dönem olacak. Böylece siz bütün enerjinizi daha önemli ve para kazandıracak şeyler üzerinde yoğunlaştırmaya başlayabileceksiniz.

 

3 - Podcast'ler, Konferanslar ve Sanal Zirvelerde Öne Çıkma

Modern zamanları ve üst düzey teknolojileri yaşayan dünya, artk yeni nesil medya modellerine, özellikle sanal ağırlıklı olanlara daha fazla yöneliyor. Yüz yüze toplantıların, konuşma etkinliklerinin, seminer ve konferansların hemen hemen tamamı covid19 pandemisi sebebiyle iptal edildiğinden, bu etkinlikler podcast'ler ve sanal konferanslar gibi daha küçük, daha erişilebilir platformlara taşınıyor.

Artık üst düzey podcast'lere ve sanal konferanslara ulaşmak çok kolay hale geldi. İnsanlar  kitleler halinde podcast'lere akın ederken, sizinde bilinirliğinizi artırmak için insanların çoğunun yani potansiyel müşterilerinizin bulunduğu platformlara gitmeye başlamanız akıllıca bir strateji olacaktır.

Sanal Zirveler, özellikle son yıllarda çok ilgi gören bir konferans modeli. Artık bu tür toplantılar için yüz yüze görüşme imkânları yok.  Ancak tamda bu aşamada sanal konferanslar bu açığı ciddi anlamda kapatıyor. Profesyonel spor sunumları, uluslararası konferanslar, hatta dünyaca ünlü medya kuruluşlar bile sanal konferanslara yönelince bu durumda üst düzey girişimcilerde sanal etkinliklerde yer almak için kitleler halinde yönelim göstermeye başladı.

Unutmayın sanal etkinlikler ve konferanslar içinde bulunduğumuz süreçte kritik öneme sahip.  Öngörüler Covid 19 için geçerli bir çözüm bulunana kadar sanal etkinliklerin daha fazla önem kazanmaya devam edeceğini belirtiyor. Eğer henüz bir başlangıç yapmadıysanız özellikle 2021 yılının başında bu teknolojileri ciddi anlamda araştırmanızı ve bu platformlarda yer almanızı öneriyoruz.

 

4 – Düzenli Olarak Kaliteli İçerik Yayınlama

Dünya dijital medyayı her zamankinden çok daha fazla kullanıyor. Bir girişimci olarak bunu sizde mutlaka net olarak görüyor olmalısınız. Örneğin muhtemelen Medium.com ‘u kullanıyorsunuz. Medium 2012 yılında kurulan bir mikro blog platformu. Kurucusu Evan Williams ( aynı zamanda twitter ‘ında kurucularından ) Medium.com için 3. çeyrek dönemde yapılan ziyaret ve kullanım ölçümlerini yayınladı. Aşağıdaki görselde bu mikroblogun devasa büyümesine dikkat ediyormusunuz?

medium

Çok büyük bir büyüme hacmi. Covid19 pandemisi sebebiyle, çoğu insan evde kalma durumu ile karşılaşınca, bu devasa kitle yani dünya çapında insanların çoğunluğu, rekor sayıda internet kullanımı  ile tarihi bir zirve yaptı. Spotify, Facebook, YouTube ve daha birçok sosyal medya platformuda buna benzer ölçümler yayınladılar. İnsanlar evde. Daha çok vakitleri var. Peki ne yapacaklar. Tabiki internet. İşte durum ortada.

Peki bu ne anlama geliyor?. Online olarak kaliteli içerik arayan her zamankinden daha fazla insan olduğu anlamına tabiki. Belirttiğimiz gibi tarihi bir zirvedeyiz. Bu zamana kadarki en büyük İnternet kullanıcısı artışlarından birinin tam ortasındayız. Hatta global çapta yayın yapan PC Magazine, Covıd-19 karantinası sırasında veri kullanımının yaklaşık yüzde 50 arttığını bildirdi.  İşte bu çok sevindirici. Zira artık içerik arayan, yazdıklarınızı okumaya aday eskisinden çok daha fazla insan var.

Sürekli olarak kaliteli içerik üretmeye başlamak için bundan daha iyi bir zaman olmadı. Hem yeni hem de eski daha fazla kullanıcı internete akın ettikçe, gelen trafikten yararlanmak için web siteniz ve güncel içeriklerinizle sizde bu yoğunluğun içinde mutlaka yer almalısınız. O halde şimdi harekete geçme zamanı.

 

5 - Yeni Nesil Yayıncılık Platformlarını İnceleme

Sosyal medya uygulaması TikTok ‘u mutlaka duymuşsunuzdur. TikTok, insanların kısa videolar paylaştığı bir medya platformu. Telefonda ve bilgisayarda kullanımı mümkün. Bireysel kullanıcılar gibi son zamanlarda markalarda yoğun olarak kullanmaya başladı. Neden?. Buna Twitter ile örnek verelim. Twitter'ın 2006'da kurulmasından on yıl sonra yani 2016 yılında kuruldu Tiktok. Bu kadar yeni olmasına rağmen geçen yıl Twitter'dan (yaklaşık 330 milyon kişi ) çok daha fazla kullanıcı (yaklaşık 850 milyon kişi ) elde ettti. Bu devasa bir rakam. İşte neden ortada. İnsanların bu kadar yoğun olduğu bir platformu girişiminiz için kullanmayı planlamak ve bunun için incelemeler başlatmak oldukça iyi bir strateji olacaktır kuşkusuz.

TikTok 'u ilk yayına başladığında kullananlar için çok hızlı bir şekilde çok sayıda takipçi kazanmak oldukça kolaydı. Uygulama yaygınlaştığında, yeni kullanıcılar platformda mevcut olan bu kullanıcıları takip etmeye başladı. 2021'de sizde üst düzey başarı seviyelerini görmek istiyorsanız, şimdi tiktok ve benzeri platformları incelemeye başlamak ve girişiminizi bir an öne bu platformlara dahil etmek için harekete geçmeniz akıllıca olacaktır.

 

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat