Dijital Pazarlama Eğitimi?
Dijital Pazarlama Yazıları

Dijital Pazarlama Eğitimi?

Teknolojinin gelişimi ile paralel olarak dijital pazarlama da her geçen gün daha da güçleniyor. Markalar da bu gücü kullanarak akıllı reklamlar sayesinde mesajlarını hedef kitleye kolaylıkla iletebiliyor. Hızlı gelişen dünyamızda dijital pazarlamanın gücünü kullanan markaları bir düşünün! Bu sayede markalar, rakipleriyle rekabetlerinde daha avantajlı bir konuma sahip oluyor. Bu rekabeti üstün bir şekilde sürdürmek için dijital pazarlamanın güçlü yanlarını doğru değerlendirilmesi gerekiyor. Bu aşamada aklınızda o soru canlanıyor değil mi? dijital pazarlama eğitimi nereden alınır? Ya da dijital pazarlama sertifikası ne işe yarar? gibi. Endişelenmeyin! Aklınıza takılan soruların hepsinin cevabını bu makalede alacaksınız.

Hız: Dijital dünyanın hızlı gelişimini ele alalım. Bu gelişim, içindeki dinamiklerin de hızlı olmasını sağlıyor. Google Ads’te ya da Facebook’ta istediğiniz reklamı saniyeler içinde aktif edebilir ya da durdurabilirsiniz. Hedef kitlenizin reklamlarınıza verdiği tepkileri de değiştirebilirsiniz. Üstelik buna markanızın verdiği acil kararlara göre reklamlarınızın stratejisini değiştirmek de dâhil.

 

Dijital Pazarlama Yöntemleri

Etkileşim: Bu aşamada ilk maddemiz etkileşim oluyor. Web 2.0 teknolojisini hatırlayın! Bununla birlikte dijital medyada hem markadan kullanıcıya hem de kullanıcıdan markaya bilgi akışı aktarılıyor. Dediğim gibi. Bu akış çift yönlü ilerliyor. Geleneksel medyadaki iletişime de televizyon ya da gazeteyi örnek verebiliriz. Bu tür araçların reklamları sadece markadan kullanıcıya tek yönlü olarak gerçekleşiyor. Bir de çift yönlü iletişim dinamiğine sahip dijital platformlara bakın!  Kullanıcıların yorum, beğeni ya da paylaşım gibi içerik ile etkileşimleri kampanyaların performansını oldukça etkiliyor.

Hedefleme: Hedefleme özelliği dijital pazarlamanın geleneksel pazarlamaya göre üstün olmasını sağlar. Dijital pazarlamada hem yerel hem global ölçütte hedefleme yapmanız mümkün. Tüm kullanıcılara aynı marka mesajını vermek yerine başka yöntemler de kullanabilirsiniz. Mesela her bir hedef kitleye özel uygun marka mesajı vermek! Bu yöntem, kullanıcıların ilgisini çekecektir. Ürününüzün reklamını, o ürünü satın almış kullanıcıya yapılmadığını farz edelim. Ürünü sepetine atmış ama daha satın almamış kullanıcıya çok daha yoğun bir reklam iletimi yapabilirsiniz! Kullanıcının lokasyonu, ilgi alanı, yaşı, cinsiyeti, ilişki durumu gibi birçok bilgiye göre ilerleyin. Bu sayede hedefleme yapabilirsiniz. Ayrıyeten sadece sizin potansiyel müşteriniz olan kişilere reklamınızı gösterebilirsiniz.

Ölçümleme: Dijital pazarlama reklamlarıyla yapılan yatırımın getirisini görmek elbette ki mümkün. Gösterimi, tıklama ve gerçekleşen dönüşüm sayısı gibi düşünün. Bu sayede daha önceden belirlediğiniz performans göstergelerine bakabilirsiniz. Bununla birlikte yaptığınız reklamın başarısını rahatlıkla ölçebilirsiniz.

Maliyet: Geleneksel pazarlamada yapacağınız reklamları ele alalım. Yüksek bütçelerle geniş kitlelere ulaşmak istiyorsunuz öyle değil mi? üstelik daha uygun seçeneği varken! Merak etmeyin, nasıl olduğunu hemen anlatıyorum. Yüksek maliyet bazlı ilerlemek yerine düşük bütçelerle hedeflediğiniz daha küçük kitlelere ulaşabilirsiniz. Elbette ki bu “Dijital pazarlamada yapılan reklamlar daha ucuzdur” demek değildir. Neden mi? Çünkü geleneksel ve dijital medyada yapılan her reklamın birim maliyeti birbirinden çok farklıdır. Fakat dijital dünyada hedefleme yapabildiğimiz için istediğimiz kitleye çok daha doğru ulaşabiliriz. Dijital pazarlamadaki reklamların birim maliyetlerini baz alalım. Burada kullanılan hedefleme teknolojisi ile beraber daha uygun fiyatlara gelebiliyor.

Optimizasyon: Dijital pazarlama dünyasında anlık karar verip tüm stratejiyi ve yapılan yatırımın yönünü değiştirmek elbet mümkün. Bu nedenle de daha önceden belirlenen KPI’lar ele alınıyor. Biliyorsunuz. Reklamların performansını anlık olarak takip etmek oldukça önemli. Aynı zamanda en iyi performansı sağlayan reklama yatırım yapmak da öyle. Bu sayede şirket verimliliği artışa geçecektir.

 

Arama Motoru Optimizasyonu/Search Engine Optımızatıon (SEO) Nedir?

Web sitenizin kullanıcılar ve arama motorları için anlaşılabilir olması gerekir. Bu sayede kullanıcılar, sitedeki görseller ve yönlendirmelerle site yapısını kolaylıkla anlayabilir. Bu anlaşılırlık, kullanıcılar için oldukça hızlı olabilir. Fakat arama motorları için aynı şeyi söyleyemeyiz. Bu nedenle web sitesinde bazı güncellemeler yapmalısınız. Şimdi size bununla ilgili bir süreçten bahsedeceğim. Yani, site yapısının ve içeriğinin arama motorlarına göre en iyi şekilde optimize edilme sürecinden. Arama motoru optimizasyonu! SEO, sitenin tasarımından hızına kadar çok karışık bir dünyaya sahiptir. Fakat bu noktada temelde yapacağınız küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratabilirsiniz. Başarılı bir arama motoru optimizasyonu sonucundaki web sitenizi bir hayal edin! Siteniz tıpkı Google, Bing ve Yahoo gibi arama motorları sonuçlarında üst sıralarda yer alır. Böylelikle ücretsiz olarak daha fazla görünürlük sağlamış olursunuz. Dijital pazarlama kanalları arasında SEO’nun önemi oldukça yüksek. Sunduğunuz ürün ya da servisi arayan kullanıcının karşısında ücretsiz bir şekilde yer aldığınızı farz edin. Böylelikle bu alandan sitenize trafik yönlendirmek, rekabet açısından büyük bir avantaj sağlar. Bu arada bahsetmeden geçmeyelim. SEO genel olarak site içi SEO (On Page) ve site dışı SEO (Off Page) olmak üzere ikiye ayrılır. Her iki optimizasyonun amacı da arama sonuç sayfalarında üst sırada yer almak. SEO sürecinde web siteniz üzerinde yapmanız gereken temel seviyede bazı teknik geliştirmeler vardır. Bu nedenle Temel HTML bilgisine sahip olmak SEO sürecinde şüphesiz sizi ön planda tutar.

 

Dijital Pazarlama Eğitimi Sertifikası Nedir?

Dijital Pazarlama alanına dair çoğu şeyi konuştuk. Sıra geldi Bütünleşik Dijital Pazarlama Eğitimi Sertifikası Nedir?  Sorusuna. Hazırsanız hep birlikte öğrenelim.

Biliyorsunuz. Bu alanda birçok farklı eğitim platformları eğitim veriyor. Detaylı bir araştırma sürecine girmek özellikle bu eğitim adına oldukça önemli. Dijital pazarlamanın ne kadar önemli olduğunu da yukarıda gördünüz. Dolayısıyla kapsamlı bir araştırma sürecine girmelisiniz. Bu noktada sizin için en iyi olan enstitüyü bulmalısınız. Ayrıca kendinize yapacağınız en büyük yatırımı doğru bir platformdan seçmelisiniz Geleceğinizi inşa edecek bu eğitimi güven standartları içerisinde edinmek en doğal hakkınız. Dediğim gibi. Oldukça detaylı bir inceleme gerçekleştirmek yararınıza olacaktır. Fakat gerekli analiz ve araştırmaları yapmak sizi zorlayabilir. O yüzden bir önerimiz var. Siz yerinizde kalıyorsunuz! Biz sizlere hem kalite standartları oldukça yüksek hem de verim alabileceğiniz bir platform öneriyoruz. Bununla birlikte tecrübeli akademik kadroyla çalışan ve dersleri keyifli geçen bir yerden bahsediyoruz. Tecrübeli, kaliteli ve güvenli bir Enstitü arayışında olabilirsiniz. Bu çok normal. Peki, yukarıda saydığımız onca şeyi karşılayan bir Enstitü var mı? Tabii ki var! Boğaziçi Enstitüsü! Neden mi?  Çünkü Boğaziçi Enstitüsü size en iyi eğitimi verecek olan enstitüdür. Burada sizin geleceğiniz bizim her zaman önceliğimizdir. Bu sebeple de eğitmenlerimiz, katılımcıların geleceği için ne kadar önemli olduğunun farkındalar. Dolayısıyla da eğitimde alacağınız dersler oldukça verimli ve keyifli geçer. Derslerden aldığınız verimi günlük hayatınızla bağdaştırma fırsatı edinirsiniz. Ayrıca aldığınız bu eğitimle Dijital pazarlama yöntemlerine aşina olacaksınız. Bu alanda edindiğiniz bilgilerle çevrenizdekileri şaşırtacaksınız. Üstelik bu alana dair bilgili olduğunuzu aldığınız sertifikalarla belli edeceksiniz. Bu eğitim, sizin kişisel gelişiminizi zirveye taşıyacak! Aynı zamanda aldığınız eğitimi CV’nizde belirterek rakiplerinizin önüne geçeceksiniz. Bununla beraber Bütünleşik Dijital Pazarlama Eğitimine dair her şeyi öğrenebilirsiniz! Az önce de belirttim. Boğaziçi Enstitüsünün verdiği sertifikalar sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkarır. Neden mi? hemen söyleyeyim. Çünkü Boğaziçi Enstitüsü uluslararası akredite olan İngilizce sertifika vermektedir.

Bütünleşik Dijital Pazarlama Eğitimi sonunda alacağınız sertifikalar şunlardır;

  1. Boğaziçi Enstitüsü Bütünleşik Dijital Pazarlama Eğitimi bitirme sertifikası
  2. Üniversite onaylı Bütünleşik Dijital Pazarlama Eğitimi belgesi
  3. Uluslararası akredite olan İngilizce Bütünleşik Dijital Pazarlama Eğitimi belgesi alacaksınız.

Bu aşamada aldığınız sertifikaların kişisel gelişiminizdeki yeri oldukça yüksek. Sizin gelişiminize bu denli etkisi olacak bu eğitimi edinmek istiyor olabilirsiniz. Endişelenmeyin! Bunun için de Boğaziçi Enstitüsü online eğitim platformunu ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Bütünleşik Dijital Pazarlama Eğitimi hakkında inceleme yapabilirsiniz. Bu eğitimin yanında gelişiminizi zirveye taşıyacak olan diğer eğitimlerin listesini de sizler için aşağıda paylaşacağım. Dilerseniz yazıların üzerine tıklayarak istediğiniz eğitimin sayfasına ulaşabilirsiniz.

Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat