Bir CV’de Olması Gereken 5 Sertifika
Bir işe başvurdunuz ya da kendi işinizi kurmak istiyorsunuz. İki durumda da hem işe kabul edilebilmek için hem de kendi işinizin devamlılığını sağlayabilmek için belirli niteliklere ve donanımlara sahip olmanız gerekiyor. İşe kabul edilmek ve kendi işinizi kurmak için gereken donanım, işin türüne göre değişiyor olsa bile CV’nizde her kategoriden şirket, kurum ve kuruluşun sizden bekleyebileceği temel becerileri kanıtlayan sertifikalar bulunmalıdır. Peki nedir bu sertifikalardan en önemli olanları? Gelin hemen Bir CV’de Olması Gereken 5 Sertifika neymiş öğrenelim!
İçindekiler
Bir CV’de Olması Gereken 5 Sertifika Nedir?
Bir CV’de olması gereken 5 sertifika şunlardır:
- Proje Yönetimi Yazılımı Sertifikası
- Dijital Pazarlama Sertifikası
- Liderlik ve Etkili Yöneticilik Sertifikası
- İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası
- Office 365 Programları Sertifikası
1. Proje Yönetimi Yazılımı Sertifikası
Bir CV’de olması gereken 5 sertifika içeriğimizin ilk sırasında Proje Yönetimi Yazılımı Sertifikası bulunmaktadır. Proje bazlı çalışan şirket, kurum ve kuruluşlar, işe alım yaparken mülakata gelen adayların proje tasarlama ve yönetme alanında yetkin olmalarını beklemektedir. Her kategoriden şirketin, oluşturacağı projelerde yer alabilmek için kişinin, CV’sinde proje yönetimi yazılı sertifikası bulunması oldukça önemlidir. Proje yönetimi yazılımı alanında sertifika sahibi olan bireyler, projelerin nasıl tasarlandığını ve yönetildiğini detaylı şekilde biliyor ve uyguluyor konuma geleceklerdir. Herhangi bir konu hakkında proje tasarlamak ve bu projenin yazılımını profesyonel şekilde gerçekleştirebilmek kişiye, işe alım mülakatlarında avantaj sağlayacaktır. Siz de proje yönetimi yazılımı alanında sertifika sahibi olmak isterseniz İstanbul Boğaziçi Enstitüsü tarafından verilen Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimi’ne katılabilirsiniz.
2. Dijital Pazarlama Sertifikası
Günümüzde ihtiyaç duyduğumuz araç-gereçlere, kıyafetlere, eğitimlere hatta son zamanlarda sebze, meyve alışverişimize bile e-ticaret platformları üzerinden ulaşmaktayız. İşte bunun sonucu olarak e-ticaret yapan firmalar arasında da büyük bir rekabet oluşmaktadır. Dijital platformlarda satış yapan markalar, işe alma süreçlerinde özellikle dijital pazarlama alanında yetkin kişileri tercih etmektedir. Bu sebeple bir CV’de olması gereken 5 sertifikadan biri de Dijital Pazarlama Sertifikası’dır. Kişi, dijital pazarlama alanında uzman olur ise mevcut işindeki satış oranlarını arttırabilir. Eğer bir iş alanına sahip değil ise de kendine, kazandığı dijital pazarlama donanımı ile bir istihdam yaratabilmektedir. Özellikle son zamanlarda her insanın her türlü ihtiyacını internet üzerinden karşıladığı göz önünde bulundurulursa kişinin, iş imkanlarına erişebilmesi için önemli kriterlerden biri dijital pazarlama tekniklerini biliyor olmasıdır. Dijital pazarlama tekniklerini uzmanından öğrenmek ve Dijital Pazarlama Sertifikası’na sahip olmak için İstanbul Boğaziçi Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan Dijital Pazarlama Eğitimi’ni inceleyebilirsiniz.
3. Liderlik ve Etkili Yöneticilik Sertifikası
Bir CV’de olması gereken 5 sertifika içeriğimizden üçüncü madde ise Liderlik ve Etkili Yöneticilik Sertifikası’dır. Ekip halinde bir işi yürütmek aynı işi bireysel yürütmekten her zaman daha zor bir durumdur. Ekip halinde çalışılması gereken bir görevi yerine getirmek için kişinin, liderlik özelliklerine sahip olması şarttır. Takım halinde bir iş yürütürken kişi, liderlik ve etkili yöneticilik alanında uzman olur ise hem işin kalitesi hem de verimliliği artacaktır. Bu avantajlı durum her türlü şirket, kurum ve kuruluş için oldukça önemlidir. Liderlik ve Etkili Yöneticilik Sertifikası’na sahip olmak kişinin bir tek istihdam olanaklarını iyileştirmek ile kalmamaktadır. Aynı zamanda kişi, kendi bir iş kuracak ise bu sertifika sayesinde kendi ekibi ile çok daha profesyonel bir etkileşim içerisinde iş yürütme becerisi kazanmış olacaktır.
Kişi, Liderlik ve Etkili Yöneticilik Sertifikası ile her türlü sorumluluğu en profesyonel şekilde takım halinde yerine getirmeyi ve iş bölümü yapmayı bildiğini kanıtlamış olacaktır. Siz de CV’nize Liderlik ve Etkili Yöneticilik Sertifikası eklemek isterseniz İstanbul Boğaziçi Enstitüsü tarafından hazırlanan Liderlik ve Etkili Yöneticilik Eğitimi’ne kaydolabilirsiniz.
4. İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası
Bir CV’de olması gereken 5 sertifikadan bir diğeri ise İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası’dır. İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası, kurum ve kuruluşların özellikle işe alım yapan personeller tarafından bilinmesini istedikleri teknikleri içermektedir. İnsan kaynakları yönetimi, bir şirket için çalışma ortamı içerisindeki etkileşim dinamiklerinin en sağlıklı şekilde yönetilmesini kapsamaktadır. Doğal olarak kurum ve kuruluşlar bu etkileşim dinamiklerini profesyonel şekilde yönetecek kişilere ihtiyaç duymaktadır. Kişinin, İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası’na sahip olması işe alım için başvurduğu şirketlerin insan kaynakları departmanlarında etkin faaliyet gösterecek donanıma sahip olduklarını kanıtlar nitelik taşımaktadır. Bir şirketin, insan kaynakları bakımından etkin ve profesyonel dinamiklere sahip olması demek o şirketin, iş kalitesi bakımından da profesyonel olduğunu göstermektedir. İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası’na sahip olmak için İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi’ne katılmak ve eğitimi başarıyla tamamlamak yeterlidir.
5. Office 365 Programları Sertifikası
Bir CV’de olması gereken 5 sertifikadan sonuncusu ise Office 365 Programları Sertifikası’dır. Günümüzde işe alım yapılırken işverenler için vazgeçilmez kriterlerden birisi, kişinin Office 365 programlarını kullanabiliyor olmasıdır. Kişinin, böyle bir durumda Microsoft Office programlarına hakim olduğunu kanıtlamasının tek yöntemi ise Microsoft Office programları sertifikasına sahip olmasıdır. Office 365 programları; tablo hazırlamak, grafik ve analiz çıkartmak, raporlama yapabilmek için firmaların vazgeçilmez teknik araçlarındandır. Kişinin, Microsoft Office programlarını kullanamıyor olması demek çalışmak istediği işe dair hiçbir raporlamayı ya da sunuyu yapamayacak olduğu anlamına gelmektedir. Bu dezavantajlı konum; şirket, kurum ve kuruluş yöneticileri tarafından kabul edilebilir bir hal değildir. Office 365 programlarına hakim olmak kişinin gündelik yaşantısını da kolay hale getirebilmektedir. Örneğin kişi, alması gereken notları Microsoft Office programları içerisinde olan Word yazılımını kullanarak alabilir. Microsoft Office programlarının detaylı anlatımı ve Office 365 Programları Sertifikası için Office 365 Eğitim Paketi’ni inceleyebilirsiniz.