2021 Yılında Girişimcilik ve Başarı İçin 9 İpucu
Girişimcilik Yazıları

2021 Yılında Girişimcilik ve Başarı İçin 9 İpucu

Girişimcilik dünya tarihi kadar eski bir davranış modeli. Her dönemde zorlukları olmuştur kuşkusuz. Ancak dünyanın içinde bulunduğu Dijital çağda sanılanın aksine 2021 Yılında Girişimcilik  artık çok daha kolay. Günümüzde başarılı bir girişimci olmak için biraz sermaye ve internet bağlantısı olan bir bilgisayar yeterli.  Planlamanızı doğru yapar, sabırlı ve kaliteli bir çalışma süreci kurgular ve buna disiplinli bir şekilde riayet ederseniz kazanç sağlayan iyi bir internet işiniz olabilir.  2021 Yılında Girişimcilik ve Başarı İçin 9 İpucu   girişimcilik yolculuğunuzda size rehberlik edecek.

2021 Yılında Girişimcilik ve Başarı İçin 9 İpucu

2021 yılında girişimcilik ve başarı için 9 ipucunu aşağıda detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.

1 - Önce Girişimcilik Eğitimi

Neden Girişimcilik Eğitimi almalısınız? Çünkü amacınız hata yapmadan ilerlemek. Eğitimini almadığınız bir konuda hemen uzmanlaşamazsınız.  Bunun için çok uzun araştırmalar, deneme yanılmalar ve yıllara yayılan uygulama süreci gerekiyor. Oysa siz girişimizinizi hemen başlatmak istiyorsunuz. Bu durumda mutlaka bir Girişimcilik Eğitimi almanız gerekiyor. Dijitalleşen dünyada artık Uzaktan Online Eğitim modeli daha çok ön planda. Kaliteli bir Uzaktan Eğitim Kurumu ‘nun Sertifika Programları ‘nı inceleyip Girişimcilik Kursu için hemen kaydınızı oluşturabilirsiniz. İşin güzel tarafı bu eğitim diğer işlerinize engel olmayacak. Zira internet bağlantılı bilgisayarınızın başında evinizin konforunda istediğiniz zaman aralığında derslere katılıp kısa süre içinde konuyu tamamen bilen bir Girişimci olarak Girişimcilik Sertifikası alabilirsiniz.

2 – Hedefinizi Belirleyin

Eğitiminizi tamamladınız. Şimdi sıra başlatacağınız girişim için hedef belirlemeye geldi. Kendinize mutlaka ulaşmayı istediğiniz bir hedef belirleyin. Böylece yapacağınız çalışmaların bir amacı olacağı için daha gayretli olacaksınız. Zira ulaşmanız gereken bir hedef var. Hedefin ulaştığınızda ise yaşayacağınız başarı keyfi. Sizi her gün daha yoğun istekle çalışmaya teşvik edecek olan tetikleyici mekanizma belirlediğiniz hedef olacak.

3 – İş Planı Oluşturun

Girişimcilik söz konusu olduğunda sağlam bir iş planının önemi asla göz ardı edilemez. İşinizi ve pazar stratejinizi yeterince planladığınızı düşünüyorsanız, muhtemelen yanılıyor olabilirsiniz. Unutmayın hedef potansiyel müşterileriniin ve rakiplerinizin analizi özellikle çok önemli. Ayrıca çıkması muhtemel olumsuzluklara karşı detaylı analiz gerçekleştirin ve her olumsuzluk için bir B planı hazırlayın. Böylece söz konusu durumla karşılaştığınızda hazır olacaksınız. Becerilerinizi, zayıf yönlerinizi, sunduğunuz değerleri, söz konusu ürün veya hizmetin nasıl benzersiz olduğunu, ne fayda sağlayacağını ve pazara girdikten sonra teklifinizi nasıl büyütmeyi planladığınızı kısaca tüm detayları madde madde belirttiğiniz profesyonel bir iş planı oluşturun.

Bu konuda destek için » Adım Adım İş Planı Nasıl Hazırlanır makalemizi okuyabilirsiniz.

4 -  Güçlü Bir Ekip Kurun

Güçlü bir ekip derken yüksek maaşlı uzmanlarla çalışmayı kastetmiyoruz.  Eğer küçük çaplı bir girişim başlatıyorsanız bu sizi başlangıçta ciddi anlamda zorlar. Yanlış fikre kapılmayın. Anlatmak istediğimiz sizinle aynı vizyonu paylaşan insanlarla işinizi paylaşmanız. Bu eşiniz olur. Kardeşiniz olur. Anne babanız olur. Böylece aynı zamanda ortak noktalarınız olan insanlarla birlikte çalışmış olursunuz. Örneğin işiniz için bir sosyal medya uzmanı gerekiyorsa ekibinizden birine Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi  sunabilir daha sonra başarılı bir şekilde göreve geçmesini sağlayabilirsiniz. İşte bahsettiğimiz bu. Evden başlattığınız girişiminizde siz yönetim ve planlamada, örneğin eşiniz, kardeşiniz yada çok sevdiğiniz bir arkadaşınız sosyal medya alanında görev yaparken son derece başarılı bir iş modeli çıkacaktır ortaya.  

5 - Kendinize Mutlaka Zaman Ayırın

Girişimcilik bir yaşam tarzıdır, ancak kendinizi göz ardı etmeyi gerektirmez. Kendi işinizi yönetirken bu arada iyi bir zaman planlaması yapabilirsiniz. İşiniz tüm hayatınızı ele geçirmemeli. Evet kuşkusuz başlangıçta başarılı bir süreç elde etmek için çok çalışmanız gerekecek. Bunun için fazladan saatler ayırmanız gerekebilir. Faka uzun vadede, işinizi, aile hayatınızı, sosyal hayatınızı daha düzenli bir seviyede yaşamak için mutlaka bir zaman planlaması yapın. Kendinize zaman ayırın.

6 - Risk Almaktan Korkmayın

İnsanlar genellikle risk almaktan kaçınırlar. Fakat girişimci olmanın bir özelliğide risk almaya karşı cesaretli olmaktır. Tabiki alacağınız risk makul seviyede olmalı. Hangi risklerin işinize fayda sağlayacağını, hangilerinin yaramayacağını mutlaka öğrenin. Girişimcilik aksiyonları matematik denklemlerine benzemez. Bazen piyasayı analiz etmeniz ve bir düşünce sıçraması yapmanız gerekir. Bu ne demek?.  Örneğin geçmişten beri var olan tüm gereksiz korku ve tedirginlikleri tamamen zihninizden atmak akılcı bir başlangıç olacaktır.  

7 – Mutlaka Bir Web Siteniz Olsun

Dijitalleşen dünyada web sitesiz bir girişim tabiki düşünülemez.  Gerek tasarım ve gerekse içerik yönünden son derece kaliteli bir web sitesi işinizi bir sonraki aşamaya taşımada en etkili yoldur. Web siteniz konusunda şunlara çok dikkat edin;

» Web siteniz çok hızlı açılmalı

» Mobil uyumlu olmalı.

» Sayfalarında eksik olmamalı.

» SEO kurgusu mutlaka planlanmalı

» Düzenli olarak kaliteli içerik girişi yapılan bir blog bölümü olmalı.

» Sadece karmaşadan uzak olmalı

» Kullanım Şartları – Sözleşme ve Gizlilik Politikası sayfaları mutlaka olmalı

Günümüzün en etkili etkileşim kanallarından olan web sitesi işinizin insanlar gözünde daha saygın, güvenilir ve kaliteli görünmesini sağlayacaktır. 

8 – İşinizin Pazarlamasını Yapın

İşinizi kurmak kadar onu pazarlamakta son derece önemlidir. Merak etmeyin pazarlama aşaması geçmişte olduğu gibi zor değil. Gidip matbaada afişler, broşürler bastırıp kapı kapı dolaşarak dağıtmak durumunda değilsiniz. Bu model çoktan geçti. Şimdi sosyal medya var. Facebook'ta bir sayfa oluşturmak, Twitter ve İnstagram 'da sosyal hesaplar oluşturmak eski model pazarlama metodlarından çok daha etkili. Üstelik tamamı ücretsiz. Dahası bütün bu hesaplar SEO çalışmalarınızda size yardımcı olacaktır.  

Zira Web sitenizin URL'sini sosyal medya hesaplarınız dahil başta Google olmak üzere arama motorlarına kaydetmek görünürlüğünüzü artırmanın başka bir ücretsiz yoludur. Unutmayın iyi pazarlama daha fazla çalışmakla değil, daha akıllıca bir strateji ile başarı sağlar. Sadece doğru potansiyel müşteri kitlenizi belirleyin. Hepsi bu. Ardından onlara yönelik kaliteli paylaşımlar oluşturun. Bunun için karmaşık yada yüksek maliyetli ücretli reklam kampanyalarına yatırım yapmanız gerekmiyor. Güçlü, hedeflenmiş e-posta ve sosyal medya kampanyaları çok daha ucuz ve daha etkilidir.

9 - Öğrenmeyi Asla Bırakmayın

Bu başarı için çok önemlidir. Görüyorsunuz dünya sürekli değişiyor. Sizde bu değişime ayak uydurmalı bu süreçte kendinizi daha fazla eğitmeniz gerekiyorsa bunu yapmalısınız. Unutmayın kendi işinizi kurmak, sürekli bir büyüme ve öğrenme sürecidir aslında. Dolayısı ile Dijital Pazarlama ‘dan SEO 'ya, web tasarımdan, yönetime ve sunuma kadar bir çok alanda yepyeni beceriler elde edebilirsiniz. Ne kadar çok şey öğrenirseniz işinizi daha iyi seviyelere getirmek için o derece başarı sağlarsınız.  Unutmayın girişimcilik size kazanç sağlayacak bir oyun.  Daha fazla başarılı olmak istiyorsanız % 110 hazır olmalısınız.

Sonuç

Girişimcilik vaz geçilmeyen bir inovasyon ve fayda sunma metodudur. Bu metodda her iki tarafta kazançlıdır aslında. Paranız var uygulamayı planladığınız bir iş fikride var. O halde neden harekete geçimiyorsunuz?. Yada tam zamanlı çalıştığınız işinizden çıkarıldınız ve evdesiniz. Uzun süredir iş arıyorsunuz. Ancak hâla bir gelişme yok. Neden beklemeyi tercih edeceksiniz? Onun yerine kendinize fayda sunabilirsiniz. Nasıl?. Tabiki girişimcilik metodu ile. Makalemizi okuyup bu son aşamaya geldiyseniz bunun çok kolay olduğunu artık net olarak biliyorsunuz.  Girişimcilik konusunda daha fazla destek ve başarılı fikir edinmeniz için seçtiğimiz Girişimcilik Makaleleri ‘mizden  birkaçını aşağıdaki bağlantılardan  okuyabilirsiniz.

» Pandemi Sürecinde Girişimcilik

» Başarılı Girişimcilerin 7 Ortak Özelliği

» Ticari Girişimcilik Nedir Nasıl Olunur

» Ebay‘de Satış Nasıl Yapılır Kapsamlı Rehber

» Girişimcilerin 2021 Yılında Yapması Gereken 5 Çalışma

 

 

Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat